|
|
Teraz jest Pt, 15 lis 2024, 02:49
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|
Minimody-Komplikacje ścieżki dźwiękowej między RiC-RiWC-RiKN
Autor |
Wiadomość |
Newt Salamander
Starszy Norman
Dołączył(a): Pn, 25 maja 2020, 12:08 Posty: 366 Lokalizacja: Mazury
|
Minimody-Komplikacje ścieżki dźwiękowej między RiC-RiWC-RiKN
Witam, tutaj będę załączał swoje mini-mody do gier z Reksiem. Na początku, czym jest mini-mod? Jest to malutka modyfikacja, którą chciałbym się podzielić, ale jest ona za mała na dostanie wątku. Mam ich trochę w planach, dlatego zakładam ten temat. Na początek mam dla was zestaw minimodów, który obiecałem wczoraj na chacie. Szału nie ma, ale zawsze coś. Tutaj link do modów: https://drive.google.com/file/d/181GoGm ... p=drivesdkTutaj mała legenda: Jeżeli nazwa folderu to "RiC-RiWC" To znaczy że muzyka jest z RiC, a wpakować ją trzeba do folderu RiWC. Zaprojektowałem 4 minimody co do tego: 1. Muzyka z RiC w RiWCIntro-pagorki Budowa-teleportki Nurkowanie-lotnasmoku Tunel czasoprzestrzenny-lotnamiotle Prehistoria-barandalf Samochodzik-spielmauster Średniowiecze-miasto Labirynt-podziemia Turniej-pojedynek Przyszłość-kapelusznik (wbrew pozorom bardzo fajnie to brzmi) Egipt-Piklibia Happyend-Intro z Czarodziei 2. Muzyka z RiWC w RiCIntro/pagorki-intro Teleportki-budowa Gabinety/kraina bajek-Karczma Uniwersytet/Miasto-Średniowiecze Lot na smoku-nurkowanie Pojedynek-turniej_wyscig Podziemia-labirynt Lot na miotle-tunel Piklibia-egipt Spiel/kapelusznik-Przyszłość Bobror-prehistoria 3. Muzyka z RiKN w RiWCIntro-Intro Budowa-Rejs Nurkowanie-Wieża Tunel/turniej_wyścig-Dorożka Prehistoria-masajaje Samochodzik-Orient express Średniowiecze-dziki zachód Karczma-konstanstynopol Labirynt-komnata_b Egipt-egipt Przyszłość-mu Happyend-happyend 4. Muzyka z RiC i RiWC w RiKNIntro-Intro (RiWC) Kretes-Karczma Paryż-gabinety Wieża-nurkowanie Nautilus-przyszłosć Dorożka-Tunel Konstantynopol-piklibia Rejs-teleportki Egipt-Egipt Masajaje-prehistoria Indie-kapelusznik Wyspa-Samochodzik Dziki zachód-średniowiecze Mu-intro (RiWC) Happyend-happyend --------------------------------------------------------------------- Wiem że niektóre soundtracki lepiej można było dopasować ale jest jak jest. Przepraszam jak się z czymś pomyliłem (np. foldery) Łatka pokazuje, iż w niektórych lokacjach, pasuje tylko jeden soundtrack, albo jakiś Soundtrack pasuje tylko do jednej konkretnej lokacji. W sumie fajnie się gra Pozdrawiam
Ostatnio edytowano Wt, 23 mar 2021, 15:30 przez Newt Salamander, łącznie edytowano 1 raz
|
Pt, 5 lut 2021, 19:30 |
|
|
ManiacComics3445
Norman
|
Re: Minimody-Komplikacje ścieżki dźwiękowej między RiC-RiWC-
Może być fajny, może go wyprubuje
_________________ Lubie wszytskich na forum
|
Pt, 5 lut 2021, 19:41 |
|
|
kretonpodziemny
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Śr, 1 sie 2012, 18:14 Posty: 657 Lokalizacja: Międzysieć
Naklejki: 0
|
Ciekawe. Chętnie zobaczyłbym prezentację tego moda. Jeszcze przydała by się ostatnia kombinacja - muzyka z RiKN w RiC.
_________________ Mu matku! Pozdrawiam was wszystkich, ludziki dobrej woli! Mój avatar został przygotowany przez MRX-a, za co serdecznie mu dziękuję.
|
Pt, 5 lut 2021, 19:53 |
|
|
Newt Salamander
Starszy Norman
|
Cieszę się że się podoba. Chciałem zrobić muzykę RiKN w RiC, ale chyba musiałbym połączyć to z RiU (Soundtrack RiU-RiKN w RiC), bo OSTy RiC i RiKN zbyt się różnią, i musiałbym przemieszać je z UFO. Do RiU może też takie coś zrobię? Mod pierwszy oraz Trzeci Trzeba wpakować do folderu RiWC. Mod 2 do folderu z RiC, a Mod 4 do folderu z RiKN
|
Pt, 5 lut 2021, 21:02 |
|
|
ManiacComics3445
Norman
|
No właśnie i widze że ktoś tu się mną inspirował, moim modem do RiSP
|
So, 6 lut 2021, 07:37 |
|
|
Newt Salamander
Starszy Norman
|
Właściwie już zanim zapoznałem się z forum chciałem takie coś zaprojektować. Więc pomysł powstał niezależnie od twojego moda, nie inspirowałem się. Chociaż muszę przyznać, że twój mod to jeden z moich ulubionych, właśnie dlatego, że lubię "bawić się" z muzyką. PS: Kiedyś gdy będzie trochę więcej wolnego (nie wiem, przerwa wielkanocna na przykład) zamierzam zaprojektować własny Soundtrack, który trafi do RiKwA
|
So, 6 lut 2021, 08:14 |
|
|
ManiacComics3445
Norman
|
Woooooow
|
So, 6 lut 2021, 08:15 |
|
|
Newt Salamander
Starszy Norman
|
A oto załączam część 5 (5 przemian ) https://drive.google.com/file/d/153_U6w ... sp=sharing5. Muzyka RiKN w RiCIntro-Intro Pagórki-Rejs Budowa-Orient Express Gabinety/uniwersytet-Paryż Miasto-Konstantynopol Pojedynek-Mu Lot na Smoku-Wieża Podziemia-Nautilus Lot na miotle-dorożka Piklibia-Wyspa Spielmauster-Kretes Kraina Bajek-Dziki zachód Bobror-Masajaje Kapelusznik-Indie
|
Wt, 23 mar 2021, 15:32 |
|
|
Hurricane
Roz-krecony
Dołączył(a): Pt, 13 lis 2020, 13:05 Posty: 148 Lokalizacja: Kryjówka Kapłona Hurricane'a.
|
Dziękuję, może skorzystam
_________________"Łaska Boga Twaroga jest... naprawdę olbrzymia."
|
Wt, 23 mar 2021, 18:09 |
|
|
Newt Salamander
Starszy Norman
|
Mini-Modyfikacje Newta Salamandra
Przygotowałem kolejny minimod - coś tak małego, że nie wstawię tego na discorda. Oto soundtrack w RiKwA, ale zmieniony tak, aby w każdej lokacji leciał soundtrack pojawiający się tam w PR. Dla przykładu w RiC-RiKwA poziomy 9-12 zamiast OSTu "tunel" jest "miasto". Jaki jest zamysł tej modyfikacji? W sumie żaden, ale chciałem wzbogacić mini-mody Salamandra TM choćby czymś drobnym Link do pobrania mini-moda: https://drive.google.com/file/d/1ZyMFxv ... sp=sharingLink do usunięcia mini-moda i przywrócenia oryginalnej ścieżki: https://drive.google.com/file/d/1GfqTYk ... sp=sharing
|
So, 29 maja 2021, 10:13 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|