|
Zarejestruj •
FAQ
• Zaloguj
|
|
|
Teraz jest Śr, 25 gru 2024, 07:17
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Znalazłem płytę z "Bolek i Lolek Na tropie Księgi Orto
Autor |
Wiadomość |
Miulasowo
Stawia Opór
|
Znalazłem płytę z "Bolek i Lolek Na tropie Księgi Orto
(tytuł musiał być skrócony ze względu limitu znaków) Właśnie znalazłem płytę "Bolek i Lolek na tropie zaginionej księgi ortografii" z 1999. Była bardzo zarysowana ale próbowałem uruchomić ją na moim komputerze( z win 10). Czasami tło się nie ładuje, nadpisują się animacje, a czasami gra jest nie grywalna. Udało jako tako uruchomić i zagrać tylko na przeciąganiu liny a na dzikim zachodzie tło się nie ładowało (ale cały czas można było grać). tylko te 2 gierki można było normalnie pograć inne nie były grywalne.
Chciałbym wiedzieć kto ma tą płytę z grą i ją (grę) pamięta.
|
Pn, 26 kwi 2021, 09:36 |
|
|
Burak Chrumburak
Starszy Norman
Dołączył(a): N, 11 paź 2020, 15:57 Posty: 406 Lokalizacja: Kraina Bajek
|
Re: Znalazłem płytę z "Bolek i Lolek Na tropie Księgi Orto
to jest link do Polish Abandonware, tam jest ta gra https://mirror.polish-abandonware.pl/
_________________ Za zdjęcia kolorowych robaków odpowiem na wszystkie pytania, które was dręczą
|
Pn, 26 kwi 2021, 11:38 |
|
|
Kaczor Dziennikarski
Norman
Dołączył(a): Wt, 11 sie 2020, 03:51 Posty: 226 Lokalizacja: Gdzie go wiatr tudzież środki komunikacji miejskiej poniosą
|
Re: Znalazłem płytę z "Bolek i Lolek Na tropie Księgi Orto
Miałem! Pewnie nadal jest gdzieś do znalezienia u mnie na strychu. W czasach prehistorycznych moja mama, mając na uwadze rozwój swego pisklaka, kazała mi w to grać - nie mogłem włączyć Lego Star Wars ani nic innego dopóki nie przesiedziałem pół godziny w Księdze Ortografii, dopiero wtedy przysługiwała mi przydziałowa godzina grania w cokolwiek zechciałem. Ale bardzo dobrze wspominam tę grę, miała fajne elementy zręcznościowe, choć merytorycznie niektóre zadania były dla mnie jeszcze nieco za trudne. Szczególnie dobrze wspominam minigierkę z duchami. Ostatecznie chyba nigdy nie udało mi się skompletować całej księgi, ale gra była przyjemna (choć nie tak wciągająca jak LSWII, ma się rozumieć ).
_________________Mój avatar narysował MRX, za co jestem mu bardzo wdzięczny
|
Pn, 26 kwi 2021, 14:59 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|