| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat | 

| Autor | Wiadomość | 

| mol Roz-kreca się

| 

|  Wysłany: 01 Lis 2010 14:23    Temat postu: Coś o sobie |   |  
				| 
 |  
				| O sobie:Jestem sprytnym trzylatkiem,przeszedłem wszystkie gry z reksiem,umiem sie z wszystkimi dogadać itp 
 Teraz wy forumowcy,piszcie cos o sobie.
 |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| mol Roz-kreca się

| 

|  Wysłany: 01 Lis 2010 14:57    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| Coś dodam:umiem sam trafic do przedszkola,juz sam sobie robie kolacje,umiem wstawic sobie herbate sam i kupowac w sklepie. Jestem jedynym trzylatkiem z przedszkola który tak dużo umie.
 |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| Przybysz Lider Podziemia

| 

|  Wysłany: 01 Lis 2010 17:37    Temat postu: Re: Coś o sobie |   |  
				| 
 |  
				| Takie kity możesz pociskać swojej pani przedszkolance... Nie wierzę ci w to, że masz trzy lata. Tylko się wygłupiasz, faktycznie nie masz dużo lat, ale trochę więcej niż trzy.

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| mol Roz-kreca się

| 

|  Wysłany: 01 Lis 2010 22:08    Temat postu: Re: Coś o sobie |   |  
				| 
 |  
				|  	  | Przybysz napisał: |  	  | Takie kity możesz pociskać swojej pani przedszkolance... Nie wierzę ci w to, że masz trzy lata. Tylko się wygłupiasz, faktycznie nie masz dużo lat, ale trochę więcej niż trzy.
 | 
 Ja ma trzy latka,wszyscy mi mowią że jestem za mądry.
 |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| @tin Starszy Norman

| 

|  Wysłany: 04 Lis 2010 13:30    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| Rzecziwiście on może mieć 3 latka   Może mieć zespół aspergera !!! Osoby mające zespół aspergera są nadzwyczaj mądre
  Mój brat cioteczny ma zespół aspergera ( MA 4 LATKA ) i sam umię czytać książki,pisać na komputerze,przeglądać internet,zna alfabet,umię liczyć do 1000,dodaje i odejmuje w zakresie 500,mnoży i dzieli w zakresie 100   ___________________
 WIĘCEJ O *ZESPÓŁ ASPERGERA* TUTAJ:
 http://pl.wikipedia.org/wiki/Zespół_Aspergera

Uploaded with ImageShack.us
 |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| reksio2 Działacz Podziemia

| 

|  Wysłany: 04 Lis 2010 13:50    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| ja jestem mądry,umiem dużo robić na kompie..... itp.  _________________
 witam,reksio2 jestem reksioFANEM
 WITAM,REKSIO2 JESTEM REKSIOfanem

GUITAR FAN!

małe LITERKI są lol (duże też są lol)

PACMAN jest super!
 |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| bartosz2211 Norman

| 

|  Wysłany: 04 Lis 2010 18:50    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| Może jest jakiś zespół, ale to nie zmienia faktu że w to absolutnie nie wierzę. 

| Cytat: |  	  | Zespół Aspergera (syndrom Aspergera, ZA; ang. Asperger's Syndrome, AS) – całościowe zaburzenie rozwoju mieszczące się w spektrum autyzmu. Zaburzenie to obejmuje przede wszystkim upośledzenie umiejętności społecznych, trudności w akceptowaniu zmian, ograniczoną elastyczność myślenia przy braku upośledzenia umysłowego oraz szczególnie pochłaniające, obsesyjne zainteresowania, natomiast rozwój mowy oraz rozwój poznawczy przebiega bardziej prawidłowo w porównaniu do autyzmu dziecięcego. Głównymi kryteriami różnicującymi ZA od autyzmu głębokiego są: brak opóźnienia rozwoju mowy i innych istotnych jej zaburzeń uniemożliwiających logiczną komunikację, prawidłowy rozwój poznawczy.
 Ludzie z tym zaburzeniem przypominają osoby z autyzmem dziecięcym pod tym względem, że od wczesnego dzieciństwa występuje u nich ten sam rodzaj upośledzeń (jednak w dużo łagodniejszej postaci). W stosunku do głębokiego autyzmu wyróżniają się o wiele bardziej prawidłowym rozwojem mowy i lepszą adaptacją społeczną, zaś z powodu swych niezwykłych zainteresowań łagodniejsze przypadki częściej uchodzą za ekscentryków niż ludzi o zaburzonej osobowości.
 Granice zespołu Aspergera są bardzo nieostre, pokrewne zaburzenia to m.in. autyzm wysokofunkcjonujący WFA (HFA: High-Functioning Autism), hyperleksja, zaburzenie semantyczno-pragmatyczne (SPD:Semantic pragmatic disorder), upośledzenie zdolności niewerbalnego uczenia się (NLD:Nonverbal Learning Disabilities/Disorder), a także zaburzeń emocjonalnych jak reaktywne zaburzenie przywiązania (RAD:Reactive attachment disorder), ADHD i wiele innych rzadkich zespołów - ich prawidłowa diagnoza i rozróżnianie mogą sprawiać problemy w wielu indywidualnych przypadkach[1]. Dlatego nierzadko, potocznie określa się mianem zespołu Aspergera wszystkie relatywnie łagodne zaburzenia rozwoju, gdzie głównym problemem jest nieumiejętność nawiązywania kontaktów społecznych[potrzebne źródło].
 Najczęściej wymienia się zespół sześciu głównych kryteriów diagnostycznych Gillbergów z 1989 r.[2], obejmujących aspekty, które nie zostały wymienione w DSM-IV czy ICD-10.

| 

Zagraj !

Jestem fanem Reksia !
 |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

|  |