|
|
Teraz jest Śr, 25 gru 2024, 09:03
|
Autor |
Wiadomość |
mol
Roz-kreca się
Dołączył(a): Pn, 1 lis 2010, 10:33 Posty: 41 Lokalizacja: Warszawa
Naklejki: 0
|
Re: Wasz ulubiony serial
Kiepscy, 13 posterunek, Kevin sam w domu/Nowym Jorku, Ben10 i dużo innych z CN noi rodzinka.pl
|
Pn, 29 lip 2013, 20:42 |
|
|
Z. Art
Żaba
Dołączył(a): Pt, 23 kwi 2010, 17:40 Posty: 1641 Lokalizacja: student
Naklejki: 5
|
Moje ulubione (TOP8)
1. Ranczo 2. Stawka większa niż życie 3. Czterej Pancerni i pies 4. Co ludzie powiedzą? 5. Alternatywy 4 6. rodzinka.pl 7. Pan wzywał, Milordzie? 8. Hotel pod żyrafą i nosorożcem
_________________ – Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie. – Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
Mistrz i Małgorzata <3
Moderuję na pąsowo bo mogę.
|
Wt, 30 lip 2013, 21:27 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
Naklejki: 10
|
Ja najbardziej lubię seriale komediowe. Ale takiego ulubionego nie mam...
|
Śr, 7 sie 2013, 07:29 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
Naklejki: 17
|
@odkop Moje ulubione seriale to: 1. Świat według Kiepskich 2. Ojciec Mateusz 3. Czas Honoru 4. Komisarz Alex 5. Miodowe Lata 6. Rodzina Zastępcza 7. Strażnik Teksasu 8. Klan 9. M jak Miłość 10. Barwy szczęścia 11. Trudne Sprawy 12. Dlaczego ja? 13. Dzień, który zmienił moje życie 14. Graczykowie (czyli Buła i spóła też) 15. Mamuśki 16. Synowie 17. Czterdziestolatek 18. Szpital 19. Sąd Rodzinny 20. Sędzia Anna Maria Wesołowska 21. Kobra - Oddział Specjalny
Bym tak mógł wymieniać bez końca, ale to właśnie jest moje 21 ulubionych seriali. Jak widzicie w pierwszej trójce jest jeden serial komediowy (ŚwK), kryminalny (O. Mateusz) oraz historyczny (Czas Honoru). Te trzy najbardziej lubię, ponieważ mają w sobie to coś co przyciąga typowego widza. Reszta za to też jest bardzo dobra i naprawdę, pisząc tego posta miałem dylemat kogo na którym miejscu uplasować, ale jak widać uporałem się z tym.
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
Cz, 10 lip 2014, 18:32 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100
|
1. Ranczo. 2. Ojciec Mateusz 3. Trudne Sprawy. 4. Dlaczego ja? 5. Pamiętniki z wakacji 6. Sędzia Anna Maria Wesołowska. 7. Stawka większa niż życie. 8. Czterej pancerni i pies.
Anonimowanych nie wymieniam. I to w sumie jedyne programy telewizyjne, jakie oglądam.
|
Pt, 11 lip 2014, 07:39 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
Naklejki: 10
|
No dobra, wiem, że tu pisałem... Moimi ulubionymi programami są: Top Model, Project Runway... eee... i niektóre inne produkcje TVN. Polsat to dziadostwo.
Ostatnio edytowano Pt, 24 lip 2015, 09:55 przez Matek, łącznie edytowano 1 raz
|
Pn, 28 lip 2014, 11:52 |
|
|
Quatrina
Bywalec Nory
Dołączył(a): Cz, 23 maja 2013, 19:17 Posty: 87 Lokalizacja: Tam gdzie Człowiek z Gitarą..
|
Pamiętniki Wampirów to mój ulubiony serial. Paul Wesley (Stefan) Ian Somerhalder (Damon) są tacy przystojni ^^
_________________ Kocham <3
|
Śr, 30 lip 2014, 18:44 |
|
|
Z. Art
Żaba
Dołączył(a): Pt, 23 kwi 2010, 17:40 Posty: 1641 Lokalizacja: student
|
Tiaaaa... Co do seriali, w dalszym ciągu oglądam Ranczo, tak samo jak rodzinkę.pl i Ojca Mateusza. Poza tym od października katuję turecki serial "Wspaniałe stulecie", który, jak wiecie, jest w polskiej telewizji. Do tego w internecie oglądam sobie następujące seriale: - "Tajemnice hotelu Adlon" - ciekawy, choć tylko 6-odcinkowy serial o fikcyjnym Hotelu Adlon przy Bramie Brandenburskiej w Berlinie, który przedstawia życie Sonji Schadt z historią Niemiec (oraz rodzin Schadtów i Adlonów) w tle. Mamy czasy od II Rzeszy Niemieckiej przed I Wojną Światową do współczesnej RFN, czyli Niemiec lat 90.
- "Daredevil" - niełatwo trafić na dobre filmy o superbohaterach, w których mamy choć trochę realizmu. Polubiłem trylogię o Batmanie C. Nolana, więc spodobał mi się również serial o niewidomym gościu w przebraniu diabła...
- "Wikingowie" - powinniście o nim słyszeć, nie chce mi się gadać.
_________________ – Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie. – Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
Mistrz i Małgorzata <3
Moderuję na pąsowo bo mogę.
|
So, 30 maja 2015, 13:25 |
|
|
Izzy
Głodomorek
Dołączył(a): Pt, 4 lut 2005, 20:13 Posty: 2995 Lokalizacja: Szczecin
Naklejki: 1
|
Dobre pytanie właściwie, bo sam do końca nie wiem, jaki jest mój ulubiony serial. Jakby nie patrzeć, widziałem ich trochę, tak samo, jak anime - stąd też trudno mi zadecydować. Wymienię te seriale, które szczególnie zapadły mi w pamięć i najchętniej do nich wrócę, nieważne po raz który. Seriale* Sabrina the Teenage Witch - czy jest ktokolwiek, kto by nie znał Sabriny? Chyba tylko nowe pokolenie młodzieży, jakie jeszcze nie dotarło do tych starych, świetnych seriali. Uwielbiałem przygody i jej problemy, z którymi musiała stawić sobie czoła w liceum (sezony 1 - 4), czy w dorosłym życiu (5 - 7). Przypomina mi się nawet paczuszka, którą dostałem z "Magic Stars" Milkywaya od Basi, z małym liścikiem... A tam "a Ty w tym momencie jarasz się, że Sabrina i Harvey są znowu razem!". Taak... * Pretty Little Liars - serial posiada grę aktorską na wysokim poziomie, tak samo, jak rozwinięte problemy głównych bohaterek. O dziwo, jestem nadal mile zaskoczony tym wszystkim. Pokazuje problemy związane z romansami z nieodpowiednimi osobami, jak to jest być idealnym, homoseksualistą czy w przypadku tego, jak ktoś cierpi na bulimię. Pięć przyjaciółek, z czego jedna pewnego dnia znika. Dziewczyny oddalają się od siebie, a po roku dostają tajemnicze wiadomości z sekretami, które znała zaginiona. "A", który wysyła te wiadomości okazuje się być zupełnie kimś innym niż Alison, bo ona okazuje się być martwa. * One Tree Hill - opowieść o dwóch przyrodnich braciach, inne matki, jeden ojciec. Pokazana jest różnica między nimi i to, jak się zachowują w stosunku do innych ludzi. Perypetie, nastoletnie miłości... I poszukiwanie siebie, swojej tożsamości. * Doctor Who - 50 lat przygody przez czas i przestrzeń? Czy muszę coś więcej mówić? Kosmita, niebieska budka telefoniczna... I Allons-y! * Buffy the Vampire Slayer - w każdym pokoleniu rodzi się ta jedna, wybrana. Ona samotnie stawi czoła przeciwko wampirom, demonom i innym siłom ciemności. Jest nazywana Pogromczynią. * Charmed - trzy siostry czarownice, najpotężniejsza moc magiczna tego świata. Walczą ze złem przy pomocy kolektywu zwanego Mocą Trzech. * A.L.F. - stary, dobry serial komediowy o kosmicie, który przypadkowo trafił na Ziemię... ^^ * Desperate Housewives - trzymające w napięciu tajemncie, które często, gęsto mnie zaskakują. Niektórych zwrotów akcji w ogóle się nie spodziewam, czy powrotów bohaterów. Dobrze! * 2 Broke Girls - specyficzne poczucie humoru Max, czy szalone wybryki Caroline... Niee, jednak nie mogę tego zapomnieć. * Army Wives - zacząłem oglądać ze względu na jednego aktora, ale myślę, że nie żałuję. Podoba mi się to, jak pokazali życie w Armii i te wszystkie problemy kobiet, które mają za mężów wojskowych. * Niania - Polska i Amerykańska jedynie wersja. Uwielbiam Fran (vel Franię). <3 * Once Upon a Time - a co gdyby wszystkie klasyczne postacie z bajek trafiły do naszego świata? Anime* Digimon Adventure - nie mógłbym zapomnieć o swoim dzieciństwie. Najlepsze anime ever. Nie chcę się zbytnio wypowiadać, ale po prostu kocham je. <3 * Kill la Kill - Ryuko Matoi straciła ojca i przy pomocy Boskiego Wdzianka, Senketsu musi stawić czoła wszystkim wrogom, by odkryć, kto tak naprawdę jest zabójcą papy. Uwielbiam ostrze nożyczek dzięki temu . * Magi - Magi! *___* Morgiana, Aladin i Alibaba w zupełnie innym spojrzeniu. Dawno tak się nie uśmiałem na anime, czy nie wzruszyłem. Ach! Polecam gorąco! <3 * Grobowiec Świetlików - polecam samemu zobaczyć oblicze wojny.. * Mirai Nikki - a Ty byś zabił swoich przyjaciół, gdybyś mógł spełnić swoje marzenie? Czy umarłbyś za kogoś, kogo kochasz? To są synonimy. * Zero no Tsukaima - Louise de Vallerie!
_________________ Mahna mahna...
Whovian.
Strzeż się, Izzy Cię obserwuje.
|
N, 31 maja 2015, 08:16 |
|
|
Paki
Starszy Norman
|
Ja lubię komedie typu Świat Według Kiepskich. .
Cz, 23 lip 2015, 17:10 |
|
|
Kacper98
Forumowy Artysta
Dołączył(a): Pn, 15 lut 2010, 19:53 Posty: 1778 Lokalizacja: Druga strona lustra
Naklejki: 6
|
Z reguły nie oglądam seriali, bo wydają mi się nudne, a im dalej brną tym bardziej stają się monotonne i psychicznie. Spójrzmy na taką ''Mode na sukces'' gdzie jest już tyle odcinków, że w pewnym momencie dowiadujemy się, że nasz sąsiad jest naszym ojcem czy coś takiego. Wiecie, zwykle jakość schodzi na psy a pomysły są zbyt naciągane i bezsensowne. Jednakże lubię krótsze, czysto rozrywkowe seriale takie jak: Top Model, Project Runway, Kuchenne Rewolucje i inne. Co prawda tylko te dwa pierwsze są takimi pewniakami, ale inne jak mnie najdzie to też mogę obejrzeć. A, i lubię też My Little Pony.
_________________Tym kolorem oczyszczam forum ze spamu.
|
Cz, 23 lip 2015, 20:02 |
|
|
Pan Kreton Dykta 10
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Pt, 8 sty 2016, 20:15 Posty: 743 Lokalizacja: Świat Rur
|
Ja lubię takie typu jak Ranczo.Ale oglądam też takie jak Świat według Kiepskich,Ojciec Mateusz i Bodo.
[indeksdolny]niech ci będzie,Czarny xD[/indeksdolny]
Bardzo milo mi sie wspolpracowalo, ale wierze, ze PKD bedzie wykonywal moje obowiazki lepiej i z gramem mlodzienczego wigoru [...] i mianowac Pana Kretona Dykte na swojego nastepce, samemu przechodzac do Rady Medrcow ~Traktor, 31.05.2019 23:58
|
Śr, 10 lut 2016, 19:58 |
|
|