Teraz jest Pn, 13 sty 2025, 23:16

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 148 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Następna strona
Prawdziwe Przypadki Reksia 

Czy podoba wam się temat ?
Ankieta wygasła Pn, 21 maja 2007, 12:12
Tak , bardzo lubię opowiadania . 13%  13%  [ 2 ]
Trochę 0%  0%  [ 0 ]
Nie 20%  20%  [ 3 ]
Najgorszy jaki widział(em,am) 67%  67%  [ 10 ]
Liczba głosów : 15

Prawdziwe Przypadki Reksia 
Autor Wiadomość
Kierownik Budowy

Naklejki: 4

drogi Snejku, nie nie łamiesz praw autorskich spisując swoimi słowami treść przygód reksia, szczególnie na naszym forum. po co to robisz- nie wiem? ale doceniam twój wysiłek.

natomiast chcąc publikować to opowiadanie poza naszym forum powinieneś po swoim podpisie umieszczać napis w stylu "na podstawie serii gier przygody reksia firmy aidemmedia"

Pn, 28 maja 2007, 12:28
Norman

Reksio poszedł do Burektora by spytać się go co z kretesem ?

Burektor szybko powiedział - z jego świata był swoich rozmiarach ale księga była mniejsza i dlatego jest taki duży, ale możesz mu pomóc udaj się do ala chomika jego dom jest koło ratusza . Reksio ucieszsył się i rzekł - kretesie zaraz pójde i cie uratuje ! Burektor w pośpiechu rzekł - udaj się na mury i pokonaj drób chaosu , hasło do furty to budyń .

Reksio dał hasło i wszedł na wieże uniwersytetu magi.Zobaczył aż 20 kur drobiu . Reksio wykreślił czar kula budyniu którego się nauczył i rzucił na kure , inne kury przestraszyły się psiego czarodzieja i uciekły, reksio zwyciężył. Reksio zauważył że świeci się klepsydra i wszedł do gabinetu gryfindyka . Gryfindyk rzekł - reksiu masz szanse nauczyć się teraz 2 czarów . Reksio wybrał sen i ochrona przed snem . Potem wykreśliwszy 2 czary reksio wszedł do ratusza i zobaczył ogłoszenie :

Gulguldryk Gryfindyk wypłaci 1000 sztuk złote temu kto przynisie klucz z piwnicy do piwnicy. Reksio wrucił do gryfindyka i dał ogłoszenie , a gryfindyk - zgłaszasz się dobrze udaj się do piwnicy ala chomika gdzie jest wejście do piwnicy i dalej poradzisz sobie sam. Reksio pierw wszedł do Ala chomika a on - witam u ala chomika jestem alchomik, alchemik
Reksio spytał go się - zrobi mi pan eliksir trwałózmiejszający ?
Alachomik rzekł - zrobie ale przyniesie pan mi lebiotke z góry rzeki ale musi pan pogadać z smokretem żeby pana zawiuzł . Reksio zszedł do przystani a smokręt rzekł - przepraszam ale bez licencji z ratusza nigdzie pana nie zawioze . Reksio poszedłdo ratusza i zobaczył królewne . Królewna zdziwiła się gdy zobaczyła reksia - reksiu drogi zowu się spotykamy , ci wasi kretoni lecieli za szybko i wpadłam w czarna dziure i wylądowałem tu i zostałem administratorem ratusza a co odemnie chcesz . Licencji dla smokreta - rzekł reksio. Ależ oczywiście proszę . Reksio ponownownie zszedł do przystani i dał licencje. Smokręt rzekł - więc wskakuj lecimy w góre rzeki . Smokręt ruszył i po paru minutach dolecieli w góre rzeki i reksio zebrał lebiotke. Smokręt rzekł - polecimy inną drogą może będzie łatwiej . I smokręt miał racje po paru mniejszych minutach dolecieli do przystani . Reksiowi zaświeciła klepsydra i poszedł do gryfindyka na ostatnią lekcje czarów podstawowych. Został czar ochrona przed budyniem . Reksio zgrabnie wykreślił zasłone i zakończył kurs czarów 1 stopnia . Gryfindyk uśmiechnął się i rzekł - brawo reksiu udało ci się oto klucz do gabinetu nauczyciela magi 2 stopnia Docenta Sempertusa Snejka . Reksio wyszedł z uniwersytetu i szedł do domu alachomika a on - wreszcie ma pan lebiotke więc to kosztuje 3 miliony sztab złota , pan nie ma tyle , och oto klucz do piwnicy tam wywarzy pan wywar i gotowe. Reksio zszedł do piwnicy, wywarzył wywar i zszedł do 2 piwnicy podziemniej i po bardzo wielu trudach reksio wyszedł z piwnicy i znalazł się w ciemnym miejscu i tam leżał klucz . Reksio otworzył drzwi i wszedł nimi . Okazało się że piwnica alachomika łączy się z piwnicą uniwersytetu magi . Reksio oddał klucz gryfindykowi a on - brawo reksiu oto 1000 sztab złota. Reksio wszedł do ratusza i dał eliksir kretesowi , po chwili kretes wrócił do swoich rozmiarów. Reksio dał pieniądze i polecieli miotłą do Krainy bajek . Po godzinach zmęczony reksio i leniwy jeszcze bardziej kretes dotarli do kreiny bajek . Pwoitał ich gadający kamień .

Reksio i kretes myśleli - gdzie ten CHRUMBURAK

4 godziny później

woda zamarzła i znikąd wyszedł chrumburak - witam przybyszów , reksio spytał go się k.t.p.m a on - myśle że to nie ja . Reksio i zdenerwowany kretes polecieli spowrotem do wyporzyczalni mioteł .

C.D.N w rozdziale 22 i 23 pt ,, Piklibia i podziemia ,, i rada 7 czarodziejów ,,

CZY REKSIO I KRETES UWOLNIĄ SPILMAUSTERA ?
CZY ZNAJDĄ KARTE ŚLEDZTWA W PODZIEMIACH ?
CZY UDA SIĘ ZGADNĄĆ ,, KTO TAK POTWORNIE MĄCI ,, ?

W Gwardi Naruto moderuje pomarańczowym

Pt, 1 cze 2007, 08:09
Maniak Koparek

Naklejki: 2

Emily napisał(a):
Do więzienia go za łamanie praw autorskich! :x :evil:
Za to się nie idzie do pudła, bardziej za obrażanie. :mrgreen:

Noodle Knorr napisał(a):
Dobra, skoro to nie działa... Wszyscy którzy uważają, że Snejk łamie prawa autorskie są proszeni o to by tu nie pisali, bo on nie kuma =.=.
Widocznie nie zwraca uwagi na wasze chamskie komentarze. :roll:

Kondi napisał(a):
Patrzcie, jak se skróca, żeby szybko kończyć! :x
Trochę przegięliście z takimi komentarzami.

Emily napisał(a):
On powinien iść do psychologa! Jak nie dociera do niego co inni do niego mówią , to znaczy że jest niedorozwinięty umysłowo.
Nie zwraca po prostu uwagi. Pisze dalej sobie, wy idźcie lepiej do psychologa, trochę przesadziliście.

Emily napisał(a):
Ocena rozdziałów - 0/10
Lol, za co? Za łamanie PA? :wink:

Pt, 1 cze 2007, 08:28
Starszy Dźwigowy

Naklejki: 2
tzn tak....

drogi Snejku, nie nie łamiesz praw autorskich spisując swoimi słowami treść przygód reksia, szczególnie na naszym forum. po co to robisz- nie wiem? ale doceniam twój wysiłek.

natomiast chcąc publikować to opowiadanie poza naszym forum powinieneś po swoim podpisie umieszczać napis w stylu "na podstawie serii gier przygody reksia firmy aidemmedia"

Jeśli jest taka ocena Pana K.Hrynkiewicza(Sz.K.) to użytkownik Sempertus Snejk może spokojnie sobie pisać to opowiadanie :)
Jako Moderator(wiem... Nie tego działu ale ja to też Mod) mówię wam żebyście go nie obwiniali :)
Sam Sz.K. powiedział że to Forum Przygód Reksia :) :wink:
Czyli że wolno mu takie opowiadanie pisać :wink:
Ja oceniam całość na 9.5/10 :)

P.S. To do użytkownika Sempertus Snejk:
Ja stanąłem w twojej obronie a po drugie to nie lubię SPAMu :)
Wieszcie mi każdy może pisać takie opowiadania na tym Forum
:wink: :) [/quote]

N, 3 cze 2007, 10:49
Norman

dzięki pingwinek96 przynajmniej ty jesteś po mojej stronie i pan Sz.K

Cz, 7 cze 2007, 11:47
Lider Podziemia

rozdział 20 i 21

Reksio poszedł do Burektora by spytać się go co z kretesem ?

Burektor szybko powiedział - z jego świata był swoich rozmiarach ale księga była mniejsza i dlatego jest taki duży, ale możesz mu pomóc udaj się do ala chomika jego dom jest koło ratusza . Reksio ucieszsył się i rzekł - kretesie zaraz pójde i cie uratuje ! Burektor w pośpiechu rzekł - udaj się na mury i pokonaj drób chaosu , hasło do furty to budyń .

Reksio dał hasło i wszedł na wieże uniwersytetu magi.Zobaczył aż 20 kur drobiu . Reksio wykreślił czar kula budyniu którego się nauczył i rzucił na kure , inne kury przestraszyły się psiego czarodzieja i uciekły, reksio zwyciężył. Reksio zauważył że świeci się klepsydra i wszedł do gabinetu gryfindyka . Gryfindyk rzekł - reksiu masz szanse nauczyć się teraz 2 czarów . Reksio wybrał sen i ochrona przed snem . Potem wykreśliwszy 2 czary reksio wszedł do ratusza i zobaczył ogłoszenie :

Gulguldryk Gryfindyk wypłaci 1000 sztuk złote temu kto przynisie klucz z piwnicy do piwnicy. Reksio wrucił do gryfindyka i dał ogłoszenie , a gryfindyk - zgłaszasz się dobrze udaj się do piwnicy ala chomika gdzie jest wejście do piwnicy i dalej poradzisz sobie sam. Reksio pierw wszedł do Ala chomika a on - witam u ala chomika jestem alchomik, alchemik
Reksio spytał go się - zrobi mi pan eliksir trwałózmiejszający ?
Alachomik rzekł - zrobie ale przyniesie pan mi lebiotke z góry rzeki ale musi pan pogadać z smokretem żeby pana zawiuzł . Reksio zszedł do przystani a smokręt rzekł - przepraszam ale bez licencji z ratusza nigdzie pana nie zawioze . Reksio poszedłdo ratusza i zobaczył królewne . Królewna zdziwiła się gdy zobaczyła reksia - reksiu drogi zowu się spotykamy , ci wasi kretoni lecieli za szybko i wpadłam w czarna dziure i wylądowałem tu i zostałem administratorem ratusza a co odemnie chcesz . Licencji dla smokreta - rzekł reksio. Ależ oczywiście proszę . Reksio ponownownie zszedł do przystani i dał licencje. Smokręt rzekł - więc wskakuj lecimy w góre rzeki . Smokręt ruszył i po paru minutach dolecieli w góre rzeki i reksio zebrał lebiotke. Smokręt rzekł - polecimy inną drogą może będzie łatwiej . I smokręt miał racje po paru mniejszych minutach dolecieli do przystani . Reksiowi zaświeciła klepsydra i poszedł do gryfindyka na ostatnią lekcje czarów podstawowych. Został czar ochrona przed budyniem . Reksio zgrabnie wykreślił zasłone i zakończył kurs czarów 1 stopnia . Gryfindyk uśmiechnął się i rzekł - brawo reksiu udało ci się oto klucz do gabinetu nauczyciela magi 2 stopnia Docenta Sempertusa Snejka . Reksio wyszedł z uniwersytetu i szedł do domu alachomika a on - wreszcie ma pan lebiotke więc to kosztuje 3 miliony sztab złota , pan nie ma tyle , och oto klucz do piwnicy tam wywarzy pan wywar i gotowe. Reksio zszedł do piwnicy, wywarzył wywar i zszedł do 2 piwnicy podziemniej i po bardzo wielu trudach reksio wyszedł z piwnicy i znalazł się w ciemnym miejscu i tam leżał klucz . Reksio otworzył drzwi i wszedł nimi . Okazało się że piwnica alachomika łączy się z piwnicą uniwersytetu magi . Reksio oddał klucz gryfindykowi a on - brawo reksiu oto 1000 sztab złota. Reksio wszedł do ratusza i dał eliksir kretesowi , po chwili kretes wrócił do swoich rozmiarów. Reksio dał pieniądze i polecieli miotłą do Krainy bajek . Po godzinach zmęczony reksio i leniwy jeszcze bardziej kretes dotarli do kreiny bajek . Pwoitał ich gadający kamień .

Reksio i kretes myśleli - gdzie ten CHRUMBURAK

4 godziny później

woda zamarzła i znikąd wyszedł chrumburak - witam przybyszów , reksio spytał go się k.t.p.m a on - myśle że to nie ja . Reksio i zdenerwowany kretes polecieli spowrotem do wyporzyczalni mioteł .

C.D.N w rozdziale 22 i 23 pt ,, Piklibia i podziemia ,, i rada 7 czarodziejów ,,

CZY REKSIO I KRETES UWOLNIĄ SPILMAUSTERA ?
CZY ZNAJDĄ KARTE ŚLEDZTWA W PODZIEMIACH ?
CZY UDA SIĘ ZGADNĄĆ ,, KTO TAK POTWORNIE MĄCI ,, ?

No, to rozumem. 9,8/10 :)

http://www.przygodyreksia.pl/pliki/kret ... 640#165640
:)

Cz, 7 cze 2007, 12:19
Norman

Reksio z kretesem wsiedli na miotłe i lecieli lecieli aż wreszcie dolecieli. Kretes Rzekł - przed nami piklibia ! Reksio i Kretes zsieldli z mioły i poszli w kierunku Spilmaustera . Kretes głosno wrzasnał - REKSIU SŁYSZE JAKIEŚ JĘKI W TYM DZIWACZNYM DOMU , TAK TU MIESZKA SPILMAUSTER ! Reksio i Kretes weszli do chatki Spilmaustera a on- witajcie herosi uwolnijcie mnie a ja wam dam co chcecie . Kretes ucieszył się i powiedział - wszystko , a więc chcemy karty śledztwa ! Spilmauster zesmutniał i rzekł - karta niestety jest w podziemiach , bardzo strasznych są tam samice dzików i kury czarujące . Reksio wyjął z kieszeni line , przywiązał do deski i zawiązał supeł przy kotle ale trzeba było coś ciężkiego by się opuściło . Kretes zobaczył rycerzy i spytał się - Możemy wziąść ich zbroje ? Spilmauster- jeśli mnie to uwolni to możecie , byle szybko bo się tu uduszę. Reksio ustał na drodze gdzie szedł rycerz , rycerz szedł w kierunku reksia a kretes skoczył mu na głowe i zabrał zboje i czym prędzej wrócii do spilmaustera oraz go uwolnili. Spilmauster dał klucz reksiowi do podzemi . Reksio zajął czarami samice i kury a kretes wziął karte i z reksiem wybiegli zamykając drzwi do podziemi. Zapytali o t.k.t.p.m spilmaustera . Wrócili na miotłe i polecieli do 7 czarodzieja Barandalfa Białego . Kretes nudząc się spiewał blusa- kretes blus jee, dingu dingu dingu nie dudnij mi tak , to też i to tam tam tam . I po chwili Reksio i spiewający kret kretes dolecieli do Bobroru gdzie zastali Barandalfa. Barandalf wyszedł im na przeciw- witam podróżnych więc chcecie wiedzieć ,, kto tak potwornie mąci ,, ? Kretes zdziwiony rzekł - hmmm ..... a ha no tak chcemy . Reksio wyjął karte a barandalf mówił . Reksio i Kretes wrócili do Magiks . Reksio poszedł do Snejka a on - reksiu ukończyłeś test 2 stopnia , idz do smokręta i podaj mu hasło wesoły grzechotnik a zawiezie cie do waldimorsa . Reksio z kretesem wsiedli na smokręta i podali hasło . Smokręt rzekł- wreszcie do waldimorsa , trzymajcie się lecimy . Po niewielu trudach i wybuchach wulkanu reksio i kretes dolecieli tam gdzie chcieli dolecieć do waldimorsa. Witaj reksiu naucze cię ostatniego czaru - koła i wiry . Reksio męczył się z tym czarem aż wreszcie udało mu się a waldimors rzekł - brawo reksiu jesteś prawowitym 8 czarodziejem . Reksio wsiadł na smokęta i polecieli do przystani . Po drodze smokręt rzekł- i jak wam się podobało u waldimorsa, sympatyczny z niego mors nie ? I wreszcie dolecieli do celu , do przystani Magiks . Reksio poszedł do Burektora a on - brawo reksiu zaraz zwołam rade ale ty idz na mury i pokonaj ostatni atak drobiu , hasło to bita śmietana. Reksio wszedł na mury a kretes z okna rady rzekł - reksiu czekam na ciebie w sali rady obok gabinetu gryfindyka ! Reksio wrócił z murów bardzo wyczerpany i wszedł do sali rady . Witaj reksiu oto 7 czarodziejów , wskarz zdrajce . Reksio zobaczył na karcie że to : CHRUMBURAK. Chrumburak otworzył przejście i przeniusł się do kwatery reksio z kretesem za nim . I reksio musiał zmierzyć się z czarodziejem . Kretes oszołomił go a reksio zniszczył maszyne . z maszyny wyleciała szkatułka . W szkatułce było - niebieska kość i zwój . Reksio połknął niebieską kość i kretes z nim wrócili do domu a kretes rzekł - kogucie zamknij ksiąke ! Kogut rzekł- ten zwój odczytałem go on jest z średniowiecza , zawiera schemat wechikułu czasu , weźmy się do roboty . Kretes zarzenowany rzekł - o matku molly mi tego nie daruje.

C.D.N w rozdziałach 24 i 25

CO ZNAJDOWAŁO SIĘ W SCHEMACIE ?
CZY REKSIO ORAZ KRETES WYRUSZĄ W PRZESZŁOŚĆ ?
CZY KRETES URATUJE SWÓJ MAKARON !?

Pt, 8 cze 2007, 09:58
Norman

Kretes rzekł- a po co my musimy lecieć w przeszłość ? Kogut zamyślił się i powiedział - by uratować świat i wyprostować meandry czasu oczywiście ko ko ! Oto schemat wehikułu czasu , wiem że sprężyny i spych są w stawie bo chciałem zrobić łódź podwodną i te rzeczy spadły na dno stawu .- rzekł Kogut . Reksio zabrał się ochoczo do szukania przedmiotów i znalazł parasol , lejek , odkurzacz , beczke , wąż ogrodowy , i wąż do odkurzacza ale wiedział żę czegoś brakuje . Kretes głośno wrzasnął -REKSIU BRAKUJE SOFY DO SOFANIA W CZASIE !
Reksio i Kretes spytali się Koguta - Kogucie gdzie jest sofa ? Kogut śmiał się i powiedział - ona stoi na zewnątrz ha ha nie widzieliście jej ha ha , no idzcie budować wehikuł , ha ha nie widzeli !

Reksiu wszystko na miejscu i co teraz , a ha spych i spreżyny , chodźmy do Koguta . Kogut uszczęśliwiony rzekł - no brawo , a oto schemat dźwigu zwanym inaczej żurawiem , kluczowy element to chomik deisel , który wiele przeżył to i z żurawiem sobie poradzi . Kretes podniecony rzekł- a kto będzie tak głupi rzebynurkować po te rzeczy no kto ? Oczywiście ty Ko komandorze . No ładnie kretes wyłowi złom , najwyżej kret się utopi i będziecie płakać - powiedział zasmucony kretes . Reksio gdy kretes i kogut gadali sobie znalazł wszystkie części i zbudował żurawia . Kretesie zrobione możesz wchodzić - rzekł dzielny pies reksio . Kretes przed swoją bliską śmiercią rzekł - dziękuje ci wuju za tą cenną lekcje życia . Kretes szczęślwiy rzekł- mam te części moge lecieć na powierzchnie. Ale kretes nie ciągnął tylko spychu i sprężyn ale też korek do tajemniczego leja czasowego . Kretes gdy zobaczył co się stało - płakał i powiedział - i jest lej , hhhhhhmhmhmhmhmmh , no szkoda ale mus to mus może jeszcze wrócić na makaron . Kogut i Kornelek rzekli na pożegnanie - przyślijcie jakiś list czy coś . No dobra lecimy - rzekł bohatersko kretes . Po paru ostrzach kół zębatych i kukułek Reksio i Kretes dotarli do czasów Nostradamusa. Nagle - patrz reksiu biegajęce drzewa gdzie one tak biegną , o matku dinożarł , wiesz że one jadły jak leci trawe , krety , psy stąd zazwa , a reksiu spadamy w przepaść włącz tryb poduszki w wehikule szybko ! Reksio włączył poduszke i bezpiecznie wylądowali w parowie prehistorycznym. Reksio znalazł wyjście z parowu i weszli na dużą osade . Weszli do pobliskiej jaskini i zauważyli Psa który pracuje . Nasi Bohaterowie spytali się go - prze pana wie pan gdzie jest lej czasowy . Pies im powiedział -ja nie rozumieć pana . Reksio rzekł- kretesie on niewie co to jest , słuchaj i podziwiaj : prze pana czy pan wie gdzie jest taka duża dziura z otworem ? Pies rzekł - ja widzieć z góry tylko kosmitów i statek ale dziury z otworem nie widzieć . Po tym reksio ukradł pojazd rzeźbiarzowi , gdy on poszedł po jedzenie i pojechali w kierunku spułżędnych psa i dotarli do tego miejsca . Kretes zobaczył jak kosmici odlatywali i zauważył lej . Reksiu tu jest lej a obok te n kopiec , no poco tak się męczyliśmy- rzekł kretes . Reksio ustawił godzine i polecieli trochę dalej do Nostradamusa .

C.D.N w kolejnym rozdziale

CZY REKSIO I KRETES WYDOSTANĄ SIĘ Z LOCHÓW ?
CZY ZNAJDĄ KARCZME Z LISTU ?
CZY ZNAJDĄ NOSTRADAMUSA ?

Pn, 18 cze 2007, 14:54
Norman

Reksio wpadował wehikuł do kieszeni i wyrosła wielka wieża . Ketes na jej widok rzekł - ola jak dla mnie bomba właśnie tego się spodziewałem ..... , a czego się spodziewałeś , ,, HISZPAŃSIEJ INKWIZYCJI ,, ? Nagle obok reksia i kretesa pojawili się dwie dziwne ubrane postacie i jeden z nich powiedział - nikt się nie spodziewa ,, .................. ,,oprócz nas zakonu ryżokitowców , wpomniianej kultury ale osobistej , pamietajcie ze jak się komuś coś zniszczy trzeba powiedzieć ,, przepraszam ,, Kretes niezrozumiawszy niczego spytał się - ale co konkretnie ? Drugi powiedział - brać ich , do luchu z nimi . I zaczął być problem , reksio uwiązany jak na beangee a kretes przywiązany do dybów , było źle . Kretes dla nudów bujał się i pomyślał - hmmm , a gdybym się bujnął żeby opuścić ciebie reksiu , a potem wyjme cie to coś co masz w pysku . Po tem myśleniu Komandor rozbujał się , reksio się obniżył , potem bujnął się w jego strone i wyjął z pyska reksia jakiś papier .Reksio starał uwolnić noge by oswobodzić kretesa . Wyjął 1 noge , potem 2 i był wolny , potrzedł do kretesa i uwolnił go . Reksio przestraszony rzekł - lepiej uciekajmy stąd zanim znowu nas zakują , .... o widze wyjście . I po chwili Reksio i Przestrasony komandor kretes wyszli z siedziby zakonu ryżokitowców . Kretes przypomniawszy sobie list rzekł - ,, musze się ukrywać , szukajcie wskazówki nad/pod różą ,, . Wiem reksio chodzi o karczme pod różą , a dlaczego, no bo się do niej zbliżamy , oto ona . Reksio i Kretes weszli do karczmy , potem czym prędzej weszli na góre i zobaczyli , że komnata gdzie jest Nostradamus jest ukryta . Reksio zauważył kod i wpisał do komputerowego dzika Maćka . Po chwili komnata stała otworem i reksio oraz kretes weszli do niej . coś piszczało i powiedziało - pisk pisk , już idą zakładajmy płaszcz . Nostradamus powiedział - udajcie się do Przyszłości by powiedzieć dziatce która mieszka w domu pod czerwonym dachem żeby pilnowała babcia żeby nie mówił wnukom o wehikule czasu . Reksio i Kretes długo szukali leja , w końcu kretes zmęczył się i usiadł na włazie . Właz otworzył się i okazało się że lej był przykryty włazem . Reksio odpalił wehikł i krtes z wpomnianeym wcześniej reksiem poleciel ido przyszłości . Kretes chciał zobaczyć siebie w przyszłości i rzekł - ciekawe reksiu jak wyglądam ja i czy znajdziemy ciebie satrucha , a tak mamy iść do tego domu . I okazało się żę podczas rozmowy reksia z kretesem , oni dolecieli do przyszłości .

C.D.N

CZY REKSIO I KRETES PRZEJDĄ PRZEZ KANAŁ RYŻOKITOWCÓW ?
CZY REKSIO I KRETES WRÓCĄ SZEŚLIWIE DO NOSTRADAMUSA ?

Śr, 20 cze 2007, 18:07
Norman

Reksio i kretes ukradli pojazd ryżokitowców i poleciel ido domu z czerwonym dachem .Reksio zapukał do drzwi , i pojawił się stary kretes i rzekł - jeśli musicie to wejdźcie . Reksio i stary kret długo rozmawiali aż wreszcie - idzcie stąd , dowidzenia . Reksio znalazł lej z kodem , który był po kreciemu , Kretes wystukał kod i reksio z kretesem polecieli do średniowiecza . Kretes zastanawiał się dlaczego ten babć nie miał dziatki . Tą sprawe wyjaśni tylko NOSTRADAMUS . Po paru chwilach reksio z kretem kretesem byli na miejscu .

c.d.n w kolejny m rozdziale

CZY REKSIO I KRETES PRZEJDĄ ROZPADLINE WĘŻY W EGIPCIE ?
CZY REKSIO I KRETES ZNAJDĄ NOSTRADAMUSA ?

-------------------------------------------------------------------------------------
przepraszam że rozdział taki krótki ale jutro będzie dłuższy .'
----------------------------------------------
pozdrawiam Sempertus Snejk

So, 23 cze 2007, 08:55

N, 24 cze 2007, 09:23
Starszy Norman

N, 24 cze 2007, 09:56
Norman

Reksio z kretesem weszli do karczmy , to co zobaczyli sprawił że kretes musiał poiwedzieć coś mądrego - a cuż się tu stało ? Karczmarz myśląc co ma mówić rzekł - byli tu braciszkowie ryżokitowcy i suwali stołami i jeszcze jedno , był tu taki jeden i powiedział że ma jakiś list na dole. Reksio i kretes wiedząc żę to może być pułapka weszli do komnaty, znaleźli list a reksio odczytał go :

,, drodzy reksiu i kretesie , ryżokitowcy depczą mi po piętach , teraz jestem w Twierdzy Rabarbark , znajdźcie gadającego konia Roberta i podajcie mu hasło heja heja a on poda wam - na koń rychło i przywiezie was do mnie i uważna rzecz kluczem do tajnej komnaty jest czarna róża ,,
Kretes zdenerwowany rzekł -znowu jakaś róża . Reksio zauważył konia i powiedział - heja heja . A koń mu - na koń rychło , wskakujcie zawioze was do Nostradamusa . Reksio i Kretes wsiedli na Roberta i ruszyli w kierunku Twierdzy Rabarbark. Po niecałej godzinie nasi dwaj herosi byli na miejscu . Kretes usłyszał jakiś kod i wpisał go do śćiany podobnej do ściany . Po chwili ściana otworzyła się i to była komnata Nostradamusa . On kazał im ruszyć do Egiptu i oddać zakonowi Ibisa księge . Reksio ustawił godzine i polecieli w przeszłość o jakieś 400 lat . Reksio i Kretes weszli do Egipskiej Rozpadliny Węży , po drugiej stronie był zakon i lej czasowy . Kretes wykopał tunel podziemny . Po niecałej sekundzie kretes z reksiem wpadli do tunelu który według kretesa nie ma końca , ale był koniec po minucie jazdy tunelem reksio i bojaźliwy kretes wylecieli wprost na zbiór księg . Reksio ostrożnie odłożył księge . Kretes ruszył za reksiem w kierunku leja aż nagle . Kretes zniszczył posąg Ibisa . Kretes radził reksiowi - lepiej uciekajmy żęby nas nie zauważyli .

c.d.n w kolejnym rozdziale

CZY REKSIO I KRETES WYTŁUMACZĄ SWÓJ CZYN ?
CZY REKSIO I KRETES WRÓCĄ WRESZCIE DO DOMU ?

N, 24 cze 2007, 12:35

Wt, 26 cze 2007, 08:10
Norman

reksio wymyślił pomysł - szanowni panowie , przepraszamy za wyrządzoną krzywde , sądze żebyście pracowali nad uprzejmością w krzemieniu kultury osobistej . Mistrz rzekł - reksiu kretesie przeprosiny przyjęte zapamiętamy was jeko proroków uprzejmości , udanej podróży . Reksio odpalił wehikuł i kretes z dumnym reksiem ruszyli w przyszłość o jakieś 3 tysiące lat . Kretes dumny z reksia rzekł- no brawo reksiu , przeprosić ich zanim się uwzieli na nas , lepiej wracajmy , ciekawe co teraz zastamy w średniowieczu ? Po paru obrotach zębatek i trybików maszyny czasu reksio i kretes powrócili do średniowiecza . Kretes otworzył drzwi od siedziby ryżokitwoców i weszli wstrzymując oddech .

Nagle - co to , kto to - zapytał mistrz . Reszta zakonu przemówiła- to oni wrócili , sto lat sto lat , niech żyją . Mistrz podszedł do reksia oraz kretesa mówiąc - dziękuje że pokazaliście nam droge uprzejmości . Nostradamus stojący na uboczu dał reksiowi znak - reksiu przyprowadź kretesa za drzwi . Reksio i Kretes pożegnali się z Ryżokitowcami i nnymi mieszkańcami średniowiecza . Wyszli za drzwi i teraz we trzech ruszyli do przyszłości . Po wylądowaniu w przyszłości nadeszło pożegnanie ze strony Nostradamusa . Nostradamus zamyślił się i powiedzaił - dowidzenia przyjaciele , a bym zapomniał godzina do waszych czasów , chyba między 7 a 8 wieczorem . Kretes niewiedząc co się stanie rzekł - no to żegnaj ! Reksio ustawił godzine 7.00 i ruszyli do świetlanej teraźniejszości . Po paru niewielkich przeszkodach reksio i szczęślwy kretes wylądowali . Ktoś wyszedł im na powitanie - Gotem Morgen jestem Helfinger Ram . Kretes rzekł- jakto który to wiek ? Kogut rzekł- wspaniały wiek 19 , oto era wynalazku ko ko . Kretes zasmucony rzekł - o nie reksiu wylądowaliśmy za wcześnie ! Nagle pociąg zniszczył wehikuł . Reksiu rzekł - i co teraz zrobimy ?

C.D.N w kolejnym rozdziale

CZY REKSIO I KRETES ZNAJDĄ POSTAĆ DETEKTYWA ?
CO STAŁO SIĘ Z REKSIEM ?

Wt, 26 cze 2007, 17:41
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 148 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Następna strona