Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: 16 Sie 2007 20:26 Temat postu: Książki |
|
|
Tu rozmawiamy o swoich ulubionych książkach, mówimy czy lubimy czytać czy nie, wymieniamy ulubionych autorów i w ogóle o tym co lubią mole książkowe
Ja lubię Tolkiena, Michaela Ende, Juliusza Verne, Doyla, Jane austen, Grahame Kenneth i wielu innych
Bardzo lubię O czym szumią wierzby, Niekończącą się opowieść, 20 tysięcy mil podmorskiej żeglugi, Momo, Zima pośród wierzb, Sherlock Holmes i jeszcze wiele innych |
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: 19 Sie 2007 13:20 Temat postu: |
|
|
Dobrze, że wreszcie ktoś poruszył ten temat. Ja lubię i polecam Roalda Dahla, Moony Witcher, John Bellairs { Nie wiem czy dobrze napisałam } J. K. Rowling,
Edmunda Niziurskiego, C. S. Lewisa, Anne Mazer, Justina Sompera, Ullyssesa Moora i wielu innych.
Czy ktoś wie czy Moony Witcher napisała już trzecią część przygód Niny? Powinna nazywać się Nina i przeklęństwo węża pierzastego.
Teraz podam fajne tytuły autorów, których podałam.
Roald Dahl: Karol i fabryka czekolady, Karol i wielka szklana winda, wiedźmy, Matylda.
Moony Witcher: Dziewczynka z Szóstego Księżyca, Nina i Tajemnica Ósmej Nuty.
John Bellairs: Luis Barnavelt i Duch w lustrze, Luis Barnavelt list, pierścień i czarodziejka.
J.K.Rowling to Harry Potterry.
Edmunda Niziurskiego to Osobliwe przypadki Cymeona Maksymalnego (Jestem w trakcie czytania) i Przygody Marka Piegusa ( Ale Tylko Te stare, bo te nowe to chyba jakaś podróbka! )
Lewisa to Narnie. Obecnie czytam Srebrne Krzesło
Anne Mazer to zdumiewające przygody Abby Hayes ( To cała seria)
Sompera to wampiraci demony oceanu i wampiraci fala terroru
Moora to Wrota czasu, Antykwariat ze starymi mapami, dom luster.
Czytanie to fajna sprawa zapraszam wszystkich do czytania wszystkiego co im wpadnie w ręke. |
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: 19 Sie 2007 16:54 Temat postu: |
|
|
Matyldę czytałam jest super, cały cykl Narni już skończyłam
A i do mojej listy jeszcze Duma i uprzedzenie, Emma, Rozważna i romantyczna, Opactwo Northanger, Alicja w krainie czarów i po drugiej stronie lustra |
|
Powrót do góry |
|
|
xDominik Operator Łopaty
|
Wysłany: 19 Sie 2007 17:53 Temat postu: |
|
|
Zamierzam przeczytać Pottera bo na razie mi się nie udało
to skrót tych bardziej znanych
Opowieści z Narnii [wszystkie książki]
Seria Niefortunnych Zdarzeń [wszystkie książki]
Ullyssesa Moora [wszystkie książki]
Władca Pierścieni + Hobbit _________________ "No to jedziemy z tym koksem"
czerwony |
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: 20 Sie 2007 10:09 Temat postu: |
|
|
Hobbita kiedyś bardzo dawno czytałam. |
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: 20 Sie 2007 10:11 Temat postu: |
|
|
ja raz zaczęłam i nie przeczytałam ale potem za drugim razem przeczytałam i było super |
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: 20 Sie 2007 10:19 Temat postu: |
|
|
Ja jestem w trakcie władcy p. Ale nie mogłam czytać dalej bo miałam egzamin |
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: 20 Sie 2007 10:21 Temat postu: |
|
|
Władca Pierścieni jest super i bardzo wciągający, mi się po prostu bardzo bardzo podobał |
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: 20 Sie 2007 10:28 Temat postu: |
|
|
Jakoś ostatnio mi się nie chcę czytać.
BYŁABYM ZAPOMNIAŁA.
CZYTAŁAM TEŻ DYNASTIĘ MIZIOŁKÓW |
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: 20 Sie 2007 10:28 Temat postu: |
|
|
a tego to ja nie czytałam o czym to jest |
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: 20 Sie 2007 10:50 Temat postu: |
|
|
O takim chłopaku. To tak jakby jego pamiętnik. Że jak był mały to mówił tą wyliczankę Aniołek, Fiołek... No i zamiast fiołek powiedział Miziołek i tak mu zostało. Byłam na spotkaniu z autorką i wtedy wyporzyczyłam z biblioteki i zaczęłam czytać. Niestety nie pobiłam mojego Rekordu - czyli jeden dzień i ksiąźki nie ma . Tak zrobiłam z wrotami czasu i jedną z przygód Abby. |
|
Powrót do góry |
|
|
Bambosz Treser Cegieł
|
Wysłany: 20 Sie 2007 12:10 Temat postu: |
|
|
Euresanda napisał: | Niestety nie pobiłam mojego Rekordu - czyli jeden dzień i ksiąźki nie ma . Tak zrobiłam z wrotami czasu i jedną z przygód Abby. |
ja tak zrobiłem z Zakonem Feniksa
Ja polecam Dana Browna, Davida Eddingsa, Tolkiena, Emily Rodde, Eoin Collfer(czy jakoś tak) i Sapkowskiego _________________ Cort X-6
|
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: 21 Sie 2007 13:29 Temat postu: |
|
|
Super! Ja nad zakonem się długo męczyłam bo był ( Jak dla mnie) Niezbyt ciekawy. A mój kolega jeszcze go męczy, a zaczął gdzieś tak dwa lata temu. ( Pewnie czyta jedno słowo na dzień) |
|
Powrót do góry |
|
|
FORUM Znawca Przygód Reksia
|
Wysłany: 21 Sie 2007 15:12 Temat postu: |
|
|
Ja nie czytam książek,oprócz lektur szkolnych,które trzeba obowiązkowo przeczytać na język polski. _________________ Ech... |
|
Powrót do góry |
|
|
pakit Wydalony z Nory
|
Wysłany: 21 Sie 2007 15:15 Temat postu: |
|
|
Znaczenia słów,czytanka do klasy 1 i słownik ortograficzny. _________________ http://flamingclub.abc.pl - graj
|
|
Powrót do góry |
|
|
|