|
|
Teraz jest N, 10 lis 2024, 20:50
|
Autor |
Wiadomość |
nieznany
Mistrz Gry
Dołączył(a): Śr, 21 sty 2009, 17:53 Posty: 2045 Lokalizacja: Uniwersum Kreacji
Naklejki: 4
|
Jak chcesz zobaczyć dialog, poczytaj se ,,Sprawę MADNACZa", ostatnie rozdziały składają się wyłącznie z dialogu (nad czym ubolewam). 4/10-jak tu swobodnie mówisz o śmierci i zabijaniu...
_________________Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku). Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem."Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api.
|
N, 14 mar 2010, 20:42 |
|
|
Luk
Lider Podziemia
Dołączył(a): N, 18 sty 2009, 12:44 Posty: 1340 Lokalizacja: I tak nie wiesz gdzie to jest
Naklejki: 0
|
Zgadzam się Nieznany. Napisz jakoś inaczej jak już musi być o zabijaniu. Nie powinno być czegoś takiego. Spróbuj zrobić ciekawsze i najpierw napisz w wordzie, to chociaż będzie bez błędów. Także zacznij dopisywać dialogi, bo naprawdę można je tu wstawić i wcale nie na siłę. 4/10.
|
N, 14 mar 2010, 21:26 |
|
|
Duchman
Starszy Norman
Dołączył(a): N, 3 sty 2010, 11:25 Posty: 331 Lokalizacja: Z Bobroru
|
O zabijanie się nie czepiajcie, opowiadanie jeszcze się nie skończyło, więc zabijania nie krytykujcie!
Przepraszam, że rozdział dopiero dziś, byłem chory na żołądek, i w ogóle coś nie miałem czasu pisać... Ale jest następny rozdział:
Rozdział dwunasty
Pertraktacje i posiłki
Kornelek poszedł do króla i zaczął rozmowę:
- Chcę pokoju, a jeżeli się zgodzicie, pójdziemy do niewoli i odwołamy posiłki!
- Zgadzam się. -rzekł król. Zwrócił się do żołnierzy:- Do lochu z nimi! Dopilnujcie, żeby odwołali posiłki! Idziemy do naszego zamku! Od teraz to ten zamek!- Żołnierze wypełnili rozkaz króla i bohaterowie trafili do lochu. Kornelek rzekł do długofalówki:
- Odwołuję wszystkie oddziały, niech lecą z powrotm na Kurana!- Po tej przemowie bohaterowie siedli na ziemi, a żołnierze poszli do wejścia do lochu. Kornelek rzekł do przyjaciół- Nie nacisnąłem guzika. Będą tu za jakąś godzinę. Teraz możemy odpocząć.- wszyscy siedli na ziemi. Po 30 minutach kilku Leśnych Ludzi przyszło do nich i ich uwolniło. Byli oni bowiem skazani na tortury. Bohaterowie nie mieli żadnej broni, pozbawili ich jej. Nie chcieli ich zabić, robili to dla zabawy. Ale była jeszcze jedna belka ratunku- Kornelek miał szpon! Leśni Ludzie myśleli że to długofalówka i mu jej nie zabrali. Tak więc Kornelek wrzasnął gdy zostali uwolnieni-
-Gińcie, Leśni Ludzie, chociaż chyba raczej gińcie Leśne Kury, wy kury! A macie!- Po tej przemowie ogłuszył Leśnych Ludzi.
Proszę o oceny i krytykę, następny rozdział (jeżeli dowiem się co poprawić) w sobotę lub w niedzielę!
PS. Nie daję PSu !
_________________Witajcie!
Mniemam, że mniemanie zamniemuje mniemacza mniemającego.
Piszę poprawnie po polsku.
Magia rządzi, pamiętaj!
|
Cz, 1 kwi 2010, 08:33 |
|
|
Luk
Lider Podziemia
Dołączył(a): N, 18 sty 2009, 12:44 Posty: 1340 Lokalizacja: I tak nie wiesz gdzie to jest
|
No cóż. Może być dłuższe, możesz trochę więcej opisów dać. Także sama gadanina z królem mogła być dłuższa, mógł król jeszcze coś zażądać. 5/10 na zachętę, bo z każdym rozdziałem jest trochę lepiej.
|
Cz, 1 kwi 2010, 08:36 |
|
|
Dominik
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): So, 6 gru 2008, 12:33 Posty: 680 Lokalizacja: Bochotnica
|
Widzę, że się bardzo starasz i każda kolejna część jest lepsza od poprzedniej. Ten rozdział mógłby być dłuższy. 7/10 za znaczące postępy.
_________________Lwów i Wilno na zawsze polskie! Zdobywca II miejsca w konkursie poetyckim, zorganizowanym na pięciolecie Forum Reksia. Piszę poprawnie po polsku"Myślałem i wymyśliłem bezmyślnik ~. Stawiać się go będzie przed zdaniem nie mającym sensu." - Tytus de Zoo
|
Cz, 1 kwi 2010, 09:15 |
|
|
Duchman
Starszy Norman
|
Dzięki za dobra oceny Rzeczywiście, starałem się bardziej, ale, jak napisałem, proszę o wytykanie mi błędów palcem , ale w sensie żebym je potem poprawił Tak więc proszę o krytykę!
Magia rządzi, pamiętaj!
|
Cz, 1 kwi 2010, 15:23 |
|
|
Duchman
Starszy Norman
|
Nie miałem weny, więc rozdział dopiero dziś... Ale już finał!
Rozdział trzynasty
Posiłki nadlatują i uwolnienie Reksia
Tak więc uciekli z lochu. Byli na szczycie schodów prowadzących do wyjścia, gdy zobaczył ich jeden żołnierz. Zwiali, ale byli gonieni. Po długiej ucieczce schowali się w lesie. Nadleciały posiłki z Kurana. Zaatakowały leśnych ludzi bronią, której oni nie znali, laserami. Leśni Ludzie pędzili gdzie pieprz rośnie. Posiłki przyniosły Kornelkowi klucze, które zniknęły. Mówili mu:
- Znaleźliśmy to, i nie wiemy, co to jest. A tak właściwie co robisz, panie, w świecie Omega?
- Jakim świecie?
- Świecie Omega, w 157633993 wymiarze!
- To ten wymiar?
- Tak! Na szczęście potrafimy przejść przez barierę wymiarową... A gdzie Reksio?
- Jesteśmy tu po to, żeby go uratować. Zaczekajcie tu na nas. Zaraz będziemy tu z Reksiem.- Tak zakończył rozmowę Kurator. Potem poszli po Reksia i go uratowali. Po opowiedzeniu mu wszystkiego Reksio zaczął skomleć. Wyczuł niebezpieczeństwo.
Koniec trzynastego rozdziału.
Rozdział czternasty
Niebezpieczeństwo i koniec przygód
Wszyscy zaczęli uciekać, bowiem Reksio wyczuł zapach Leśnych Ludzi. Przyszli zaatakować. Ale nasi bohaterowie... I wtedy Kretes się obudził.
Koniec czternastego rozdziału i koniec opowiadania.
Nie było zatem po co krytykować brutalności, bo żadnej nie było
Proszę o komentarze!
PS. Proszę mnie nie pytać o to, czy będzie dalszy ciąg, bo nie wiem... Ale chyba będzie!
Magia rządzi, pamiętaj!
|
So, 24 kwi 2010, 13:50 |
|
|
Luk
Lider Podziemia
|
Akcja trochę za szybko się dzieje. Trochę za krótkie. No ale brak błędów jest. I rozśmieszyła mnie końcówka z tym że Kretesowi się to śniło. Postawię ci 6/10 za rozdział, 5/10 za opowiadanie, bo sam jego początek już był gorszy. Mam nadzieję, że w kontynuacji będzie dużo lepiej.
|
So, 24 kwi 2010, 14:45 |
|
|
Dominik
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): So, 6 gru 2008, 12:33 Posty: 680 Lokalizacja: Bochotnica
|
Finał powinien być zwieńczeniem całego opo, a nie kilkoma zdaniami. Za rozdział dam Ci 3/10, a za całość 6/10.
_________________Lwów i Wilno na zawsze polskie! Zdobywca II miejsca w konkursie poetyckim, zorganizowanym na pięciolecie Forum Reksia. Piszę poprawnie po polsku"Myślałem i wymyśliłem bezmyślnik ~. Stawiać się go będzie przed zdaniem nie mającym sensu." - Tytus de Zoo
|
So, 24 kwi 2010, 16:20 |
|
|
Duchman
Starszy Norman
|
Oto link do tematu z kontynuacją. Będzie to to samo, ale widziane oczami Reksia, i pewnie trochę lepsze, bo mam większe doświadczenie!
http://www.przygodyreksia.pl/pliki/kretes/forum/reksioforum/viewtopic.php?p=180729#180729
Magia rządzi, pamiętaj!
|
N, 2 maja 2010, 19:53 |
|
|
nieznany
Mistrz Gry
Dołączył(a): Śr, 21 sty 2009, 17:53 Posty: 2045 Lokalizacja: Uniwersum Kreacji
Naklejki: 4
|
Trzynastka i zakończenie (dwa czy trzy zdania to nie rozdział)-5/10
Całość-48/100, wypadło z obliczeń. Akcja za szybka trochę.
_________________Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku). Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem."Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api.
|
N, 2 maja 2010, 23:01 |
|
|