Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Sniff Wielki Kopacz
|
Wysłany: 10 Sty 2010 21:27 Temat postu: Równouprawnienie. |
|
|
Piszę z głębi serca, o równouprawnieniu mężczyzn i kobiet. W sumie, nie ma tutaj zasady ying i yang, ponieważ kobiety w większości przypadków nie mają. W sumie, nigdzie nie mają równych praw z mężczyznami. Kiedyś, bodajże w XVII wieku (nie chce mi się sprawdzać...), Lady Godiva przejechała nago na koniu przez całe miasto to też zapoczątkowało fakt, że kobiety miały jakieś prawa. A, Wy co myślicie na ten temat? _________________ If I hadn't met you, my life would have had no meaning.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Johanna Gryzie ziemie
|
Wysłany: 10 Sty 2010 21:29 Temat postu: |
|
|
Ja sądzę, że kobiety nie powinny jeździć nago przez miasta.
Co to w ogóle za przykład?
W każdym razie, uważam że to jest przesadzone... Niby w jakich sprawach nie mamy takich samych praw? Example'y poproszę :] _________________ Pozdrawiam, Johanna.
Jeżeli chcesz nowych emblematów w galerii,
wyszukaj mi screena. To takie proste...
A i tak nie mam żadnych zgłoszeń |
|
Powrót do góry |
|
|
spidi Bardzo Stary Norman
|
Wysłany: 10 Sty 2010 21:29 Temat postu: |
|
|
Ja jestem za równouprawnieniem . Kobieta nie oznacza , że jest gorszą osobą od mężczyzny . Nie lubie rasistów , ani innych którzy uważają innych za gorszych . Takie jest moje zdanie _________________ Pozdrawiam Spidi.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Sniff Wielki Kopacz
|
Wysłany: 10 Sty 2010 21:31 Temat postu: |
|
|
Kobiety muszą pracować dla mężczyzn w domu, robić obiadki, a oni i tak je zdradzają, bo się pobawią i wyrzucą jak zepsutą zabawkę. Czy to ma być ta, piękna, prawdziwa miłość? _________________ If I hadn't met you, my life would have had no meaning.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Johanna Gryzie ziemie
|
Wysłany: 10 Sty 2010 21:33 Temat postu: |
|
|
Stereootyp. Wcale tak nie jest. _________________ Pozdrawiam, Johanna.
Jeżeli chcesz nowych emblematów w galerii,
wyszukaj mi screena. To takie proste...
A i tak nie mam żadnych zgłoszeń |
|
Powrót do góry |
|
|
Sniff Wielki Kopacz
|
Wysłany: 10 Sty 2010 21:36 Temat postu: |
|
|
Czy ja wiem... jak patrzę na wiele ludzi, których znam to właśnie tak jest. Stąd wysnułem tą teorię. _________________ If I hadn't met you, my life would have had no meaning.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Grześ Kierownik łopaty
|
Wysłany: 10 Sty 2010 21:38 Temat postu: |
|
|
Obecnie w większości krajów jest równouprawnienie.
A zachowania kobiet i mężczyzn oraz ich "zadania" są zapisane w genach i przechodziły z pokolenia na pokolenie. Ale kobieta i mężczyzna mogą nie robić tego co inni/inne i mają do tego pełne prawo.
Ogólnie jestem jak najbardziej przeciwny nierównemu traktowaniu. Mam nadzieję, że w pozostałych krajach świata, mam na myśli kraje arabskie oraz afrykańskie dojdzie do równouprawnienia. _________________ Moderuję kolorem żółtym. |
|
Powrót do góry |
|
|
Artur Operator Łopaty
Dołączył: 25 Sie 2006 Posty: 170 Skąd: Warszawa, prosta sprawa
|
Wysłany: 11 Sty 2010 02:43 Temat postu: |
|
|
Równouprawnienie oczywiście popieram, płeć nie powinna mieć wpływu na zasięg praw człowieka. Ale jak sama nazwa wskazuje - prawa. A obowiązki jakoś tam mogą być wyrównane, jednak niekoniecznie takie same. _________________ Moderuję pogrubioną, brązową czcionką. |
|
Powrót do góry |
|
|
|