Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Grześ Kierownik łopaty
|
Wysłany: 28 Sie 2008 20:37 Temat postu: Zjawiska niewytłumaczone |
|
|
Wpadłem na pomysł, aby założyć ten temat gdy zobaczyłem temat Dizla.
Tu nie rozmawiamy o naszych przeżyciach, a komentujemy zdjęcia, filmiki, odnośniki, teksty dotyczące zjawisk nadprzyrodzonych, niewytłumaczonych, paranormalnych czyli np. kosmici, duchy, demony, niezbadane stworzenia, przepowiednie dziwne i tajemnicze miejsca ewentualnie opętania, egzorcyzmy i tajemnicze sprawy religijne itp.
Interesujecie się zjawiskami nadprzyrodzonymi? Ja tak.
Możemy również podawać linki do stron internetowych zajmujących się tego typu sprawami.
Podam 2 ciekawe strony:
www.nautilus.org.pl
www.paranormalne.pl _________________ Moderuję kolorem żółtym.
Ostatnio zmieniony przez Grześ dnia 21 Paź 2008 16:02, w całości zmieniany 3 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: 28 Sie 2008 21:55 Temat postu: |
|
|
Zawsze podchodzę sceptycznie do takich rzeczy ale ciężko je czasem wytłumaczyć inaczej...
Najbardziej interesujące jest to że kosmici zawsze mówią po amerykańsku i pojawiają się w U.S.A
A np potwór z Loch Ness to mnie intryguje czy on istnieje czy nie, może kiedyś się tym zajmę. Fajnie by było gdyby istniał |
|
Powrót do góry |
|
|
Grześ Kierownik łopaty
|
Wysłany: 28 Sie 2008 22:00 Temat postu: |
|
|
Bardzo możliwe, że Potwór z Loch Ness to dinozaur który przeżył czasy, gdy na Ziemię spadła planetoida. Czytałem, że ludzie widzą go od bardzo dawna, w końcu dinozaury żyją miliony lat(chyba). _________________ Moderuję kolorem żółtym. |
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: 28 Sie 2008 22:03 Temat postu: |
|
|
Grześ napisał: | w końcu dinozaury żyją miliony lat(chyba). |
trochę przesada ale żyją długo, też spotkałem się z tą hipotezą wydaje mi się ona dość prawdopodobna, o ile nie jest tak, że potwora po prostu nie ma |
|
Powrót do góry |
|
|
Serpentus snake Starszy Norman
Dołączył: 31 Lip 2008 Posty: 229 Skąd: Gabinet Serpentusa Snake
|
Wysłany: 29 Sie 2008 07:46 Temat postu: |
|
|
Wiecie,że w 1912r. na wyspach Oceanu Indyjskiego odkryto 3-metrową jaszcurkę ,a co do Potwora z Loch Ness to w 1975r. sir Peter Scott znany przyrodnik nadał Potworowi z Loch Ness łacińską nazwę:Nessiteras Rhombopteryx co w wolnym tłumaczeniu jest anagramem zwrotu:moonstrualne oszustwo sir Petera Scotta. _________________ Είμαι μερικές φορές μέση (που μου χαρακτήρα), είναι ο απόγονος
A volte mi media (che il mio personaggio), è il rampollo |
|
Powrót do góry |
|
|
Przybysz Lider Podziemia
|
Wysłany: 29 Sie 2008 10:10 Temat postu: |
|
|
Jeszcze około 100 lat temu, żył jakiś gatunek morskiego dinozaura...
Ten potwór z Loch Ness to podobno tylko jakieś duże zwierzę...
A, że żyją kosmici to nie wierzę, ale na innych planetach mogą żyć stworzenia myślące...
Pies jest na przykład bardzo mądrym stworzeniem...cały czas mnie to zadziwia...
|
|
Powrót do góry |
|
|
Serpentus snake Starszy Norman
Dołączył: 31 Lip 2008 Posty: 229 Skąd: Gabinet Serpentusa Snake
|
Wysłany: 29 Sie 2008 10:25 Temat postu: |
|
|
Co do kosmitów to okazało się że na Marsie było kiedyś życie! Były to mikroskopijne bakterie a woda była na Marsie. _________________ Είμαι μερικές φορές μέση (που μου χαρακτήρα), είναι ο απόγονος
A volte mi media (che il mio personaggio), è il rampollo |
|
Powrót do góry |
|
|
Przybysz Lider Podziemia
|
Wysłany: 29 Sie 2008 10:26 Temat postu: |
|
|
Serpentus snake napisał: | Co do kosmitów to okazało się że na Marsie było kiedyś życie! Były to mikroskopijne bakterie a woda była na Marsie. |
Życie, a nie kosmici...Nie mieli tam cywilizacji...
Na wielu planetach jest woda, na wielu zamarznięta... |
|
Powrót do góry |
|
|
Dizel Wielki Mędrzec Reksia
|
Wysłany: 29 Sie 2008 10:59 Temat postu: |
|
|
przybysz z Kurakis napisał: |
Ten potwór z Loch Ness to podobno tylko jakieś duże zwierzę...
|
Mniej więcej tak. Był to Plezjozaur.
Co do kosmitów:
Raczej w naszym układzie słonecznym nie ma innych istot, ale były.
Jakby poszukać w innych układach to by może ktoś się znalazł.
Co do potworów:
Czy słyszeliście o jakimś Ciupakabras? A może oglądaliście ten program
na Discovery Channel . Mówili , że gościa zaatakował Austaropitek.
Coś tam było też o człowieku- owadzie... Ja tam nie wierzę. Nie ma na razie jakiś podstaw... _________________ Miau, miau miau, I'm your Father!
- Były ;P
Moderuję zielonym
Powracam ;p Strzeżcie się ^^ |
|
Powrót do góry |
|
|
Roostar Roz-krecony
|
Wysłany: 29 Sie 2008 11:44 Temat postu: |
|
|
Co do kosmitów:
Jeśli przyjąć, że kosmos jest nieskończony, to jest nieskończenie wiele szans na to, że poza ziemią są inne nawet TAKIE SAME planety.... |
|
Powrót do góry |
|
|
Dizel Wielki Mędrzec Reksia
|
Wysłany: 29 Sie 2008 11:54 Temat postu: |
|
|
Racja Roostarze. Przykładowo Naukowcy znaleźli bliźniaczkę Ziemi. Jest ona innym układzie. Jakby chciało się tam polecieć z Ziemi, podróż zajęła by 63 lata w jedną stronę, więc nawet nowo-narodzone dziecko w promie, by tyle nie przeżyło. Gdyby były jakieś nowe wynalazki, jeszcze szybsze niż nasze promy, można było by tam zajrzeć. Jak już w naszym układzie jest , że na Ziemi, żyją jakieś istoty, to z pewnością jest coś i tam. .
Tu link do tego.
link _________________ Miau, miau miau, I'm your Father!
- Były ;P
Moderuję zielonym
Powracam ;p Strzeżcie się ^^ |
|
Powrót do góry |
|
|
xDominik Operator Łopaty
|
Wysłany: 29 Sie 2008 12:05 Temat postu: |
|
|
Roostar napisał: | Co do kosmitów:
Jeśli przyjąć, że kosmos jest nieskończony, to jest nieskończenie wiele szans na to, że poza ziemią są inne nawet TAKIE SAME planety.... |
>> A właśnie kosmos ma koniec .
@Przybysz
>> Mnie też czasem zadziwia inteligencja psa (w pozytywnym tego słowa znaczeniu). |
|
Powrót do góry |
|
|
mycha Starszy Norman
|
Wysłany: 29 Sie 2008 12:12 Temat postu: |
|
|
Dizel napisał: |
Czy słyszeliście o jakimś Ciupakabras? |
tak. chupacabra to takie coś co podobno atakuje bydło, a czasem nawet dzieci. w tłumaczeniu to 'wysysacz kóz'
a teraz autentyczny przypadek, chociaż tajemniczy:
cioci mojego kumpla coś zabijało kury. jednego dnia wstała wcześniej, żeby zobaczyc co to jest i okazało sie że to metrowy zaskroniec o grubości jej przedramienia, a nie była najchudsza _________________ Amigos, no more tears... |
|
Powrót do góry |
|
|
FORUM Znawca Przygód Reksia
|
Wysłany: 29 Sie 2008 12:46 Temat postu: |
|
|
xDominik napisał: | Roostar napisał: | Co do kosmitów:
>> A właśnie kosmos ma koniec .
@Przybysz
>> Mnie też czasem zadziwia inteligencja psa (w pozytywnym tego słowa znaczeniu). | Nieprawda. Roostar ma rację co do ieskończo ności wszechświata. On się nigdzie nie kończy. A inteligencji psa nie zaliczyłbym do zjawisk niewyjaśnionych. Niektóre gatunki małp są nawet intekigentniejsze od psów. _________________ Ech... |
|
Powrót do góry |
|
|
xDominik Operator Łopaty
|
Wysłany: 29 Sie 2008 13:02 Temat postu: |
|
|
FORUM napisał: | Nieprawda. Roostar ma rację co do ieskończo ności wszechświata. On się nigdzie nie kończy. |
>> Podobno ostatnio fizycy obliczyli gdzie się kończy kosmos. Teoretycznie ma koniec/lub nie, praktycznie nie możemy tego sprawdzić na 100%.
Jak dla mnie dyskusja na ten temat jest trochę bezsensowna. Bo co naukowiec to inna teoria .
FORUM napisał: | A inteligencji psa nie zaliczyłbym do zjawisk niewyjaśnionych. Niektóre gatunki małp są nawet intekigentniejsze od psów. |
>> no co ty nie powiesz ;P. To była taka mała odskocznia od tematu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|