Teraz jest Cz, 26 gru 2024, 17:46

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 133 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna strona
Reksio i Atlantyda 
Autor Wiadomość
Miłosny trójkąt kury i kogutów tego jeszcze nie było, coś mi mówi że będzie się działo :wink: :wink:

Pn, 2 lip 2007, 09:09
Wygląda jak kogut, bo przecież koguty nie będą się kochały w jakiejś małej kurce :wink: . mam 9 rozdział :o .

Rozdział 9 : AntyK

Kretes opowiedział Molly o tym jak Reksio zniknął. Molly pomyślała chwilę i powiedziała:

Myślę, że w tej chwili nie możesz mu już pomóc Kretesku. Ale zawołaj Kari – Mate!

Kretes zawołał więc Kari – Mate i już we trójkę usiedli na kanapie. Molly opowiedziała jej o Reksiu. Kari - Mata się zaniepokoiła ale Molly ją uspokoiła. Kretes powiedział
Kari - Macie o Wybrance kogutów. Kari - Mata się skrzywiła i powiedziała:
Trzeba urządzić specjalną akcję przeciw Kurolinie. Proponuję nazwę AntyK. Czyli Anty Kurolinie.
Zgadzam się! – Oznajmił Kretes.
Ja też! – Powiedziała Molly.
Na początek zbudujemy budę dla Mnie. – Mówiła Kari – Mata – Hari – Zaraz narysuję plan gdzie będzie się znajdowała. – Powiedziała i pobiegła po blok i kredki.
Po dziesięciu minutach plan był gotowy i wyglądał tak:
Obrazek

Kari – Mata wskazała palcem budę przy warsztacie.

Tu zbudujemy budę dla mnie – Powiedziała – Będę przez nią podsłuchiwała co Koguty mówią do Kuroliny.

Z CZEGO ZROBIONE SĄ NACZYNIA W DOMU RENDLA?
CZY ATLANTYDZI MAJĄ ZEGARY?
ZA CO WZNIOSĄ TOAST REKSIO I RENDEL?
TEGO DOWIECIE SIĘ Z ROZDZIAŁU DZIESIĄTEGO PT: CZAS SŁOŃCA

Wt, 3 lip 2007, 13:56

Wt, 3 lip 2007, 16:19

Kto będzie nowym wrogiem Reksia i Kretesa?

A) Jeden z Kapłanów
B) Ktoś komu Reksio kiedyś coś zrobił i się mści
C) Czwarty Świetlaniec
D) Rendel stanie się zły
E) Darth Miaul
F) Lodowy Pies
G) Król Morza

Odpowiedzi przesyłajcie mi na Pw. Zwycięzca będzie mógł zarządać SPOILERA i wykonać rysunek do wybranej scenki ( Oczywiście tej ze spoilera ). Quiz trwa do Czwartku. Rzyczę powodzenia :wink: .

Wt, 3 lip 2007, 17:35

Pierwsze miejsce zdobywa Mar. Odgadł, że ich nowym wrogiem będzie Darth Miaul. Drugie miejsce zdobywa Tyzyfona. Nie zgadła ona dobrze, ale zdobywa nagrodę drugiego miejsca, ponieważ nikt inny nie wziął udziału w quizie. Gratuluję Zwyciązcą. Teraz Mar morze zażądać spoilera i namalować rysunek do dowolnego fragmentu spoilera. Tyzyfona również może zarządać spoilera, ale takiegi, który zawiera maximum trzy rozdziały. Co do obrazka Tyzyfona również może namalować. Jeszcze raz serdecznie gratuluję i daję następny rozdział.

Rozdział 10 : Czas Słońca

Choć Reksiu! Miał! Oto Mój dom.

Budynek przy, którym się znajdowali był taki sam jak wszystkie. Złote drzwi, okrągłe okna. Właściwie niczym się nie różnił. Gdy weszli do środka Reksio zobaczył piękny brązowy stół i dwa krzesła przy nim.

Usiądź. – Powiedział Rendel.
Jaki masz piękny dom! – Powiedział mu Reksio
Eeee... Każdy ma taki. Pewnie nie wiesz, że w Atlantydzie czczone są szczególnie Słońce i Księżyc. Każdy dom ma specjalne okno w, którym w czasie południa i północy widać Słońce lub Księżyc. Zobacz za pięć minut będzie południe. Zobaczysz w oknie Słońce.
Reksio spojrzał na zegar, który wisiał na ścianie.

Zegar wskazuje ile czasu zostało do tego aż Słońce lub Księżyc wyjrzą przez okno -
Wyjaśnił Rendel – Gdy Słońce skończy zaglądać do tego domu zegar zmieni barwę, a Słońce na czubku zmieni się w księżyc. Przynieść coś do picia?
Dobrze Rendel przynieś.

Rendel wbiegł do kuchni i przyniósł dwie odmiany Atlantydzkiej herbaty.

Którą wybierasz Reksiu?
Może tą. – Reksio wziął malutki dzbanuszek i szklankę. Były zrobione ze złota.
Reksiu! Za dziesięć sekund Słońce zajrzy do domu.

Minęło dziesięć sekund. Reksio zobaczył, że do okna wchodzi Słońce. Idealnie mieściło się w oknie.

Obrazek

Napijmy się. – Polecił Rendel – Za Słońce!
Za Słońce – Odpowiedział Reksio.

CZY PRZEZ DESKI BUDY DA SIĘ PRZYSŁÓCHIWAĆ ROZMOWĄ W WARSZTACIE?
CO KUROLINA Z KORNELKIEM ZAMIERZAJĄ ZROBIĆ?
KTO ZNAJDZIE MIOTŁĘ?
TEGO DOWIECIE SIĘ Z ROZDZIAŁU JEDENASTEGO PT: GDZIE JEST REKSIO?

Cz, 5 lip 2007, 12:24
Super bardzo dobre pomysły i też orginalne 10/10 :D :D

Cz, 5 lip 2007, 14:06
Hmmm... Wiecie co? Nie mam za wiele pomysłów. Jeśli chcecie piszcie tutaj co byście chcieli w ,, Reksio i Atlantyda ". Jak będzie coś ciekawego to wykorzystam. Pozdrawiam :wink: .

Pt, 6 lip 2007, 13:01

Pt, 6 lip 2007, 16:14
Kraken mówisz. Hmmm... Nie wiem gdzie bym mogła go wsadzić.

Pt, 6 lip 2007, 17:26
Doradca Budowlańców

Naklejki: 4
Hehe! Kraken dobre tylko Reksio bymusiał w czymś pomóc albo na jakieś zlecenie, lub wyzwanie albo normalnie... Ale Kraken Pasuje do tego to w Końcu REKSIO I ATLANTYDA. :)

Pt, 6 lip 2007, 17:30

Rozdział 11 : Gdzie jest Reksio?

Kari – Mata – Hari przyłożyła palec do ust na znak by Kretes razem z Molly byli cicho. Następnie przyłożyła ucho do ściany. Usłyszała jak Kurolina mówi:

Oczywiście. Tak. Wiem, że mam piękny dzióbek.

Kari – Mata szepnęła im do ucha to co usłyszała.

Piękny dzióbek! Akurat!

Tym razem Molly przyłożyła palec do ust na znak żeby Kretes był cicho. Kari – Mata ponownie przyłożyła ucho do ściany. Skrzywiła się słysząc coś za ścianą poczym popchnęła Kretesa i Molly do ściany aby posłuchali.

Oczywiście Korneliuszku! Tak wyjdę za ciebie!

Kretes zaczął szeptem mówić ,, O Matku, O matku, O matku”, a Molly omal nie dostała gorączki.

Idę do warsztatu przemówić im do rozsądku! Raz Kretu Śmierć!
Idę z tobą Kretesie – Powiedziała Kari – Mata.
Ja też idę! – Krzyknęła jeszcze Molly i wyszła za nimi z budy.

Weszli do środka. Mieli miny jak gdyby zaraz mieli wybuchnąć.

Kokokoledzy! Wielkie szczęście ko ko! Kokokornelek i Kurolina pobiorą się. Zaraz będzie ślub! Chwila, a gdzie Reksio?

Kretes, Molly i Kari – Mata opowiedzieli chórem co stało się z Reksiem. Koguty razem z Kuroliną słuchały w milczeniu. Gdy skończyli opowiadać Kurolina powiedziała:

Biedny Reksio! Musimy go ratować!
Tylko jak? – Zapytał Kogut Wynalazca – Jak ko ko ko mamy ratować Reksia?
Tak sobie myślałem – Zaczął Kretes – że może zbudujesz radar kogucie? Wtedy będziemy wiedzieć gdzie jest Reksio.
To doskokokonały pomysł Kretesie! Radar! Tak! Zaraz zabieram się za projektowanie. Ale co tu Właściwie projektować? Trzeba tylko doczepić miotłę do odbiornika fal radiowych. No co się gapicie? Szukać miotły!
Szukać Miotły! – Wrzasnął Kretes.

Wszyscy zaczęli biegać po całym podwórku. W końcu Kornelek znalazł miotłę i doczepił ją do odbiornika. Kogut Wynalazca wcisnął opcję szukania Reksia. Radar się uruchomił. Wszyscy czekali w milczeniu pół godziny. W końcu radar się odezwał:

Reksio znajduje się między naszym, a starożytnym czasem. Reksio jest w Atlantydzie za czasów gdy władała nią Wanda Niken.
Obrazek

O CO RENDEL POPROSI REKSIA?
CZYM SĄ PIENIĄDZE W ATLANTYDZIE?
CO PRZYPOMINA REKSIOWI SKLEP PANNY KLARY?
TEGO DOWIECIE SIĘ Z ROZDZIAŁU DWUNASTEGO PT: CZYM ZAPŁACIĆ ZA BUŁKI?

Pt, 6 lip 2007, 17:51

So, 7 lip 2007, 09:03
Bardzo Stary Norman

Naklejki: 1
2 rozdział 9/10
3 rozdział 6,9/10
4 rozdział 9,5/10
5 rozdział 10/10
6 rozdział 10/10
7 rozdział 10/10
8 rozdział 10/10
9 rozdział 9/10
10 rozdział 8/10
11 rozdział 9/10

Piractwu mówimy zawsze NIE!Obrazek <--- mój ulubiony film. Zachęcam do oglądania serialu "Alarm Fur Cobra 11" na Tvn siedem o godz 18:00. ZAPRASZAM!!!http://www.allegro.pl/show_item.php?item=331004366

So, 7 lip 2007, 09:51
Roz-kreca się

Bardzo mi się podoba. 10000000000000000000000000000000/10

So, 7 lip 2007, 12:12
Bardzo wam dziękuję. Tylko mam pytanie: Kraken to ośmiornica, czy wogóle potwór morski?

So, 7 lip 2007, 20:12
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 133 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna strona