Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Jaka forma wydania następnej części jest lepszy? |
Epizody (części gry są dostępne w dystrybucji elektronicznej, pytania na końcu, gra w sklepach ukazuje się w całości) |
|
48% |
[ 45 ] |
Gra dostępna wyłącznie w całości (brak pytań, ci którzy wybrali opcję wyżej mogą poczuć się pokrzywdzeni) |
|
51% |
[ 47 ] |
|
Wszystkich Głosów : 92 |
|
Autor |
Wiadomość |
Marcioch1998 Roz-krecony
|
Wysłany: 28 Kwi 2010 17:31 Temat postu: |
|
|
Epizody lepsze _________________ Dwa dni temu woda w rzece opadła i nautilus
utknoł w tym bajoże |
|
Powrót do góry |
|
|
Frog98 Bardzo Stary Norman
|
Wysłany: 28 Kwi 2010 18:01 Temat postu: |
|
|
A ja tam nie wiem... dla mnie i epizody, i pełna gra mogłabybyć dobra... _________________ Właśnie wynalazłem JELK!
Pewnie spytacie się: Co to JELK?
To KLEJ, tylko na odwrót!
Muhwawaaw!
Powinni wynaleźć: Pokonywaczspamuinator... |
|
Powrót do góry |
|
|
pietruszka11 Roz-krecony
|
Wysłany: 28 Kwi 2010 22:38 Temat postu: |
|
|
Jak dla mnie to cała gra naraz lepsza, ale ja się nie będę zabardzo wtrącał bo według mnie wszystko co robi AIDEM MEDIA jest dobrze. |
|
Powrót do góry |
|
|
Dominik Działacz Podziemia
|
Wysłany: 29 Kwi 2010 11:50 Temat postu: |
|
|
Według mnie najlepszym rozwiązaniem byłoby oczywiście wydawanie pełnych gier, a nie w kawałkach. Wolę się długo niecierpliwić . _________________ Lwów i Wilno na zawsze polskie! Walczmy o niepodległość Łużyc!
Zdobywca II miejsca w konkursie poetyckim, zorganizowanym na pięciolecie Forum Reksia.
Piszę poprawnie po polsku
"Myślałem i wymyśliłem bezmyślnik ~. Stawiać się go będzie przed zdaniem nie mającym sensu." - Tytus de Zoo |
|
Powrót do góry |
|
|
Duchman Bardzo Stary Norman
|
Wysłany: 30 Kwi 2010 06:12 Temat postu: |
|
|
Dominik napisał: | Według mnie najlepszym rozwiązaniem byłoby oczywiście wydawanie pełnych gier, a nie w kawałkach. Wolę się długo niecierpliwić . |
Bardzo dobrze powiedziane, nawet ortograficznie!
PS. Po co wyrzucać pieniądze do śmieci, na coś, co przejdzie się w pół godziny?! _________________ Witajcie!
Mniemam, że mniemanie zamniemuje mniemacza mniemającego.
Piszę poprawnie po polsku.
Magia rządzi, pamiętaj!
|
|
Powrót do góry |
|
|
kongrim Norman
Dołączył: 27 Lut 2010 Posty: 140 Skąd: z Forumowego opowiadania
|
Wysłany: 17 Cze 2010 15:31 Temat postu: |
|
|
Gra jest fajna , ale mysle że mogl ją trochę usprawnić . |
|
Powrót do góry |
|
|
harkokokonem Norman
|
Wysłany: 17 Cze 2010 16:24 Temat postu: |
|
|
Myślę, że powinno się zrobić tak:
Epizoty- wszystkie epizoty jednej gry, kosztują tyle samo co reszta części czyli np.
1 gra 30 zł
1 epizot- 10 zł + 2 epizot- 10 zł +3 epizot- 10 zł KONIEC GRY
Wszystko załatwione: epizoty, tylko że wszystkie epizoty tyle co gra! _________________ Piszę poprawnie po polsku
MOJE FORUM
http://www.przygodo.fora.pl/
Zajerestruj się koniecznie! |
|
Powrót do góry |
|
|
bartosz2211 Norman
Dołączył: 23 Mar 2010 Posty: 142 Skąd: a z znikąd (znikąd to miasto)
|
Wysłany: 17 Cze 2010 19:27 Temat postu: |
|
|
Nie kupuję gier prostych. Czas czekania na grę nia ma dla mnie znaczenia. Zdecydowanie 1.
co za pomysł. Ja lubię trudne gry z Reksiem. Bez urazy z Kretesem również. |
|
Powrót do góry |
|
|
Kacper98 Działacz Podziemia
|
Wysłany: 20 Cze 2010 10:05 Temat postu: |
|
|
Epizoty mogły by być ale zaznaczyłem opcje 2.Pełna gra była by lepsza.A nie ściskać z epizotami a ich będzie 4 czy 5. |
|
Powrót do góry |
|
|
TenKtóryTakPotwornieMąci Roz-krecony
|
Wysłany: 26 Cze 2010 13:40 Temat postu: |
|
|
Innym rozwiązaniem mogłoby być tworzenie gry przez 2 podmioty czy też zespoły. wtedy grę można by podzielić tylko na 2 Epizody które mogłyby się ukazywać co 6 miesięcy. Prace można rozpocząć wspólnie a po np 3 miesiącach podzielić się na ekipę wykończeniową i testującą oraz tą która zajmie się w międzyczasie częścią drugą. Wynik Pełna gra w krótkim czasie. podobną technikę stosują chłopcy od NFS gdzie co roku mamy nową odsłonę świetnie dopracowanej gry na której to stworzenia potrzeba minimum 2 lata. Co rok na zmianę dostajemy dzieło raz z jednego a raz z drugiego oddziału EA.
Ale mimio wszystko decyzja należy do AIDEM to od nich zależy też czy takie rozwiązanie nie wpływałoby na zbytnie zwiększenie kosztów produkcji gry |
|
Powrót do góry |
|
|
ziomek44 Roz-kreca się
|
Wysłany: 08 Lip 2010 13:12 Temat postu: |
|
|
Oczywiście opcja 1, gdyż:
*Zabawa w puzzle, gdzie wątek nie może być dostatecznie rozwinięty, bo koniec części jest już blisko,a ponadto, nim wyjdzie kolejna część zapomina się co było w poprzedniej (2-4 miesiące to jednak trochę czasu jest).
*Koszty- czy wy myślicie, że wydanie wszystkich "partów" będzie kosztowało tyle samo co 1 dużej gry? Zmartwię was, ale trzeba by było wyprodukować 4-5 razy więcej egzemplarzy gry niż zwykle, co ciągnie za sobą koszty (tłocznia, pudełka, transport, prowizja dla sklepu)
*Czekanie? Zawsze się na kolejne części gry czekało, i tragizmu nie było, zawsze się znajdowało jakieś inne zajęcie, a dopiero jak wyszła nowa gra to było och i ach jak to się okropnie męczyliśmy w oczekiwaniu. granie powstanie przez pstryknięcie palcem... Jak wam tak bardzo brakuje komentarzy Kretesa to zagrajcie w poprzednie części i się milej na sercu zrobi
Jak przypomni mi się coś jeszcze, to napiszę... _________________ Daj Łupnia Piratom - Kupuj Legalne Oprogramowanie (o ile masz 2 stówy na wszystkie części) ^^ |
|
Powrót do góry |
|
|
bot Komiksowy Artysta
|
Wysłany: 08 Lip 2010 13:40 Temat postu: |
|
|
ziomek44 napisał: | *Zabawa w puzzle, gdzie wątek nie może być dostatecznie rozwinięty, bo koniec części jest już blisko,a ponadto, nim wyjdzie kolejna część zapomina się co było w poprzedniej (2-4 miesiące to jednak trochę czasu jest). |
Część? Przecie wątek toczy się przez wszystkie epizody.
Będzie to samo - tylko dostajesz grę w ciągu prac, a nie pod koniec.
W sumie rok na 2-4 miesiące to dużo więcej, i raczej nie straciłem wątku z RIU po czekaniu na wydanie RIC. A poza tym, nie szkodzi przed zagraniem odświerzyć sobie Epizod poprzedni?
ziomek44 napisał: | *Koszty- czy wy myślicie, że wydanie wszystkich "partów" będzie kosztowało tyle samo co 1 dużej gry? Zmartwię was, ale trzeba by było wyprodukować 4-5 razy więcej egzemplarzy gry niż zwykle, co ciągnie za sobą koszty (tłocznia, pudełka, transport, prowizja dla sklepu) |
Chyba ktoś nie czytał tematu. Czy utrzymanie serwera jest tak drogie?
W sklepach nie będzie epizodów - tylko cała część. Epizody będą do pobrania ze strony Aidem.
ziomek44 napisał: | *Czekanie? Zawsze się na kolejne części gry czekało, i tragizmu nie było, zawsze się znajdowało jakieś inne zajęcie, a dopiero jak wyszła nowa gra to było och i ach jak to się okropnie męczyliśmy w oczekiwaniu. granie powstanie przez pstryknięcie palcem... Jak wam tak bardzo brakuje komentarzy Kretesa to zagrajcie w poprzednie części i się milej na sercu zrobi |
Gdyby nie narzekanie i wyzywanie RIMS byłoby porządnie przetestowane.
Gdyby nie narzekanie mielibyśmy sloty w RIMS.
Gdyby nie narzekanie RIKN byłoby dużo dłuższe i może pobiłoby nawet RIC.
A po za tym, jak chcesz sobie poczekać - kup całość. Jak będą Epizody to i ci którzy chcieli Epizody będą usatysfakcjonowani, i ci którzy chcieli całość.
Bo podzielenie np. RIC czy RIKN na "party" nie zmieni przecie ani fabuły, ani treści, nie? _________________
Nobody expects the Spanish Inquisition!
"Wszystkie Joanny to fajne chłopaki!" - Kocham Radio Zet xD
The One Who Disturbs So Terribly... |
|
Powrót do góry |
|
|
AdamMag Norman
|
Wysłany: 08 Lip 2010 13:48 Temat postu: |
|
|
Dokładnie Bot
bot napisał: | Chyba ktoś nie czytał tematu. Czy utrzymanie serwera jest tak drogie?
W sklepach nie będzie epizodów - tylko cała część. Epizody będą do pobrania ze strony Aidem. | Na przykład kupisz licencje z kodem, a jak wyjdzie kolejny epizod wpisujesz kod na stronę i ściąga instalator kolejnego epizodu. Chociaż to było by nie bezpieczne np. ktoś by umieścił ten kod na pirackiej stronie i koniec. Ale nawet przed tym da się zabezpieczyć: kod działał by tylko raz. _________________ JUŻ WIERZĘ!!! Potrafię tworzyć strony internetowe
Pozdrawiam wszystkich: AdamMag
Kolekty- otwórz mój kuferek
|
|
Powrót do góry |
|
|
klopki Norman
|
Wysłany: 15 Lip 2010 22:23 Temat postu: |
|
|
A co jakby gościowi który zainstalował tą grę nawalił komp?
Lepiej by było zrobić tak ,że (jeśli Reksio miałby być w częściach)kupuje się płytkę z epizodem pierwszym do której jest dołączany kod pasujący tylko i wyłącznie do tej płytki (do każdej płytki dołączany by był inny kod)dzięki czemu do pobrania epizodu następnego potrzebna by była płytka w napędzie i kod. _________________ Jeszcze tutaj wrócę! |
|
Powrót do góry |
|
|
Stryj Maćko Operator Łopaty
|
Wysłany: 16 Lip 2010 10:05 Temat postu: |
|
|
AdamMag napisał: | Na przykład kupisz licencje z kodem, a jak wyjdzie kolejny epizod wpisujesz kod na stronę i ściąga instalator kolejnego epizodu. Chociaż to było by nie bezpieczne np. ktoś by umieścił ten kod na pirackiej stronie i koniec. Ale nawet przed tym da się zabezpieczyć: kod działał by tylko raz. |
Macie rację.
Warto się tutaj uczyć od np. Steama.
klopki napisał: | Lepiej by było zrobić tak ,że (jeśli Reksio miałby być w częściach)kupuje się płytkę z epizodem pierwszym do której jest dołączany kod pasujący tylko i wyłącznie do tej płytki (do każdej płytki dołączany by był inny kod)dzięki czemu do pobrania epizodu następnego potrzebna by była płytka w napędzie i kod. |
To by było po pierwsze nielogiczne i jednocześnie nieekonomiczne, bo oprócz normalnej sprzedaży całej gry trzeba by posłać do sklepów epizody.. _________________ Moderuję kolorem niebieskim.
Zapraszam na:
Kolej TV - dla myślących (p)o kolei
Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam.
Piszę poprawnie po polsku. |
|
Powrót do góry |
|
|
|