|
|
Teraz jest So, 28 gru 2024, 17:44
|
Autor |
Wiadomość |
Johanna
Bardzo Stary Norman
Naklejki: 3
|
Johanna's poems
...
_________________Pozdrawiam, Johanna.
Jeżeli chcesz nowych emblematów w galerii, wyszukaj mi screena. To takie proste...
A i tak nie mam żadnych zgłoszeń
Ostatnio edytowano Cz, 29 sie 2013, 14:37 przez Johanna, łącznie edytowano 1 raz
|
Wt, 5 maja 2009, 15:53 |
|
|
Gość
|
Piękne . Niedość, że poprawnie stylistycznie i ortograficznie, ilość głosek się zgadza, to jeszcze użyłaś odpowiednich środków artystycznych. Mistrzowsko i bezkonkurencyjnie . Tylko są trochę krótkie, ale rozumiem to, sama niekiedy piszę też ot tak sobie cztery linijki
|
Wt, 5 maja 2009, 17:10 |
|
|
Przybysz
Lider Podziemia
Dołączył(a): Śr, 25 lip 2007, 09:23 Posty: 1418 Lokalizacja: z Kurakis
|
Re: Johanna's poems
Bardzo ładnie to napisałaś. Nie żeby wzruszyło mnie do łez, ale było tam wszystko co potrzeba. Masz talent do pisania.
Oceniam to na 8,4\10
_________________ "Więcej szczęścia jest w dawaniu aniżeli w braniu" - Jezus z Nazaretu
|
Wt, 5 maja 2009, 18:35 |
|
|
nieznany
Mistrz Gry
Dołączył(a): Śr, 21 sty 2009, 17:53 Posty: 2045 Lokalizacja: Uniwersum Kreacji
Naklejki: 4
|
Rymy pierwszorzędne.Ciekawe,ile je tworzyłaś.Mnie szło by długo.
_________________Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku). Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem."Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api.
|
Wt, 5 maja 2009, 20:51 |
|
|
Johanna
Bardzo Stary Norman
|
Pozwolę sobie odpowiedzieć w tym temacie.
Szczerze?... 10 min. Serio. Taką wenę miałam.
Jeżeli chcesz nowych emblematów w galerii, wyszukaj mi screena. To takie proste...
|
Wt, 5 maja 2009, 21:03 |
|
|
Rafał
Starszy Norman
Dołączył(a): N, 11 lis 2007, 15:50 Posty: 446 Lokalizacja: wiesz, że lubię makaron?
|
Re: Johanna's poems
| | | | Johanna napisał(a): Czyli w wolnym tłumaczeniu wiersze Johanny Na początek kilka napisanych na poczekaniu: "Co słyszysz" Słowik śpiewa arię Dzięcioł dziobem stuka Drozd z jaskółką Lecą w kółko Gołąb cicho grucha "Klawiatura" Stuk, stuk, stuk Wiesz, że kiedy piszę... Stuk, puk, puk Stukają klawisze? "Horror" Zaskrzypiały gwoździe W twardych belkach mostu Krzyk się rozległ straszny Na zastępstwo rozmów Kiedy krok zrobiła I oczy podniosła Zobaczyła oddech I rozpacz ją wzniosła Gdy leżała, płacząc Rzęsy podrapały Do krwi jej poduszkę Łzy ją rozszarpały | | | | |
Piękne, piękne, świetne rymy. Zostaniesz poetką, albo pisarką. Masz niesamowity, mistrzowski talent. Jeśli to jest w 10 min to co będzie w godzinę? Arcydzieło? Nie zmarnuj tego talentu. 12/10!
|
Śr, 20 maja 2009, 19:02 |
|
|
Johanna
Bardzo Stary Norman
|
Nie przesadzaj ... Aż mi się głupio zrobiło.
|
Śr, 20 maja 2009, 19:04 |
|
|
Rafał
Starszy Norman
Dołączył(a): N, 11 lis 2007, 15:50 Posty: 446 Lokalizacja: wiesz, że lubię makaron?
|
Ale to sama prawda. To normalne, że robi się głupio, kiedy ktoś nas wydziwia. Naprawdę masz talent i czekam na inne wiersze, jeśli oczywiście zamierzasz pisać dalej.
|
Śr, 20 maja 2009, 19:06 |
|
|
Johanna
Bardzo Stary Norman
|
"Córka Wiosny"
Rumianą dziewczynkę w policzek
Pogłaskało swym blaskiem słoneczko.
Połaskotał złocisty promyczek,
Aż się jasno zrobiło nad rzeczką.
Warkoczyki zaplotły kaczeńce,
Nagą stopę pogłaskało piórko,
A na buzi rozkwitły rumieńce...
Ach... jak dobrze być Wiosny córką
|
Śr, 27 maja 2009, 15:59 |
|
|
Stryj Mac
Mieszacz Zaprawy
Dołączył(a): Śr, 15 sie 2007, 13:43 Posty: 1426 Lokalizacja: Szczecin
Naklejki: 2
|
Bardzo fajny.
Przemyślany, z rymami, środkami stylistycznymi.
Super. 9/10
_________________Stryj Mac jako Stryj Maćko [z wyeliminowanym polskim znakiem]. Moderuję kolorem niebieskim. Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam. Piszę poprawnie po polsku.
|
Śr, 27 maja 2009, 16:14 |
|
|
spidi
Ekspert w Dziedzinie Cementu
Dołączył(a): N, 6 sty 2008, 15:22 Posty: 1051 Lokalizacja: Z rewolucji
|
Cóż więcej mówić poprostu nie trzeba te wiersze są świetne
Kiedyś pisałem wiersze, ale twoje są o wiele lepsze
_________________Zapraszam wszystkich do pomocy w rozkręcaniu forum Chaos niszczę zgnilizną Ręka boga , będzie sroga , bójcie się <demoniczny śmiech> W razie problemów czy spraw zapraszam na PW . Jeśli zauważycie spam , natychmiast piszcie mi na PW, bo ostatnio nie ogarniam tego wszystkiego :< " Ja bym to raczej ujął w takie słowa: Spidi ma w rękawie tyle asów, że nie może poruszać ręka."~Nieznany ten tekst cały czas utrzymuje mnie w dobrym nastroju Jestem już tym zdemoralizowanym dzieciakiem, który nie ma w zwyczaju dziękować, jednak po tylu latach czas najwyższy. Gdybym miał wypisać imiona wszystkich osób, które " utrzymywały mnie przy życiu " i wiele dla mnie zrobiły, ten podpis nie miałby końca. Dlatego chciałbym Tobie ( kimkolwiek jesteś ) podziękować, za te wspólne piękne chwile. Mimo że się tak na prawdę nie znamy... Pozdrawiam Spidi.
|
Śr, 27 maja 2009, 17:10 |
|
|
Gość
|
Bardzo fajny, ale troszkę krótki, możnaby jeszcze rozwinąć .
10/10
|
Śr, 27 maja 2009, 17:35 |
|
|
Marta
Pogromczyni Wózka Widłowego
Naklejki: 2
|
Cudowne wiersze!
Też bym chciała tak pisać.
Oceniłabym je 10/10
|
Śr, 27 maja 2009, 18:37 |
|
|
Filip
Roz-krecony
|
Bardzo, Bardzo dobre. Hmmm, Ja na twoim miejscu spróbował stworzyć limeryki. Myślę, że by Ci to dobrze wyszło.
Limeryk- Zabawny, krótki wierszyk w układzie :
A
A
B
B
A
Czyli 5 Wersów (linijek)
Śr, 27 maja 2009, 19:46 |
|
|
Johanna
Bardzo Stary Norman
|
Czyli na przykład...
"Pewna mała kurka
Chciała połknąć sznurka.
Do dzioba go włożyła
I się zakrztusiła
Ta mała głupia kurka"
Wiem że głupie ale piszę to od razu na stronie
|
Śr, 27 maja 2009, 19:59 |
|
|