|
|
Teraz jest N, 12 sty 2025, 16:07
|
Autor |
Wiadomość |
Stryj Mac
Mieszacz Zaprawy
Dołączył(a): Śr, 15 sie 2007, 13:43 Posty: 1426 Lokalizacja: Szczecin
Naklejki: 2
|
No właśnie.
Nie dość, że krótkie to jeszcze strasznie głupie.
Poszli dać mu Tyskie. (...) Czachol zaczął wszystko rozwalać.
To mówi za siebie.
Zresztą sięnie kwalifikuje nawet.
2/10
_________________Stryj Mac jako Stryj Maćko [z wyeliminowanym polskim znakiem]. Moderuję kolorem niebieskim. Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam. Piszę poprawnie po polsku.
|
Pn, 13 kwi 2009, 10:05 |
|
|
Dizel
Doradca Budowlańców
Dołączył(a): Śr, 14 lut 2007, 12:07 Posty: 3208 Lokalizacja: Tak
Naklejki: 4
|
Opowiadanie PRIKa nie zaciekawiło mnie. Zbyt wartka akcja i dużo nudy w fabule...
Po VII jest VIII, a on napisał IX.
Pewnie to Patuś, który ściągnął firefoxa
Jak na razie 2,5/10
Oceni ktoś moje?
_________________ Tego koloru w swoich postach raczej nie zobaczysz. Adminowi się nie chce i nie interesuje się Tobą.
|
Pn, 13 kwi 2009, 12:04 |
|
|
Gość
|
bot--> "wszystkim górował wielki budynek. „GAS CORPORATION” " nie ma to jak nieśmiertelni panowie z gazowni i ich korporacja. Chociaż w tym rozdziale trochę mało się działo ale jest tak jak zawsze wiele humoru, który rekompensuje wszystkie braki
Dizel--> jak dla mnie ten rozdział był trochę krótki ale jest dobry chociaż te 115 części to chyba przesada Kretes przecież jest za wolny by to skonstruować
krys--> opowiadanie dobre, lecz mogłaś bardziej rozbudowywać poszczególne rozdziały, widać że miałaś dobry pomysł ale za mało go, jak już pisałem, rozbudowałaś
|
Pn, 13 kwi 2009, 12:50 |
|
|
Dizel
Doradca Budowlańców
Dołączył(a): Śr, 14 lut 2007, 12:07 Posty: 3208 Lokalizacja: Tak
Naklejki: 4
|
Tak , wiem. W Wordzie pisałem 1 długi rozdział, więc go rozdzieliłem na dwie części...
W drugiej części, dowiecie się, że Kogut żartował xP
FORUM skończył opowiadanie więc ocenię w całości:
Dwa ostatnie rozdziały nie przypadły mi o gustu... Czegoś mi brakowało...
Opowiadanie ciekawe w niektórych momentach, ale mała dawka humoru...
Trochę się zawiodłem. Dam 9/10
_________________ Tego koloru w swoich postach raczej nie zobaczysz. Adminowi się nie chce i nie interesuje się Tobą.
|
Pn, 13 kwi 2009, 13:41 |
|
|
Johanna
Bardzo Stary Norman
Naklejki: 3
|
Opowiadanie KubyMistrza10... A więc tak: Bardzo dużo błędów ortograficznych. Błędy logiczne i powtórzeniowe typu: "wleciały ptaki i podlatują do niego" Pisze się w jednym czasie! Nie możesz przeskakiwać z teraźniejszego na przeszły i odwrotnie. Akcja narazie niezbyt ciekawa, mam nadzieję, że się to poprawi Tylko jedna rzecz mi nie pasuje, cytuję: "Pokażcie mi jego łużko zażądał Reksio". ...? Dlaczego Reksio o to zapytał?.
_________________Pozdrawiam, Johanna.
Jeżeli chcesz nowych emblematów w galerii, wyszukaj mi screena. To takie proste...
A i tak nie mam żadnych zgłoszeń
|
Wt, 14 kwi 2009, 17:12 |
|
|
Stryj Mac
Mieszacz Zaprawy
|
Kuba Mistrz 10 i RIPK:
Pisze się "ptasie" a nie "ptasię"...
"Epizot"? Raczej "epizod"...
Akcja nudna. Brak opisów.
Gdzieniegdzie błędy ortograficzne ("łużko" mówi samo za siebie...).
Błędy, właśnie gramatyczne jakie podała enterek.
Kiepskie bo dzieje się za szybko.
Ocena: 3/10
_________________Stryj Mac jako Stryj Maćko [z wyeliminowanym polskim znakiem]. Moderuję kolorem niebieskim. Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam. Piszę poprawnie po polsku.
|
Wt, 14 kwi 2009, 20:29 |
|
|
Dadi
Mistrz Pisarstwa
Dołączył(a): Pn, 31 gru 2007, 11:00 Posty: 613 Lokalizacja: Ostrów Mazowiecka
Naklejki: 7
|
Kfilio: opowiadanie zdecydowanie za krótkie. Jesteś nowy więc na pewno nie pisałeś tego opowiadania wcześniej więc pisałeś krótkie rozdziały prawie co minute, ale opowiadanie to nie chop i siup i trzeba trochę nad nim popracować. Oceniam bardzo słabo. 4/10
_________________Ten kolor został wybrany jako mój kolor do moderowania.
|
Śr, 15 kwi 2009, 16:48 |
|
|
kfilio
Roz-kreca się
|
No nic może je poprawię.
_________________ Reksio i miasto sekretów.
Wciąż czekamy
|
Śr, 15 kwi 2009, 19:41 |
|
|
Gość
|
Euresando bardzo mi się podoba Twoje opowiadanie, zwłaszcza wykorzystanie postaci już znanych takich jak Kan Guru, co tu dużo pisać opowiadanie bardzo dobre chociaż zdarza Ci się powtarzać niektóre słowa.
A i gdzie dalsze rozdziały Gryzeldy i Błękitnej Drogi
|
Cz, 16 kwi 2009, 14:32 |
|
|
Przybysz
Lider Podziemia
Dołączył(a): Śr, 25 lip 2007, 09:23 Posty: 1418 Lokalizacja: z Kurakis
|
No właśnie...też się pytam gdzie rozdziały mojego opowiadania. Leżą u mnie w półce... Jak będę miał więcej czasu to całość albo znaczniejszą część przepiszę na komputer i wstawię. Chyba uda mi się to zrobić w sobotę. Ale całość już mam ułożoną i napisaną... Tylko muszę się wsiąść ponownie za wstawianie. Myślę, że uda mi się wstawić 2 rozdziały na jutro, ale nigdy nic nie wiadomo. Postaram się...
_________________ "Więcej szczęścia jest w dawaniu aniżeli w braniu" - Jezus z Nazaretu
|
Cz, 16 kwi 2009, 15:26 |
|
|
kfilio
Roz-kreca się
|
Opowiadanie Euresanda pierwsza klasa 9 na 10.
_________________ Reksio i miasto sekretów.
Wciąż czekamy
|
Cz, 16 kwi 2009, 19:52 |
|
|
Gość
|
Pozostało już niewiele czasu <niepełne dwa tygodnie> by dokończyć swoje opowiadanie, prosiłbym w miarę możliwości o ich sensowne kończenie, przecież lepiej będą oceniane przez użytkowników opowiadania skończone niż niedokończone
|
So, 18 kwi 2009, 10:06 |
|
|
Przybysz
Lider Podziemia
Dołączył(a): Śr, 25 lip 2007, 09:23 Posty: 1418 Lokalizacja: z Kurakis
|
Jakoś się uwinę. Choćbym miał przysłać 7 rozdziałów w jeden dzień. I tak już opowiadanie mam gotowe. Ale tutaj tylko go nie ma.
_________________ "Więcej szczęścia jest w dawaniu aniżeli w braniu" - Jezus z Nazaretu
|
So, 18 kwi 2009, 10:11 |
|
|
Stryj Mac
Mieszacz Zaprawy
|
Mi ostatni wpadł pomysł do głowy na opowiadanie.
Ale w 2 tygodnie go raczej nie zrobię.
Cóż ewentualnie napisze w Opowiadaniach.
|
So, 18 kwi 2009, 10:44 |
|
|
Gość
|
Stryj - bardzo fajne. Narazie jeden rozdział, ale myślę, że się rozkręci. Otóż sprawy mają się tak:
- język literacki i bardzo dobry styl
- brak błędów ort. i int.
- zapowiada się bardzo ciekawie
- podoba mi się pierwszy akapit
- "gdzie sąsiądka chodzi do fryzjera" - dobre
Ogólna ocena: 9/10, troszkę krótkie...
Czekam na dalszy ciąg .
|
So, 18 kwi 2009, 18:54 |
|
|