Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kibic Reksia Taki Cichy Jakiś
|
Wysłany: 04 Maj 2008 17:19 Temat postu: Dinożarły |
|
|
W tym temacie piszemy o dinożarłach.Możemy też np.wklejać
obrazy od nich itp. _________________ .....Ech...nudno w necie...więc powracam na parę dni..(*__*) |
|
Powrót do góry |
|
|
eMeMeMka Roz-krecony
|
Wysłany: 05 Maj 2008 12:32 Temat postu: |
|
|
Nazwa Dinożaur kojaży mi się z dino żarł czyli jadzenie dinusiów _________________ Byłam Aguś
I'm eMeMeMka
Bo dwa eM to za mało!
eMeMeMka powraca do kin i zawstydza TurboDymo Mana xDD |
|
Powrót do góry |
|
|
Artur Operator Łopaty
Dołączył: 25 Sie 2006 Posty: 170 Skąd: Warszawa, prosta sprawa
|
Wysłany: 05 Maj 2008 12:37 Temat postu: |
|
|
Mi też się kojarzy. A w RiWC Kretes powiedział coś w tym stylu "one żarły wszystko jak leci - trawy (chyba) krety, psy - to stąd nazwa". _________________ Moderuję pogrubioną, brązową czcionką. |
|
Powrót do góry |
|
|
eMeMeMka Roz-krecony
|
Wysłany: 05 Maj 2008 12:49 Temat postu: |
|
|
może i tak! Kto wie jakie tajemnice kryją się w grach z Reksiem! _________________ Byłam Aguś
I'm eMeMeMka
Bo dwa eM to za mało!
eMeMeMka powraca do kin i zawstydza TurboDymo Mana xDD |
|
Powrót do góry |
|
|
Kresio Bywalec Nory
|
Wysłany: 05 Maj 2008 14:30 Temat postu: |
|
|
Twórcy gry. Mnie bardzo interesują dinozaury, dlatego chciałbym zostać archeologiem. Nawet teraz wychodzę na podwórko i kopię w ziemi. A trochę rzeczy już wykopałem, ale głównie gwoździe. _________________ Fajnie, wciągnęło mi 200 postów. |
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: 05 Maj 2008 15:34 Temat postu: |
|
|
Kresio napisał: | Twórcy gry. Mnie bardzo interesują dinozaury, dlatego chciałbym zostać archeologiem. Nawet teraz wychodzę na podwórko i kopię w ziemi. A trochę rzeczy już wykopałem, ale głównie gwoździe. |
raczej paleontologiem on wykopuje dinozaury, archeolog wykopuje pozostałości po starożytnych cywilizacjach |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 05 Maj 2008 16:35 Temat postu: |
|
|
Ja kiedyś też chciałem zostac Paleontologiem,ale...niewiem?
Chyba mi się odechciało jak wygrałem mój pierwszy puchar w piłce nożnej
??? _________________ .....Ech...nudno w necie...więc powracam na parę dni..(*__*) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Bartek Starszy Norman
|
Wysłany: 05 Maj 2008 20:30 Temat postu: |
|
|
Tyranozaur
Tyranozaur jest chyba najbardziej znanym z dinozaurów. Gdy w 1902 roku został odkryty jego szkielet, Henry Fairfield nazwał go Tyrannosaurus rex- "król gadów tyranów", ponieważ był to największy znaleziony do tamtych czasów szkielet mięsożercy- 14 metrów długości i 5 i pół metra wysokości.
Żył 67 milionów lat temu w obydwu Amerykach, Chinach i Indiach. Jego szczęki, o osiemnastocentymetrowych zębach, zdolne były z łatwością połknąć człowieka.
Tyranozaur poruszał się na dwóch nogach. Każda jego stopa miała czterdzieści centymetrów. Jego przednie, krótkie stopy służyły Tyranozaurom prawdopodobnie do podnoszenia się z Ziemi po nocnym śnie.
Miał wielkie, ostre jak piły, 18- centymetrowe zęby, służące do rozszarpywania ofiary.
_________________ Pozdro All |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kresio Bywalec Nory
|
Wysłany: 07 Maj 2008 18:41 Temat postu: |
|
|
PAleontologia też może być. BYle by kopać w ziemi _________________ Fajnie, wciągnęło mi 200 postów. |
|
Powrót do góry |
|
|
Burektor Michał Stawia Opór
|
Wysłany: 04 Cze 2008 21:37 Temat postu: |
|
|
Ja byłem ostatnio na wycieczce z klasą w Parku Jurajskim w Bałtowie. Każdy kto chcę być palenteologiem albo dinożarłologiem powinien tam pojechać. Można się dowiedzieć wielu rzeczy np. o tym że człowiek mógłby pochodzić od dinozaura. Na wikipedi wpiszcie Dinozaur a z boku będzie trochę drastyczne zdjęcie z tego Parku. Trochę niżej jeszcze jedno zdjęcie. Polecam zwiedzenie oprócz parku, Zwierzyńca Bałtowskiego. |
|
Powrót do góry |
|
|
|