Re: Reksio i Kretes-Kraina snów
Rozdział 2
Wyruszamy ku Krainie snów!
Zanim Reksio zdążył zobaczyć kartkę Kogut Wynalazca pociągnął go za łapę prowadząc do projektu.
-A oto i on.Orzekł pełny dumy
Reksio spojrzał,na wynalazek,potem na kartkę i znowu wynalazek...Przez piętnaście minut nasz bohater podnosił głowę,w dół i w górę,w dół i w górę......albowiem okazało się że na kartce był ten sam projekt!!!
-Kogucie,skąd wziąłeś pomysł na to? - Powiedział pies i z zdziwieniem przyglądał się machinie.
-Wstałem dziś rano i czułem że po prostu, że muszę ją zrobić...
Reksio pokazał kogutowi kartkę i opowiedział swój dziwny sen,z myślą ,że to pomoże...
I pomogło...po naradzie wszystko było jasne.Reksio wraz z Kretesem wejdą do snów pozostałych osób.Wszyscy byli zadowoleni z małym wyjątkiem....z wyjątkiem Kretesa*.
-No nie wiem,nie wiem A to nam się nie rozpadnie w jakieś mrocznej dziurze snów** - Wyraził jak zwykle swoje wątpliwości Kretes.
-K-Kretesie przestań marudzić i wsiadaj! - Powiedział Kogut
Kret wyszeptał coś pod nosem i ociężale wdrapał się do machiny.
-Tylko do kogo wpierw się przeniesiemy?? - Zapytał się
-Jakoś czuje się dziwnie,może spróbujecie ode mnie? - Odrzekła Kari
-Do-dobrze załóż tylko ten hełm na głowę i już....zaczynam odliczanie....10...9.......3...1! Start!
Wokół machiny pojawiło się oślepiające światło po czym zniknęła....Reksio i Kretes znajdowali się w śnie Kari...
Ale tu ładnie - Powiedział Pies przyglądając się wodospadom..
Wtem zauważył...
Co zauważył Reksio?
Czy Reksio oraz Kretes będą musieli wejść do snu forumowicza?
Czy w końcu uda napisać mi się dobry rozdział?
Tego (może) dowiecie się z następnego rozdziału...