|
Zarejestruj •
FAQ
• Zaloguj
|
|
|
Teraz jest Pn, 13 sty 2025, 01:24
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Pat36
Starszy Norman
Dołączył(a): Cz, 6 mar 2008, 18:02 Posty: 411 Lokalizacja: Tarnów
|
Wśród Ksiąg
Pierwszy rozdział potwornie krótki.
Rozdział 1
Bardzo Krótkie Wprowadzenie
Kiedyś żyła dziewczyna która kochała czytać książki.Miała 11 lat czerń włosy.Miała na imię Gabriela.Była wysoka i bardzo blada.Pewnego dnia czytała,czytała i czytała,zakradli się tajemniczy,którzy ukradli jej ulubioną książkę zanim zareagowała oni zniknęli.Obok stał chłopak z różdżką-Jaką książkę ci ukradli?-Zapytał.Ona odpowiedziała-Najpierw powiedz kim jesteś.-A on jej powiedział-Jestem czarodziej Bolek.Jeśli ukradli książkę Ten Drugi Świat to cała ludzkość jest w niebezpieczeństwie i tylko ty możesz pomóc!!!Ono nas zniszczą!!!!!!!!
_________________ ...
|
Cz, 5 mar 2009, 20:55 |
|
|
Gość
|
Narazie nie będę oceniać... Może troszeńkę ciekawe, ale niezbyt zachęcające. Po kropkach, przecinkach, wykrzyknikach itd robi się spację. W opowiadaniu wszystko dzieje się za szybko. Mam nadzieję, że drugi rozdział będzie lepszy.
|
Pt, 6 mar 2009, 11:03 |
|
|
Stryj Mac
Mieszacz Zaprawy
Dołączył(a): Śr, 15 sie 2007, 13:43 Posty: 1426 Lokalizacja: Szczecin
Naklejki: 2
|
Plusy:
-Może jek się rozkręci, będzie ciekawe
-Całkiem mało błędów
Minusy:
-Literówki (naszczęście rzadkie)
-Niestety, za krótkie
Od oceny się wstrzymuję, bo szczerze mówiąc nie ma co oceniać.
Może jak się rozkręci to ocenię.
_________________Stryj Mac jako Stryj Maćko [z wyeliminowanym polskim znakiem]. Moderuję kolorem niebieskim. Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam. Piszę poprawnie po polsku.
|
Pt, 6 mar 2009, 13:34 |
|
|
Serpentus snake
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Cz, 31 lip 2008, 08:42 Posty: 519 Lokalizacja: Gabinet Serpentusa Snake
|
To co mnie denerwuje a zdarza się częstu to brak zaznaczonych dialogów.
Nie można napisać dialogów tak(przypadkowy teskt):
Był sobie samochód o imieniu LuCeK.Pojechał na miasto i spotkał sprzedawcę -Dzień dobry.-Dzień dobry odpowiedział sprzedawca
A trzeba tak:
Był sobie samochód o imieniu LuCeK. Pojechał na miasto i spotkał sprzedawcę:
-Dzień dobry
-Dzień dobry-odpowiedział sprzedawca.
Powstrzymam się od oceny...
_________________ Είμαι μερικές φορές μέση (που μου χαρακτήρα), είναι ο απόγονος
A volte mi media (che il mio personaggio), è il rampollo
|
Pt, 6 mar 2009, 16:19 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|