Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Serpentus snake Starszy Norman
Dołączył: 31 Lip 2008 Posty: 229 Skąd: Gabinet Serpentusa Snake
|
Wysłany: 29 Sie 2008 15:06 Temat postu: Teleportacja |
|
|
Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć na czym to polega? _________________ Είμαι μερικές φορές μέση (που μου χαρακτήρα), είναι ο απόγονος
A volte mi media (che il mio personaggio), è il rampollo |
|
Powrót do góry |
|
|
xDominik Operator Łopaty
|
Wysłany: 29 Sie 2008 15:13 Temat postu: |
|
|
Ale w sensie znaczenia , czy w sensie "przenoszenia" atomów/cząsteczek ? |
|
Powrót do góry |
|
|
FORUM Znawca Przygód Reksia
|
Wysłany: 29 Sie 2008 15:18 Temat postu: |
|
|
To jakby pójście w inne miejscie bez pójścia tam. _________________ Ech... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 29 Sie 2008 15:29 Temat postu: |
|
|
Ale czy można to wykonać? _________________ Είμαι μερικές φορές μέση (που μου χαρακτήρα), είναι ο απόγονος
|
Powrót do góry |
|
|
xDominik Operator Łopaty
|
Wysłany: 29 Sie 2008 15:48 Temat postu: |
|
|
Teoretycznie tak , a jak zwykle praktycznie to różnie bywa . |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 29 Sie 2008 15:50 Temat postu: |
|
|
A przeteleportowałeś się kiedyś? _________________ Είμαι μερικές φορές μέση (που μου χαρακτήρα), είναι ο απόγονος
|
Powrót do góry |
|
|
xDominik Operator Łopaty
|
Wysłany: 29 Sie 2008 15:55 Temat postu: |
|
|
, ja nie. I pewnie jak narazie żaden człowiek tego nie dokował . |
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 29 Sie 2008 19:42 Temat postu: |
|
|
Dziękuję ale tyle to sam wiem. _________________ Είμαι μερικές φορές μέση (που μου χαρακτήρα), είναι ο απόγονος
|
Powrót do góry |
|
|
Dizel Wielki Mędrzec Reksia
|
Wysłany: 29 Sie 2008 19:47 Temat postu: |
|
|
Według mnie teleportacja to takie coś: Jesteś w pewnym miejscu, wszystkie twoje komórki i te inne atomy znikają i pojawiają się w innym miejscu.Na razie na naszej planecie nie jest to spotykane. Nikt nie próbował tego ze skutkiem. Chyba, że jak świat będzie nowocześniejszy, to jest bardziej możliwe. _________________ Miau, miau miau, I'm your Father!
- Były ;P
Moderuję zielonym
Powracam ;p Strzeżcie się ^^ |
|
Powrót do góry |
|
|
Michcio Ekspert w Dziedzinie Cementu
|
Wysłany: 30 Sie 2008 11:41 Temat postu: |
|
|
Prędzej rozczepienie i przemieszczenie. Nie można "zniknąć" i "pojawić", jest to fizycznie niemożliwe xP. Toja metoda ot byłoby takie "klonowanie" z likwidacją obiektu pierworodnego. Czytaj jesteś, ale "ja 2". Jak ktoś nie zakumał mogę rozwinąć ^^. _________________
Piszę poprawie po bangleszstańsku. |
|
Powrót do góry |
|
|
xDominik Operator Łopaty
|
Wysłany: 30 Sie 2008 11:53 Temat postu: |
|
|
Michcio napisał: | Prędzej rozczepienie i przemieszczenie. Nie można "zniknąć" i "pojawić", jest to fizycznie niemożliwe xP. Toja metoda ot byłoby takie "klonowanie" z likwidacją obiektu pierworodnego. Czytaj jesteś, ale "ja 2". Jak ktoś nie zakumał mogę rozwinąć ^^. |
>> Teoretycznie też da się przenieść normalnie za pomocą rozczepienia atomów/cząsteczek. Tylko czy po tym ten człowiek by żył i czy by wyglądał tak samo, jak przed teleportacją to już nie jest takie pewne .
No tak. Ale ten JA2 musiałby najpierw dorosnąć do naszego wieku . _________________ "No to jedziemy z tym koksem"
czerwony |
|
Powrót do góry |
|
|
Michcio Ekspert w Dziedzinie Cementu
|
Wysłany: 30 Sie 2008 12:00 Temat postu: |
|
|
Nie da się ^^. Znikniecie = zniszczenie. A zniszczonej rzeczy nie można przywrócić, można ją tyko "odtworzyć", ale to już będzie "inna" rzecz. Taka sama, ale inna, kapujecie? Czyli tą metodą, niszczymy atomy, a gdzie indziej tworzymy takie same, o tej samej strukturze, w takim samym układzie. Czyli mamy taką samą istotę, tyle że inną "nową" (takim sposobem mamy "nieśmiertelność', ale nie do końca). Mózg taki sam, z tym samym zasobem wspomnień - identyczna kopia, ale już nie "ja", to "ja2". To zupełnie to samo, zna ludzi, ma te same myśli, nic się nie zmieniło. A jednak to inny człowiek. Z każdą teleportacją przybierałby numerek.
Co do "nowego organizmu" - nieprawda. To miałoby zastosowanie w tworzeniu "nowego". A my tworzymy nowy "stary", który już wszystko umie i ma własną psychikę. _________________
Piszę poprawie po bangleszstańsku. |
|
Powrót do góry |
|
|
xDominik Operator Łopaty
|
Wysłany: 30 Sie 2008 12:17 Temat postu: |
|
|
Michcio napisał: | Nie da się ^^. Znikniecie = zniszczenie. A zniszczonej rzeczy nie można przywrócić, można ją tyko "odtworzyć", ale to już będzie "inna" rzecz. Taka sama, ale inna, kapujecie? Czyli tą metodą, niszczymy atomy, a gdzie indziej tworzymy takie same, o tej samej strukturze, w takim samym układzie. Czyli mamy taką samą istotę, tyle że inną "nową" (takim sposobem mamy "nieśmiertelność', ale nie do końca). Mózg taki sam, z tym samym zasobem wspomnień - identyczna kopia, ale już nie "ja", to "ja2". To zupełnie to samo, zna ludzi, ma te same myśli, nic się nie zmieniło. A jednak to inny człowiek. Z każdą teleportacją przybierałby numerek.
Co do "nowego organizmu" - nieprawda. To miałoby zastosowanie w tworzeniu "nowego". A my tworzymy nowy "stary", który już wszystko umie i ma własną psychikę. |
>>> lecz przy tym sposobie jest jedno ALE. Po teleportacji to już nie będę do końca ja . W sumie masz rację , zapomniałem uwzględnić "Znikniecie = zniszczenie", no nic mój wielki błąd . _________________ "No to jedziemy z tym koksem"
czerwony |
|
Powrót do góry |
|
|
|