Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Bender Roz-krecony
|
|
Powrót do góry |
|
|
Serpentus snake Starszy Norman
Dołączył: 31 Lip 2008 Posty: 229 Skąd: Gabinet Serpentusa Snake
|
Wysłany: 09 Gru 2008 17:47 Temat postu: |
|
|
Próbowałeś tego?
A jeśli tak to jakie masz sposoby?
Ja najpierw wprowadzam się w trans a potem wyobrażam sobie,że chodzę po mieści i nagle pstryk! i już jestem w LD (Świadomym Śnie) _________________ Είμαι μερικές φορές μέση (που μου χαρακτήρα), είναι ο απόγονος
A volte mi media (che il mio personaggio), è il rampollo |
|
Powrót do góry |
|
|
Bender Roz-krecony
|
Wysłany: 09 Gru 2008 18:03 Temat postu: |
|
|
Drzwi do LD Ja używaj tego co tam jest.Jak wprowadzasz się w Trans? _________________ Byłem Wielki Fan Reksia.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 09 Gru 2008 18:29 Temat postu: |
|
|
Słucham szumów morza...OKROPNIE rozluźniają... wtedy wystarczy dalej się rozluźniać i pstryk! jesteś w transie
Ewentualnie lub masz to nagranie A. Bytofa Wieloryby-Hipnagogia 2004,działa jeszcze lepiej. _________________ Είμαι μερικές φορές μέση (που μου χαρακτήρα), είναι ο απόγονος
|
Powrót do góry |
|
|
Jolka Taki Cichy Jakiś
|
Wysłany: 23 Gru 2008 21:54 Temat postu: |
|
|
Znam tę technikę i od dawna ją stosuję. _________________ "Ford T. mógł by być w każdym kolorze,
pod warunkiem że był by to kolor czarny" |
|
Powrót do góry |
|
|
Marta Operator Łopaty
|
Wysłany: 28 Gru 2008 20:08 Temat postu: |
|
|
Czytałam artykuł. Wydaje się ciekawe. Chciałabym się tego nauczyć ale możecie mi powiedzieć czy potem będę mogła odzyskać moje niekontrolowane sny?? Bo niektóre są naprawdę fajne. _________________ Moderuję pomarańczowym.
Byłam M@rtusia 1995 |
|
Powrót do góry |
|
|
Bender Roz-krecony
|
Wysłany: 28 Gru 2008 20:41 Temat postu: |
|
|
Raczej tak.Możesz wrócić nawet do koszmarów. _________________ Byłem Wielki Fan Reksia.
|
|
Powrót do góry |
|
|
nostadamus Norman
|
Wysłany: 28 Gru 2008 21:26 Temat postu: |
|
|
po przeczytaniu tej części o lataniu przypomniałem sobie jak nie świadomie wprowadziłem się w świadomy sen. wieczorem jak leżałem już w łóżku mówiłem sobie:
chcę latać. chcę latać!
potem powiedzialem sobie: to przecierz nie możliwe niewysilaj sie!
potem zasnąłem i to było tak:
wyszedłem na dwór i przed czymś uciekałem i chciałem latać. potem żuciłem się na ziemię i zacząłem machać rękami i... zacząłe latać. i tak kilka razy pod rząd potem się obudziłem.
czy to był świadomy sen? _________________
powracam!!!!!!!!!!!!! Masz pytanie? chcesz odpowiedzi? pisać na PW |
|
Powrót do góry |
|
|
Bender Roz-krecony
|
Wysłany: 28 Gru 2008 21:38 Temat postu: |
|
|
Według mnie chyba nie.To był zwykły sen.We świadomym śnie od razu byś latał.Zamiast czytać polecam też wersję audio. _________________ Byłem Wielki Fan Reksia.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 29 Gru 2008 09:27 Temat postu: |
|
|
Choć bądź nie bądź mój najdłuższy LD trwał zaledwie 10 sekund...
Więc to raczej wyczynem nie jest.
PS Prosiłbym by ktoś wyjaśnił czy LD ma coś wspólnego z wyznaniem Katoloickim.(Szczególnie,czy to jest grzech czy nie) _________________ Είμαι μερικές φορές μέση (που μου χαρακτήρα), είναι ο απόγονος
|
Powrót do góry |
|
|
Przybysz Lider Podziemia
|
Wysłany: 30 Gru 2008 13:13 Temat postu: |
|
|
Podobno jest taka metoda, że jak się zasypia to się patrzy na swoje dłonie co jakiś czas, za którymś razem popatrzysz na nie we śnie.
Ja raz miałem świadomy sen, ale szybko się przebudziłem.
A ostatnio miałem sen gdzie czegoś zapomniałem i w tym śnie żałowałem, że tamto nie było snem.
A było... A ja choć niektóre rzeczy tam były bez sensu nie domyśliłem się, że to sen.
A propos bycia w transie, to czasem jak zasypiam to już jestem jakby trochę we śnie. i nie mogę ruszać rękami i nogami. Śmieszne
I dodam jeszcze coś o snach. Czasem coś jest zawsze we śnie inne. Ja na przykład mam zawsze we śnie w domu inne pokoje, zawsze te same I niegdy mnie to podczas snu nie dziwi I to jest dziwne |
|
Powrót do góry |
|
|
Przybysz Lider Podziemia
|
Wysłany: 30 Gru 2008 13:17 Temat postu: |
|
|
Serpentus snake napisał: |
PS Prosiłbym by ktoś wyjaśnił czy LD ma coś wspólnego z wyznaniem Katoloickim.(Szczególnie,czy to jest grzech czy nie) |
Nie mam pojęcia, ale mogę spytać się księdza. _________________ Credo in unum Deum... |
|
Powrót do góry |
|
|
Przybysz Lider Podziemia
|
Wysłany: 30 Gru 2008 13:24 Temat postu: |
|
|
WIKIPEDIA sądzi tak
Cytat: | Niektórzy uważają, że w świecie świadomego snu znajdują się poza ciałem lub mają dostęp do nieograniczonej wiedzy, z możliwością kontaktów ze zmarłymi osobami czy przewidywania przyszłych wydarzeń. Istnieją pojedyncze głosy krytycyzmu wobec wywoływania świadomego snu ze strony osób związanych z Kościołem Katolickim. W buddyzmie tybetańskim techniki świadomego snu odgrywaja bardzo ważną i praktyczną rolę oraz są znaczącymi elementami w takich praktykach jak tantry Jogi Najwyższej czy Dzogczen, gdzie doświadczenie stanów zasypiania i późniejszego śnienia wykazują pewne analogie z doświadczeniami stanu pośmiertnego Bardo[2]. |
A księdza się zapytam! |
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: 30 Gru 2008 17:59 Temat postu: |
|
|
Od pewnego czasu próbuję zapamiętywać, mam już zeszyt i trzy zapisane sny. Może ktoś mi powie ile trzeba zwykłych snów by wreszcie wejść w świadomy? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 30 Gru 2008 18:43 Temat postu: |
|
|
To od tego nie zależy.
"Zeszyt"(Dziennik snów) polega na tym,że zauważasz znaki senne czyli powtarzające się rzeczy i jak je zobaczysz w śnie tą rzecz to będziesz wiedziała,że to sen. _________________ Είμαι μερικές φορές μέση (που μου χαρακτήρα), είναι ο απόγονος
|
Powrót do góry |
|
|
|