Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Artur Operator Łopaty
Dołączył: 25 Sie 2006 Posty: 170 Skąd: Warszawa, prosta sprawa
|
Wysłany: 11 Cze 2007 10:26 Temat postu: Bug z klepsydrą |
|
|
Kilka miesięcy temu odkryłem błąd w grze. Chciałem Wam zaprezentować mało znany bug, a dotyczy on przesypywania się klepsydry. Zaraz po wzięciu karty śledztwa z Piklibii udajemy się do czarodziei, w celu zgromadzenia podejrzeń. I tu bug - u jednego z nich, najlepiej Snejka, zamiast wysłuchać jego podpowiedzi, pytając o tego który tak potwornie mąci, od razu naciskamy strzałkę, znajdującą się na dole w czasie rozmowy z nim - wtedy przerwiemy rozmowę i opuścimy kartę z pytaniami. Możemy to powtórzyć wiele razy, bowiem klepsydra będzie się wtedy przesypywała o tyle, ile zechcemy. Nie trzeba się martwić o wiedzę, którą nam przyswoi czarodziej, gdyż mamy kartę śledztwa i za pomocą niej wysłuchamy podpowiedzi czarodzieja. Najlepiej jak już wspomniałem robić to u Snejka, bo on zawsze jest w swoim gabinecie i jest na uniwersytecie magii. Będziemy mogli sobie zwiększyć moc w każdej chwili, będąc w magiksie. Przesypanie się klepsydry nie tylko umożliwia naukę kolejnego czaru, ale również zwiększa moc magiczną Reksia, co przyspiesza ładowanie czarów.
Bug odkryłem myśląc sobie, że skoro klepsydra się przesypuje, gdy pytamy o zdrajcę, to nacisnę strzałkę przed zakończeniem słuchania czarodzieja i będę mógł to powtórzyć - powiodło się. Zapraszam do wypróbowania tricku. Życzę powodzenia! _________________ Moderuję pogrubioną, brązową czcionką. |
|
Powrót do góry |
|
|
piotrek Starszy Norman
|
Wysłany: 11 Cze 2007 13:49 Temat postu: Re: Bug z klepsydrą |
|
|
Artur napisał: | Kilka miesięcy temu odkryłem błąd w grze. Chciałem Wam zaprezentować mało znany bug, a dotyczy on przesypywania się klepsydry. Zaraz po wzięciu karty śledztwa z Piklibii udajemy się do czarodziei, w celu zgromadzenia podejrzeń. I tu bug - u jednego z nich, najlepiej Snejka, zamiast wysłuchać jego podpowiedzi, pytając o tego który tak potwornie mąci, od razu naciskamy strzałkę, znajdującą się na dole w czasie rozmowy z nim - wtedy przerwiemy rozmowę i opuścimy kartę z pytaniami. Możemy to powtórzyć wiele razy, bowiem klepsydra będzie się wtedy przesypywała o tyle, ile zechcemy. Nie trzeba się martwić o wiedzę, którą nam przyswoi czarodziej, gdyż mamy kartę śledztwa i za pomocą niej wysłuchamy podpowiedzi czarodzieja. Najlepiej jak już wspomniałem robić to u Snejka, bo on zawsze jest w swoim gabinecie i jest na uniwersytecie magii. Będziemy mogli sobie zwiększyć moc w każdej chwili, będąc w magiksie. Przesypanie się klepsydry nie tylko umożliwia naukę kolejnego czaru, ale również zwiększa moc magiczną Reksia, co przyspiesza ładowanie czarów.
Bug odkryłem myśląc sobie, że skoro klepsydra się przesypuje, gdy pytamy o zdrajcę, to nacisnę strzałkę przed zakończeniem słuchania czarodzieja i będę mógł to powtórzyć - powiodło się. Zapraszam do wypróbowania tricku. Życzę powodzenia! |
Już idę spróbować. _________________ http://www.youtube.com/watch?v=NfGNvilJ8qU&feature=related
http://www.niebieskiemyslowice.pl |
|
Powrót do góry |
|
|
Shrek Działacz Podziemia
|
Wysłany: 11 Cze 2007 13:53 Temat postu: |
|
|
Dobre już w tym czasie mam wszytkie zaklącia. Jesteś super Venom. |
|
Powrót do góry |
|
|
Szalony Kapelusznik Kierownik Budowy
|
Wysłany: 11 Cze 2007 13:56 Temat postu: |
|
|
Bardzo ładny, klasyczny bug W bardzo wielu grach występuje w takiej, czy innej formie - ostatnio podobny złowiłem w Oblivionie. _________________ pozdrawiam,
Szalony Kapelusznik |
|
Powrót do góry |
|
|
piotrek Starszy Norman
|
|
Powrót do góry |
|
|
mycha Starszy Norman
|
Wysłany: 11 Cze 2007 14:01 Temat postu: |
|
|
jeśli się nie mylę można też zrobić tak, że w piwnicy podnosimy klucz i kładziemy i tak ile się chce, a klepsydra się przesypuje. _________________ Amigos, no more tears... |
|
Powrót do góry |
|
|
Shrek Działacz Podziemia
|
Wysłany: 11 Cze 2007 14:18 Temat postu: |
|
|
piotrek napisał: | Carl napisał: | Dobre już w tym czasie mam wszytkie zaklącia. Jesteś super Venom. |
Ale to odkrył Artur a nie Venom. |
Pomyliłem się bo mają takie samę avatary. |
|
Powrót do góry |
|
|
piotrek Starszy Norman
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kondi Pod-ziemniak
|
|
Powrót do góry |
|
|
FORUM Znawca Przygód Reksia
|
Wysłany: 11 Cze 2007 14:31 Temat postu: |
|
|
Patrz się na nicki,a nie na emblematy. _________________ Ech... |
|
Powrót do góry |
|
|
Dizel Wielki Mędrzec Reksia
|
Wysłany: 11 Cze 2007 16:16 Temat postu: |
|
|
Hehe! Dobry bug, a szczególnie dla początkujących czarodzieji... w 2 obronie murów przydatne..... _________________ Miau, miau miau, I'm your Father!
- Były ;P
Moderuję zielonym
Powracam ;p Strzeżcie się ^^ |
|
Powrót do góry |
|
|
Shrek Działacz Podziemia
|
Wysłany: 11 Cze 2007 19:06 Temat postu: |
|
|
FORUM napisał: | Patrz się na nicki,a nie na emblematy. |
Ja patrze na emblematy. |
|
Powrót do góry |
|
|
piotrek Starszy Norman
|
|
Powrót do góry |
|
|
Artur Operator Łopaty
Dołączył: 25 Sie 2006 Posty: 170 Skąd: Warszawa, prosta sprawa
|
Wysłany: 11 Cze 2007 22:09 Temat postu: |
|
|
Dizel napisał: | Hehe! Dobry bug, a szczególnie dla początkujących czarodzieji... w 2 obronie murów przydatne..... | Czemu? Więcej czarów wtedy jest? Bo na pewno nie moc, bo moc tylko przyspiesza ładowanie czaru. Ja sobie tak mocy naładowałem, że czar się nie musiał ładować, tylko od razu był naładowany.
PS. Może emblemat zmienię.. _________________ Moderuję pogrubioną, brązową czcionką. |
|
Powrót do góry |
|
|
patryk11 Taki Cichy Jakiś
|
|
Powrót do góry |
|
|
|