Przed chwilą został przeprowadzony trzeci wywiad i zapraszam do lektury.
Ja : Witam zatem mojego trzeciego gościa, Agatę. Przedstaw się i opowiedz troszkę o sobie.
Agataa : Jestem Agataa, mam 10 lat, ale 13 lutego skończę 11, mam świnkę morską Fruzię, a niedługo będę mieć psa. Moje hobby to plastyka i fotografowanie oraz literatura.
Ja : Przejdźmy do tematu o Reksiu. Kiedy po raz pierwszy zagrałaś w grę z nim, jaka jest twoja ulubiona część Przygód Reksia i czego ci w nich brakuje?
Agataa : Po raz pierwszy zagrałam w Reksia, gdy miałam 4 lata. Wtedy to jeszcze pomagał mi tata, ale po kilku miesiącach sama już umiałam grać. Moją pierwszą grą był Skarb Piratów. Moja ulubiona część to Reksio i Wehikuł Czasu. Jest tam dużo labiryntów i zagadek na logiczne myślenie, takie jak herb w średniowieczu. Brakuje mi w nich Koguta Wynalazcy i Kornelka. Oni także powinni brać czynny udział w przygodach bohaterów.
Ja : Kiedy zarejestrowałaś się na forum? Jakie były twoje odczucia do niego?
Agataa : Zarejestrowałam się 4 stycznia 2008 roku. Grałam w grę u babci, a nagle na ulotce z kodem znalazłam adres strony. Poszperałam i znalazłam forum zapytałam rodziców o zgodę i zarejestrowałam się. Z początku na forum było fajnie. Starsi użykownicy pomagali mi, ale z czasem na forum robiło się nudno. Ogółem było fajnie i nadal na nie wchodze
Ja : Oglądałaś kiedyś kreskówkę z Reksiem?
Agataa : Oglądałam. I nadal oglądam, gdy tylko mam okazję. To bardzo ciekawe. Właśnie ta kreskówka nakłoniła mnie do kupna gier z Reksiem.
Ja : Na początku napisałaś że twoim hobby jest literatura. Jaka jest twoja ulubiona książka?
Agataa : Myślę, że Mikołajek. Czytam to już od jakiegoś czasu i ciągle, nawet jak przeczytam wszystkie części, do nich powracam. To bardzo wciągające. Lubię jeszcze "Dzieci z Bullerbyn". Ta książka nauczyła mnie cieszyć się z tego, co się ma.
Ja : Pisałaś też że masz zwierzęta. Opowiedz coś o nich.
Agataa : Na razie mam świnkę morską Fruzię. Mieszka ze mną od wakacji. Ciągle moje koleżanki przychodzą i pytają się, czy mogą zobaczyć Fruzię i pogłaskać ją. Czasem mam tego dość, ale gdyby głębiej pomysleć, to dobrze, że mam tak lubianego zwierzaka
Za około dwa miesiące będę mieć psa. Będzie to mieszanka jamnika z kundlem. I tutaj apel do userów : Pomóżcie mi wymyśleć dla niego imię! To będzie piesek, nie suczka. Wszelkie pomysły na pw. Ach! Zapomniałam! Mam rybki. Co prawda u dziadka, ale one są moje. Mam dużo, dużo brzanek, dwa mieczyki, jednego gupika i jednego glonojada. Mieszkają one w sporym akwarium, mają dużo ozdób.
Ja : A może słuchasz muzyki? Jaki jest twój ulubiony zespół lub piosenkarz/piosenkarka?
Agataa : Słucham muzyki. Kiedy tylko mam taką możliwość. Bez muzyki moje życie nie miałoby sensu. To najczęściej pop lub hip-hop. mój ulubiony zespół to Big Time Rush, piosenkarz to Andrzej Piaseczny, a piosenkarki to Rihanna i Selena Gomez
Ja : Lubisz szkołę? Jak ci w niej idzie? Masz ulubiony przedmiot?
Agataa : Nawet lubię szkołę. Bardzo dobrze mi idzie. Jestem najlepsza z klasy. Mój ulubiony przedmiot to oczywiście matematyka i dzwonek na przerwę ; )
Ja : Lubisz zimę? Zasypało cię
?
Agataa : Lubię zimę. Nie zasypało. Mieszkam w bloku, więc nie ma takiej opcji. Wyjść z domu spokojnie mogę xD. Ale ogólnie Płock jest cały w śniegu.
Ja : A co lubisz robić w wolnym czasie?
Agataa : Wchodzić na internet, na forum, oczywiście, oglądać telewizję i zajadać się czymś z mojej sekretnej szafki
Ja : Standardowe pytanie - wymień kilka swoich ulubionych rzeczy
Agataa : kolor- czarny, zwierze- pies, potrawa- pizza, a jakże, film- "Czarodzieje z Waverly Place-Film", serial- Big Time Rush
Ja : Kim chciałabyś zostać w przyszłości?
Agataa : Sądzę, że nauczycielką angielskiego lub polskiego. Ewentualnie kwiaciarką.
Ja : A do jakiego kraju chciałabyś pojechać i co w nim robić?
Agataa : Do Francji do Paryża. Chciałabym tam robić zakupy...Jak każda dziewczyna ; ) I może spróbować jakiejś regionalnej potrawy ?
Ja : Na kim się wzorujesz?
Agataa : Jest wielu ludzi, na których się wzoruje, ale chyba najbardziej na Marii Skłodowskiej.
Ja : To już chyba tyle, bo nie mam więcej pomysłów na pytania
. Dzięki za wywiad.
Agataa : Dziękuję.