|
|
Teraz jest Cz, 26 gru 2024, 18:58
|
Prawdziwe Przypadki Reksia
Prawdziwe Przypadki Reksia
Autor |
Wiadomość |
Sempertus Snejk
Norman
Dołączył(a): Pt, 4 maja 2007, 14:28 Posty: 208 Lokalizacja: Wioska Ukryta w Liściach
|
Rozdział 5 i 6 pt ,, Pod Wulkanem ,, i ,, UFO ,,
Reksio postanowił że zaszczeka i nietoperze przestraszą się a do pająków postanowił dać zgniłą muche która leżała na dnie zatoki. Po tym pomyśle nietoperze i pająki zniknęły z mostu i reksio mógł przejść dalej. Zauważył
bramę i kod i reksio przypomniał sobie że kapłon uczył go w 4 lub 3 zagadce więc reksio postarał się odczytać napis na bramie . sowa sowa trzy badyle skarabeusz krokodyl. Po wpisaniu kodu brama otworzyła się i zauważył statek kosmiczny i wszedł do niego. Reksio musiał dotrzec
do komputera lasera by zniszczyć droge wyjścia . Zauważyły go 2 ufokury i uwięzili kołó komputera lasera tylko że reksio był związany i nie wiedział się uwolnić . Więć przypomniał sobie co robią psy gdy są uwięzione - mówił reksio. Po długim , bardzo długim namyśle reksio powiedział - zęby , zęby są do gyzienia albo przegryzania i reksio przegryzł liny . Wpisał kod z bramy i zniszczył przeszkode. Teraz musiał tylko wyjść . Ufokury gdy weszły zobaczyć co z więzniem zdziwiły się - mi mi gdzie więzien a druga - mi mi ty go więziłeś - a trzecia - mi mi chodżmy go poszukać i reksio wyszedł z ufo i wyszedł na powierzchnie .
C.D.N w rozdziale 7 i 8 pt ,, Skarb piratów ,, i Statek piratów ,,
CZY REKSIO ZGADNIE JAK KOLEJNO MÓWIĄ PAPUGI ?
CZY REKSIO ODNAJDZIE SKARB ?
_________________Oficjalne forum o naruto : www.ninjanaruto.vdd.pl < [zapraszam tych co lubią naruto i nietylko]
W Gwardi Naruto moderuje pomarańczowym
|
Pn, 21 maja 2007, 12:32 |
|
|
Sempertus Snejk
Norman
Dołączył(a): Pt, 4 maja 2007, 14:28 Posty: 208 Lokalizacja: Wioska Ukryta w Liściach
|
rozdział 8 i 9 pt ,, Skarb piratów ,, ,, statek piratów ,,
po wyjściu na powierzchnie reksio zauważył papugi i papugi zaczęły gadać - sezamie uparty, do stu beczek .... . Reksio słyszał te słowa na płycie królewny więć mówił która pierwsza a ostatnia i okazało się ;
do stu beczek zwietrzałego grogu sezamie uparty otwórz się wreszcie. Nagle pojawiła się winda i reksio wszedł do niej. Gdy reksio zjeżdżał windą
na dół piraci rozmawiali : ten pies pojechał windą i co teraz , zastępca rzekł - gdy wyjdzie oczywiście ze skarbem to my go złapiemy i zwiąrzemy ha ha !
Reksio odnalazł skarb i pospiesznie wyjechał windą na powierzchnię . A piraci - brać go . Reksio zaskoczony przez piratów chciał uciekać ale Kaszalot i Sokole oko zagadali go i piraci złapali go i po drodze wzięli skarb. Po długim maszerowaniu piraci wyrzucili reksia za burte. W pewnym czasie przyszły robaki które rzekły mu - my zaniesiemy ten list do zastępcy. Po chwili robaki otworzyły drzwi kabiny zastępcy i dali mape z listem od kapitana . Gdzy zastępca przeczytał rozpłakał się i kazał przeprosić reksia że źle zrobili - szanowny reksio przepraszamy za kłopot teraz szukamy kapitana i skarb wieziemy do domu samotnego jajka. Reksio zobaczył żę wszyscy mieszkańcy przyszli pożegnać piratów . Reksio spytał się Wodza - czy moge wreszcie wrócić do domu a wódz - ależ oczywiście reksiu oto deska surfingowa i odwiedź nas kiedyś . Reksio wzruszył sięi powiedział - Zawsze i Wszędzie . Reksio odpłynął i po paru chwilach był nad swoją plażą. Przywitał go Kogut - witaj spowrotem ko ko kolego wreszcie dotarłęś i jak było . Reksio - jak było normalnie paranoja
. A w wiosce kur zjawiło się ufo i porwało kury .
C.D.N w rozdziale 10 pt ,, Inwazja ,, i 11 pt ,, przygotowania ,,
CZY REKSIO Z KRETESEM POLECĄ W KOSMOS ?
CZY REKSIO URATUJE KURY PRZED INWAZJĄ ?
CZY PRZY POMOCY PLANU KOGUTA REKSIO I KOMANDOR ZBUDUJĄ POJAZD KOSMICZNY ?
CO CZEKA REKSIA W DOMU ?
_________________Oficjalne forum o naruto : www.ninjanaruto.vdd.pl < [zapraszam tych co lubią naruto i nietylko]
|
Wt, 22 maja 2007, 13:12 |
|
|
Izzy
Głodomorek
Dołączył(a): Pt, 4 lut 2005, 20:13 Posty: 2995 Lokalizacja: Szczecin
Naklejki: 1
|
"Prawo autorskie - często w Polsce terminem tym określa się zarówno ogół praw przysługujących autorowi dzieła, jak i szczególną ich część - przepisy upoważniające autora do decydowania o użytkowaniu dzieła i czerpaniu z niego korzyści.
Ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.) wyróżnia:
* autorskie prawa osobiste
* autorskie prawa majątkowe"
Kopiowałem z Wikipedii, dla Sempertusa by wreszczie zrozumiał -,-.
_________________ Mahna mahna...
Whovian.
Strzeż się, Izzy Cię obserwuje.
|
Wt, 22 maja 2007, 15:43 |
|
|
Sempertus Snejk
Norman
|
rozdział 10 i 11 pt ,, INWAZJA ,, I ,, PRZYGOTOWANIA ,,
Reksio po męczącej przygodzie idzie spać. W nocy słyszy głosy i wychodzi z budy a kogut mu - Reksio śpie sobie smacznie budze się i patrze bziu brziu kosmici zakradli się do ku kurników i niewiem co robić dalej ko ko . Reksio wzruszony mówi - Spokojnie kogucie pójde i sprawie że kosmici odlecą . Kogut szczęśliwy mówi - dziękuje reksio ruszaj ruszaj powodzenia.
Reksio spojrzał w góre i zobaczył 20 zbliżających się spodkoów , powstrzymam je - pomyślał. Reksio wziął buraki i zaczaił sięprzy kurniku. '
Mijały minuty a nawet godziny , reksio sądził że to wszyscy kosmici ale gdy reksio odwrócił się spodek porwał kure. Zrospaczony reksio idzie do koguta mówiąć - przepraszam kogucie żę tak długo. Kogut myślał żę reksiowi chodzi o kure a kogut mówi - reksiu moja siotra Andżelika została porwana z jej koleżanką Justynką i co teraz mamy zrobić ko ko ?
Nagle z ziemi wyszedł Kret - Witam słyszałem że porwali wam kure mi też.
Jeszcze głośniej mówił Kret - reksiu nie poznajesz mnie to ja Kretes z Wyspy kur . Reksio przypomniał to sobie - A więc kretesie i co teraz zrobimy. Kogut pomyślał - zbudujmy kosmiczny warychadłowiec, dajcie mi 2 godzinki . Zmęczony reksio i znudzony kretes czakają aż kogut wymyśli plan. Po chwili - panowie skończyłem projekt potrzeba nam kilku echmm przedmiotów jeśli wszystko pójdzie sprawnie to za godzine będziemy gotowi do startu, reksiu zapraszam cie do warsztatu .
Reksio po długim szukaniu znalazł części i kogut zbudował pojazd. Później pytał się - kto zasiądzie za sterami ? Kto pokieruje naszym warychadłowcem no kto ko ko ? Krete usłyszawszy przemówienie wszedł do warsztatu - nie macie pilota co wam powiem to wam powiem Komandor Kretes do usług pokieruje ten statek. Kogut wzruszony mówi - no dobra zaczynajmy odliczanie : 10 , 9 , 8 , 7 , 6 , 5 , 4 , 3 , 2 , 1 , 0 odpalajcie , uwaga powodzenia aaaaaaa ! O kurcze pieczone zapomniałem wyłączyć pranie wstępne , zaczekajcie !!!! Bohaterski głos kretesa sprawił że kogut zapomniał i spóźnił się - no to lecimy wwrrwwrrrwrwwr !!!!!! Onie niezdąrzyłem echh dadzą rade - mówił kogut .
C.D.N w rozdziale 12 i 13 pt ,, Podróż ,, i ,, Kretoni ,,
CZY REKSIOWI I KRETESOWI STARCZY PALIWA ?
CZY KRETES UWOLNI CZŁONKÓW LA RESISTANCE ?
|
Śr, 23 maja 2007, 11:02 |
|
|
Sempertus Snejk
Norman
|
rozdział 12 i 13 pt ,, podróż ,, i ,, kretoni ,,
Reksio - kretesie kogut nie wyłączył prania , Kretes dostał ataku paniki -Reksiu i co teraz zrobimy rozbijemy się i ktoś nas zje . Gdy Reksio zobaczył jak deisel spuszcza się gdy lecą nad asteroidem- Kretesie gdy zobaczysz asteroid spuść deisela , Kretes rzekł - Reksiu ty to jesteś bystry , udało nam się . po chwili ale herbatka dobra rw wr rwrwr , o matku paliwo siękończy wylądujmy na tej planecie szybko. Wrychadłowiec rozbił się ale Kretes pazurami przeciął liny i uwolnili się . Gdy weszli do pomieszczenia zobaczyli kretonke - Słuchajcie herosi uwolnijcie członków la resistance idzie tym tropem . Reksio rzekł - kretesie ty idź ja tu zastane i pogadam z tą kretonką . Kretes wszedł pod ziemie i po chwili znalazł członków. Witajcie Kretoni - mowił kretes , oni jednak - witaj jestem jeapool a to kapitan maldor i nasz niezastąpiony kretti, no dobra idziemy z tobą . Nagle kretti maldor i jeapool wyszli z więzienia i zbudowali warychadłowiec i kretonka molly mówi - lećcie na indor z krettim i zniszczcie generator pola siłowego i wróćie na kuran po dalsze instrukcje. kretes , reksio oraz kretti ruszyli w stone indora , ładny masz beret kretti - rzekł kretes . W końcu dolecieli do Księżyca Indor .
C.D.N w rozdziale 14 i 15 pt ,, Indor ,, i ,, Kurakis ,,
CZY REKSIOWI UDA SIĘ ZNISZCZYĆ GENERATOR ?
CZY STONY CIAPCIULEŃCICH I MOTYKIUSZÓW POGODZĄ SIĘ ?
CZY KRETES WYGRA WYŚCIG BARONA ŻABBY KATONA ?
CZY REKSIO I KRTES URATUJĄ LEBIOTKE KOTA FERMENTA ?
|
Śr, 23 maja 2007, 11:21 |
|
|
Keisha
Norman
Dołączył(a): Wt, 9 sty 2007, 21:32 Posty: 261 Lokalizacja: Isengard
|
| | | | Sempertus Snejk napisał(a): rozdział 12 i 13 pt ,, podróż ,, i ,, kretoni ,,
Reksio - kretesie kogut nie wyłączył prania , Kretes dostał ataku paniki -Reksiu i co teraz zrobimy rozbijemy się i ktoś nas zje . Gdy Reksio zobaczył jak deisel spuszcza się gdy lecą nad asteroidem- Kretesie gdy zobaczysz asteroid spuść deisela , Kretes rzekł - Reksiu ty to jesteś bystry , udało nam się . po chwili ale herbatka dobra rw wr rwrwr , o matku paliwo siękończy wylądujmy na tej planecie szybko. Wrychadłowiec rozbił się ale Kretes pazurami przeciął liny i uwolnili się . Gdy weszli do pomieszczenia zobaczyli kretonke - Słuchajcie herosi uwolnijcie członków la resistance idzie tym tropem . Reksio rzekł - kretesie ty idź ja tu zastane i pogadam z tą kretonką . Kretes wszedł pod ziemie i po chwili znalazł członków. Witajcie Kretoni - mowił kretes , oni jednak - witaj jestem jeapool a to kapitan maldor i nasz niezastąpiony kretti, no dobra idziemy z tobą . Nagle kretti maldor i jeapool wyszli z więzienia i zbudowali warychadłowiec i kretonka molly mówi - lećcie na indor z krettim i zniszczcie generator pola siłowego i wróćie na kuran po dalsze instrukcje. kretes , reksio oraz kretti ruszyli w stone indora , ładny masz beret kretti - rzekł kretes . W końcu dolecieli do Księżyca Indor .
C.D.N w rozdziale 14 i 15 pt ,, Indor ,, i ,, Kurakis ,,
CZY REKSIOWI UDA SIĘ ZNISZCZYĆ GENERATOR ? CZY STONY CIAPCIULEŃCICH I MOTYKIUSZÓW POGODZĄ SIĘ ? CZY KRETES WYGRA WYŚCIG BARONA ŻABBY KATONA ? CZY REKSIO I KRTES URATUJĄ LEBIOTKE KOTA FERMENTA ? | | | | |
Do więzienia go za łamanie praw autorskich!
_________________ Mój czas dobiegł końca, wybywam stąd.
Pozdrowienia dla xDominika, Michcia, Werus, Kitty, Lone Stara, Micha, Kretesa245, Dizla, Dragona, Shadica i Artura.
|
Śr, 23 maja 2007, 14:03 |
|
|
Izzy
Głodomorek
Dołączył(a): Pt, 4 lut 2005, 20:13 Posty: 2995 Lokalizacja: Szczecin
Naklejki: 1
|
Dobra, skoro to nie działa... Wszyscy którzy uważają, że Snejk łamie prawa autorskie są proszeni o to by tu nie pisali, bo on nie kuma =.=.
_________________ Mahna mahna...
Whovian.
Strzeż się, Izzy Cię obserwuje.
|
Śr, 23 maja 2007, 14:04 |
|
|
Sempertus Snejk
Norman
|
rozdział 14 i 15 ,, indor ,, ,, kurakis ,,
Wreszcie reksio kretes i kretti wylądowali na indorze . Kretes rzekł - Kretti popilnuj nam statek. Gdy kretes zauważył bindorke rzekł - aczemu to płaczesz ? Bindorka mówiła że chce żeby reksio dał list romanowi z motykiuszów . Reksio - Bardzo chętnie a ty kretesie zostań tu . Reksio po ciężkich trudach dał list romanowi a on rzekł - ten list od julity , Reksio miał zamiar iść aż nagle , zaczekaj !!!! - mówi głośno roman , zburz ten mur żeby wszystko było tak jak kiedyś . Reksio poszedł do kretesa i wytłumaczył plan. Kretes szczęśliwy że znowu będzie kopać rzekł - dzięki reksiu , wróce za jakąś minutke . Mijały sekundy a nawet godziny a kretes nie wracał , ale na dole kretes wywalał ostatnią przeszkode i szybko wracał do reksia , na górze reksio usłyszał grzmot. mur zawalił się i wszystko się udało ale reksio - gdzie kretes ? Bindory krzyczały - zrobimy grób dla kreta ale kretes wyszedł z wioski motykiuszów mówiąć - pa motykiusze o witajcie ciapciuleńciowie , witaj reksiu , Reksio uszczęśliwił się i z powrotem polecieli na kuran. Molly rzekła lećcie na kurakis po kod do kotta . Reksio wsiadł z krettim a kretes odpalił zapłon i po chwili polecieli i też dolecieli na kurakis. Reksio znalazł klucz do bramy fermentów i tam był list ; porwał mnie baron żabba. Reksio weszli do twierdzy barona. Witam jeśli wygrasz krecie wyścig uwolnie kotta - mówi żabba . Kretes wsiadł i zamylił innych , inni polecieli w odwrót a krete wygrał. Pamiętaj żabbo aerobik - mówi reksio. Wreszcie oto kod łabondek........ ....... ..... - mówi kott . Reksiu wracamy do mooly na kuran . Reksio w kosmosie mówi - jesteśmy . Molly rzekła - strój gotowy reksiu , a kretes zostanie tu powodzenia. Reksio ruszył w strone portu .
C.D.N w rozdziale 16 i 17 pt ,, ku jaju ,, ,, jajo śmierdzi ,,
CZY REKSIO UMKNIE KUROM ?
CZY REKSIO POKONA KURATORA ?
|
Cz, 24 maja 2007, 13:55 |
|
|
Kondi
Lider Podziemia
Dołączył(a): N, 16 lip 2006, 19:43 Posty: 1013 Lokalizacja: Z Chrzanowa
|
Patrzcie, jak se skróca, żeby szybko kończyć!
_________________Zapraszam do opowiadania "Kretes i dawny wróg"
http://www.przygodyreksia.pl/pliki/kret ... 640#165640
|
Cz, 24 maja 2007, 14:56 |
|
|
Keisha
Norman
Dołączył(a): Wt, 9 sty 2007, 21:32 Posty: 261 Lokalizacja: Isengard
|
On powinien iść do psychologa! Jak nie dociera do niego co inni do niego mówią , to znaczy że jest niedorozwinięty umysłowo.
Ocena rozdziałów - 0/10
_________________ Mój czas dobiegł końca, wybywam stąd.
Pozdrowienia dla xDominika, Michcia, Werus, Kitty, Lone Stara, Micha, Kretesa245, Dizla, Dragona, Shadica i Artura.
|
Cz, 24 maja 2007, 15:22 |
|
|
FORUM
Działacz Podziemia
Naklejki: 2
|
_________________ Ech...
|
Cz, 24 maja 2007, 15:26 |
|
|
Dizel
Doradca Budowlańców
Dołączył(a): Śr, 14 lut 2007, 12:07 Posty: 3208 Lokalizacja: Tak
Naklejki: 4
|
A ty FORUM myślisz że tylko ona? Jest wiele takich osób...
Nie chce ich wymieniac bo to wiadomo.... A z tych wszystkich to Squiti się nie rzuca tylko obejmuje ochronę prawa autorskiego.....
A i ocena opowiadania to 0/10
_________________ Tego koloru w swoich postach raczej nie zobaczysz. Adminowi się nie chce i nie interesuje się Tobą.
|
Cz, 24 maja 2007, 15:31 |
|
|
Sempertus Snejk
Norman
|
rozdział 16 i 17 pt ,, Ku jaju ,, ,, Jajo śmierdzi ,,
Reksio wyszedł z kryjówki la resistance i zauważył żołnieży kuratora więć starał się żeby go nie złapali aż nagle reksio patrząć za siebie wpadał na kure a ona - mi mi przejścia nie ma reksio narysował dokumenty łapą i zbliżył się do kury - mi mi prosze pokazać dokumenty, bo wyglądasz podejrzanie . Reksio dla zmyłki dał znak kretesowi że zbliża się do portu i mówi - mii miii oto dokumenty, kura myślała że znowu reksio cce przejść i rzekła - mi mi dane prawidłowe można iść. Reksio ukrył się na pokładzie statku do jaja . Ale był tam kod który zna reksio . Po wpisaniu kodu kotta reksio wszedł do statku i poleciał na jajo. Po długiej podróży dotarł na jajo i wreszcie miał poznać kuratora . Wszedł do jaja i zobaczył że na dole chodzi kurator . Reksio musiał zniszczyć jajo i zauważył na górze komputer a niedaleko karte dostępu . Reksio wziął ją i włożył do komputera - wybierz cel katastrofy , reksio wybrał cel a komputer - cel słońce rozpoczynam. Reksio miał wrócić aż nagle z nikąd pojawił się kurator - reksiu zaraz cie zniszcze , po tych słowach kurator wyjął szpon , reksio uchylił się i kurator zniszczył komputer. Kurator zasmucił się - wszystko ko na nic . Po chwili pojawił się kretes - wskakuj reksiu przyleciał odkurzacz , kurator zaproponował - weźcie i mnie bo i tak nie mam gdzie mieszkać. Witam ponownie wy nas osłaniajcie a my uratujemy kury - rzekł maldor. Reksiu i le jest tych statków ? Reksio spostrzegł ich tylko dwa . Maldor i kretoni już zabrali kury i rzekli - kury są wracajmy na kuran. Kretes gdy dolecielli mówi - reksiu wracaj sam ja zostane z molly gdyby coś się stało przylatuj do mnie a ty kuratorze ? Kurator zirytowany mówi - lecę z reksiem do mojego brata dowidzenia kury dowidzenia kretesie . Reksio uruchomił warychadłowiec i po 5 minutach wylądowali na podwórku. Kogut ucieszony mówi - reksiu dziękuje ci a ty to kto czyżby to ty korneliuszku ? Kornelek rozpłakał się - a gdzie reksio przecież był tu przed chwilą . Kogut z kornelkiem wołali - Reksiu , reksiu , reksiu. Nagle przed budą reksia pojawiły się cienie i porwały reksia .
C.D.N w rozdziale 18 i 19
CZY REKSIO WUJDZIE Z PUŁAPKI T.K.T.P.M ?
CZY KRETES ZBUDUJE PRZEDZIWNY POJAZD I WYSTRZELI SIĘ ?
|
Pt, 25 maja 2007, 13:06 |
|
|
Sempertus Snejk
Norman
|
Rozdział 18 i 19
Kornelku leć na kuran i sprowadź kretesa - powiedział zasmucony kogut.
Kretes jadł makaron aż nagle w piwnicy coś hałasowało - molly pójde zobaczyć co to było wróce za pare minutek. Kretes wszedł do piwnicy widząc i krzycząc- o matku to ufokura molly ratuj !
Ciszej Kretesie , to ja Kornelek przysłał mnie mój brat byś poleciał ze mną na podwórko. Kretes zamyślił się i powiedział - wiem raczej nie , a jeśli bym się zgodził to po co ? Kornelek powiedział głośno - REKSIO ZOSTAŁ UPROWADZONY PRZEZ KOGOŚ !!!
Kretes jeczał i mówił - reksia ktoś porwał , rzeżżżżż ja mu dam , Kornelku wracam . Kornelek i Kretes nie mająć przeszkód wylądowali na podwórku . A kogut opowiedział historie - Widzieliśmy tylko cień czarodzieja a potem w budzie reksia była księga a kretesie jaki slad według ciebie po reksiu zaginął . Kretes rzekł - zamyślam się, zamyślam się i mam chyba wszelki . Kogut przerwał kretesowi mówiąć - powiedziałeś ,, wszelki ,, Tak powiedziałem - rzekł kretes .Kochani dajcie mi godzinke . Mijały sekundy, minuty , a nawet godziny ale rano kogut skończył .Kochani skończyłem projekt , kretesie oto rzeczy potrzebne , teraz połóż je tam gdzie trzeba - rzekł kogut. Kretes zdenerwowany mówi - o matku matku nigdy mi się nie uda. Po długich minutach kretes skończył i powiedział - i co teraz ? Kogut położył książke i powiedział -kretesie wkładaj szorty i czekaj . Po chwili kretes wleciał w księge i trafił do półapki gdzie był reksio , przebił lustro i wbił się w ratusz i diabolił w niebogłosy- o matku matku matku niech ja dorwe te koguty , schludny ale się dałem wpuścić w maliny. Reksio wskoczył przez lustro , powitał go burektori witam cie reksiu czy jesteś gotowy do próby wybrańca, reksio kiwnął głową i wskazał czerwoną kość . Burektor wzruszył się i powiedział - udaj się do Gulguldryka Gryfindyka i naucz się czarów podstawowych . Reksio wszedł do gabinetu . Gryfindyk powiedział - a ty jesteś reksio nowy uczeń he no dobrze podejdź do manekina. Oto czar kula budyniu wykreśl go . Reksio bez trudu wykreślił czar a gryfindyk rzekł - gdy klepsydra zacznie mrugać przyjdź do mnie i wybierz drugi czar .
C.D.N w rozdziałach 20 i 21
|
Pn, 28 maja 2007, 12:07 |
|
|
Pawel96
Starszy Dźwigowy
Dołączył(a): N, 20 sie 2006, 14:52 Posty: 581 Lokalizacja: z Szangri-La
Naklejki: 2
|
Nie będę nikogo obrażać ...
Ale Prawa Autorskie zostały naruszone.