|
|
Teraz jest Cz, 26 gru 2024, 18:55
|
Prawdziwe Przypadki Reksia
Autor |
Wiadomość |
Sempertus Snejk
Norman
Dołączył(a): Pt, 4 maja 2007, 14:28 Posty: 208 Lokalizacja: Wioska Ukryta w Liściach
|
Będe pisał dla was opowiadania a oto spis rozdziałów :
1.Wrak
2.Plaża
3.Rzeka
4.Wioska
5.Świątynia
6.Pod Wulkanem
7.UFO
8.Skarb Piratów
9.Statek Piratów
10.Inwazja
11.Przygotowania
12.Podróż
13.Kretoni
14.Indor
15.Kurakis
16.Ku Jaju
17.Jajo Śmierdzi
18.Porwanie
19.Miasto Magiks
20.1 Lekcja
21.Walka na murach
22.Kraina Bajekj
23.Piklibia
24.Podziemia
25.Rda 7 czarodziejów
26.Niebieska kość
27.List z przeszłości
28.Podróż do Prehistori
29.Starożytni Kretoni
30.Średniowiecze
31.Karczma pod różą
32.Siedziba Ryżokitowców
33.Egipt
34.Twierdza Rabarbark
35.Podróż do Przyszłości
36.Kod do Leja
37.Podróż do Świetlanej Przyszłości
38.19 wiek
39.Londyn
40.Paryż
41.Dorożka
42.Orient Express
43.Konstantynopol
43.Rynek
44.Egipt
45.Podziemia
46.Indie
47.Shangrila
48.Dziki Zachód
49.Podróż Nautilusem
50.Legendarne MU
51.Czasy Teraźniejsze
_________________Oficjalne forum o naruto : www.ninjanaruto.vdd.pl < [zapraszam tych co lubią naruto i nietylko]
W Gwardi Naruto moderuje pomarańczowym
|
Pn, 7 maja 2007, 12:12 |
|
|
Sempertus Snejk
Norman
Dołączył(a): Pt, 4 maja 2007, 14:28 Posty: 208 Lokalizacja: Wioska Ukryta w Liściach
|
Rozdział 1 pt,, Wrak ,,
Reksio wyszedł z budy myśląc -może bym sobie poserfował na morzu .
Więc poprosił Koguta żeby mu ją zbudował ale on rzekł - drogi ko kolego
możesz wziąć moją deskę , chociaż stara jeszcze może pływać ale ostrożnie Reksio żeby rekin jej nie ugryzł bo zatonie.Reksio wziął deske i podszedł do stawu z deską i dał nura z deską aż zauważył rekina i przypomniał sobie rady Koguta : Uważaj na reksiny bo deska może zatonąć. Reksio szybko wynużył się i płynął co sił w nogach do piaszczystej plaży. Na szczęście udało musię, ale nie poddał się i ponownie kroczył do wody , skoczył na deskę i płynął tak daleko że jak zauważył gdzie jest chciał zawrucić ale woda płynęła szybciej . Po chwili Rozpętała się burza a Reksio z deską wylądowali na poliskim płaskim kamieniu i był silny wiatr że reksio pofrunął do góry i zaplątał się w liny półzatopionego statku. Reksio zobaczył kraba i głośno wrzasnął - ej ty krabie pomóż mi , a krab odpowiedział - co mam zrobić ? Reskio wytłumaczył co ma zrobić. Krab zapytał się - co powiedziałeś , powturzysz ?
Po godzinie tłumaczenia krab powiedział- więc mam wejść po deskach aż do lin na górze a liny mam przeciąć tak?
Reksio kiwnął głową że tak. Krab wspiął się i przeciął liny, Reksio był wolny. Teraz myślał jak dostać się na wyspę i spytać się mieszkańców o drogę. Wymyślił latawiec, po chwili zbudowawszy latawiec reksio wskoczył ponownie na deskę i latawiec pokierował nim aż na wyspę.
C.D.N w 2 rozdziale pt ,, Plaża
CZY REKSIO WYWALCZY KLUCZ DO BRAMY ?
CZY BĘDZIE MÓGŁ ODCZYTAĆ MAPĘ KAPITANA O'GRYZKA ?
_________________Oficjalne forum o naruto : www.ninjanaruto.vdd.pl < [zapraszam tych co lubią naruto i nietylko]
|
Pn, 7 maja 2007, 12:37 |
|
|
Kondi
Lider Podziemia
Dołączył(a): N, 16 lip 2006, 19:43 Posty: 1013 Lokalizacja: Z Chrzanowa
|
1.Naruszenie praw autorskich: podkradłeś mój tytuł.
2.Po kiego grzyba te same tytuły co w Reksiu?
3.Dodana tylko rozmowa z krabem: uwazasz to za zmiany?
_________________Zapraszam do opowiadania "Kretes i dawny wróg"
http://www.przygodyreksia.pl/pliki/kret ... 640#165640
|
Pn, 7 maja 2007, 15:50 |
|
|
piotrek
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Pt, 25 sie 2006, 09:11 Posty: 506 Lokalizacja: GóRny Śląsk
|
|
Pn, 7 maja 2007, 16:25 |
|
|
Kondi
Lider Podziemia
|
Będę go skreślał, bo ty nawet nie wiesz co on mi zrobił.
|
Pn, 7 maja 2007, 16:58 |
|
|
Kondi
Lider Podziemia
|
I nie wiesz, że to ten gość, co się pod P. Sz.K. podszywał?
|
Pn, 7 maja 2007, 16:59 |
|
|
Dizel
Doradca Budowlańców
Dołączył(a): Śr, 14 lut 2007, 12:07 Posty: 3208 Lokalizacja: Tak
Naklejki: 4
|
Kondi bardzo dobrze robi! To oszust i tyle!
_________________ Tego koloru w swoich postach raczej nie zobaczysz. Adminowi się nie chce i nie interesuje się Tobą.
|
Wt, 8 maja 2007, 12:56 |
|
|
Gość
|
| | | | Sempertus Snejk napisał(a): Rozdział 1 pt,, Wrak ,,
Reksio wyszedł z budy myśląc : -może bym sobie poserfował na morzu . Więc poprosił Koguta żeby mu ją zbudował (co zbudował?) ale on rzekł - drogi ko-kolego możesz wziąć moją deskę , chociaż stara jeszcze może pływać ale ostrożnie Reksio żeby rekin jej nie ugryzł bo zatonie. Reksio wziął deskę i podszedł z nią do stawu. Dał nura z deską aż zauważył rekina i przypomniał sobie rady Koguta : Uważaj na rekiny bo deska może zatonąć. Reksio szybko wynużył się i popłynął co sił w nogach do piaszczystej plaży. Na szczęście udało mu się, ale nie poddał się i ponownie kroczył do wody , skoczył na deskę i płynął tak daleko że jak zauważył gdzie jest chciał zawrucić ale woda płynęła szybciej . Po chwili Rozpętała się burza a Reksio z deską wylądowali na poliskim płaskim kamieniu i był silny wiatr, że Reksio pofrunął do góry i zaplątał się w liny półzatopionego statku. Reksio zobaczył kraba i głośno wrzasnął - ej ty krabie pomóż mi , a krab odpowiedział - co mam zrobić ? Reskio wytłumaczył co ma zrobić. Krab zapytał się - co powiedziałeś , powtórzysz ? Po godzinie tłumaczenia krab powiedział- więc mam wejść po deskach aż do lin na górze a liny mam przeciąć tak? Reksio kiwnął głową że tak. Krab wspiął się i przeciął liny, Reksio był wolny. Teraz myślał jak dostać się na wyspę i spytać się mieszkańców o drogę. Wymyślił latawiec, po chwili zbudowawszy latawiec reksio wskoczył ponownie na deskę i latawiec pokierował nim aż na wyspę.
C.D.N w 2 rozdziale pt ,, Plaża
CZY REKSIO WYWALCZY KLUCZ DO BRAMY ? CZY BĘDZIE MÓGŁ ODCZYTAĆ MAPĘ KAPITANA O'GRYZKA ? | | | | |
Zrobiłam parę poprawek. Opowiadanie oceniam na 1/10, bo są błędy ort. i pomysł jest ściągnięty z gier z Reksiem.
|
Cz, 10 maja 2007, 14:37 |
|
|
Dizel
Doradca Budowlańców
|
Na szkolną ocenę bym wstawił Ndst! Czyli 1/6
_________________ Tego koloru w swoich postach raczej nie zobaczysz. Adminowi się nie chce i nie interesuje się Tobą.
|
Cz, 10 maja 2007, 14:40 |
|
|
Kretes245
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Śr, 5 kwi 2006, 11:35 Posty: 572 Lokalizacja: Gdańsk
|
Popieram Dizla i Kondiego. On tylko zgapia a sam nie umie wymyślec
Na pewno by się komuś podobało gdyby zrobił samemu. A tak to tylko zgapia bo nie umie wymyślec. To jest naruszanie praw autorskich.
I niech nie bęzie komplikacji że tam nie ma R w kółku a ja się czepiam
|
Cz, 10 maja 2007, 15:57 |
|
|
Shrek
Bardzo Stary Norman
|
USUNĄĆ TEN TEMAT
NARUSZENIE PRAW AUTORSKICH
ZA TO GROZI BAN
|
Cz, 10 maja 2007, 16:03 |
|
|
Dizel
Doradca Budowlańców
|
Właśnie! pewnie w następnym dziale będzie o łapaniu gąsek i napewno rozmowa z gęsiami....
Ps: dzięki za poparcie.....
Pps: A zapewne w kolejnym reksio vbędzie gadał do żółwia i krokodyla coś tam......
|
Cz, 10 maja 2007, 17:15 |
|
|
Gość
|
A w ankiecie na: Tak, bardzo lu........................... to pewnie Se(cośtam) zagłosował.
|
Cz, 10 maja 2007, 18:41 |
|
|
Sempertus Snejk
Norman
|
proszę moda o usunięcie wiadomości disela , kondiego i innych co mówią że to głupie a rozdzia 2 jutro.
|
Cz, 10 maja 2007, 18:55 |
|
|
Kondi
Lider Podziemia
|
Czemu?Wyrażam swoją opinie.