Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: 08 Cze 2008 19:31 Temat postu: Ser Magedon? |
|
|
No właśnie! Kto to taki? Czasami w grach z Reksiem można się natknąć na zwrot: NADCHODZI SER MAGEDON! Kim on jest i co robi, że tak się go boją? |
|
Powrót do góry |
|
|
Rafał Taki Cichy Jakiś
Dołączył: 11 Lis 2007 Posty: 0 Skąd: wiesz, że lubię makaron?
|
Wysłany: 08 Cze 2008 19:33 Temat postu: |
|
|
He, he... Sermagedon to parodia Armagedonu! Np. Worms Armagedon! Myślę, że Armagedon to być może jakaś... Zemsta Bogów? Albo jakiś kataklizm... Tak sądzę. _________________ www.rafal97.ownforum.org <--- moje forum! Zapraszam!
http://www.qbafoty.webpark.pl
Dawno, dawno temu, kiedy forum było jeszcze młode mój nick brzmiał: Rafi. |
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: 08 Cze 2008 19:42 Temat postu: |
|
|
Armagedon to apokalipsa, a tutaj masz dokładną definicję
"Armaged(d)on ostateczna, decydująca walka, bitwa między siłami dobra i zła; przen. wielka, krwawa, wyniszczająca obie strony wojna." |
|
Powrót do góry |
|
|
Rafał Taki Cichy Jakiś
Dołączył: 11 Lis 2007 Posty: 0 Skąd: wiesz, że lubię makaron?
|
Wysłany: 08 Cze 2008 19:44 Temat postu: |
|
|
Właśnie o to mi chodziło! Dzięki. Myślę, że temat można zamknąć. _________________ www.rafal97.ownforum.org <--- moje forum! Zapraszam!
http://www.qbafoty.webpark.pl
Dawno, dawno temu, kiedy forum było jeszcze młode mój nick brzmiał: Rafi. |
|
Powrót do góry |
|
|
Przybysz Lider Podziemia
|
Wysłany: 09 Cze 2008 19:45 Temat postu: |
|
|
Racja. Sermagedon to parodia Armagedonu. Przeróbka, tak jak Mata Hari na Kari Mate Hari...Jak Severus Snape na Serpentusa Snejka. Wszystko po to by było śmiesznie... Nie jest tak śmiesznie jak oglądasz parodie książki której nie czytałeś, bo nie wiesz co tam parodiują... Armagedon to koniec świata...w każdym razie ma kilka znaczeń...Dotyczą one kataklizmu... i oto cały Sermagedon... _________________ Credo in unum Deum... |
|
Powrót do góry |
|
|
|