Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Shochuu Działacz Podziemia
|
Wysłany: 24 Paź 2009 19:39 Temat postu: |
|
|
Dzień pierwszy:
Godzina 15:50, RiMS dostało się do moich rąk. Czym prędzej otworzyłem pudełko i umieściłem płytę w napędzie. Po zainstalowaniu gry, odpalam ją. Wszystko jest dobrze.
Epizod I
Epizod znany z dema, nie będę więc opisywać.
Epizod II
Epizod znacznie dłuższy, ciekawszy i o wiele śmieszniejszy od I, jednak i tak nie znalazłem tam większych trudności. Największym problemem była farma Batatów ... Spokojnie dochodzę do epizodu III.
Epizod III
Epizod jest o wiele trudniejszy od drugiego, nieźle namęczyłem się z zapalaniem światła w siedzibie ruchu oporu. Teksty są zabójcze, przez Kretesa spadłem z krzesła .
Epizod IV
Początek epizodu był dosyć łatwy, dopiero po znalezieniu się w Pragadzie rozpoczęło się coś trudnego. Jednak jakoś udało mi się przejść i teraz próbuję się wydostać z Zaginionego Lądu.
Narazie tyle |
|
Powrót do góry |
|
|
Shochuu Działacz Podziemia
|
Wysłany: 24 Paź 2009 21:15 Temat postu: |
|
|
Przeszedłem epizod IV i V.
Epizod V
Ciekawy i trudny epizod. Duży problem sprawiła mi analiza zdjęć, jednak można się z niej bardzo dużo dowiedzieć Ciekawie zrobiona jest również zagadka logiczna (coś w stylu układanki herbu w RiWC, tyle, że trudniejsze), która ma na celu otworzenia sejfu. Ogółem, epizod mi się podoba.
Na tym na dziś kończę grać, jutro przejdę do końca |
|
Powrót do góry |
|
|
Stryj Maćko Operator Łopaty
|
Wysłany: 25 Paź 2009 10:23 Temat postu: |
|
|
Epizod VI c.d
Atrakcją jest pojawienie się przyjaciela - Koguta. Szkoda tylko, że nie rusza dziobem jak mówi Podoba mi się moduł z pragadem. Przyznam,że miałem nie małe problemy z tymi instrumentami - w ogóle nie wiedziałem o co chodzi. Rozbawiło mnie, gdy dowiedziałem się, że chodzi o to, że kiszki marsza grają xD.
Epizod V
Bardzo, naprawdę podobają mi się zagadki ze zdjęciami. Ten jakby element utwierdza w przekonaniu, że gra jest detektywistyczna. Rewolucja i w ogóle cała ta historia jest bardzo ciekawa. Wciąga.
Rozbawił mnie tekst: Nic w przygodzie nie ginie.
Oraz: Mikser jako symbol.. bicia piany?
Oraz tekst Kretesa o kalesonach burmistrza.
To jeszcze relacja z wczoraj. Koniec i epizod VI niebawem.
Edit:
Epizod VI
Uwolnienie króla nie sprawiło mi problemów.
Rozbawił mnie tekst: Gdyby Reksio przyjechał do gniazda Szczurów samochdem i złapałby tak zwaną "gumę" mógłby tutaj szybko napompować oponę.
Outro o zdemaskowaniu burmistrza bardzo fajne. Jednak zakończenie całkiem ucięte.. Odrazu po sceni z kogutem jesteśmy przenoszeni do menu. Nie podoba mi się takie rozwiązanie. Grę więc ukończyłem.
Sądzę, że jak na kolejne razy to grę można przejść w dwa dni.
Podsumowując:
Grafika:
Bardzo ładna, postacie wyglądają realistycznie, a na planie dwuwymiarowych teł wygląda to wspaniale. Postacie zróżnicowane, co mi się bardzo podoba. Tutaj jest to naprawdę skok w przyszłość jeśli chodzi o dalsze gry.
Grywalność:
Duża. Bardzo duża. Poziom niektórych zagadek przygodowych był naprawdę bardzo wysoki i przyznam, że razem z labiryntami w takiej formie gra tworzy zgrabną całość. "Lekiem za całe zło" odnośnie co do trudnych labiryntów i zagadek zręcznościowych była możliwość ominięcia labiryntu. Jest bardzo dobre rozwiązanie. Nie tak jak w poprzednich częśach, że nie umiesz zręcznościówki = nie przejdziesz dalej. Szczególnie dla młodszych było to udogodnieniem.
Długość grania:
Co do młodszych - jest dobra, ale jednak jak dla starszych "wyjadaczy" pozostanie lekki niedosyt. Rozumiem - nowy silnik - to wszystko tłumaczy.
Fabuła: Bardzo ciekawa. Szczególnie historia samego Pokopane. Monarchia, rewolucja, komunizm to bardzo ciekawa historia zawarta w grze. Szczególnie świetna jest detektywistyczność. Moduł znajdowania szczegółów na zdjęciach był strzałem w dziesiątkę.
Pozostaje tylko niedosyt co do samego zakończenia, ale myślę, że w swoim czasie (w następnych grach) się to zmieni. _________________ Moderuję kolorem niebieskim.
Zapraszam na:
Kolej TV - dla myślących (p)o kolei
Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam.
Piszę poprawnie po polsku. |
|
Powrót do góry |
|
|
Luk Działacz Podziemia
Dołączył: 18 Sty 2009 Posty: 529 Skąd: I tak nie wiesz gdzie to jest
|
Wysłany: 27 Paź 2009 17:45 Temat postu: |
|
|
A więc podam swoją historię z RiMS. Radzę uważać na spoilery.
Dzień 1 26.10.09 Godz. 14:00 - 17:00
Przychodzę właśnie ze szkoły. Gdy jestem w domu dzwoni moja komórka. Odbieram, tata dzwoni. Mówi żebym sprawdził co leży na biurku. Sprawdzam i widzę pudełko z grą (właśnie RiMS). Włączam komputer i :
Epizod I
Tylko początek historii mnie zaciekawił. Reszta ani trochę. Także się nie męczyłem, bo znałem go z dema, które pobrałem dzień wcześniej.
Epizod II
Bardzo fajny, długi epizod. Największe problemy sprawiły mi zawory. Przeczytałem kawałek solucji Bota i się zorientowałem o co chodzi. Trochę dużo rozmów, ale także fajne gry logiczne. Najbardziej spodobało mi się zbieranie batatów. Zaciekawił mnie także ratusz i te dziwne światła.
Epizod III
Fajny, ale nie dorównujący II epizod. Najwięcej problemów było przy krokodylu w budyniu. Zdecydowanie najlepsza była analiza zdjęcia.
Epizod IV
Epizod z początku łatwy, a potem trudny. Bardzo łatwo mi poszło z zagadką i budową słonia trojańskiego, a to było (chyba) najlepsze w całym epizodzie. Obecnie męcze się z wydobyciem puszki. Jestem już bardzo blisko (przy instrumentach), ale wciąż nie łapie o co tam chodzi.
Obecna ocena
Grafika : Ładna, tła są takie że wygląda jakby były przestrzenne, a są płaskie. Bardzo ładne wyprofilowane postaci (oprócz Reksia i Koguta).
Muzyka : Z poprzednich części, także można było się dzięki niej odpowiednio wczuć, bo bardzo dobrze była dobierana.
Humor : Jeszcze lepszy od tego z poprzednich części. Kretes ma zabójcze teksty, a niektóre animacje też są ekstra.
Trudność : No powiedziałbym, że się nie wysilono, tylko niektóre części są trudniejsze.
Grywalność : Bardzo dobrze im wyszło, to więcej przygodówki mniej mini gierek, a także zagadki detektywistyczne.
Całkowita ocena : 9/10 (może się zmienić). _________________
The West! - polecam! |
|
Powrót do góry |
|
|
Grześ Kierownik łopaty
|
Wysłany: 27 Paź 2009 18:21 Temat postu: |
|
|
Z uwagi na osoby, które dopiero od dziś mają RMS oraz na wysoką frekwencję, przedłużam konkurs do końca tego tygodnia! Przypomnę - nagroda jest przewidziana dla osoby, która posiada RMS i pisze ciekawe, mądre i zawierające dużo treści posty w dziale RMS. Zachęcam! _________________ Moderuję kolorem żółtym. |
|
Powrót do góry |
|
|
piesek 22 Taki Cichy Jakiś
|
Wysłany: 28 Paź 2009 15:23 Temat postu: |
|
|
No to kolej na mnie:
27.10.2009 r. godz. 15:00 - 16:00.
Właśnie wróciłam z piekarni, a że nudziło mi się postanowiłam obejrzeć gwiezdne wojny. Kiedy ja, mój tata i mój brat prawie włączyliśmy, przyszła moja siostra. Spytała się: -Byliście grzeczni? -A my odpowiedzieliśmy: -Tak! - Wtedy moja siostra pokazała RIMS!!! Od razu chcieliśmy zainstalować grę, ale nie chciała się odczytać. Mój tata ją skopiował i działała!
Oceny:
Grafika: Moim zdaniem bardzo ładna, a z tymi tłami wygląda na 5+.
Muzyka: Bardzo fajna, bo z poprzednich części, ale jednocześnie jest dlatego nudna.
Humor: Zabójcze teksty Kretesa.
Trudność: Jak na razie łatwa (jestem po odwiedzeniu rynku, za chwilę będę grać dalej), chociaż labirynty są trudne.
Grywalność: Nieźle mi się gra, bardzo wciąga.
Całkowita ocena: No, wg mnie zasłużyło na 9,9/10 _________________ Największe przyjemności to składanie Origami i czytanie Harry'ego Pottera.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Luk Działacz Podziemia
Dołączył: 18 Sty 2009 Posty: 529 Skąd: I tak nie wiesz gdzie to jest
|
Wysłany: 28 Paź 2009 15:43 Temat postu: |
|
|
Dzień II
Epizod IV - zakończenie
Gdy po ogromnych męczarniach, dzięki podpowiedzi Bota przeszłem instrumenty. Potem nie miałem pojęcia jak wrócić do Pokopane. Poszłem na wysypisko i było coś na co można było kliknąć. Użyłem na tym pastorału i przeszłem do Epizodu V.
Epizod V
Trochę się męczyłem z analizą zdjęć, ale było warto. Cała historia mnie zaciekawiła nieprawdopodobnie. Później poszłem na sklepienie i miałem ogromny problem z tą szafką. Po przejściu paru kolejnych zadań, nie umiem wyciągnąć magnesu. _________________
The West! - polecam! |
|
Powrót do góry |
|
|
Stryj Maćko Operator Łopaty
|
Wysłany: 28 Paź 2009 17:01 Temat postu: |
|
|
piesek 22 napisał: | Muzyka: Bardzo fajna(...), ale (...) nudna. |
o_O Chyba mnie nie zamuliło. Zdecyduj się... _________________ Moderuję kolorem niebieskim.
Zapraszam na:
Kolej TV - dla myślących (p)o kolei
Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam.
Piszę poprawnie po polsku. |
|
Powrót do góry |
|
|
Fernando Taki Cichy Jakiś
Dołączył: 04 Lis 2009 Posty: 0 Skąd: Z miasta sekretów ( sprzedaje pamiątki)
|
Wysłany: 04 Lis 2009 21:02 Temat postu: |
|
|
I pszyszła kolej na mnie 4.11.09 około godziny 13.30 przyszła mi gra RIMS
1 poziom TAki sam jak w demo
2 też taki samna początku potem duzo fajniejsza
3 I tu siE zablokowałem na dobre w siedzibie ruchu oporu pytałem się Babci reksia i przesłam mi łatke nadgrałem datę nie wiem czy muszę zainsatlować jeszcze raz i póżniej muszę jeszcze nadgrać datę
pomocy _________________ JUPI (MAM RIMS) |
|
Powrót do góry |
|
|
Grześ Kierownik łopaty
|
Wysłany: 08 Lis 2009 20:42 Temat postu: |
|
|
Uwaga Uwaga!
Ogłaszam, że zwycięzcą konkursu, który polegał na relacjonowaniu swojej gry w RMS oraz pisaniu mądrych postów w tym dziale, jest.................Bot.................
Sercecznie Gratuluję.
Nagrodą jest ; 2 - tygodniowe moderatorstwo w dziale RMS!!! _________________ Moderuję kolorem żółtym. |
|
Powrót do góry |
|
|
arturros Wydalony z Nory
|
Wysłany: 10 Lis 2009 11:11 Temat postu: |
|
|
Przeprasam że nie pisałem wcześniej.
Ale napiszę tera.
Dzień 1
Empik
Dostaje wyczekaną gre "Reksio i Miasto SeKretów"
Idziemy z mamą do lodziarni
Lodziarna
Pudełko zostaje przeszukane w celu znalezienia książeczki.
Smutek-brak książeczki
Dom
Gra zostaje włożona do napędu cd-room i odpalona.
Epizod 1
Bez więkrzych problemów
Epizod 2
Namęczyłem się z sortowaniem śmieci.
Oraz lekko z batatami.
Ogólnie podoba mi się Pokopane
Epizod 3
Bardzo mi się spodobał był taki taki: Tajemniczy.
Widać że Sz.K ma naprawdę coś do ruchów oporu bo robi to już 2 raz
(i to w ruchach oporu cały czas Krety)
Wracając do tego.
Podobała mi się ucieczka Reksia z więzienia i Analinza zdjęcia.
Epizod 4
Trochę się pomęczyłęm na zaginionym lądzie.
Ogólnie aż nie chciało się wracać do Pokopane.
Żołądek pragada był okropnie trudny sczególnie Przełyk i Kwasy żołądkowe choć najleprze było:
Cytat: | Po kilku przygodach których z jednego powodu nie dało się opsać... |
Ale ja się domyśliłem o co chodziło i pałem ze śmiechu bo wiem co jest po kiszkach
Epizod 5
Najgorszy był schowek na sklepieniu.
Znowu zaczęliśmy analize zdjęć tym razem była ona trudniejsza.
Utknąłem też dla tego bo nie wiedziałem o gadaniu z Alfredo i Fernando.
Ale jakimś cudem sie udało
Epizod 6
Utknąłem przy szczuże bo nie znam kompletnie jego trasy.
Ogułem gra bardzo fajna można z nią spędzić ciekawie czas
i zabawić się w detektywa 8/10 ( -2/10 za zręcznośćówki) _________________
Najnowszy news 2010-09-21. Zapraszam też:
http://newflamingoland.blog.onet.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
|
Babcia Reksia Kierownik Budowy
|
Wysłany: 10 Lis 2009 13:56 Temat postu: |
|
|
Fernando napisał: | I pszyszła kolej na mnie 4.11.09 około godziny 13.30 przyszła mi gra RIMS
1 poziom TAki sam jak w demo
2 też taki samna początku potem duzo fajniejsza
3 I tu siE zablokowałem na dobre w siedzibie ruchu oporu pytałem się Babci reksia i przesłam mi łatke nadgrałem datę nie wiem czy muszę zainsatlować jeszcze raz i póżniej muszę jeszcze nadgrać datę
pomocy |
wystarczy nadgrać, ale lepiej grac od nowa |
|
Powrót do góry |
|
|
Molylia Się Odezwał
|
Wysłany: 27 Gru 2009 21:59 Temat postu: |
|
|
siemka wszystkim jestem nowa i mam jeden problem z RIMS!
czy moze mi ktos powiedziec gdzie w epizodzie III znajde okienko nr. 3 zeby oddac legitymacje?? jak tak to piszcie szybko pls!!! |
|
Powrót do góry |
|
|
AleksandriusII Norman
Dołączył: 10 Paź 2009 Posty: 121 Skąd: Z odległej przyszłości
|
|
Powrót do góry |
|
|
Criss Starszy Norman
|
Wysłany: 28 Gru 2009 11:28 Temat postu: |
|
|
Sprawdź w dziale pomocy.
p.s. Ja jechałem w dniu premiery do AM i ja byłem pierwszy.
Napisałeś że ty jesteś pierwszy nie nie bo ja.
taa bujaj las, a nie nas / SM _________________ Zapraszam na moją stronę internetową i forum: www.criss.fora.pl www.criss.npx.pl |
|
Powrót do góry |
|
|
|