FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Alien Nations 2

Odpowiedz do tematu    Forum Przygody Reksia Strona Główna -> O różnych innych rzeczach
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Stryj Maćko
Operator Łopaty

PostWysłany: 30 Gru 2009 13:48    Temat postu: Alien Nations 2 Odpowiedz z cytatem

Alien Nations 2 to bardzo udany i kultowy sequel gry The Nations, której producentem jest firma JoWooD.
Jest to gra strategiczna, można nawet powiedzieć, że strategiczno-ekonomiczna, typu RTS (Real Time Strategy - Strategia Czasu Rzeczywistego).

Do wyboru mamy tryb signle player (jednoosobowy) - czyli: krótki samouczek (4 misje), 3 kampanie (trzech ras) oraz tryb własny, w którym samodzielnie możemy ustalać mapę, liczbę graczy itp.

Jest też tryb multiplayer (wieloosobowy), - w którym możemy grać w sieci lokalnej oraz bezpośrednio w internecie.
Niestety gra, ponieważ jest już dość stara nie ma możliwości trybu turowego hot seat smutny (gorące krzesło) tak jak serie Heroes czy Cilvilisation.

Jeśli chodzi o samą rozgrywkę:
Mamy do wyboru 3 rasy:
Pimmonowie, Sajiksowie oraz Amazonki.
Do każdej rasy są również podrasy (np. Sajiksowie: Vikari, Hikari.. itd.)

Możemy szkolić różne jednostki począwszy od drwala i kamieniarza, poprzez rolnika i rybaka, a skończywszy na kapłanie i policjancie.
Mamy do dyspozycji także różne budnyki takie jak np.: Stolarnia, Piekarnia, Farma, Magazyn, Świątynia, Silos kompostowy, Wieża, Koszary i inne..
Pod dostatkiem jest też surowców: drewno, skała, deski, złoto, stal, broń, mięso, kiełbasa, chleb, ciasto, grzybosok, mleko kaktusowe etc.. etc...

Grywalność: Gra bardzo wciąga 9/10

Grafika: Jak na rok 2001 bardzo szczegółowa i przyjazna: 8/10

Dźwięk: Niestety jest tylko kilka motywów, które są puszczane bez przerwy po kolei.. 6/10

Ogółem: 8/10

Gra jak mówiłem jest z 2001 roku, a jej poprzedniczka z '99.
W związku z tym gra działa niestety tylko na Windowsach XP sp2 i gorszych. Niestety nie pójdzie na XP sp3 (sam sprawdzałem), a w związku z tym prawdopodobnie nie na Viście i 7.

A co wy sądzicie? Wypowiadajcie się. uśmiechnięty
Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam.
Piszę poprawnie po polsku
.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
mikol
Roz-krecony

PostWysłany: 30 Gru 2009 14:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam Alien Nations 2 i raczej mi się podoba...
Ale mam ją już z rok i trochę mi się znudziła, ale i tak opłaca się kupić
za 9,99zł oczko
Moja ulubiona rasa to Pimmonowie, są super i zawsze tylko nimi gram (czasem Sajjisami czy jakoś tak) bardzo szczęśliwy
spidi
Bardzo Stary Norman

PostWysłany: 30 Gru 2009 15:52    Temat postu: Re: Alien Nations 2 Odpowiedz z cytatem

Stryj Maćko napisał:
Alien Nations 2 to bardzo udany i kultowy sequel gry The Nations, której producentem jest firma JoWooD.
Jest to gra strategiczna, można nawet powiedzieć, że strategiczno-ekonomiczna, typu RTS (Real Time Strategy - Strategia Czasu Rzeczywistego).

Do wyboru mamy tryb signle player (jednoosobowy) - czyli: krótki samouczek (4 misje), 3 kampanie (trzech ras) oraz tryb własny, w którym samodzielnie możemy ustalać mapę, liczbę graczy itp.

Jest też tryb multiplayer (wieloosobowy), - w którym możemy grać w sieci lokalnej oraz bezpośrednio w internecie.
Niestety gra, ponieważ jest już dość stara nie ma możliwości trybu turowego hot seat smutny (gorące krzesło) tak jak serie Heroes czy Cilvilisation.

Jeśli chodzi o samą rozgrywkę:
Mamy do wyboru 3 rasy:
Pimmonowie, Sajiksowie oraz Amazonki.
Do każdej rasy są również podrasy (np. Sajiksowie: Vikari, Hikari.. itd.)

Możemy szkolić różne jednostki począwszy od drwala i kamieniarza, poprzez rolnika i rybaka, a skończywszy na kapłanie i policjancie.
Mamy do dyspozycji także różne budnyki takie jak np.: Stolarnia, Piekarnia, Farma, Magazyn, Świątynia, Silos kompostowy, Wieża, Koszary i inne..
Pod dostatkiem jest też surowców: drewno, skała, deski, złoto, stal, broń, mięso, kiełbasa, chleb, ciasto, grzybosok, mleko kaktusowe etc.. etc...

Grywalność: Gra bardzo wciąga 9/10

Grafika: Jak na rok 2001 bardzo szczegółowa i przyjazna: 8/10

Dźwięk: Niestety jest tylko kilka motywów, które są puszczane bez przerwy po kolei.. 6/10

Ogółem: 8/10

Gra jak mówiłem jest z 2001 roku, a jej poprzedniczka z '99.
W związku z tym gra działa niestety tylko na Windowsach XP sp2 i gorszych. Niestety nie pójdzie na XP sp3 (sam sprawdzałem), a w związku z tym prawdopodobnie nie na Viście i 7.

A co wy sądzicie? Wypowiadajcie się. uśmiechnięty

Kocham tą gre przeszedłem wszystkie kampanie każdą rasą i Amazonek i tych żuczków i tych ee cosiów

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Stryj Maćko
Operator Łopaty

PostWysłany: 01 Sty 2010 14:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Słuchajcie wiem już gdzie zbudować kopalnię żelaza (żyła rudy), ale nie wiem gdzie zbudować kamieniołomy. Czy ktoś wie jak?
.
Powrót do góry
spidi
Bardzo Stary Norman

PostWysłany: 01 Sty 2010 17:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Stryj Maćko napisał:
Słuchajcie wiem już gdzie zbudować kopalnię żelaza (żyła rudy), ale nie wiem gdzie zbudować kamieniołomy. Czy ktoś wie jak?

Znajdź dość dużą gorę , i u jej podnuża powinno się ją zbudować . Można też koło jaskiń w środku których znajdują się takie czarne kamienie , ale żadko wysępują takie jaskinie

Powrót do góry
Stryj Maćko
Operator Łopaty

PostWysłany: 01 Sty 2010 22:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hmm.. acha no tak..
dzięki spidi popróbuję oczko
.
Powrót do góry
spidi
Bardzo Stary Norman

PostWysłany: 02 Sty 2010 13:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Stryj Maćko napisał:
hmm.. acha no tak..
dzięki spidi popróbuję oczko
]
Nie ma za co . Przeszedłem wszystkie kampanie , ale dość dawno więc nmogę się mylić . Mam nadzieje , że pomogłeś wszystkie problemy [isz tu , to coś pomogę

Powrót do góry
AleksandriusII
Norman

PostWysłany: 02 Sty 2010 13:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zobaczymy, może sobie kupię oczko
Bardzo Stary Norman

PostWysłany: 02 Sty 2010 15:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

AleksandriusII napisał:
zobaczymy, może sobie kupię oczko

Gra dość stara , grafika nawet , nawet , ale wciąga jak Reksio . Polecam , moja ocena to tak 8.5/10

Powrót do góry
   Odpowiedz do tematu    Forum Przygody Reksia Strona Główna -> O różnych innych rzeczach
Strona 1 z 1

Skocz do: