RiMS - naprawa labiryntów
Niesławne labirynty z oryginalnej wersji Miasta SeKretów to lokacja cuchnąca i zagrzybiała, pełna zakamarków i tajemnych przejść, a przede wszystkim dziur i bugów, co należy rozumieć dwojako. Przedstawiam wam, drodzy gracze, łatkę, której celem jest ująć nieco z mroku ogarniającego podziemne tunele i umożliwić kompletne ukończenie gry bez używania drogi na skróty w postaci przycisku z mapą lub kodu "iddqd".
Tytuł wątki brzmi może trochę na wyrost, bo rzeczy do naprawy jest w labiryntach bez liku, ja natomiast skupiłem się jedynie na kwestii podstawowej, tj. aby ich przejście w ogóle było możliwe. Problematycznymi okazały się wersje łamigłówki, w których mamy okazję sterować Reksiem (na drodze do Zaginionego Lądu na początku epizodu IV oraz do Państwa Szczurów na początku epizodu VI). W pierwszej z nich brakowało klucza niezbędnego do otwarcia drzwi tuż przed metą. W przypadku drugiego na drodze do ostatniej drabiny postawiony został szyb nie do ominięcia. Dodatkowo w ostatnim labiryncie meta nie została oskryptowana - po dotarciu na wyznaczone miejsce gra nie przechodziła do następnej planszy.
Łatkę należy wypakować w katalogu, w którym została zainstalowana gra. Katalog ten zawiera m.in. program MiastoSekretow.exe oraz folder MiastoSekretow_Data.
Przy wypakowywaniu plików na pytanie o scalenie folderów należy udzielić odpowiedzi twierdzącej, podobnie w przypadku pytania o zamianę plików albo prawa administracyjne (jeśli gra zlokalizowana jest w Program Files).
Nazwa łatki:
LowerLabsAktualna wersja:
0.1.0Link do łatki:
https://drive.google.com/file/d/1GdlHYn ... sp=sharingW testowaniu łatki niezastąpiony okazał się Tashiro (z reksiowego Discorda), któremu serdecznie dziękuję za pomoc.
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz
Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie.
III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.