Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: 29 Sie 2007 16:38 Temat postu: |
|
|
A czy coś przed śmiercią powie Voldemort i czy jakimś podstępem go zabije w pojedynku |
|
Powrót do góry |
|
|
Michu Bardzo Stary Norman
|
Wysłany: 29 Sie 2007 16:58 Temat postu: |
|
|
Nie. Voldemort trafi go wcześniej Avada Kevadrą, ale Harry to przeżył. _________________ Moje forum o opowiadaniach www.pisarnia.fora.pl .
Jestem drugim inżynierem Gwardii Reksia.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: 29 Sie 2007 17:01 Temat postu: |
|
|
A to ciekawe a jest powiedziane dlaczego |
|
Powrót do góry |
|
|
Michcio Ekspert w Dziedzinie Cementu
|
Wysłany: 29 Sie 2007 17:54 Temat postu: |
|
|
He he, zagmatwane to [spoiler, nie chesz wiedzieć nie czytaj] W całkowitym uproszczeniu, gdy ktoś zbierze tytułowe "regalia śmierci" staje się niesmiertelny. Voldek walnął Kedavra Pottera, kiedy ten miał wszystkie regalia. Harry szedł na śmierć, bo wiedził, że jest horkrusem i ginąc ocali innych, tak założył "ochronkę" na wszystkie przyszłe "ofiary" Voldka. Jako, że był nieśmiertelny nie zginął (po raz drugi: Chłopiec który Przerzył dwa razy) Potem w pojedynku Voldek nie nauczony doświadczeniem walnął Pottera Kedavrą, ale że Harry założył ochronkę, powtórzyło się wydarzenie z Doliny Godryka. PS Malfotowie nie zgineli [/spoiler] Uff ito tyle _________________
Piszę poprawie po bangleszstańsku. |
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: 29 Sie 2007 17:57 Temat postu: |
|
|
rzeczywiście coś dość pogmatwane chociaż da się zrozumieć więc dzięki ale rowling nagmatwała trochę przesadziła mówiąc krótko |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 29 Sie 2007 18:01 Temat postu: |
|
|
Szczerze mówiąc w pirackim tłumaczeniu (też mi pirackie, ludzie charytatywnie tłumaczą, a kto miał kupić HP7, to i tak kupi...) brzmi najgorzej ze wszystkich części... _________________
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 29 Sie 2007 18:49 Temat postu: |
|
|
Michcio napisał: | He he, zagmatwane to [spoiler, nie chesz wiedzieć nie czytaj] W całkowitym uproszczeniu, gdy ktoś zbierze tytułowe "regalia śmierci" staje się niesmiertelny. Voldek walnął Kedavra Pottera, kiedy ten miał wszystkie regalia. Harry szedł na śmierć, bo wiedził, że jest horkrusem i ginąc ocali innych, tak założył "ochronkę" na wszystkie przyszłe "ofiary" Voldka. Jako, że był nieśmiertelny nie zginął (po raz drugi: Chłopiec który Przerzył dwa razy) Potem w pojedynku Voldek nie nauczony doświadczeniem walnął Pottera Kedavrą, ale że Harry założył ochronkę, powtórzyło się wydarzenie z Doliny Godryka. PS Malfotowie nie zgineli [/spoiler] Uff ito tyle |
To nie dlatego, że miał regalia. Przecież Voldi miał najstarszą różdżkę. Według Dumbeldore'a Harrego ocaliło to, że poświęcił się aby Voldek nie zrobił rozwałki w Hogwarcie. _________________ Moje forum o opowiadaniach www.pisarnia.fora.pl .
|
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: 29 Sie 2007 18:51 Temat postu: |
|
|
To Dumbledor żyje jeszcze ???? hę |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 29 Sie 2007 18:55 Temat postu: |
|
|
[quote="Tyzyfona"]To Dumbledor żyje jeszcze ???? hę [/quote
Nie. Mimo, że Harry przeżył uderzenie Avadą Kedabrą to na moment przeniósł
się do krainy umarłych. Tam spotkał Dumbeldore'a, pogadał z nim a tamten wytłumaczył mu kilka rzeczy. _________________ Moje forum o opowiadaniach www.pisarnia.fora.pl .
|
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: 29 Sie 2007 18:57 Temat postu: |
|
|
acha ciekawe coraz coraz bardziej pogmatwany ten pomysł sądzę że ona przesadza .... |
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: 29 Sie 2007 18:57 Temat postu: |
|
|
ja nie jestem złodziejem i nie czytam tych tłumaczeń |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 29 Sie 2007 19:04 Temat postu: |
|
|
Slayer napisał: | ja nie jestem złodziejem i nie czytam tych tłumaczeń |
W czytaniu pirackich tłumaczeń i ściąganiu ich nie ma nic złego. Dopiery gdy będziesz je publikował złamiesz prawa autorskie. _________________ Moje forum o opowiadaniach www.pisarnia.fora.pl .
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 29 Sie 2007 19:45 Temat postu: |
|
|
Michu napisał: | To nie dlatego, że miał regalia. Przecież Voldi miał najstarszą różdżkę. Według Dumbeldore'a Harrego ocaliło to, że poświęcił się aby Voldek nie zrobił rozwałki w Hogwarcie. | Nie przeczytałeś dokładnie. Voldek nie miał różdżki (tzn. fizycznie miał, ale prawnym posiadaczem był Potter). Na początku należała do Dumbeldora, a potem rozbroił (przejął) ją Malfoy, którego z kolei rozbroił Potter
PS co do Twoiej teorii, a Lili Potter to co? _________________
|
Powrót do góry |
|
|
Tomek 31195 Starszy Norman
|
Wysłany: 04 Wrz 2007 21:42 Temat postu: |
|
|
hp to rzecz robiona przez sztab stylistów, psychologów, speców od marketingu i innych ludzi którzy robią ta tym kase i to jaką! a jakas tam rowling tylko dała pomysł i już _________________ Spuśćmy bombę atomową na Kokoszki i Kiełpino Górne... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 04 Wrz 2007 21:55 Temat postu: |
|
|
Proszę bardzo, mógł to napisać nawet Jurant ze Spychowa! Ważne że mi się podoba A pozatym sam coś napisz "psychologu"... _________________
|
Powrót do góry |
|
|
|