Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
bot Komiksowy Artysta
|
Wysłany: 13 Lis 2009 12:46 Temat postu: FAQ |
|
|
1. Łatki
1.1 Co to jest łatka?
Odp: Łatka jest to zbiór plików które nadgrywają pliki gry, poprawiają bugi, uaktualniają program itp.
1.2 Skąd można wziąć łatki?
Odp: Łatka uaktualniająca grę - umożliwia ukończenie gry (Jeśli masz starą wersję - nie ma skrótu w labiryntach, nie da się przejść V Epizodu)
Łatka naprawiająca bug z magnesem - jeśli nie możesz wydobyć magnesu (mimo, iż postępowałeś zgodnie z solucją)
1.3 Pobrałem łatkę, nie wiem co z nią zrobić.
Odp: Rozpakowujemy ją takim programem jak np. Win rar czy 7-Zip, następnie wklejamy nadpisując wszystkie pliki do folderu gdzie zainstalowana jest gra (Prawy przycisk myszy na ikonke skrótu > właściwości > Znajdź element docelowy > wklejamy)
1.4 Mimo pobrania łatek nadal mój problem nie został rozwiązany, co mam zrobić?
Odp: Spróbuj odinstalować i zainstalować grę ponownie (save na tym nie ucierpi) a następnie zainstaluj łatkę ponownie.
1.5 Mam bug, ale nie znalazłem łatki która go naprawia, co powinienem zrobić?
Odp: Wyślij e-mail z opisem problemu, opisem swojego komputera (Procesor, Karta graficzna, RAM) na tomek@aidemmedia.pl
2. Gra i Sterownie
2.1 Kiedy poznać gdy kursor natrafi na aktywny element planszy?
Odp: Strzałka zmienia kolor z żółtego na niebieski.
2.2 Jak się łączy przedmioty?
Odp: Klikamy na przedmiot w ekwipunku, a następnie klikamy nim na przedmiot w ekwipunku z którym chcemy go połączyć.
2.3 Na filmikach widziałem jak Reksio i Kretes biegali po planszy, jak mogę uzyskać taki efekt?
Odp: Wystarczy że zamiast klikać lewym przyciskiem myszy, użyjemy prawego przycisku myszy.
2.4 Nie mogę przejść labiryntu, co mam zrobić?
Odp: W lewym górnym rogu jest niebieska ikonka z mapą, gdy na nią klikniesz labirynt "przejdzie się sam".
2.5 Nie jestem pewien co powinienem dalej zrobić, gdzie uzyskam pomoc?
Odp: Opis przejścia gry dostępny jest Tutaj (klik). Jeśli solucja nadal nie rozwiązuje twojego problemu zapytaj w temacie Centrum Pomocy (uprzednio przeczytaj temat i sprawdź czy odpowiedź na twoje pytanie nie została już udzielona).
2.6 Słyszałem że można prze-klikać dialogi i chodzenie spacją?
Odp: 1. Wchodzimy w katalog z grą.
2. Tworzymy skrót do gry.
3. Klikamy praw w skrót i z menu kontekstowego wybieramy wlasciwosci.
4. Tam gdzie pisze "Element docelowy" za cudzysłowem dodajemy (po spacji) --developer .
5. Ma wyjsc np. "C:\Program Files\Aidem Media\Reksio - Miasto Sekretow\MiastoSekretow.exe" --developer
6. Klikamy OK. Grę będziemy właczac skrótem, a jeśli chcemy grac normalnie, to po prostu wlaczamy grę nie przez skrót.
3. Inne
3.1 W pudełku z grą nie znalazłem instrukcji, gdzie ją znajdę?
Odp: W folderze gdzie zainstalowałeś grę, do odczytania jej potrzebny jest program Adobe Acrobat Reader.
3.2 Gra nie chce się uruchomić, co powinienem zrobić?
Odp: Sprawdź czy komputer spełnia wymagania gry, jeśli spełnia spróbuj odinstalować i zainstalować ponownie grę. Gdy nadal gra nie działa wyślij opis problemu na tomek@aidemmedia.pl wraz z opisem komputera (Procesor, Karta Graficzna, RAM).
3.3 Mam inne pytanie którego nie ma w tym FAQ.
Odp: Zadaj je tutaj, postaram się na nie odpowiedzieć i dołączyć do FAQ.
Dla niewiedzących: FAQ - Favourite Asked Questions - Najczęściej Zadawane Pytania./Stryj _________________
Nobody expects the Spanish Inquisition!
"Wszystkie Joanny to fajne chłopaki!" - Kocham Radio Zet xD
The One Who Disturbs So Terribly...
Ostatnio zmieniony przez bot dnia 14 Lis 2009 15:09, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
Bartek Starszy Norman
|
Wysłany: 13 Lis 2009 14:16 Temat postu: |
|
|
Bocie super temat na pewno się przyda. Teraz wszyscy gracze będą wiedzieli co robić w czasie problemu. _________________ Pozdro All |
|
Powrót do góry |
|
|
Reksio007 Roz-krecony
|
Wysłany: 13 Lis 2009 21:03 Temat postu: |
|
|
Naprawdę, świetny pomysł! Dobrze, że napisałeś w "Innych", gdzie znaleźć książeczkę, bo nie wiedziałem, że ona w ogóle jest, a głupio by tak trochę było, (i z tego powodu było mi też tak trochę smutno...) gdyby nie było instrukcji. Tak więc: <padam> xD |
|
Powrót do góry |
|
|
Doktor Jones Norman
Dołączył: 21 Lis 2009 Posty: 143 Skąd: Z tajemniczej piramidy.
|
Wysłany: 14 Sty 2010 17:49 Temat postu: |
|
|
Kurcze. Jak tą łatkę ściągnąć? Już jestem w właściwościach i co tam mam robić? _________________ Zapraszam www.kretesireksio.fora.pl |
|
Powrót do góry |
|
|
bot Komiksowy Artysta
|
Wysłany: 14 Sty 2010 19:40 Temat postu: |
|
|
Doktor Jones napisał: | Kurcze. Jak tą łatkę ściągnąć? Już jestem w właściwościach i co tam mam robić? |
Szukasz przycisku: "znajdź element docelowy". Teraz powinien otworzyć się folder gdzie wklejamy łatkę (pamiętamy aby zaznaczyć żeby napisało wszystkie pliki) _________________
The One Who Disturbs So Terribly... |
|
Powrót do góry |
|
|
Code Starszy Norman
|
Wysłany: 20 Lut 2010 21:28 Temat postu: |
|
|
Chciałem to napisać w dziale "Solucja", ale... Dla tych, co mają trudności z zagraniem marsza w kiszkach: najpierw dwa razy klikamy na trąbkę, a potem tyle samo razy na tubę. _________________
www.komiksbydawisz.bloog.pl Mój blog z moją twórczością. Wpadnij koniecznie! |
|
Powrót do góry |
|
|
Criss Starszy Norman
|
Wysłany: 21 Lut 2010 10:55 Temat postu: |
|
|
A mi to nic nie pomorze.
Choć już mam łatki to tłumaczenie bota mi by nic nie pomogło.
Nie obrażaj się bot. _________________ Zapraszam na moją stronę internetową i forum: www.criss.fora.pl www.criss.npx.pl |
|
Powrót do góry |
|
|
Erek Stawia Opór
|
Wysłany: 21 Lut 2010 19:41 Temat postu: |
|
|
Może ktoś podać inne linki, bo błąd mi wyskakuje lub podeślijcie mi na e-mail. _________________
Piszę poprawnie po Polsku i Angielsku |
|
Powrót do góry |
|
|
Code Starszy Norman
|
Wysłany: 21 Lut 2010 19:41 Temat postu: |
|
|
Kiedy chcę pobrać łatkę pierwszą, to pokazuje się, że "nie znaleziono serwera".
Help! _________________
www.komiksbydawisz.bloog.pl Mój blog z moją twórczością. Wpadnij koniecznie! |
|
Powrót do góry |
|
|
donat98 Bardzo Stary Norman
|
Wysłany: 25 Wrz 2010 21:22 Temat postu: |
|
|
A, jeśli chodzi o to: Kod: | 3.3 Mam inne pytanie którego nie ma w tym FAQ.
|
To mam takie pytanie:
U mnie, jak przechodzę tunel, to nie ma tej niebieskiej mapy, co jak ją się kliknie, to tunel "przechodzi" się sam! Czy można temu zaradzić? _________________ Na co komu boczek? Jak Mroczni Panowie z Gazowni porywają bezbronnych hobbitów? Czy można oswoić Dzikiego Słonia Z Serem Zamiast Głowy? Kiedy następny rozdział? Czy w kosmosie spotkasz Szwejka? I czy Mały Rycerz jeszcze powróci? O tym i wielu innych rzeczach dowiesz się tutaj.
Czy mopsy mogą być biznesmenami? A może przepowiadają przyszłość, jak Ciszu? Czy Kleria nie jest wymysłem? Jakie następne taśmy opublikuje "Wtył"? Czy niedźwiedzie są w rzeczywistości klaustrofobami? I czy papuga może być masonem? Tego być może dowiesz się o tu.
|
|
Powrót do góry |
|
|
bot Komiksowy Artysta
|
Wysłany: 26 Wrz 2010 13:46 Temat postu: Re: FAQ |
|
|
Znaczy że masz starą wersję. Niestety link do łatki nie działa - popytaj czy ktoś nie ma jej na dysku. Może ktoś ci prześle.
Albo zapytaj o nią Aidem. _________________
The One Who Disturbs So Terribly... |
|
Powrót do góry |
|
|
donat98 Bardzo Stary Norman
|
Wysłany: 20 Paź 2010 17:30 Temat postu: |
|
|
A jeśli Aidem-na który e-mail? Na tomek@aidemmedia.pl? _________________ Na co komu boczek? Jak Mroczni Panowie z Gazowni porywają bezbronnych hobbitów? Czy można oswoić Dzikiego Słonia Z Serem Zamiast Głowy? Kiedy następny rozdział? Czy w kosmosie spotkasz Szwejka? I czy Mały Rycerz jeszcze powróci? O tym i wielu innych rzeczach dowiesz się tutaj.
Czy mopsy mogą być biznesmenami? A może przepowiadają przyszłość, jak Ciszu? Czy Kleria nie jest wymysłem? Jakie następne taśmy opublikuje "Wtył"? Czy niedźwiedzie są w rzeczywistości klaustrofobami? I czy papuga może być masonem? Tego być może dowiesz się o tu.
|
|
Powrót do góry |
|
|
reksio2 Działacz Podziemia
|
Wysłany: 09 Lis 2010 19:20 Temat postu: |
|
|
przydatne,bot. _________________ witam,reksio2 jestem reksioFANEM
WITAM,REKSIO2 JESTEM REKSIOfanem