Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Stryj Maćko Operator Łopaty
|
Wysłany: 30 Gru 2009 13:48 Temat postu: Alien Nations 2 |
|
|
Alien Nations 2 to bardzo udany i kultowy sequel gry The Nations, której producentem jest firma JoWooD.
Jest to gra strategiczna, można nawet powiedzieć, że strategiczno-ekonomiczna, typu RTS (Real Time Strategy - Strategia Czasu Rzeczywistego).
Do wyboru mamy tryb signle player (jednoosobowy) - czyli: krótki samouczek (4 misje), 3 kampanie (trzech ras) oraz tryb własny, w którym samodzielnie możemy ustalać mapę, liczbę graczy itp.
Jest też tryb multiplayer (wieloosobowy), - w którym możemy grać w sieci lokalnej oraz bezpośrednio w internecie.
Niestety gra, ponieważ jest już dość stara nie ma możliwości trybu turowego hot seat (gorące krzesło) tak jak serie Heroes czy Cilvilisation.
Jeśli chodzi o samą rozgrywkę:
Mamy do wyboru 3 rasy:
Pimmonowie, Sajiksowie oraz Amazonki.
Do każdej rasy są również podrasy (np. Sajiksowie: Vikari, Hikari.. itd.)
Możemy szkolić różne jednostki począwszy od drwala i kamieniarza, poprzez rolnika i rybaka, a skończywszy na kapłanie i policjancie.
Mamy do dyspozycji także różne budnyki takie jak np.: Stolarnia, Piekarnia, Farma, Magazyn, Świątynia, Silos kompostowy, Wieża, Koszary i inne..
Pod dostatkiem jest też surowców: drewno, skała, deski, złoto, stal, broń, mięso, kiełbasa, chleb, ciasto, grzybosok, mleko kaktusowe etc.. etc...
Grywalność: Gra bardzo wciąga 9/10
Grafika: Jak na rok 2001 bardzo szczegółowa i przyjazna: 8/10
Dźwięk: Niestety jest tylko kilka motywów, które są puszczane bez przerwy po kolei.. 6/10
Ogółem: 8/10
Gra jak mówiłem jest z 2001 roku, a jej poprzedniczka z '99.
W związku z tym gra działa niestety tylko na Windowsach XP sp2 i gorszych. Niestety nie pójdzie na XP sp3 (sam sprawdzałem), a w związku z tym prawdopodobnie nie na Viście i 7.
A co wy sądzicie? Wypowiadajcie się. _________________ Moderuję kolorem niebieskim.
Zapraszam na:
Kolej TV - dla myślących (p)o kolei
Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam.
Piszę poprawnie po polsku. |
|
Powrót do góry |
|
|
mikol Roz-krecony
Dołączył: 12 Lut 2008 Posty: 41 Skąd: z domu z czerwoną dachówką.
|
Wysłany: 30 Gru 2009 14:54 Temat postu: |
|
|
Mam Alien Nations 2 i raczej mi się podoba...
Ale mam ją już z rok i trochę mi się znudziła, ale i tak opłaca się kupić
za 9,99zł
Moja ulubiona rasa to Pimmonowie, są super i zawsze tylko nimi gram (czasem Sajjisami czy jakoś tak) _________________ Na DYSKUSJE nie ZEZWALAM! xD |
|
Powrót do góry |
|
|
spidi Bardzo Stary Norman
|
Wysłany: 30 Gru 2009 15:52 Temat postu: Re: Alien Nations 2 |
|
|
Stryj Maćko napisał: | Alien Nations 2 to bardzo udany i kultowy sequel gry The Nations, której producentem jest firma JoWooD.
Jest to gra strategiczna, można nawet powiedzieć, że strategiczno-ekonomiczna, typu RTS (Real Time Strategy - Strategia Czasu Rzeczywistego).
Do wyboru mamy tryb signle player (jednoosobowy) - czyli: krótki samouczek (4 misje), 3 kampanie (trzech ras) oraz tryb własny, w którym samodzielnie możemy ustalać mapę, liczbę graczy itp.
Jest też tryb multiplayer (wieloosobowy), - w którym możemy grać w sieci lokalnej oraz bezpośrednio w internecie.
Niestety gra, ponieważ jest już dość stara nie ma możliwości trybu turowego hot seat (gorące krzesło) tak jak serie Heroes czy Cilvilisation.
Jeśli chodzi o samą rozgrywkę:
Mamy do wyboru 3 rasy:
Pimmonowie, Sajiksowie oraz Amazonki.
Do każdej rasy są również podrasy (np. Sajiksowie: Vikari, Hikari.. itd.)
Możemy szkolić różne jednostki począwszy od drwala i kamieniarza, poprzez rolnika i rybaka, a skończywszy na kapłanie i policjancie.
Mamy do dyspozycji także różne budnyki takie jak np.: Stolarnia, Piekarnia, Farma, Magazyn, Świątynia, Silos kompostowy, Wieża, Koszary i inne..
Pod dostatkiem jest też surowców: drewno, skała, deski, złoto, stal, broń, mięso, kiełbasa, chleb, ciasto, grzybosok, mleko kaktusowe etc.. etc...
Grywalność: Gra bardzo wciąga 9/10
Grafika: Jak na rok 2001 bardzo szczegółowa i przyjazna: 8/10
Dźwięk: Niestety jest tylko kilka motywów, które są puszczane bez przerwy po kolei.. 6/10
Ogółem: 8/10
Gra jak mówiłem jest z 2001 roku, a jej poprzedniczka z '99.
W związku z tym gra działa niestety tylko na Windowsach XP sp2 i gorszych. Niestety nie pójdzie na XP sp3 (sam sprawdzałem), a w związku z tym prawdopodobnie nie na Viście i 7.
A co wy sądzicie? Wypowiadajcie się. |
Kocham tą gre przeszedłem wszystkie kampanie każdą rasą i Amazonek i tych żuczków i tych ee cosiów _________________ Pozdrawiam Spidi.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 01 Sty 2010 14:55 Temat postu: |
|
|
Słuchajcie wiem już gdzie zbudować kopalnię żelaza (żyła rudy), ale nie wiem gdzie zbudować kamieniołomy. Czy ktoś wie jak? _________________ Moderuję kolorem niebieskim.
Zapraszam na:
Kolej TV - dla myślących (p)o kolei
Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam.
Piszę poprawnie po polsku. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 01 Sty 2010 17:08 Temat postu: |
|
|
Stryj Maćko napisał: | Słuchajcie wiem już gdzie zbudować kopalnię żelaza (żyła rudy), ale nie wiem gdzie zbudować kamieniołomy. Czy ktoś wie jak? |
Znajdź dość dużą gorę , i u jej podnuża powinno się ją zbudować . Można też koło jaskiń w środku których znajdują się takie czarne kamienie , ale żadko wysępują takie jaskinie _________________ Pozdrawiam Spidi.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 02 Sty 2010 13:25 Temat postu: |
|
|
Stryj Maćko napisał: | hmm.. acha no tak..
dzięki spidi popróbuję | ]
Nie ma za co . Przeszedłem wszystkie kampanie , ale dość dawno więc nmogę się mylić . Mam nadzieje , że pomogłeś wszystkie problemy [isz tu , to coś pomogę _________________ Pozdrawiam Spidi.
|
|
Powrót do góry |
|
|
AleksandriusII Norman
Dołączył: 10 Paź 2009 Posty: 121 Skąd: Z odległej przyszłości
|
Wysłany: 02 Sty 2010 13:46 Temat postu: |
|
|
zobaczymy, może sobie kupię _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 02 Sty 2010 15:48 Temat postu: |
|
|
AleksandriusII napisał: | zobaczymy, może sobie kupię |
Gra dość stara , grafika nawet , nawet , ale wciąga jak Reksio . Polecam , moja ocena to tak 8.5/10 _________________ Pozdrawiam Spidi.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|