|
|
Teraz jest Śr, 25 gru 2024, 19:15
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Lobon
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Cz, 10 lut 2011, 17:28 Posty: 694 Lokalizacja: PODWÓRKO REKSIA
Naklejki: 0
|
Dziwne....
Wie ktoś może dlaczego nie pojawiają mi się avatary HiperMonka i Rdusiu25? Oni mają zmienione, ja też sobie zmieniłem i ja swój widzę a HiperMonk nie widzi... Przenoszę do właściwego działu.
_________________Dawniej "lobon",teraz "Lobon"! 7 miejsce w Zgoda i Niezgoda II. KIEROWNIK LITERACKI III ODDZIAŁU GWARDI REKSIA.Vamos!Na zawsze!
|
Pn, 28 sty 2013, 15:25 |
|
|
HiperMonk
Bywalec Nory
|
Re: Dziwne....
Dokładnie, ja nie widzę avatarów użytkowników... :/
_________________Siemka Zapraszam na mój fanpage na Facebooku: https://www.facebook.com/NajlepsiPrzyja ... ts&fref=ts
|
N, 3 mar 2013, 10:43 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
Naklejki: 17
|
Ja też nie widze ale to związane jest że ta jest strona przygodyreksia.aidemmedia.pl a w wersji playandbuyowskiej jest avatar Hipermonka i Rdusiu a tutaj nie ma. Bo może tutaj jest za duzo zużycia pamięci a tam jest mało tych szczegółów.Nie wiem może ktoś inny to wytłumaczy.
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
N, 3 mar 2013, 12:39 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
Naklejki: 10
|
Mi się nie pojawiają avatery lobona i nieznanego.
|
N, 3 mar 2013, 16:02 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
Dołączył(a): Śr, 2 gru 2009, 17:21 Posty: 1196 Lokalizacja: Cały świat
Naklejki: 7
|
I dla Adama wszystko nagle stało się jasne...
Forum stacjonuje na dwóch serwerach i jedyne co je łączy to wspólna baza danych. W bazie zapisywane są adresy podstron, czyli po prostu "download/file.php?avatar=1971_1359040674.png". Teraz wszystko zależy od tego z którego serwera przesyłaliście. Po jeśli np. ktoś przesłał awatar na Playandbuy to na przygodyreksia.aidemmedia.pl awatar nie pojawi mu się poprawnie i na odwrót. Dlatego bezpieczniej jest awatary umieszczać na oddzielnym serwerze i umieszczać je na forum w formie URL.
N, 3 mar 2013, 16:27 |
|
|
Lobon
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Cz, 10 lut 2011, 17:28 Posty: 694 Lokalizacja: PODWÓRKO REKSIA
|
Spróbowałem na playandbuy i pokazują mi się avatary hipermonka i rdusia25. Ale mój się nie pokazuje. Czyli muszę specjalnie wchodzić na playandbuy żeby widzieć jakieś dwa avatary a własnego nie....
_________________Dawniej "lobon",teraz "Lobon"! 7 miejsce w Zgoda i Niezgoda II. KIEROWNIK LITERACKI III ODDZIAŁU GWARDI REKSIA.Vamos!Na zawsze!
|
N, 3 mar 2013, 17:39 |
|
|
Przybysz
Lider Podziemia
Dołączył(a): Śr, 25 lip 2007, 09:23 Posty: 1418 Lokalizacja: z Kurakis
Naklejki: 3
|
Najprostszym rozwiązaniem patrząc teoretycznie jest zrobić tak aby wszyscy wysłali swoje avatary z tej strony lub z playandbuya ewentualnie. Wtedy wszystkie avatary będą razem i wystarczy wejść na tą kopię forum gdzie avatary są. Oczywiście jak wspomniałem jest to teoretyczne rozwiązanie problemu bo trzeba zaangażować w to wszystkich i wytłumaczyć każdemu żeby zrobił to na konkretnej stronie. Innym pomysłem jest zrobić to po prostu ze stanowiska administratora, albo jak ktoś wspomniał umieszczać tylko linki do do avatarów na zewnętrznym serwerze. A forum otwierałoby właśnie z tych linków.
_________________ "Więcej szczęścia jest w dawaniu aniżeli w braniu" - Jezus z Nazaretu
|
N, 3 mar 2013, 21:17 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|