Naklejki: 100
Angry Birds
Lubicie złe ptaki? A może je nienawidzicie i z radością pomagacie niedobrym świnkom? A może gracie bezprzerwy w parodię Star Wars? Tutaj rozmawiamy o hicie/kicie* Rovio zwanym Angry Birds. Co do mnie to ja wolę Bad Pigges. -------------------- *niepotrzebne skreślić
Ostatnio edytowano Cz, 19 cze 2014, 09:46 przez Autor8, łącznie edytowano 2 razy
Ja powiem szczerze że jestem fanem tych wściekłych ptaszków . Grałem we wszystkie części, dwie mam na PC a pozostałą trójkę na telefonie. Moją ulubioną część jest Angry Birds: Star Wars. Twórcy jak dla mnie doskonale trafili w tej części- połączyć wspaniałą sagę filmów z bardzo popularną grą. Nie lubię natomiast AB* Season. Ta gra jak dla mnie nie wprowadza nic ciekawego, etapy nie są szczególnie pomysłowe a grafika lepsza od większości elementów gry. Grając w Season totalnie się nudziłem. Co do pozostałej trójki mogą być- no może RIO nie jest też zbytnio przez mnie lubiane. Mówiąc ogółem to przeszedłem 3 części AB ( podstawowe, Space i Star Wars). Obecnie czekam na nową aktualizację w Star Wars ( nowa planeta ) Moim ulubionym wściekłym ptakiem jest chyba ptaszek ,,bomba''. Jest najlepszy ( razem z tym grubym czerwonym) i szybko się nim etapy przechodzi . Za to nienawidzę tego ,,bumerangu''. Mało mi pomaga i trudno się nim mi obsługuje. Muszę powiedzieć że nigdy nie grałem w Bad Piggest. Nie mogę się do niego jakoś przekonać . To chyba na tyle... A tak wgl zastanawiało was kiedyś dlaczego w AB świnie są zielone?
*- Angry Birds
_________________ Tym kolorem oczyszczam forum ze spamu.
So, 13 kwi 2013, 17:38
Autor8
Lord Protektor
Re: Angry Birds
Angry Birds Season-kolejne coś. Moją ulubioną grą po BP jest teź AB Star Wars. Grałem na razie tylko na facebooku, ale niedługo ściągnę na Androida. Co do Roi... widziałem u kolegi, może ściągnę. Bomba-tak, najlepszy. Bumerang-szkoda gadać... Co do Bad Pigges-są one zupełnie inne niż AB. Zamiast strzelać z procy budujemy pojazd.. Fabuła
Spoiler:
Świnie znajdują mapę ukrycia gniazda AB. Niestety-mały niszczy mapę i naszym zadaniem jest własnie odnalezienie mapy. Czasem transportujemy też Królową. W pewnym momencie sytuacja zmienia się-teraz musimy ukraść jajka AB
So, 13 kwi 2013, 18:14
Guard
Roz-krecony
Dołączył(a): N, 6 mar 2011, 13:08 Posty: 175 Lokalizacja: Planeta Reach
Naklejki: 0
Bad Piggies jest fajne. W końcu się myśli...
_________________ Mirëmbrëma! Zjadłem już ciastka! Jestem! Halo? Co tu się odbywa? Bo ja ni wim! Nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem, przyjdź pan jutro! Albo najlepiej w ogóle! Bo ja się nie znam! Mój avatar powstał w profesjonalnym programie graficznym zwanym Pejnt. PC > PSP > PS3 > PS Vita > PC > Xbox 360
Dla mnie też najlepsze jest STAR WARS. Fajne planety .
_________________ Dawniej "lobon",teraz "Lobon"! 7 miejsce w Zgoda i Niezgoda II. KIEROWNIK LITERACKI III ODDZIAŁU GWARDI REKSIA.
Spoiler:
Pozdrawiam bota i wszystkich zasłużonych gości na tym forum.
Vamos!Na zawsze!
Wt, 16 kwi 2013, 19:39
AdamMag
Mag bezczelny
Dołączył(a): Śr, 2 gru 2009, 17:21 Posty: 1196 Lokalizacja: Cały świat
Naklejki: 7
Czy tylko mi Bad Piggies przypomina budowanie wynalazków jak u Koguta Wynalazcy??? Uwielbiam Angry Birds za to że nadaje się dla każdego, niezależnie od tego czy komuś zależy mu na tym by iść dalej, czy aby zdobyć trzy gwiazdki. No i ten pomysł... po prostu genialne... Ale jest jeszcze jedna rzecz, dzięki której seria zdobyła popularność... mianowicie gdy Rovio stworzyło grę ani w App Store, ani w Android Market nie było wielu ciekawych tytułów którymi warto się było zainteresować. Deweloper to wykorzystał i stworzył grę, którą kocha cały świat. Wszystkie tytuły, z wyjątkiem RIO posiadam na smartfonie, Bad Piggies na PC i na smartfonie, a także szukam Angry Birds Trilogy na PS3. Bardzo lubię te gry, no może wyjątkiem RIO. Mam nadzieję, że tytuły te będą się rozwijać się przez długi czas.
Jak kilka osób powyżej uważam, że najlepsze są star wars i pigges. W star wars przeszedłem wszystkie (oprócz powrót jedi i nie których bonusów).Bad pigges nie mam, ale bardzo podoba mi się ta gama sprzętów.Co do ptaków z orginala to nie lubię na dymki i bumeranga.Inne są całkiem fajne zwłaszcza bomba.
_________________ Mu matku! Pozdrawiam was wszystkich, ludziki dobrej woli! Mój avatar został przygotowany przez MRX-a, za co serdecznie mu dziękuję.
Cz, 18 kwi 2013, 17:36
Autor8
Lord Protektor
Angry Birds-to po prostu świetna gra Co do Rio-widziałem u kolegi. Z koro tak odradzacie, to nie zajmuję miejsca na moim tablecie. Szczególnie w Bad Pigges podoba mi się etap "Kiedy świnie muszą latać...". Jak w nazwie-musimy sprawić by świnka zaczęła latać. Początkowo mamy balony, które doczepiamy. Potem po woli montujemy samolot.
BP to fajna gra na myślenie. Fajnie się gra żeby zdobyć wszystkie gwiazdki. Budowanie prowizorycznych pojazdów to prawdziwa frajda. Ptaki niszczą, a świnki budują. Według mnie budowanie jest ciekawsze niż po prostu rozwalanie konstrukcji ze świniami.
_________________ "Więcej szczęścia jest w dawaniu aniżeli w braniu" - Jezus z Nazaretu
N, 5 maja 2013, 17:42
Guard
Roz-krecony
Dołączył(a): N, 6 mar 2011, 13:08 Posty: 175 Lokalizacja: Planeta Reach
Naklejki: 0
Rio jest świetne! AdamMag, dziwny jesteś :P
_________________ Mirëmbrëma! Zjadłem już ciastka! Jestem! Halo? Co tu się odbywa? Bo ja ni wim! Nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem, przyjdź pan jutro! Albo najlepiej w ogóle! Bo ja się nie znam! Mój avatar powstał w profesjonalnym programie graficznym zwanym Pejnt. PC > PSP > PS3 > PS Vita > PC > Xbox 360
So, 11 maja 2013, 08:01
AdamMag
Mag bezczelny
Dołączył(a): Śr, 2 gru 2009, 17:21 Posty: 1196 Lokalizacja: Cały świat
Naklejki: 7
Haha, możliwe że jestem dziwny ale wiele statecznych osób które znam też twierdzą że RIO jest nudne W czwartek wyjdzie za to MAGICZNA aktualizacja do AB Season.
Mnie zarówno AB jak i BP juz trochę znudziło, ale wogóle pomysł świetny, a jesli chodzi o to co napisał autor w spoilerze dot. AB, to to jest nie prawda, bo władca świni to chyba jest Król... A poza tym fabuła AB jest taka(podam,bo nie jest dostępne na wszystkie modele):
Spoiler:
Świnie znajdująmapę, potem jej zniszczone szczątki,trzeba znajdywac,następnie mapa zostaje przerysowana na drewno, ale też nie pamiętam czemu ucieka sobie, poem gdy już ją mamy toświnki kradną jajka i trzeba je przeniesć[Spoiler]uwaga lepiej tego nie czytać:[Spoiler]napisał bym przelecieć bo tak naprawdę to właśnie trzeba lecieć-tak jak napisane zostało powyzej
[/Spoiler][/Spoiler]. No i jest jeszcze mechanik, który może nam pomóc, co czery poziomy są bonusowe levele, a za poziomy zdobywa się elementy, których używa się w piaskownicy, do budowy własnych jakże bardzo pomysłowych pojazdów. No i jest tez coś nowego: Jakieś wyścigi.
_________________ Pozdrawiam kolorowo. W kolorze.
Śr, 29 maja 2013, 16:07
Autor8
Lord Protektor
Chodzi ci o BP? Oficjalnie władcą świn jest królowa
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość