|
|
Teraz jest Cz, 26 gru 2024, 04:53
|
Reksio i zaklęty klejnot (komiks)
Autor |
Wiadomość |
Luk
Lider Podziemia
Dołączył(a): N, 18 sty 2009, 12:44 Posty: 1340 Lokalizacja: I tak nie wiesz gdzie to jest
Naklejki: 0
|
Zauważyłem że wiele osób robi komiksy, a że ostatnio trochę mi się nudzi, postanowiłem sam zrobić. Od razu przepraszam za początek, że nie ma polskich liter, ale przy tej czcionce polskie litery wychodziły bardzo dziwacznie w porównaniu do poprzednich. Link do pierwszej części :
http://img683.imageshack.us/img683/5206/reksio.jpg
A tu od razu wstawione :
PS. Wiem że teraz jest nudno, ale akcja rozkręci się w następnym rozdziale. Wtedy poznamy też fabułę.
PPS. Od razu mówię, że ten komiks nie ma żadnego związku z moimi opowiadaniami.
|
So, 3 lip 2010, 11:44 |
|
|
Dominik
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): So, 6 gru 2008, 12:33 Posty: 680 Lokalizacja: Bochotnica
|
Bardzo ładne. Może niezbyt ciekawe, ale dobre. 9,5/10.
_________________Lwów i Wilno na zawsze polskie! Zdobywca II miejsca w konkursie poetyckim, zorganizowanym na pięciolecie Forum Reksia. Piszę poprawnie po polsku"Myślałem i wymyśliłem bezmyślnik ~. Stawiać się go będzie przed zdaniem nie mającym sensu." - Tytus de Zoo
|
So, 3 lip 2010, 12:01 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
Dołączył(a): Śr, 2 gru 2009, 17:21 Posty: 1196 Lokalizacja: Cały świat
Naklejki: 7
|
Plusy:
- Ładnie wygląda zmiana czcionki
- Ciekawi mnie co będzie dalej
- Bardzo ciekawy pomysł ze sprzątaniem śmieci
Minusy
- NUDA= mój pomysł z komiksu
Ogólnie tak 7.9/10
So, 3 lip 2010, 12:01 |
|
|
kongrim
Roz-krecony
Dołączył(a): So, 27 lut 2010, 08:51 Posty: 173 Lokalizacja: z Forumowego opowiadania
|
9,5/10
Jak na pierwszy raz to bardzo dobrze . Nie mogę si już doczekać następnej części .
|
So, 3 lip 2010, 12:37 |
|
|
nieznany
Mistrz Gry
Dołączył(a): Śr, 21 sty 2009, 17:53 Posty: 2045 Lokalizacja: Uniwersum Kreacji
Naklejki: 4
|
Nuda jest, oczywiście. Ale każdy nowy komiks musi się tak rozpocząć, bo inaczej byłby kontynuacją.
No, no, Luk, jesteś całkiem dobry. Na razie wstrzymam się z oceną z tego powodu, że akcja się nie zaczęła i nie widzimy na razie, jak dobrze sam rysujesz w paincie. Obwódki dymków powinny być węższe. A co do liter, kropki i linie trzeba czasem samemu dorysować. Calość wydaje mi się jednak nieco rozciągnięta.
_________________Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku). Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem."Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api.
|
So, 3 lip 2010, 16:13 |
|
|
Maldurf von Krettof
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Cz, 16 lip 2009, 09:24 Posty: 552 Lokalizacja: Istnieje.
|
Dam Ci radę: Nie rób komiksu w 1 obrazku, unikniesz niektórych przykrości. Według mnie linie między obrazkami są niepotrzebne. Czasami po prawej stronie jest jakaś linia. Nie podoba mi się obwódka w dymkach. Masz tu bardzo fajne:
Dymki wzięte ze strony www.komixxy.pl.
Graficznie ładnie, tylko, że tutaj są tylko i wyłącznie screeny z dymkami i dopiskami. Zrób coś sam ^^. Na razie bez oceny.
_________________Proszę wchodzić i grać. ^_^
|
So, 3 lip 2010, 17:06 |
|
|
Luk
Lider Podziemia
Dołączył(a): N, 18 sty 2009, 12:44 Posty: 1340 Lokalizacja: I tak nie wiesz gdzie to jest
|
Maldurf : dzięki za dymki, ale nie raczej skorzystam. A jeśli chodzi o to że robię z jednym obrazkiem to raczej przy tym zostanę, bo nie rozsadza, aż tak bardzo forum. A ta biała kreska, to chyba screen trochę źle przeniosłem i została.
Nieznany : Coś tak myślałem, że za grube, ale nie chciało mi się już zmieniać.
A teraz trochę poczekacie, bo żeby załatwić sobie własne screeny muszę poprzechodzić kilka gier.
I jeśli chodzi o te czcionki co na początku używałem to ta z ''Luk przedstawia'' jest Vivaldi czy jakoś tak, a ta co jej do tytułu użyłem - Algerian.
|
So, 3 lip 2010, 17:50 |
|
|
kubulus
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): N, 11 kwi 2010, 13:44 Posty: 552 Lokalizacja: San Francisco, 1329 Prescott Street
|
Podoba mi sie
_________________ Mist. To be mist. To miss. To be missed. To be...
|
N, 4 lip 2010, 17:53 |
|
|
nieznany
Mistrz Gry
Dołączył(a): Śr, 21 sty 2009, 17:53 Posty: 2045 Lokalizacja: Uniwersum Kreacji
Naklejki: 4
|
Ja w większości gier zrobiłem strategiczne punkty (np. w RiWC mam stacje kontrolne w średniowieczu ,,szukaj róży", przyszłości, średniowieczu ,,Twierdza Rabarbark" i Egipcie. To pomaga w zdobywaniu screenów.
_________________Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku). Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem."Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api.
|
Pn, 5 lip 2010, 08:55 |
|
|
Kacper98
Forumowy Artysta
Dołączył(a): Pn, 15 lut 2010, 19:53 Posty: 1778 Lokalizacja: Druga strona lustra
Naklejki: 6
|
Fajne.Grafika dobra oraz fabuła.No i długie trochę. Ogólnie wszystko dobrze.9/10
_________________Tym kolorem oczyszczam forum ze spamu.
|
Pn, 5 lip 2010, 09:00 |
|
|
Luk
Lider Podziemia
|
Dzięki pomocy Froga98 poszło mi o wiele szybciej. Oto komiks :
PS. Do następnej części potrzebuję dwóch screenów, z płaskowyża jak mieli miotłę i mieli lecieć do Piklibii i kilka scen z tamtego lotu. To mi się strasznie przyda. Ten kto mi je da, zostanie wspomniany w komiksie jak tutaj Frog.
|
Pn, 5 lip 2010, 11:45 |
|
|
Kacper98
Forumowy Artysta
Dołączył(a): Pn, 15 lut 2010, 19:53 Posty: 1778 Lokalizacja: Druga strona lustra
Naklejki: 6
|
Hm........ukradli pieniądze.O lol. Może inny problem mogłeś zrobić. Grafika może być chociaż ostatnie rysunki mogły być ładniejsze. Więcej szczegułowe.
Ciekawe jest.Tak może 8,5/10
_________________Tym kolorem oczyszczam forum ze spamu.
|
Pn, 5 lip 2010, 11:50 |
|
|
Luk
Lider Podziemia
|
Wierz mi na tym fabuła się nie kończy to dopiero jej rozpoczęcie.
|
Pn, 5 lip 2010, 11:52 |
|
|
Dominik
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): So, 6 gru 2008, 12:33 Posty: 680 Lokalizacja: Bochotnica
|
Świetnie poradziłeś sobie z rysunkami. Ciekawe, ale mam nadzieję, że będzie się jeszcze rozkręcać. 9,5/10.
_________________Lwów i Wilno na zawsze polskie! Zdobywca II miejsca w konkursie poetyckim, zorganizowanym na pięciolecie Forum Reksia. Piszę poprawnie po polsku"Myślałem i wymyśliłem bezmyślnik ~. Stawiać się go będzie przed zdaniem nie mającym sensu." - Tytus de Zoo
|
Pn, 5 lip 2010, 11:54 |
|
|
MagicOfBudyn
Roz-krecony
Dołączył(a): Pn, 21 cze 2010, 06:12 Posty: 190 Lokalizacja: Union Of Europe
|
_________________ Pozdrawiam wszystkich, MagicOfBudyn.
|
Pn, 5 lip 2010, 12:05 |
|
|