|
|
Teraz jest Śr, 25 gru 2024, 07:34
|
Autor |
Wiadomość |
mikol23
Roz-kreca się
|
Re: Pomysł: Rex Trailer
Ostatnio właśnie widziałem, że Minecraft ma bardzo dużą popularność. Trzeba się zastanowić czy nie pokazać na filmiku wszystkich STARYCH przygód z Reksiem czy też NOWE jego części.
|
Śr, 9 sty 2013, 16:16 |
|
|
Sergio
Bywalec Nory
Dołączył(a): Pn, 3 sty 2011, 19:59 Posty: 73 Lokalizacja: Przy komputerze
|
Moim zdaniem powinniśmy skoncentrować się na starej serii - możemy powiązać ją z nową (uświadomić oglądającemu że stara seria i CoS to całość), ale nową serią zajmuje się już chyba wystarczająco Aidem.
|
Śr, 9 sty 2013, 17:40 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
Naklejki: 10
|
Bardzo fajny pomysł, chętnie pomogę.
|
Śr, 9 sty 2013, 17:52 |
|
|
mikol23
Roz-kreca się
|
Lecz czy nie można zrobić przejścia z 2D na 3D?
|
Śr, 9 sty 2013, 19:00 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
Dołączył(a): Śr, 2 gru 2009, 17:21 Posty: 1196 Lokalizacja: Cały świat
Naklejki: 7
|
Pomyślałem sobie, że może lepiej stworzyć trial do każdej gry niż do wszystkich na raz. Chodzi o stworzenie serii filmików, zwiastunów, reklam itp. Mi już się nawet nasuwa pomysł jak to mogło by wyglądać... Po pierwsze w nazwie prezentowanej gry nie powinno być wspomnienia o Reksiu, by zrobić niespodziankę oglądającemu. Coś na kształt: "Czas na przygodę: Skarb piratów", czy "Gry na czasie: Czarodzieje". Chodzi o ogólne nazwanie całej serii tak, aby wiadomo było o co chodzi a nie trzeba było używać nazwy Reksia czy nawet Rex'a. To mają być polskie triale! Po drugie treść i schemat prezentacji... najlepsze by było chyba coś na kształt zwiastunu Miasto Sekretów LE. Po trzecie jakieś fajne dodatki, no nie wiem... może jakaś scena z Reksia zaimprowizowana w Minecraft, czy coś na kształt "Jak zawiesić flagę" Ale to tak w oddzielnym filmiku. Na razie powinniśmy znaleźć nazwę dla całej serii "tych filmików", zrobić ankietę. Ja proponuję "Gry na czasie", a wy?
N, 3 lut 2013, 19:24 |
|
|
Przybysz
Lider Podziemia
Dołączył(a): Śr, 25 lip 2007, 09:23 Posty: 1418 Lokalizacja: z Kurakis
Naklejki: 3
|
Ja myślę, że to jest bardzo dobry pomysł. Nie użyć tytułu gry ani głównego bohatera przez cały zwiastun. A na końcu zadziwić tych co nie znają gier - Reksio i wehikuł czasu. I dopiero jako zwieńczenie trailera pokazać postać dzielnego psa i tytuł gry. Ja mógłbym pomóc w stworzeniu scenariusza napisów jakie miałyby być wyświetlane ale samo robienie trialera to raczej rzemieślnicza praca której przy której nie da się współpracować przez internet.
_________________ "Więcej szczęścia jest w dawaniu aniżeli w braniu" - Jezus z Nazaretu
|
N, 3 lut 2013, 20:42 |
|
|
nieznany
Mistrz Gry
Dołączył(a): Śr, 21 sty 2009, 17:53 Posty: 2045 Lokalizacja: Uniwersum Kreacji
Naklejki: 4
|
Pokazać na koniec Reksia? I sprawić, by oglądający roześmiał się, myśląc, że to żart? Nie, moim zdaniem moja propozycja bardziej się nada. Demo CoS ma to do siebie, że na samym wstępie, ani w tytule, ani w plikach nie informuje o obecności Reksia. Nie ukrywajmy, aby kogokolwiek przekonać do zagrania w jedną z gier, aż do momentu uruchomienia i zmiany ich zdania muszą pozostać nieświadomi obecności postaci, którą uważają za odpowiednią dla małych dzieci.
_________________Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku). Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem."Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api.
|
N, 3 lut 2013, 21:21 |
|
|
Przybysz
Lider Podziemia
|
| | | | nieznany napisał(a): Pokazać na koniec Reksia? I sprawić, by oglądający roześmiał się, myśląc, że to żart? Nie, moim zdaniem moja propozycja bardziej się nada. Demo CoS ma to do siebie, że na samym wstępie, ani w tytule, ani w plikach nie informuje o obecności Reksia. Nie ukrywajmy, aby kogokolwiek przekonać do zagrania w jedną z gier, aż do momentu uruchomienia i zmiany ich zdania muszą pozostać nieświadomi obecności postaci, którą uważają za odpowiednią dla małych dzieci. | | | | |
A ja uważam inaczej. Po pierwsze trzeba wspomnieć o Reksiu bo sam tytuł to Reksio i coś tam coś tam. Nikt nie ściągnie dema nie wiedząc jak się nazywa. Nie pójdzie do sklepu kupić tajemniczą grę. Może jak spodoba im się trailer i zobaczą Reksia na koniec to właśnie to ich zaciekawi. Myślę, że Reksio to postać z jednej strony odpowiednia dla małych dzieci ale z drugiej jest to symbol polskiej kreskówki z Bielska-Białej, symbol w ogóle polskich bajek i wielu będzie on się kojarzył bardzo dobrze. Jak dla mnie Reksio zawsze był sympatyczną postacią, zarówno w grach jak i w filmach dla małych dzieci. Może właśnie ktoś zobaczywszy Reksia na koniec pomyśli że tego chce. Chce klimatycznej przygodówki bez krwi i niepotrzebnej nikomu przemocy czy wulgaryzmów. A to wcale nie znaczy że gra będzie dziecinna. Bo może być i ciekawa i trudna i wciągająca i taka zresztą jest bo wiemy bo my graliśmy w te gry. Fakt faktem że jak komuś tam się opowiada o takiej grze to może nas wyśmiać ale z drugiej strony jak przypomni sobie np. gry z różową panterą i stwierdzi że chętnie powróciłby do tego typu rozrywki to sięgnie też po Reksia. DLa mnie to jest właśnie fajne że to Reksio jest głównych bohaterem. Bo jest i ten trailer powinien włąsnie pokazać że to Reksio i pomimo to gra nie jest dziecinna ale bardzo fajna i klimatyczna.
_________________ "Więcej szczęścia jest w dawaniu aniżeli w braniu" - Jezus z Nazaretu
|
N, 3 lut 2013, 21:33 |
|
|
Traktor
Cesarz Śmietnika
Dołączył(a): Pn, 21 wrz 2009, 14:15 Posty: 848 Lokalizacja: Siubidu Inteligencja: 0
Naklejki: 0
|
A ja się tak spytam - jak zamierzacie dotrzeć do targetu? Masowe rozsyłanie linków przez userów?
_________________ E̶̞͕̫͍͈̻̮͘͘͝r̛͢͜҉̝̗̭̲̠̳̣͎̟̱ͅa̴̵̡̱̯̭̰̱̟͖̻̰̞̦͍̘͢ ͉͉̠͇͓̝̙͉͈̀̕T̨͢͟҉̯̦̪̟͈̦̳̲̯̯̺̫͍͇̯͇r̡̢̛̮̗͙̯͈̭̜͍̰̟̤͙̟͓͓̞̞͖̹͟á҉̻̠̻͇̹̙̪̣̖̱̜̹͍͎̺̗̭̕͢ͅk̸͟҉̺̦͈̘̲̥̭̠̲̮͎̮͖̜̭̗͟t͏̠̻̦͔̳͇̞͔͙̰̗̬̫̤͎͉͍ͅó̭̺͎̜̫̘͓͈̤̦̝̟̘̯̞́r̡̥̹̰̪̝͕̟̬̲͟͞ą͎̞̮̳̘̲̩͇̲̲̜̜̲̥ ̲͖̠͇̲̗͙̤͓̯̝̭͙͡ǹ̢͍̖̥̪̳a̵̙̣̱͈̯̦̣̙̻̗̪̣͎̕͘d̴̸̨͓̭͕̙̹͍̮̦͝c̵̡̤̺̹̯̲̻͈̟̱̰̬i̡̧͢͠҉̟̝̟̹̦̩̪̱̺͕̺̹͚͙̫͔ą̫̘͍͖̣̳̪̞̤̤̱͔͘͜͡g̶̛̯̣̺ͅà҉̨͖̩͇̻͙̜͈̻̰͉͕̼͖̗͎͝
|
N, 3 lut 2013, 22:00 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
Dołączył(a): Śr, 2 gru 2009, 17:21 Posty: 1196 Lokalizacja: Cały świat
Naklejki: 7
|
Czyli sugerujesz ukryć Reksia całkowicie? Hmmm... to będzie o tyle trudne, że jak ta osoba (ten gracz) ma się dowiedzieć co to za gra, skoro nie pozna jej całego tytułu... Bo jeśli chodzi o CoS jest to możliwe, ale Reksio i Kapitan Nemo... nie możesz ukryć tytułu całkowicie. Bo jak inaczej powiesz co to za gra... Poza tym to nieestetyczne tak kłamać i nie pokazywać Reksia specjalnie, tylko od razu podawać link do dema bo to sprzedawanie kota w worku. Jeżeli ta osoba nie zaakceptuje obecności Reksia już na początku to nici... No i naszym zadaniem jest przekonanie tego "szarego konsumenta" do tego aby zaakceptował mimo woli Czyli moja propozycja to użyć SZANTAŻU zamiast KŁAMSTWA @Traktor: Dobre pytanie... może masz jakieś propozycje
N, 3 lut 2013, 22:13 |
|
|
Przybysz
Lider Podziemia
|
A może trochę BTW zrobić jakiegoś demota o grach z Reksiem, albo obrazek na jakichś kwejkach czy innych stronach z idiotycznymi obrazkami. Dużo osób przegląda takie rzeczy i jest to sposób na dotarcie do ludzi. Dać coś takiego - genialna seria polskich przygodówek... i link do domowej roboty trailera albo do naszego forum.
|
Pn, 4 lut 2013, 21:06 |
|
|
Traktor
Cesarz Śmietnika
Dołączył(a): Pn, 21 wrz 2009, 14:15 Posty: 848 Lokalizacja: Siubidu Inteligencja: 0
Naklejki: 0
|
Dałem coś takiego wczoraj
ma jeden share mój
_________________ E̶̞͕̫͍͈̻̮͘͘͝r̛͢͜҉̝̗̭̲̠̳̣͎̟̱ͅa̴̵̡̱̯̭̰̱̟͖̻̰̞̦͍̘͢ ͉͉̠͇͓̝̙͉͈̀̕T̨͢͟҉̯̦̪̟͈̦̳̲̯̯̺̫͍͇̯͇r̡̢̛̮̗͙̯͈̭̜͍̰̟̤͙̟͓͓̞̞͖̹͟á҉̻̠̻͇̹̙̪̣̖̱̜̹͍͎̺̗̭̕͢ͅk̸͟҉̺̦͈̘̲̥̭̠̲̮͎̮͖̜̭̗͟t͏̠̻̦͔̳͇̞͔͙̰̗̬̫̤͎͉͍ͅó̭̺͎̜̫̘͓͈̤̦̝̟̘̯̞́r̡̥̹̰̪̝͕̟̬̲͟͞ą͎̞̮̳̘̲̩͇̲̲̜̜̲̥ ̲͖̠͇̲̗͙̤͓̯̝̭͙͡ǹ̢͍̖̥̪̳a̵̙̣̱͈̯̦̣̙̻̗̪̣͎̕͘d̴̸̨͓̭͕̙̹͍̮̦͝c̵̡̤̺̹̯̲̻͈̟̱̰̬i̡̧͢͠҉̟̝̟̹̦̩̪̱̺͕̺̹͚͙̫͔ą̫̘͍͖̣̳̪̞̤̤̱͔͘͜͡g̶̛̯̣̺ͅà҉̨͖̩͇̻͙̜͈̻̰͉͕̼͖̗͎͝
|
Wt, 5 lut 2013, 13:20 |
|
|
mikol23
Roz-kreca się
|
A może z trailerem pójść w inną mańkę? Chodzi mi o Amnesię a machine for pigs. Ich trailer przedstawia fragmenty z gry, więc mamy przykład.
|
N, 10 lut 2013, 17:40 |
|
|