|
|
Teraz jest Pn, 13 sty 2025, 08:51
|
Reksio i Miasto Sekretów - Nowinki od Sz.K i rozmowa ogólna!
Autor |
Wiadomość |
FORUM
Działacz Podziemia
Naklejki: 2
|
to bardzo fajnie, że gra wchodzi już w fazę testów, ja z tej okazji powróciłem na forum
|
So, 22 sie 2009, 16:47 |
|
|
-=<+{([kamil])}+>=-
Roz-kreca się
Dołączył(a): So, 28 lut 2009, 13:33 Posty: 11 Lokalizacja: k u r w a nie wiesz?
|
Pewnie dopiero podstawiają dźwięk i animacje ;p
Męczą się nad minigrami, pewnie jeszcze labiryntu sztolni nie skończyli zaprogramować.
Ty się zastanów zanim coś powiesz bocie gra jest już w fazie testów!
|
So, 22 sie 2009, 18:36 |
|
|
bot
Komiksowy Artysta
Dołączył(a): Cz, 8 gru 2005, 18:55 Posty: 1193 Lokalizacja: Polska Inteligencja:-∞ Szybkość:0
Naklejki: 4
|
Re: Testy Reksia i miasta SEKRETÓW
Wchodzi, nie "weszła"
Mam pytanie, Offtop się zrobił, nie możnaby rozdzielić tematu?
_________________Nobody expects the Spanish Inquisition! The One Who Disturbs So Terribly... Jeśli zobaczysz pomarańcz śmierci w swoim poście - strzeż się!
|
So, 22 sie 2009, 18:41 |
|
|
Stryj Mac
Mieszacz Zaprawy
Dołączył(a): Śr, 15 sie 2007, 13:43 Posty: 1426 Lokalizacja: Szczecin
|
Dlaczego?
To jest temat dla rozmowy ogólnej (patrz: nazwa xD).
Nie wiem po co rozdzielac temat, zresztą i tak jest już ich dużo w tym dziale.
_________________Stryj Mac jako Stryj Maćko [z wyeliminowanym polskim znakiem]. Moderuję kolorem niebieskim. Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam. Piszę poprawnie po polsku.
|
So, 22 sie 2009, 20:55 |
|
|
Bartek
Norman
Dołączył(a): Cz, 22 lut 2007, 20:26 Posty: 268 Lokalizacja: Łodź
Naklejki: 0
|
Zgadzam się ze Styjem Maćko jest ich dużo, a kiedy wyjdzie gra to będzie ich cała masa.
_________________ A może by tak założyć zbiórkę na kickstarterze i ufundować szóstego Reksia w 2d? ...
|
N, 23 sie 2009, 07:52 |
|
|
klopki
Roz-krecony
Dołączył(a): Pn, 3 sie 2009, 08:21 Posty: 102 Lokalizacja: z Zakopanego
|
Zgadzam się.
Kiedy gra wyjdzie to znajdą się tacy co będą pytać jak?,gdzie? i co?
Np jak to było w kapitanie Nemo z mumionkami (mi udało się przejść dopiero po 5 dniach na wysokim poziomie trudności.
|
N, 23 sie 2009, 16:25 |
|
|
Szalony Kapelusznik
Kierownik Budowy
Dołączył(a): Pt, 4 lut 2005, 14:26 Posty: 958 Lokalizacja: z Gdyni
Naklejki: 4
|
Z demem jest trochę więcej problemów niż może się to wydawać. Generalnie najłatwiej zrobić demo z gotowego programu, aczkolwiek pewne cięcia i zmiany są wymagane - ot chociażby dokąd ma przenieść akcja po zaliczeniu planszy/mini gry, czasem zmiany np save'ach. Zawsze trzeba wstawić uproszone Menu Wejściowe i zrobić nowe "napisy końcowe".
Można zrobić demo wcześniej, ale to się wiąże np z nagraniem partii dialogów wcześniej etc i generalnie jest to dodanie sobie roboty. I zawsze oznacza to późniejszą premierę.
Optymalnie jest zaplanować demo odpowiednio wcześnie i tak przygotować główny program, żeby po jego skończeniu, wypuszczenie demo było formalnością (wtedy też można, jak np. w "Reksio i ufo" przewidzieć kilka dodatkowych dialogów przeznaczonych tylko do Demo).
Na pewnością zaś w takiej sytuacji jak teraz, dużo ważniejsze jest zrobienie głównego programu niż babranie się z demem.
_________________ pozdrawiam,
Szalony Kapelusznik
|
Pn, 24 sie 2009, 11:17 |
|
|
Bartek
Norman
Dołączył(a): Cz, 22 lut 2007, 20:26 Posty: 268 Lokalizacja: Łodź
Naklejki: 0
|
A poza tym ja wole się nie rozdrabniać na dema lecz od razu rozprawić się z pełną wersją.
_________________ A może by tak założyć zbiórkę na kickstarterze i ufundować szóstego Reksia w 2d? ...
|
Pn, 24 sie 2009, 12:02 |
|
|
-=<+{([kamil])}+>=-
Roz-kreca się
|
a gdzie mój post ''a to sorry'' po bocie napisany wczoraj?
NOTO NIE RÓBCIE DEMO TYLKO WEŚCIE SIĘ ZA PEŁNĄ WERSJĘ [/b]
|
Pn, 24 sie 2009, 15:25 |
|
|
Johanna
Bardzo Stary Norman
Naklejki: 3
|
Kamil, umityguj się...
Przecież AM pracuje 24h na dobę, a Ty jeszcze się czepiasz...
_________________Pozdrawiam, Johanna.
Jeżeli chcesz nowych emblematów w galerii, wyszukaj mi screena. To takie proste...
A i tak nie mam żadnych zgłoszeń
|
Pn, 24 sie 2009, 15:48 |
|
|
-=<+{([kamil])}+>=-
Roz-kreca się
|
nie czepiam się tylko zamówiłem na http://www.edusklep.pl i pisze, że produkt w magazynie, a jak wejdę ''historia zamówień'' to jest napisane ''przyjęte do realizacji'', a w e-mailu napisano mi że od 17.08.2010. (nie pomyliłem się z datą)
|
Pn, 24 sie 2009, 16:30 |
|
|
Johanna
Bardzo Stary Norman
Naklejki: 3
|
Ale na serio nie rozumiesz , że będzie 7 WRZEŚNIA?
_________________Pozdrawiam, Johanna.
Jeżeli chcesz nowych emblematów w galerii, wyszukaj mi screena. To takie proste...
A i tak nie mam żadnych zgłoszeń
|
Pn, 24 sie 2009, 16:37 |
|
|
-=<+{([kamil])}+>=-
Roz-kreca się
|
A byłaś w przyszłości i widziałaś jak ląduje w sklepach nie! skąd ta data też morze być przed wczesna
chyba że jest w tłoczni wtedy można podać dokładną datą pierwszej płyty z grą PC.
|
Pn, 24 sie 2009, 17:08 |
|
|
Lone Star
Lider Podziemia
Dołączył(a): Wt, 30 maja 2006, 16:40 Posty: 1026 Lokalizacja: Lublin
|
Trzeba wyraźnie i powoli. Jak nie zaskutkuje to napisz mu po japońsku, a potem po pokemońsku (sugerując się jego nickiem) Może po pokemońsku zrozumie...
Pika pika?
_________________Pozdrawiam, Lone Star
|
Pn, 24 sie 2009, 17:08 |
|
|
Stryj Mac
Mieszacz Zaprawy
Dołączył(a): Śr, 15 sie 2007, 13:43 Posty: 1426 Lokalizacja: Szczecin
|
Tak to jest jak się zamawia na edusklepach jakichś.;p
Oni (tj. edusklep i inne internetowe sklepy) zamówili u aidem, no to jak mają ci dostarczyc, jak gra jeszcze nie wyszła... żal...
17.08.2010
A w to ^ nie wierzę, bo było powiedziane, że wyjdzie 17 sierpnia tego roku, a, że tam na tej stronie rzadko ktoś coś aktualizuje to wyszło tak, a miało byc '09 a nie '10 i się pomylili.
I prosze przestac, wprowadzac buntowniczą atmosferę!
_________________Stryj Mac jako Stryj Maćko [z wyeliminowanym polskim znakiem]. Moderuję kolorem niebieskim. Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam. Piszę poprawnie po polsku.
|
Pn, 24 sie 2009, 17:18 |
|
|