Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Traktor Starszy Norman
|
Wysłany: 31 Paź 2009 15:14 Temat postu: RATUNKU! |
|
|
Witam. Do tej pory byłem zadowolonym użytkownikiem ubuntu 9.04. Wczoraj została wydana nowa wersja ubuntu 9.10. Zainstalowałem ją w menadżerze aktualizacji i komputer miał się ponownie uruchomić. Zrobił to i wszystko było dobrze. Jednak kiedy chciałem wyłączyć komputer, normalnie wszystko się wyłączało, ale komputer nadal działał i był czarny ekran. Wyłączyłem z kontaktu i jeszcze raz włączyłem. Teraz również działał, lecz kiedy wyłączałem kompa zrobiło się to samo. Kiedy znowu włączyłem komputer, pojawiła się linia komend. Każda następna próba uruchomienia ubuntu powodowała ponowne włączenie komputera. Prosiłbym jakiegoś doświadczonego użytkownika o pomoc. Pozdrawiam, Traktonator |
|
Powrót do góry |
|
|
Code Starszy Norman
|
Wysłany: 31 Paź 2009 22:47 Temat postu: |
|
|
To pewnie uszkodzenie systemu, poważny konflikt komend, lub coś w tym stylu. Nie wiem jak Ci pomóc. Poproś jakiegoś fachowca o pomoc. _________________
www.komiksbydawisz.bloog.pl Mój blog z moją twórczością. Wpadnij koniecznie! |
|
Powrót do góry |
|
|
Lone Star Pod-ziemniak
|
|
Powrót do góry |
|
|
Traktor Starszy Norman
|
Wysłany: 01 Lis 2009 13:48 Temat postu: |
|
|
Dzięki za zainteresowanie
Jednak w tym jest problem, że ubuntu w ogóle nie może się uruchomić. Kiedy wybieram ubuntu w starcie systemu, na chwile się zawiesza, i uruchamia ponownie. Tzn. kiedy się zawiesza, nadal widać ekran wyboru systemu, tylko nic nie można zrobić. Może za chwilę nagram filmik na komórce. |
|
Powrót do góry |
|
|
Traktor Starszy Norman
|
Wysłany: 01 Lis 2009 14:49 Temat postu: |
|
|
(Sory za double post)
Teraz znowu nowość. Kiedy próbowałem włączyć ubuntu, było napisanie że... System WINDOWS nie może znaleźć jakiegośtam pliku
A, i filmik ze startu: http://www.youtube.com/watch?v=fmXuwrjkJe8 |
|
Powrót do góry |
|
|
|