|
|
Teraz jest Cz, 26 gru 2024, 05:50
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Świąteczny wiersz nieznanego
Autor |
Wiadomość |
nieznany
Mistrz Gry
Dołączył(a): Śr, 21 sty 2009, 17:53 Posty: 2045 Lokalizacja: Uniwersum Kreacji
Naklejki: 4
|
Świąteczny wiersz nieznanego
Reksiowa Wigilia
Ding, dang, dong. Blask, domowy kąt, Bing, bang, bong. Kari, gdy gotowe, uderz w ,,gong", To jest w talerz łyżką stuknij. O, tak mocno wtedy łupnij. Kretes zajmie się choinką, Reksiu, ruszaj do sklepiku, Prędko, przed godziną szczytu! -Nuci Molly rozśpiewana. Unikajmy wody lania: Święta, święta, święta są! Każdy migiem słucha ją, Nawet Kretes, choć marudzi, Stroi, ziemią wszędzie brudzi Z ich choinki pięknej, świerka, Na jego szczycie gwiazda wielka, Korneliusz z jemiołą czai się, Kur kilka złapie, to już wie. Placek w piecu Molly trzyma, Reksio aż się z nerwów zżyma, Bo kurczęta z Dolnego Gaju Mówią mu dzisiaj ,,Mikołaju". Wreszcie całe towarzystwo Opłatkiem się połamało. Moment-i całe się już bało: Mącący stał w drzwiach nory! Lecz rzekł: ,,Dzisiaj jest czas zgody". Opłatkiem z Reksiem nawet się połamał, Przez resztę Świąt wszystkim pomagał. Ale Sylwestra spędził w Magixie, u siebie, Szczęśliwy po wszystkim jak w siódmym niebie.
_________________Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku). Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem."Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api.
|
Cz, 23 gru 2010, 23:05 |
|
|
reksio2
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Pt, 15 paź 2010, 18:43 Posty: 658 Lokalizacja: warszawa(POLSKA)
|
Re: Świąteczny wiersz nieznanego
_________________ wróciłem
|
Pt, 24 gru 2010, 08:37 |
|
|
@tin
Bardzo Stary Norman
Naklejki: 0
|
9/10 Ładne literki
_________________Reksio i Tajemnicza Osoba !!! POWRACA ! Nowa część już w ,,Naszej Twórczości'' Avek wykonany przez AdamMaga.
|
Pt, 24 gru 2010, 09:18 |
|
|
Z. Art
Żaba
Dołączył(a): Pt, 23 kwi 2010, 17:40 Posty: 1641 Lokalizacja: student
Naklejki: 5
|
Muszę powiedzieć, że super. Nie postawię jednak 10/10, bo w niektórych miejscach nie zachowałeś rytmu. Przykład: Więc postawię 9/10.
_________________ – Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie. – Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
Mistrz i Małgorzata <3
Moderuję na pąsowo bo mogę.
|
Pt, 24 gru 2010, 11:51 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|