Teraz jest Cz, 26 gru 2024, 16:55

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 148 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona
Prawdziwe Przypadki Reksia 

Czy podoba wam się temat ?
Ankieta wygasła Pn, 21 maja 2007, 12:12
Tak , bardzo lubię opowiadania . 13%  13%  [ 2 ]
Trochę 0%  0%  [ 0 ]
Nie 20%  20%  [ 3 ]
Najgorszy jaki widział(em,am) 67%  67%  [ 10 ]
Liczba głosów : 15

Prawdziwe Przypadki Reksia 
Autor Wiadomość

Śr, 27 cze 2007, 09:28
Norman

kretes spytał się - jak wrócimy do naszych czasów . Kogut rzekł - udajcie się do londynu do szlafroka holmesa on jest wolnym umysłem naszych czasów potafi wydedukować jajko z kury i odwrotnie albo być albo nie być . Kretes rzekł - nie może być . A jednak może udajcie się do londynu to wasza ostatnia szansa , powodzenia ko ko - rzekł kogut .

Kretes i reksio ruszyli w kierunku londynu na pięcie a potem na piętach .
Po niedługiej podróży reksio i kretes dotarli do mglistego londynu.
Kretes zapukał ale nikt nie otwierał . Reksio zobaczył kartke i przeczytał - prowadze śledztwo w paryżu adres do korespondencji Pola Marsowe 1 .
Kretes i Reksio wsiedli na statek i popłyneli do Paryża . W poszukiwaniu wrażeń reksio ikretes udali się na dziób okrętu . Nagle statek uderzył w skałe i reksio wpadł do wody . Kretes płakał i rzekł - reksiu hmhmhmhmhmhhm och reksiu , poczekaj chwile zaraz podam ci koło ratunkowe . Po paru sekundach Reksia pożarła blaszana ryba .
Statek po paru minutach dotarł do brzegu jeszcze Londynu . kretes w południe doszedł do Paryża , a po drodze użalał się nad sobą .

Kretes usiadł na skarpie i podziwiał piękno Paryża ,aż nadeszła noc i nic nie było widać . Komandor Kret Kretes zsiadł ze skarpy i ruszył w kierunku Pól Marsowych 1 .

Po paru godzinach Kretes dotarł do adresu Pola Marsowe 1 . Zapukał i usłyszał głos - prosze na góre bo tu nic nie słysze , winda nie działa ,schody również . kretes zobaczył drabine i zaczął podróż na szczyt wieży Eifla .
C.D.N w kolejnym rozdziale

CZY KRETES DOTRZE NA SZCZYT WIEŻY ?
CZY ZDĄŻY NA ORIENT EXPRESS NA CZAS ?

W Gwardi Naruto moderuje pomarańczowym

Śr, 27 cze 2007, 16:11
Norman

Kretes wszedł na 1 piętro wieży . Zauważył 3 robotników i wszedł na góre.
Jeden z robotników rzekł - złaź krecie , ta wieża jest w remoncie , żadnych turystów . kretes wszedł czym prędzej na góre . Kretes myślał że już wszedł na wieżę ale źle mu się wydawało . Kretes rzekł - o matku jeszcze jedno piętro . Nagle 7 robotników goniło kretesa .
Po 1 pierwszej rynnie , po 2 , po 3 i po 4 . Hak zmierzał w kierunku kretesa , kret złapał się i wrzeszcząc jak szalony wskoczył na ostatni szczebel . Kretes z zachwytu rzekł- hurra niech żyje kretes , teraz moge sobie odpocząć , ......... O nie jeszcze schody , o matku zejdzie mi cały dzień zanim tam dojde. Po paru godzinach męki kretesa wreszcie dotarł na szczyt wieży . Zauważył Słonia i stwierdził że to jest Szlafrok Holmes .
Spytał go się - dzieńdobry czy ty jesteś szlafrokiem holmesem ? - zapytał kretes . On rzekł - na to pytanie odpowiesz sobie sam , ja jestem doktorem młotsonem .

Po paru godzinach tłumaczenia że kretes nie jest Szlafrokiem Holmesem
kretes wymyślił podstęp - to prawda rozgryzłeś mnie to ja Szlafrok Holmes przebrany za kreta , a teraz powiedz mi gdzie miałem się udać teraz . Młotson rzekł - miałeś pojechać pociągiem do stambułu , miałeś być tam za 5 minut . Co ? - rzekł kretes . Kretes rzekł - wejście tu zajęło mi pół dnia . Młotson rzekł - oj szlafroku przesadzasz z tym kamuflażem , dam ci parasol , hop siup i jesteś w postoju dorożek . Kretes wziął parasol i zeskoczył - aaaaaaaaa ja się rozpłaszcze jak ciasto aaaaa ! Po paru
sekundach kretes wylądował na dorożce . Dorożowiec rzekł - gdzie pana zawieść ? Kretes powiedzaił - na dworzec i to szybko ! Po 5 minutach pociąg zaraz odjedzie ale kretes zdążył - szybciej dorożko , szybciej !

Dorożka tak się zatrzymała że kretes wleciał do pociągu tego co chciał .

CZY KRETES ZNAJDZIE W POCIĄGU DETEKTYWA ?
CZY NAPRAWI PROBLEM POCIĄGU ?
CZY SZLAFROK HOLMES SPRAWI ŻE WRÓCI REKSIO ?

Śr, 27 cze 2007, 16:32
Norman

kretes przypadkiem wpadł na konduktora a on - nie ma pan biletu , gapowicz tak och nie ładnie .

Potem

A oto przedział dla gapowiczów , moge przedstawić śloń miś i 2 żyrafy .
Kretes czym prędzej wyszedł z przedziału i zauważył żę konduktor nie poszedł do 8 przedziału więć tam może być szlafrok holmes . Kretes szybko wszedł do przedziału i spytał się - czy to szlafrok holmes ? Niestety nie , ale czy pan powiedział szlafrok holmes , tak nazywał się jentelmen który miał miejsce na którym siędze ale zrezygnował i odkupiłem jego miejsce - powiedział pasażer . Kretes wszedł do pustego przedziału i zasnął .

3 godziny później

Obudź się młotsonie , mamy misje do wykonania . Kretes majaczył rzekł - no dobra już wracam do żyraf . Konduktor rzekł - to ja szlafrok holmes , wejdź na dach i dotrzyj do maszynisty , powodzenia a ja popilnuje pasażerów .Kretes wszedł na żyrafe i wszedł na dach orient expressu . Zobaczył daleko bardzo daleko maszyniste . Przeskoczył 1 wagon ,2 , 3 ,4 i został 5 . Kretes rospędził się i skoczył ale nie na dach tylko znak kolejowy . szybko ze znaku skoczył na dach 5 wagonu i dotarł do maszynisty . Moge dotchnąć tej wajchy - rzekła psia induksa .Kretes nakłonił maszyniste do pracy . Induska wzięła parasol . Kretes wskoczył do 8 przedziału gdzie był tylko szlafrok holmes . Wreszcie Szlafrok i Kretes dotarli do Stambułu czyli Konstantynopola .Szlafrok poprosił kretesa by udał się do rynku i kupił gazeta Times . W tej samej chwili z wody wyszedł reksio . Zobaczyli Świnie i podeszli do niej lub niego . Witam was jestem Janek jaś , mam do was sprawe idźcie do rynku i sprzedajcioe troche kryształów nivea za swetry . Reksio i Kretes weszli do Rynku Tureckiego .

CZY REKSIO I KRETES WRÓCĄ DO SZLAFROKA Z ,, TIMESEM ,, ?
CZY UDA IM SIĘ WYPOWIEDZIAĆ : KONSTANTYNOPOLITAŃCZYKOWIANECZKA ?

Śr, 27 cze 2007, 16:53
fajniusie <kończą mi się określenia :lol: > 9/10

Śr, 27 cze 2007, 18:13
Lider Podziemia

rozdział kolejny

kretes przypadkiem wpadł na konduktora a on - nie ma pan biletu , gapowicz tak och nie ładnie .

Potem

A oto przedział dla gapowiczów , moge przedstawić śloń miś i 2 żyrafy .
Kretes czym prędzej wyszedł z przedziału i zauważył żę konduktor nie poszedł do 8 przedziału więć tam może być szlafrok holmes . Kretes szybko wszedł do przedziału i spytał się - czy to szlafrok holmes ? Niestety nie , ale czy pan powiedział szlafrok holmes , tak nazywał się jentelmen który miał miejsce na którym siędze ale zrezygnował i odkupiłem jego miejsce - powiedział pasażer . Kretes wszedł do pustego przedziału i zasnął .

3 godziny później

Obudź się młotsonie , mamy misje do wykonania . Kretes majaczył rzekł - no dobra już wracam do żyraf . Konduktor rzekł - to ja szlafrok holmes , wejdź na dach i dotrzyj do maszynisty , powodzenia a ja popilnuje pasażerów .Kretes wszedł na żyrafe i wszedł na dach orient expressu . Zobaczył daleko bardzo daleko maszyniste . Przeskoczył 1 wagon ,2 , 3 ,4 i został 5 . Kretes rospędził się i skoczył ale nie na dach tylko znak kolejowy . szybko ze znaku skoczył na dach 5 wagonu i dotarł do maszynisty . Moge dotchnąć tej wajchy - rzekła psia induksa .Kretes nakłonił maszyniste do pracy . Induska wzięła parasol . Kretes wskoczył do 8 przedziału gdzie był tylko szlafrok holmes . Wreszcie Szlafrok i Kretes dotarli do Stambułu czyli Konstantynopola .Szlafrok poprosił kretesa by udał się do rynku i kupił gazeta Times . W tej samej chwili z wody wyszedł reksio . Zobaczyli Świnie i podeszli do niej lub niego . Witam was jestem Janek jaś , mam do was sprawe idźcie do rynku i sprzedajcioe troche kryształów nivea za swetry . Reksio i Kretes weszli do Rynku Tureckiego .

CZY REKSIO I KRETES WRÓCĄ DO SZLAFROKA Z ,, TIMESEM ,, ?
CZY UDA IM SIĘ WYPOWIEDZIAĆ : KONSTANTYNOPOLITAŃCZYKOWIANECZKA ?

Nie induska, tylko hinduska.Ile masz lat?Bo po poziomie twojej ortografii, sądze, że niewiele.

http://www.przygodyreksia.pl/pliki/kret ... 640#165640
:)

Cz, 28 cze 2007, 10:43
Norman

pomyliło mi się po skończyłem RIKN 5 miesięcy temu.

UWAGA !!!!!

DZIŚ NOWY ROZDZIAŁ TYLKO W ,, PRAWDZIWE PRZYPADKI REKSIA ,,

Cz, 28 cze 2007, 14:52
Norman

Kretes zauważył małe stoisku na końcu Rynku , więc pomyślał : ,, Możę spróbuje sprzedać troche kremów nivea a potem coś się wymyśli ,,

Reksio sprzedał 20 z 25 kremów nivea ale to wystarczyło , Reksio oraz Kretes dotarli do Sklepu z Gazetami . Reksio rzekł - prosze Timesa raz . Kasjerka powiedziała - prosze , i żebyście nie pchali się przen tych ludzi znam wejście do kanałów za sklepem , powodzenia ! Kretes odsunął właz i wszedł z reksiem w śmierdzącą przestrzeń . Reksio ledwo oddychając rzekł - śmierdzi tu zgniłymi rybami , o już blisko do wyjścia . Reksio miał racje , nasi bohaterowie wyszli z śmierdzących kanałów i doszli do tego miejsca skąd przyszli . Kretes dał Jankowi 5 tyrorskich swetrów , tylko żę śmierdzących . Pobiegli do kawiarni do Szlafroka Holmesa i dali mu Timesa . On przeczytał : słuchajcie , sensacja archeologiczna Doktor Jones odkrywa w Egipcie Piramidy , zadanie jest proste pomożecie Jonesowi i jego synowi , więc ruszajcie promem , powodzenia .
Reksio wziął skrzynka na plecy i z kretesem weszli na pokład promu . Nagle w połowie drogi silnik promu ENGINE zwolnił tempo . Kapitan wziąl Reksia I kretesa , bo podali się za inżynierów . Reksio przykręcał śruby a kretes przeciągał dźwignie . Po paru minutach ENGINE uspokoił się i podróż odbyła się dalej . Za wyczyn Kretes dostał miśka od Kapitana . Reksio i Kretes wysiedli z promu i dotarli do Egiptu . Reksio zauważył piramide daleko stąd i poszli w tym kierunku . Strażnik rzekł - tylko archeologów wpuszczam i wielbłądy , bez notesu nie wpuszcze panów . Reksio miał pomysł , wykorzystał przebranie wielbłąda ale musiał dać miśka za przebranie. Kretes był przodem a reksio tyłem . Weszli do Piramidy Egipskiej . Doktor Jones kazał przynieść kretesowi i reksiowi płyte z górnej komnaty sułtana . Reksio i wystraszony kretes weszli na góre .

CZY KRETES ZDOBĘDZIE PŁYTE ?
CZY ZDOBĘDZIE 2 CZĘŚCI PŁYTY W PODZIEMIACH ?

Cz, 28 cze 2007, 15:11
Każdy może się pomylić lub być np. dyslektykiem <ja oczywiście NIE>
Opowiadanie 9/10 może być

Cz, 28 cze 2007, 17:05
Bardzo Stary Norman

Głupie 00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000,1/100 I tak za duża ta ocena, jak na niego.

Nie warto wchodzić w temat.

Cz, 28 cze 2007, 20:05
Nie przesadzaj Shrek mi się podobają nie wolo też nikogo skreślać może się stara i ile tego już pisze

Pt, 29 cze 2007, 08:33
Bardzo Stary Norman

Kurcze, ja też zacznę sobie pisać i posty nabijać.

Pt, 29 cze 2007, 11:34
W sumie to on chyba nie nabija postów gdyż długie są te jego opowiadania więc czy chciało by mu się wymyślać je po to żeby nabijać posty :?:

Pt, 29 cze 2007, 13:14
Bardzo Stary Norman

On ich nie wymyślił tylko skopiował pomysł kogos kto na tym siedział kilka misiaćy.

Pt, 29 cze 2007, 13:34
Dobra poddaje się już nic nie wiem :?: :?: :!:

Pt, 29 cze 2007, 14:50
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 148 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona