Odcinek 2
Atak na Bazę Delta cz.2
Komandor Crugger pobiegł w stronę Gramma.
Zapytał się go jak uciekł z karty lecz ten nie odpowiedział tylko skierował swój w stronę komandora. Komandor Crugger uniósł miecz i przeciął nim jedynie powietrze, ponieważ Gramm skoczył na ponad 2m. Gdy spadał udeżył Cruggera, który upadł na ziemię. Crugger krzyknął do Booma.
Crugger: Boom! Ty zajmij się robotami a ja zajmę się Grammem.
Gramm: Zajmiesz się mną? Hahahahahaha! Jakie to żałosne.
Crugger: Sam jesteś żałosny Gramm!
I Crugger przeciął kij Gramma lecz ten automatycznie się zreperował.
Boom pobiegł walczyc z robotami i szło mu to nawet dobrze jak na pierwszy raz. Jednak wszystko co dobre szybko sie kończy. Orangeheady złapały Booma i rzuciły nim daleko.
Nagle zdażył się cud. Przed bazą Delta stanął Sam i krzyknął
Sam: SPD! ALARM!
I zamienił się w Omega Rangera. Z łatwością pokonał kryboty blokujące drogę do drzwi lecz orangeheady go zatrzymały.
Sam: Omega Morfer! Moc Mięśni!
Teraz Sam był o wiele bardziej silniejszy i odrzucił Orangeheady i skoczył na dach bazy Delta gdzie stał robot-skorpion a w nim nie kto inny niż Broodwing.
Sam: Wzywam Omega Zorda!
Kat: Omega Zord nie może wyjechac z bazy ponieważ drzwi są blokowane.
Omega Ranger niespodziewanie dostał w brzuch ogonem skorpiona i upadł na ziemię.
Broodwing: Hahaha! Wreszcie cię mam Omega Rangerze! Strzał trucizny!
Z ogona robota wyleciał strumień trucizny, który uderzył Omega Rangera.
Sam: Nie!!! Muszę uratowac bazę Delta!
Broodwing: Na twoim miejscu ratowałbym siebie ale jak nie chcesz siebie obronic to patrz! Ultra Promień!!!
Znów z ogona skorpiona wyleciał promień tym razem energi, lecz Omega Ranger nie dośc, że był cały poobijany to jeszczespadł z dachu bazy.
Sam: Muszę jakos uwolnic drzwi bazy. hmmm... Już wiem! Delta Miotacze!
Sam powystrzelał wszystkie roboty blokujące drzwi i poprosił Kat o Omega Zorda.
Sam: Wzywam Omega Zorda!!!
Kat: Jest w drodze.
Z bazy wyjechał wielki motor. Omega Ranger wsiadł do środka i zamienił motor w MegaZorda.
Sam: Podwójne cięcie!
Megazord wyjął ostrza i odciął ogon skorpionowi.
Broodwing: Pożałujesz tego!!!
Sam: Wątpie: Pełna Moc!!!
Broodwing: Nie!!!
Skorpion został zniszczony a Broodwing wyleciał w powietrze.
W tym czasie Crugger prowadził zacięty pojedynek z Grammem.
Crugger: Ostrze Cienia! Kontrolowane uderzenie!!!
Gramm: To mnie nie pokona!
Gramm użył swojego magicznego kija i zasłonił się krybotami które zostały pocięte.
Pomarańczowy Ranger dzielnie walczył z Orangeheadami, lecz ta walka nie trawała długo gdyż Sam podbiegł i krzyknął
Sam: Omega Morfer!!! Elektro Moc!!!
I wielkim piorunem zniszczył Orangeheady. Na polu bitwy został tylko Gramm, który widząc,że jest bez szans szybko uciekł z bazy Delta.
Wszyscy odetchnęli z ulgą, a Kat udało się połączyc ze wszystkimi Rangersami. Niedługo wszystkie oddziały miały powrócic by po raz drugi obronic ziemię przed Imperatorem Grammem.
C.D.N
Błagam was ocencie!!!