|
|
Teraz jest Cz, 26 gru 2024, 07:03
|
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Książki
Tu rozmawiamy o swoich ulubionych książkach, mówimy czy lubimy czytać czy nie, wymieniamy ulubionych autorów i w ogóle o tym co lubią mole książkowe
Ja lubię Tolkiena, Michaela Ende, Juliusza Verne, Doyla, Jane austen, Grahame Kenneth i wielu innych
Bardzo lubię O czym szumią wierzby, Niekończącą się opowieść, 20 tysięcy mil podmorskiej żeglugi, Momo, Zima pośród wierzb, Sherlock Holmes i jeszcze wiele innych
|
Cz, 16 sie 2007, 19:26 |
|
|
Gość
|
Dobrze, że wreszcie ktoś poruszył ten temat. Ja lubię i polecam Roalda Dahla, Moony Witcher, John Bellairs { Nie wiem czy dobrze napisałam } J. K. Rowling,
Edmunda Niziurskiego, C. S. Lewisa, Anne Mazer, Justina Sompera, Ullyssesa Moora i wielu innych.
Czy ktoś wie czy Moony Witcher napisała już trzecią część przygód Niny? Powinna nazywać się Nina i przeklęństwo węża pierzastego.
Teraz podam fajne tytuły autorów, których podałam.
Roald Dahl: Karol i fabryka czekolady, Karol i wielka szklana winda, wiedźmy, Matylda.
Moony Witcher: Dziewczynka z Szóstego Księżyca, Nina i Tajemnica Ósmej Nuty.
John Bellairs: Luis Barnavelt i Duch w lustrze, Luis Barnavelt list, pierścień i czarodziejka.
J.K.Rowling to Harry Potterry.
Edmunda Niziurskiego to Osobliwe przypadki Cymeona Maksymalnego (Jestem w trakcie czytania) i Przygody Marka Piegusa ( Ale Tylko Te stare, bo te nowe to chyba jakaś podróbka! )
Lewisa to Narnie. Obecnie czytam Srebrne Krzesło
Anne Mazer to zdumiewające przygody Abby Hayes ( To cała seria)
Sompera to wampiraci demony oceanu i wampiraci fala terroru
Moora to Wrota czasu, Antykwariat ze starymi mapami, dom luster.
Czytanie to fajna sprawa zapraszam wszystkich do czytania wszystkiego co im wpadnie w ręke.
|
N, 19 sie 2007, 12:20 |
|
|
Gość
|
Matyldę czytałam jest super, cały cykl Narni już skończyłam
A i do mojej listy jeszcze Duma i uprzedzenie, Emma, Rozważna i romantyczna, Opactwo Northanger, Alicja w krainie czarów i po drugiej stronie lustra
|
N, 19 sie 2007, 15:54 |
|
|
xDominik
Pogromca Wózka Widłowego
Naklejki: 2
|
Zamierzam przeczytać Pottera bo na razie mi się nie udało
to skrót tych bardziej znanych
Opowieści z Narnii [wszystkie książki]
Seria Niefortunnych Zdarzeń [wszystkie książki]
Ullyssesa Moora [wszystkie książki]
Władca Pierścieni + Hobbit
_________________ "No to jedziemy z tym koksem"
czerwony
|
N, 19 sie 2007, 16:53 |
|
|
Gość
|
Hobbita kiedyś bardzo dawno czytałam.
|
Pn, 20 sie 2007, 09:09 |
|
|
Gość
|
ja raz zaczęłam i nie przeczytałam ale potem za drugim razem przeczytałam i było super
|
Pn, 20 sie 2007, 09:11 |
|
|
Gość
|
Ja jestem w trakcie władcy p. Ale nie mogłam czytać dalej bo miałam egzamin
|
Pn, 20 sie 2007, 09:19 |
|
|
Gość
|
Władca Pierścieni jest super i bardzo wciągający, mi się po prostu bardzo bardzo podobał
|
Pn, 20 sie 2007, 09:21 |
|
|
Gość
|
Jakoś ostatnio mi się nie chcę czytać.
BYŁABYM ZAPOMNIAŁA.
CZYTAŁAM TEŻ DYNASTIĘ MIZIOŁKÓW
|
Pn, 20 sie 2007, 09:28 |
|
|
Gość
|
a tego to ja nie czytałam o czym to jest
|
Pn, 20 sie 2007, 09:28 |
|
|
Gość
|
O takim chłopaku. To tak jakby jego pamiętnik. Że jak był mały to mówił tą wyliczankę Aniołek, Fiołek... No i zamiast fiołek powiedział Miziołek i tak mu zostało. Byłam na spotkaniu z autorką i wtedy wyporzyczyłam z biblioteki i zaczęłam czytać. Niestety nie pobiłam mojego Rekordu - czyli jeden dzień i ksiąźki nie ma . Tak zrobiłam z wrotami czasu i jedną z przygód Abby.
|
Pn, 20 sie 2007, 09:50 |
|
|
Bambosz
Treser Cegieł
Naklejki: 3
|
ja tak zrobiłem z Zakonem Feniksa
Ja polecam Dana Browna, Davida Eddingsa, Tolkiena, Emily Rodde, Eoin Collfer(czy jakoś tak) i Sapkowskiego
_________________Cort X-6
|
Pn, 20 sie 2007, 11:10 |
|
|
Gość
|
Super! Ja nad zakonem się długo męczyłam bo był ( Jak dla mnie) Niezbyt ciekawy. A mój kolega jeszcze go męczy, a zaczął gdzieś tak dwa lata temu. ( Pewnie czyta jedno słowo na dzień)
|
Wt, 21 sie 2007, 12:29 |
|
|
FORUM
Działacz Podziemia
Naklejki: 2
|
Ja nie czytam książek,oprócz lektur szkolnych,które trzeba obowiązkowo przeczytać na język polski.
_________________ Ech...
|
Wt, 21 sie 2007, 14:12 |
|
|
pakit
Starszy Norman
Dołączył(a): Wt, 23 sty 2007, 16:22 Posty: 428 Lokalizacja: Z kopca robaków
|
Znaczenia słów,czytanka do klasy 1 i słownik ortograficzny.
|
Wt, 21 sie 2007, 14:15 |
|
|