Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Michcio Ekspert w Dziedzinie Cementu
|
Wysłany: 29 Sie 2008 16:24 Temat postu: |
|
|
Co do kosmosu,to może rozstrzygnę ^^. Wg. moich informacji, kosmos ciągle zwiększa swój obszar. Czyli jest skończony, ale ciągle rośnie.
Formy życia - tak, cywilizacje - nie dowiemy się.
Mycha: a to nie był łysy lis ;P? W tym nie ma nic dziwnego - życie.
A to wszystko to w 99% mity. Jeden coś powie, drugi powtórzy, trzeci ubarwi i się tak ciągnie... _________________
Piszę poprawie po bangleszstańsku. |
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: 31 Sie 2008 12:43 Temat postu: |
|
|
Ja tam nie wierzę w tzn Obcych, życie na jakieś planecie to jeszcze ujdzie <np. bakterie, glony> ale inteligentne formy życie, co to to nie. To pic na wodę i tyle, niech sobie mówią co chcą różni uczeni ale dla mnie to bujda na resorach |
|
Powrót do góry |
|
|
Artur Operator Łopaty
Dołączył: 25 Sie 2006 Posty: 170 Skąd: Warszawa, prosta sprawa
|
Wysłany: 31 Sie 2008 12:48 Temat postu: |
|
|
Serapis napisał: | ale inteligentne formy życie, co to to nie | Skąd wiesz, co jest na innych planetach? Według mnie to może być życie i nawet tamte istoty mogą się doszukiwać życia na innych planetach, czyli nas - ludzi. _________________ Moderuję pogrubioną, brązową czcionką. |
|
Powrót do góry |
|
|
Grześ Kierownik łopaty
|
Wysłany: 31 Sie 2008 13:17 Temat postu: |
|
|
Zapewne wiecie, że mówi się o rządzie Stanów Zjednoczonych, który ukrywa obcych. Może jest w tym trochę prawdy?
Bardzo możliwe jest, że na dalekich planetach są inteligentne formy życia. W kosmos są wysyłane fale radiowe, ale być może kosmici wykorzystują trochę inną technologię? _________________ Moderuję kolorem żółtym. |
|
Powrót do góry |
|
|
xDominik Operator Łopaty
|
Wysłany: 31 Sie 2008 13:29 Temat postu: |
|
|
Albo kosmici są mniej rozwinięci od nas (może mają odpowiednik naszego średniowiecza czy coś )
Jeżeli ogląda się filmy o ufo to zawsze oni umieją mówić po angielsku i są o wiele bardziej rozwinięci od nas, ale i tak na końcu jakiś człowiek musi ich zniszczyć . _________________ "No to jedziemy z tym koksem"
czerwony |
|
Powrót do góry |
|
|
Artur Operator Łopaty
|
Wysłany: 31 Sie 2008 13:34 Temat postu: |
|
|
xDominik napisał: | Albo kosmici są mniej rozwinięci od nas (może mają odpowiednik naszego średniowiecza czy coś ) | A może są bardziej rozwinięci? Wszystko możliwe.
xDominik napisał: | Jeżeli ogląda się filmy o ufo to zawsze oni umieją mówić po angielsku i są o wiele bardziej rozwinięci od nas, ale i tak na końcu jakiś człowiek musi ich zniszczyć . | To w filmie. Ale w żadnym wypadku - moim zdaniem - nie jest tak w rzeczywistości. _________________ Moderuję pogrubioną, brązową czcionką. |
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: 31 Sie 2008 14:46 Temat postu: |
|
|
Wiele planet może być zamieszkanych przez istoty rozumne. I nie koniecznie są one mniej rozwinięte od nas.
Wyobraźmy sobie taką jakąś rasę kosmiczną. Żyją sobie spokojnie w jakiejś bardzo zaawansowanej erze, a tu nagle dowiadują się, że jest też inna rasa -ludzie. I że są mniej zaawansowani od nich i nie wiedzą o tym, że oni wogóle istnieją.
Ja wierzę w kosmitów. I myślę, że kosmos ciągle poszerza swe granice. |
|
Powrót do góry |
|
|
Przybysz Lider Podziemia
|
Wysłany: 31 Sie 2008 15:02 Temat postu: |
|
|
Była taka hipoteza, że dawno temu żyły istoty rozumne...
Znalazły planetę idealnie ułożoną, tak jak ich planeta i zrzuciły tam małe bakterie...
Po wielu milionach lat, bakterie zaczęły się przeradzać w coraz większe stworzenia...
Wyewoluowały na ptaki, gady, ssaki...i to co jest na ziemi...
Że niby tak powstało życie na ziemi...
Ale ja w to nie wierzę...
A wiecie, że ludzie niedawno wysłali w kosmos satelitę w której ukryli przekaz do kosmitów.
Narysowali tam człowieka z przyjacielsko otwartą dłonią...
Ja jestem człowiekiem wierzącym, ale uważam, że istnienie kosmitów wcale nie koliduje z wiarą...
Bóg stworzył świat - nauka pokazuje w jaki sposób...
Może stworzył małpy, a którymś małpą powiedział - Wy będziecie ludźmi i macie się rozmnażać tylko między sobą...będziecie moimi dziećmi i dał im duszę nieśmiertelną...
Pan Bóg mógł stworzyć też kosmitów...
Nieskończoność jest niepojęta...jak coś może być nieskończone...
A może wszechświat jet ogromną kulą...jeżeli tak to co jest poza tą kulą?
Skończono0ść wszechświata jest niepojęta, a nieskończoność również...
Ja myślę, że cywilizacja ludzka już dostatecznie się posunęła...
Mogliby wymyślić jeszcze leki na wiele chorób i kilka wynalazków, ale jestem przeciw klonowaniu ludzi...i eksperymentom genetycznym...i tym podobnym...
A propos tych dziwnych rzeczy to gdzieś podobno żyją niebieskie tygrysy...
A raz lekarz podobno widział nad łóżkiem umierającego kostuchę... _________________ Credo in unum Deum... |
|
Powrót do góry |
|
|
Grześ Kierownik łopaty
|
Wysłany: 31 Sie 2008 15:18 Temat postu: |
|
|
Tak Przybyszu,
Czytałem, że wielu biskupów mówi, że niewykluczone jest iż Bóg stworzył kosmitów.
Być może są bardziej rozwinięci, ale nie mają czegoś takiego jak fale radiowe, lecz np. jego odpowiednik którego Ziemianie nie odkryli i który nie jest kompatybilny z falami radiowymi.
Odnosząc się do tego co mówił Przybysz z Kurakis o tym, że nauka pokazuje co Bóg zrobił to czytałem, że podobno naukowcy odkryli w jaki "realny" sposób mogło się rozstąpić morze Czerwone. _________________ Moderuję kolorem żółtym. |
|
Powrót do góry |
|
|
Roostar Roz-krecony
|
Wysłany: 31 Sie 2008 16:59 Temat postu: |
|
|
przybysz z Kurakis napisał: | Ja jestem człowiekiem wierzącym, ale uważam, że istnienie kosmitów wcale nie koliduje z wiarą...
Może stworzył małpy, a którymś małpą powiedział - Wy będziecie ludźmi i macie się rozmnażać tylko między sobą...będziecie moimi dziećmi i dał im duszę nieśmiertelną...
Pan Bóg mógł stworzyć też kosmitów...
Nieskończoność jest niepojęta...jak coś może być nieskończone...
A może wszechświat jet ogromną kulą...jeżeli tak to co jest poza tą kulą?
Skończono0ść wszechświata jest niepojęta, a nieskończoność również...
|
Ja też jestem wierzący jakby co
ale, To co pisze w Bibli to nie należy brać tego dosłownie, to wszystko są rózne przenośnie... np.
Jak Bóg stwarzał Świat, to Dzień i Noc stworzy łw trzecim dniu(czy któryms tam ) więc skąd wzięły się te dwa pierwsze dni?
A tak poza tym to niepojęta jest dla człowieka i nieskończoność i nicość. Tylko Bóg pojmuje te dwie rzeczy.... |
|
Powrót do góry |
|
|
xDominik Operator Łopaty
|
Wysłany: 31 Sie 2008 18:30 Temat postu: |
|
|
Euresanda napisał: | I nie koniecznie są one mniej rozwinięte od nas. |
>> Mi tylko chodziło, że ludzie wytworzyli sobie mit, który polega na tym, że kosmici są lepiej rozwinięci od nas .
przybysz z Kurakis napisał: | Ja jestem człowiekiem wierzącym, ale uważam, że istnienie kosmitów wcale nie koliduje z wiarą...
Może stworzył małpy, a którymś małpą powiedział - Wy będziecie ludźmi i macie się rozmnażać tylko między sobą...będziecie moimi dziećmi i dał im duszę nieśmiertelną... |
>> Biblii nie można brać dosłownie . U Boga jeden dzień może trwać ileś tam lat. Może Bóg stworzył jakieś małpy by za "kilka godzin" (dla nas mogłyby to być miliony lat) wyewoluowały w ludzi.
przybysz z Kurakis napisał: | Pan Bóg mógł stworzyć też kosmitów... |
>> Może Bóg jest kosmitą .
przybysz z Kurakis napisał: | Mogliby wymyślić jeszcze leki na wiele chorób i kilka wynalazków, ale jestem przeciw klonowaniu ludzi...i eksperymentom genetycznym...i tym podobnym... |
>> Ja klonowanie jako tako popieram w jednym przypadku. Np. Gdy się rodzisz lekarze klonują twoje np. serce. I potem jeżeli w dorosłości musiałbyś mieć przeszczepiane to można by użyć właśnie tego "klona".
Grześ napisał: | Odnosząc się do tego co mówił Przybysz z Kurakis o tym, że nauka pokazuje co Bóg zrobił to czytałem, że podobno naukowcy odkryli w jaki "realny" sposób mogło się rozstąpić morze Czerwone. |
>> Tez o tym czytałem. Podobno na jakiejś wyspie był wulkan który swoją wybuchem spowodował trzęsienie ziemi, które rozstąpiło się może czarne. _________________ "No to jedziemy z tym koksem"
czerwony |
|
Powrót do góry |
|
|
Artur Operator Łopaty
|
Wysłany: 31 Sie 2008 19:04 Temat postu: |
|
|
Roostar napisał: | Jak Bóg stwarzał Świat, to Dzień i Noc stworzy łw trzecim dniu(czy któryms tam ) więc skąd wzięły się te dwa pierwsze dni? | Bóg na prawdę nie stworzył świata w 7 dni, to tylko przenośnia. Tak się tylko mówi - ksiądz to mówił na religii jakieś dwa lata temu..
xDominik napisał: | U Boga jeden dzień może trwać ileś tam lat. Może Bóg stworzył jakieś małpy by za "kilka godzin" (dla nas mogłyby to być miliony lat) wyewoluowały w ludzi. | U Boga nie ma czegoś takiego jak czas, istnieje poza czasem. Można to zrozumieć tak, że wszystko dzieje się u Niego w jednym czasie. Oczywiście to tylko hipoteza. _________________ Moderuję pogrubioną, brązową czcionką. |
|
Powrót do góry |
|
|
Przybysz Lider Podziemia
|
Wysłany: 01 Wrz 2008 11:14 Temat postu: |
|
|
Biblię należy brać dosłownie...
Ale nie wszystko z biblii...Nowy testament na pewno...
A w starym to niektóre rzeczy są tak dziwnie przedstawione... _________________ Credo in unum Deum... |
|
Powrót do góry |
|
|
Przybysz Lider Podziemia
|
Wysłany: 24 Paź 2008 15:44 Temat postu: |
|
|
A jak myślicie, czy wszechświat ma koniec, jak nie to co...jak może ciągnąć się i ciągnąć, a skoro byłby gigantyczną kulą to co jest za nią.
Koniec jest niepojęty, ale i nieskończoność również...
Co wy o tym sądzicie? |
|
Powrót do góry |
|
|
Artur Operator Łopaty
|
Wysłany: 24 Paź 2008 16:33 Temat postu: |
|
|
Też bym chciał to wiedzieć, nie mam pojęcia. Gdyby była jakaś mapa kosmosu. xP ale w takim razie musi coś być poza mapą. A może po prostu idąc dalej w jednym kierunku znaleźlibyśmy się na samym początku i tak w kółko? Może tak specjalnie jest to zrobione, byśmy nie odkryli prawdy? Ciekawe co było jeszcze przed dinozaurami, a co jeszcze wcześniej..
BTW, daj to coś o UFO tutaj co w założonym przez Ciebie temacie, już zamkniętym, to dosyć ciekawe. _________________ Moderuję pogrubioną, brązową czcionką. |
|
Powrót do góry |
|
|
|