|
|
Teraz jest Pt, 15 lis 2024, 09:58
|
Odpowiedzi na dręczące nas pytania xD
Autor |
Wiadomość |
Serpentus snake
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Cz, 31 lip 2008, 08:42 Posty: 519 Lokalizacja: Gabinet Serpentusa Snake
|
ziomek,spytaj w dziale Reksio i Kretes w Akcji lub Reksio i Kretes Tajemnica Trzeciego Wymiaru.
Odpowiedź na pytanie nostadamusa:
Kapitan Nemo nie miał żony,próbował znaleść ale wolał samotnie przemierzać ocean tylko ze swoim Nautilusem.
Skąd pochodził Szaman Rafikimiki(RIKN)?
_________________ Είμαι μερικές φορές μέση (που μου χαρακτήρα), είναι ο απόγονος
A volte mi media (che il mio personaggio), è il rampollo
|
Pn, 17 lis 2008, 19:59 |
|
|
Gość
|
Był jednym z siedmiu potomków wodza kukuryka. Jego dwaj bracia zginęli w bitwie z Pingwejami, jeden został wodzem (obecnym), a trzej pozostali potomkowie to masajajki.
Kto zbudował posążki faraonów, którym trzeba było przyczepiać głowy w riwc w egipcie?
|
Pn, 17 lis 2008, 20:54 |
|
|
garat007
Bywalec Nory
|
zrobili je najprawdopodobniej czterej faraonowie którzy kłócili się który posążek ma przedstawiać którego faraona. ten który miał zostać faraonem mówił że ma być jego posąg. terażniejszy faraon chciał swój posąg. zaś dwóch poprzedników chciało własne posągi. w końcu doszedli do porozumienia i wybudowali cztery posągi.
moja kolej:skąd się wziął herb w średniowieczu i dlaczego tak wygląda ?
_________________ HEJHO fanom reksia !!!!
Wróciłem po dwóch latach.
|
So, 22 lis 2008, 11:10 |
|
|
Serpentus snake
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Cz, 31 lip 2008, 08:42 Posty: 519 Lokalizacja: Gabinet Serpentusa Snake
|
Za czasów króla Korybuta DośćMocnego był inny herb,ale rausie ukradli go.Wtedy król Korybut zaangażował wszystkich aby zbudowali taki sam herb.Ale nikt nie pamiętał i herb jest teraz taki jaki jest.
Skąd się wzięli Pingweje?
_________________ Είμαι μερικές φορές μέση (που μου χαρακτήρα), είναι ο απόγονος
|
N, 23 lis 2008, 10:16 |
|
|
Gość
|
Wykluli się z... Kokosów! Pewien pingwin dostał parę od swojej kuzynki (kokosów) do jedzenia. Tak mu zasmakowały, że pojechał do afryki gdzie zakochał się w jednej z członkiń tamtejszych plemion. I tak powstały pingweje.
Kto zaprojektował wnętrze karczmy Pod Różą?
|
Wt, 25 lis 2008, 17:58 |
|
|
Serpentus snake
Bardzo Stary Norman
|
Karczmiarz i (gdy jeszcze nie był na balkoniku) Stryj Maćko(czy jak mu tam).Najpierw chcieli sobie wybudować dom ale później zmienili koncpepcję.
Dlaczego Kapitan Nemo był Kogutem,a nie np.Psem?
|
Wt, 25 lis 2008, 18:13 |
|
|
Serpentus snake
Bardzo Stary Norman
|
I właśnie teraz spamujesz.
Modzi i Admini dobrze wiedzą co zrobić i gdyby uznali to za spam do do kanalizacji by przenieśli.
A i chyba było to w regulaminie powiedziane aby nie używać tylko wielkich liter.
Więc ponawiam pytanie:
Dlaczego Kapitan Nemo był Kogutem,a nie np.Psem?
|
Śr, 10 gru 2008, 14:42 |
|
|
bot
Komiksowy Artysta
Dołączył(a): Cz, 8 gru 2005, 18:55 Posty: 1193 Lokalizacja: Polska Inteligencja:-∞ Szybkość:0
Naklejki: 4
|
Jakto daczego??? A widziałeś żeby pies był dziadkiem kogutów???
To ja zadam pytanie.
Tam w budzie reksia jest taki obrazek z wykutym Reksiem na postumencie w Rzymie, skad on się wziął?? Czy reksio był w Rzymie??
_________________Nobody expects the Spanish Inquisition! The One Who Disturbs So Terribly... Jeśli zobaczysz pomarańcz śmierci w swoim poście - strzeż się!
|
Śr, 10 gru 2008, 15:54 |
|
|
Serpentus snake
Bardzo Stary Norman
|
Ten pomnik był na końcu innej gry z Reksiem chyba...Reksio i Ortografia.
Skąd wziął się układ Kurana(Kuran,Indor i Kurakis)?
|
Śr, 10 gru 2008, 17:36 |
|
|
Agataa
Norman
|
Kiedy Kornelek był jeszcze mały miał tatę który dowodził wszystkimi planetami. Raz, mały Kornelek zwany przez jego tatę Korneliuszek postanowił, że chce aby te planety były w takim układzie jak on chce, a nie tak, jak ustawił to jego ojciec. Ojciec zgodził się i stąd właśnie ten układ.
Czemu Kretes miał granatowe gogle, a nie np. zielone lub żółte?
|
Cz, 11 gru 2008, 14:27 |
|
|
Serpentus snake
Bardzo Stary Norman
|
W rodzdinach Kretów było tradycją,że skoro kopią w ziemi i przebywają w podziemiach gdzie są ciemne kolory gogle muszą mieć koloru ciemnego,a Kretesowi akurat się trafił granatowy.
Skąd Molly zna przepis na makaron?
|
Cz, 11 gru 2008, 14:33 |
|
|
Gość
|
Uczęszczała do szkoły kucharskiej "Kret apetite" gdzie nauczyła się gotować nie tylko makaron, ale i Ryż po Kretońsku, Dżodżownicowe Purre, Kopiec Kreta i wiele innych krecich przysmaków.
Ile czasu zajęło kogutom budowanie pojazdu z końca rikn?
|
Pt, 12 gru 2008, 14:03 |
|
|
Kresio
Starszy Norman
Dołączył(a): Śr, 30 maja 2007, 16:13 Posty: 414 Lokalizacja: Z Madagaskaru
|
Mniej więcej 6 godzin
Kim byli rodzice Kari Maty?
_________________ Fajnie, wciągnęło mi 200 postów.
|
So, 13 gru 2008, 19:29 |
|
|
majtaaa^^
Stawia Opór
Dołączył(a): So, 13 gru 2008, 16:04 Posty: 5 Lokalizacja: się biorą dzieci.? ^^
|
Byli naukowcami, jej ojciec nazywał się Tap Czan Hari, a matka Podu Szka Hari ))
Dlaczego buraki to najlepsza broń przeciw UFO.? ))
_________________łuhuhu... ^^
|
N, 28 gru 2008, 13:22 |
|
|
Serpentus snake
Bardzo Stary Norman
|
Ponieważ Buraki są idealnie wyważone,dlatego przy odpowiedniej sile rzutu i sile wiatru buraki lęcą okropnie wysoko i mają straszną siłę.
Dlaczego Reksio i Kretes przeżywali przygody w określonej kolejności?
|
N, 28 gru 2008, 13:58 |
|
|