Rozdział 5 :
No i bohaterowie udali się na daną wysepkę.
Tam już czekał Kan Guru
- Witajcie. Musimy być szybcy ! Armia pingwejów tu nadciąga !
- Nie bójcie się stary, dobry kret Kretes to załatwi
- powiedział Kretes Gdy tylko zjawili się pingweje kretes nałożył maskę Voodoo którą ukradł z Balu i wystraszył wszystkich pingwejów.
- Dziękuje ci Kretesie. Chcecie poznać stwórców - zapytał Kan Guru
- O,o,oczywiście ! - powiedział Nemo
Kan Guru zaprowadził bohaterów do stwórców
- Dzień dobry. Prowadzimy akcje przegrywasz, prze... oj sorry myślałem że to gracz - powiedział tajemniczy osobnik w 4 kapeluszach, cały ubrany na czerwono. Koło niego stali również inne Krety podobnie ubrane.
- Oj. Ja się nie przedstawiłem. Jestem Szalony Kapelusznik, a to są J.P.Kretien, Suseł i Blubb. - powiedział Sz.K
- A kto to jest ? - powiedziała Kari i pokazała na 3 ludzi podobnych do Bobromira, Nostradamusa i ufo kury.
- To jest Topek, AdaCho i michcio. - powiedzał Suseł - nasi moderatorowie.
- To,to,to jak sie nazywa ta wyspa ? - Spytała Molly
- Forum - odpowiedział Blubb.
- Musicie nam pomóc - powiedział Szalony Kapelusznik - Mamy tu taki kłopot.. zBANowaliśmy jednego z naszych gości bo wszystkim dokuczał. A on zabrał nasze grafiki przedstawiające Nostradamusa, ożywił go i kazał mu być zły. Nazywa się Klejnom. Razem porwali Reksia. A bez reksia nie możemy zrobić kolejnej gry !
- A więc to wy nas stworzyliście ? - zapytał Kretes
- Tak
- To wy jesteście twórcami Reksia ?
-Tak
- A więc możecie narysować sofe do soffania się w czasie i soffnąć się do momentu jak on się rejestrował i go nie wpuścić !
- Ech.. ale Susłowi wypisał się magiczny ołówek, którym tworzył grafikę.
- No to Pech. Podedukuje nad tym i pochodzę po wyspie, porozmawiam z gościami i tak dalej. Jak coś wymyślę dam wam znać.