|
|
Teraz jest Śr, 16 kwi 2025, 10:53
|
Autor |
Wiadomość |
Stryj Mac
Mieszacz Zaprawy
Dołączył(a): Śr, 15 sie 2007, 13:43 Posty: 1426 Lokalizacja: Szczecin
Naklejki: 2
|
Arturros...
Wow! Wymyśliłeś Kretoonów! (Jak można się pomylić w pisaniu tytułu własnego opowiadania...)
Historia kiepska. Nie do końca rozumiem narrację. Jest 1-osobowa?
Fabuła dość "ucięta".
A poza tym druga część wierszyka brzmiała:
[/i]Stoi w skale wielki kogut(...) A nie "Stoi w morzu kogut olbrzymi...", czy jakoś tak... Od oceny się powstrzymam.
_________________Stryj Mac jako Stryj Maćko [z wyeliminowanym polskim znakiem]. Moderuję kolorem niebieskim. Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam. Piszę poprawnie po polsku.
|
Cz, 2 kwi 2009, 20:42 |
|
 |
arturros
Starszy Norman
Dołączył(a): Pn, 6 sie 2007, 12:20 Posty: 345 Lokalizacja: Skądś
|
Mamło miałem czasu
Pt, 3 kwi 2009, 08:09 |
|
 |
Gość
|
enterek --> Jak rozumiem sprawa kryminalna będzie z tym nowym mieszkaniem, opowiadanie co tu dużo mówić bardzo dobre tylko trzeba szybko akcję wprowadzić
Czyżby jakiś tajemniczy wielbiciel Gryzeldy ją porwał  ale dobrze, że już jest ten wątek kryminalny
|
Pt, 3 kwi 2009, 18:45 |
|
 |
FORUM
Działacz Podziemia
|
Opowiadanie Agaty9 jest bardzo ładne. Cały drugi rozdział jest napisany zgrabnym wierszem. Jest wiele nawiązań do gier z serii Przygód Reksia.
Czekam niecierpliwie na następny rozdział, by dowiedzieć się po co jest samolikopter. A na razien moja ocena to 10/10.
Zapraszam również do oceniania moich rozdziało, których dodałem dzisiaj łącznie 6. Jestem ciekawy waszych opinii. 
_________________ Ech...
|
So, 4 kwi 2009, 13:28 |
|
 |
Dizel
Doradca Budowlańców
Dołączył(a): Śr, 14 lut 2007, 12:07 Posty: 3208 Lokalizacja: Tak
Naklejki: 4
|
Nieźle FORUM, naprawdę nieźle. Tylko ,,opanuj się'' z tak częstym pisaniem  . Nie nadążam tego czytać i myślę , że inni też... Opowiadanie jest bardzo ciekawe, tylko, że tak jak Sokaris nie lubię czytać książek Science Fiction. Jak na razie 9/10.
Ps: Oceni ktoś moje?
_________________ Tego koloru w swoich postach raczej nie zobaczysz. Adminowi się nie chce i nie interesuje się Tobą.
|
So, 4 kwi 2009, 13:31 |
|
 |
Dadi
Mistrz Pisarstwa
Dołączył(a): Pn, 31 gru 2007, 11:00 Posty: 613 Lokalizacja: Ostrów Mazowiecka
Naklejki: 7
|
A oceni.
Dużo humoru, dużo akcji i dużo wątków. Mam nadzieję, że ta ostatnia przygoda to nie koniec Reksia i Kretesa. I miejmy nadzieję, że koniec nigdy nie nastanie.
Ocena: 8/10 Czegoś mi brakuje...
PS: To może moje też ktoś oceni?
_________________ Ten kolor został wybrany jako mój kolor do moderowania.
|
So, 4 kwi 2009, 16:09 |
|
 |
Johanna
Bardzo Stary Norman
Naklejki: 3
|
Do opowiadania arturrosa: Wzorowałeś się na RIKN? Widać  A tak na serio, nie widzę, żeby jakiś dobry pomysł własny był... Po prostu opisałeś scenę z RIKN, no może trochę to przerobiłeś. Rozdział krótki, ale mam szczerą nadzieję, że akcja nieco się rozwinie. Na razie 6/10. 
_________________Pozdrawiam, Johanna.
Jeżeli chcesz nowych emblematów w galerii, wyszukaj mi screena. To takie proste...
A i tak nie mam żadnych zgłoszeń 
|
So, 4 kwi 2009, 16:50 |
|
 |
bot
Komiksowy Artysta
Dołączył(a): Cz, 8 gru 2005, 18:55 Posty: 1193 Lokalizacja: Polska Inteligencja:-∞ Szybkość:0
|
eneterek - wsumie za dużo opisów, i wsumie opisów ubioru zamiast otoczenia, lepiej byłoby opisać kościół zamiast te wszsystkie duperele.
A pozatym w jednym z odcinków Doctor Who był podobny, panan młoda znikła i tajemniczo pojawiła się na jego statku, oczywiście przypadkowo. Okazało się że jej nażeczony faszerował ją jakimś świństwem, oczywiście w niecnych celach.
A jeszcze pozatym to: wszystko dobrze, tylko za krótkie rozdziały, znaczy się sztucznie przedłużone opisami. Taka ocena +/- 8,99999/10
_________________ Nobody expects the Spanish Inquisition! The One Who Disturbs So Terribly... Jeśli zobaczysz pomarańcz śmierci w swoim poście - strzeż się!
|
So, 4 kwi 2009, 17:18 |
|
 |
Stryj Mac
Mieszacz Zaprawy
|
Gra Bogów, bota:
Miło, miło, wystarczy trochę wiecej akcji tylko dodać.
Bo jest z akcją tak se.
Rozdział też nie imponuje długością.
Podobają mi się jednak akceny humorystycne i eRPeGieowskie
(latarka na ten przykład  ).
Ocena: 9/10
_________________Stryj Mac jako Stryj Maćko [z wyeliminowanym polskim znakiem]. Moderuję kolorem niebieskim. Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam. Piszę poprawnie po polsku.
|
So, 4 kwi 2009, 17:31 |
|
 |
Dizel
Doradca Budowlańców
|
Również ciekawe jest odpowiadanie Dadiego. Mało tam trochę humoru, ale fabuła jest wciągająca i to się liczy. 7,5/10 
_________________ Tego koloru w swoich postach raczej nie zobaczysz. Adminowi się nie chce i nie interesuje się Tobą.
|
So, 4 kwi 2009, 17:47 |
|
 |
Dadi
Mistrz Pisarstwa
Dołączył(a): Pn, 31 gru 2007, 11:00 Posty: 613 Lokalizacja: Ostrów Mazowiecka
Naklejki: 7
|
Nie no opo bota jest super!!!!!
Humor (Facet z gazowni), akcja ("Ja chce do toalety!!!!") i pytania takie ("Dlaczego ja?")
Co więcej do powiedzieć..... 10/10
Zasługuje na nagrodę.
_________________ Ten kolor został wybrany jako mój kolor do moderowania.
|
So, 4 kwi 2009, 18:19 |
|
 |
Dizel
Doradca Budowlańców
|
Czuję, że rozegra się prawdziwa bitwa tytanów w konkursie literackim... Enterek VS bot... Ciekawe kto wygra
A może u kogoś rozwinie się akcja i będzie kolejnym faworytem? Zobaczymy... 
|
So, 4 kwi 2009, 19:06 |
|
 |
Pat36
Starszy Norman
Dołączył(a): Cz, 6 mar 2008, 18:02 Posty: 411 Lokalizacja: Tarnów
|
Dizel twoje opowiadanie też jest świetne.Czekam na kolejny Rozdział.
_________________ ...
|
So, 4 kwi 2009, 19:18 |
|
 |
Stryj Mac
Mieszacz Zaprawy
|
Ostatni rozdział Gry Bogów nie zachwycił mnie.
Akcja była dość słaba.
Niezrozumiała.
Było też dość dużo błędów interpunkcyjnych i ortograficznych.
Nie mówiąc już o złej budowie zdań.
Ocena:7/10
|
So, 4 kwi 2009, 19:56 |
|
 |
Stryj Mac
Mieszacz Zaprawy
|
Ostatni rozdział Gry Bogów zdecydowanie podniósł poprzeczkę.
Stał się powieścią filozoficzną, ale nie "wepchniętą na siłę" jak poprzednio.
Ortografia, interpunkcja i dialogi, bez zarzutu.
Przemyślenia Reksia były nacechowane pewnym spokojem i lekkością pisania. Były bardzo dobre. Gratuluję Bocie, bowiem to jeden z lepszych rozdziałów.
Ocena:10/10
|
N, 5 kwi 2009, 15:56 |
|
|