|
|
Teraz jest Cz, 26 gru 2024, 17:58
|
Autor |
Wiadomość |
Newt Salamander
Starszy Norman
Dołączył(a): Pn, 25 maja 2020, 12:08 Posty: 366 Lokalizacja: Mazury
|
Re: Turniej postaci
Kretonpodziemny? Czyżbyś się bał że kolejna postać z RiMS przejdzie dalej? Spokojnie, jeszcze 14 godzin zostało
|
Wt, 2 lut 2021, 10:00 |
|
|
kretonpodziemny
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Śr, 1 sie 2012, 18:14 Posty: 657 Lokalizacja: Międzysieć
Naklejki: 0
|
Dokładnie tak! Początkowo chciałem napisać: Kornelek, bo nie jest postacią z RiMS. Uznałem jednak, że nie ma szans, żeby kogoś tym przekonać. Kornelek to po prostu najlepsza postać całego PR, która przewijała się przez całą starą serię (poza RiSP) i zawsze błyszczała.
_________________ Mu matku! Pozdrawiam was wszystkich, ludziki dobrej woli! Mój avatar został przygotowany przez MRX-a, za co serdecznie mu dziękuję.
|
Wt, 2 lut 2021, 10:09 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Dołączył(a): So, 7 lis 2009, 14:12 Posty: 2174 Lokalizacja: Koło komputera xD
Naklejki: 7
|
Wyjątkowo-rocznicowo oddaję głos na Korneliuszka, swoistego idola mojej fandomowej egzystencji którego charyzma nie opiera się tylko i wyłącznie na jego przebraniu, którego dopiero wizja zniszczenia dzieła, na które poświęcił całe życie, (a nie jakaś garstka krecich robotników) doprowadziła do porzucenia obranej ścieżki i demonicznego planu, wreszcie: który potrafił odnaleźć w sobie i bliskich zaginiony skarb wzorem swojego dziadka.
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
|
Wt, 2 lut 2021, 11:33 |
|
|
ManiacComics3445
Norman
|
Kurator Kornelek gdyż jest potężny, ma teleporter chaosu przeciw Burmistrza Janusza, choć ten drugi wieje grozą, ale nie aż wielką jak Kurator
_________________ Lubie wszytskich na forum
|
Wt, 2 lut 2021, 13:48 |
|
|
Kaczor Dziennikarski
Norman
Dołączył(a): Wt, 11 sie 2020, 03:51 Posty: 226 Lokalizacja: Gdzie go wiatr tudzież środki komunikacji miejskiej poniosą
|
Oj, no nie, darzę sympatią postaci z RiMS, ale Januszek do POTĘŻNEGO KURATORA KORNELIUSZA nie ma w ogóle podejścia... Po pierwsze, Janusz zawsze był tylko marionetką. Choć nieźle spełniał swoją rolę, roztaczał wokół siebie aurę grozy i wykazywał się niemałą charyzmą, to jednak całe życie wykonywał tylko rozkazy króla szczurów. Był dobrym aktorem, ale nie inicjatorem. Kornelek natomiast, to postać niezwykle błyskotliwa i inteligentna. Porwany przez ufokury, z jeńca stał się ich najwyższym przywódcą (chyba że porwały go, bo szukały sobie autorytetu, jak niegdyś postulowali niektórzy, wtedy mała jego zasługa). Wykorzystał swój intelekt, by zbudować mroczne imperium, nieporównywalne z czymkolwiek, co istniało wcześniej. Zapoczątkował budowę wielkiego jaja (a nawet dwóch), które siało grozę i smród w całej galaktyce. Ten kogut to genialny strateg, organizator stojący za masowymi porwaniami kur w całym wszechświecie, konstruktor i lider. A najlepsze, że po nieszczęśliwym niepowodzeniu jego planów, wypowiadając zaledwie jedno zdanie zdołał zwieść wszystkich i został przyjęty z otwartymi ramionami przez swoich niedawnych przeciwników. Jego autorytet był tak silny, że nikt nawet nie próbował kwestionować jego słów, wychodzić naprzeciw jego woli ani go oskarżać. Jeśli zaś chodzi o Januszka... może lepiej by zrobił, gdyby zamiast plątania się w polityczne intrygi podziemnego świata, po prostu dalej rozwijał swoją karierę aktorską. Też mógłby cieszyć się poważaniem, ze względu na jego silną osobowość sceniczną, a przynajmniej nie zaliczyłby tak spektakularnej i żenującej klapy. Poza tym, z przeprowadzonego z nim wywiadu na temat RiMS, można zobaczyć, że naprawdę miał ogromną pasję w tym kierunku. To na pewno jest godne podziwu. Jednym słowem, głos na Kornelka
_________________Mój avatar narysował MRX, za co jestem mu bardzo wdzięczny
|
Wt, 2 lut 2021, 15:18 |
|
|
Newt Salamander
Starszy Norman
|
Mimo początkowej dominacji Burmistrza, jednak wygrał kornelek, bilansem 4:2 A dzisiaj walka drobiowa, kostka rosołowa Kapitan Nemo kontra Gulguldryk Gryfindyk
|
Śr, 3 lut 2021, 07:16 |
|
|
kretonpodziemny
Bardzo Stary Norman
|
Zdecydowanie Kapitan Nemo. To jedna z głównych postaci całej części (która przechodzi nawet w niej swoją drogę), podczas gdy Gulguldryk Gryfindyk, to moim zdaniem najnudniejszy z czarodziejów (ale przynajmniej bardziej kompetentny od Chrumburaka i prawdopodobnie Burektora).
_________________ Mu matku! Pozdrawiam was wszystkich, ludziki dobrej woli! Mój avatar został przygotowany przez MRX-a, za co serdecznie mu dziękuję.
|
Śr, 3 lut 2021, 08:03 |
|
|
Newt Salamander
Starszy Norman
|
Hmm chciałem się powstrzymać od głosu, ale chyba wybiorę Gulguldryka, bo to mój ulubiony Czarodziej.
|
Śr, 3 lut 2021, 08:10 |
|
|
Burak Chrumburak
Starszy Norman
Dołączył(a): N, 11 paź 2020, 15:57 Posty: 406 Lokalizacja: Kraina Bajek
|
Zdecydowanie Kapitan Nemo, bo ten miał faktyczną rolę w fabule
_________________ Za zdjęcia kolorowych robaków odpowiem na wszystkie pytania, które was dręczą
|
Śr, 3 lut 2021, 08:17 |
|
|
mysliwy112
Roz-krecony
|
Wcisnę się do rozmowy i dam głos na Gulgula, zawsze dawał mi taki Snape vibe, albo przypominał tego starego nauczyciela co chodzi jak śmierć po korytarzu. Dlatego przez syndrom Sztokholmski oddaję głos, czy coś.
_________________Jejku zapraszam https://github.com/mysliwy112
|
Śr, 3 lut 2021, 08:52 |
|
|
Kaczor Dziennikarski
Norman
Dołączył(a): Wt, 11 sie 2020, 03:51 Posty: 226 Lokalizacja: Gdzie go wiatr tudzież środki komunikacji miejskiej poniosą
|
Jak dziś wszedłem do kanalizacji, to mi się coś pomieszało w oczach i zobaczyłem, że ten temat założył Traktor (bo temat poniżej był jego), ale miałem mętlik przez sekundę. Oczywiście Kapitan Nemo, wielki podróżnik, odkrywca i awanturnik. Postać tajemnicza, rozbudowana i niejednoznaczna. Z jednej strony mądry i pomocny, a z drugiej chciwy i obsesyjny. Mroczny samotnik i wirtuoz organów organów swoich wrogów, wydartych z ich zmasakrowanych zwłok. To jednak postać przewodnia całej gry, więc siłą rzeczy jest bardziej rozbudowana/intersująca. Gulguldryk, choć nie nazwałbym go "najnudniejszym", bo w sumie nawet go lubię, jako takiego starego, ale w porządku profesorka. Ten typ, co w sumie ciśnie na każdym egzaminie, ale jak pójdziesz do niego na koniec semestru to się uśmiechnie i wstawi tę 4kę. Sympatyczniak, ale niezbyt interesujący. Także głos na Nemo
_________________Mój avatar narysował MRX, za co jestem mu bardzo wdzięczny
|
Śr, 3 lut 2021, 12:33 |
|
|
ManiacComics3445
Norman
|
Kapitan Nemo to dobra postać, zwarty, gotowy na przygody, morza i oceany i lepszy od książkowego oryginału.Do tego dowiadujemy się w tej samiej grze że porzucił morskie przygody i żył aż do śmierci z Żoną, która zniosła dzieci, a Gulguldryk...zwykły gmiot, nic nie wart, nic nie zrobił ciekawego poza nauką magii.
_________________ Lubie wszytskich na forum
|
Śr, 3 lut 2021, 16:53 |
|
|
kretonpodziemny
Bardzo Stary Norman
|
XD Nic, poza nauką magii. No faktycznie nieciekawe życie Korzystając z okazji odpowiem Kaczorowi - no właśnie taki z niego profesorek, a z pozostałymi mam jakoś więcej skojarzeń, co do ich charakterów. Co nie zmienia faktu, że go lubię, bo lubię wszystkich czarodziejów.
|
Śr, 3 lut 2021, 17:36 |
|
|
Newt Salamander
Starszy Norman
|
Okej, Dzisiaj wynik jak ostatnio: Kapitan Nemo pokonał Gulguldryka 4 do 2
Dzisiaj będzie... raczej niewyrównana walka. Szalony Kapelusznik kontra Kret z kosiarką
Sponsorem programu jest Forum Przygody Reksia
|
Cz, 4 lut 2021, 07:09 |
|
|
Burak Chrumburak
Starszy Norman
Dołączył(a): N, 11 paź 2020, 15:57 Posty: 406 Lokalizacja: Kraina Bajek
|
Zagłosuje na Szalonego Kapelusznika, bo się boje tego co może mi zrobić kiedy się dowie, że głosowałem przeciw niemu (np. wróci kiedyś na forum i da mi bana)
_________________ Za zdjęcia kolorowych robaków odpowiem na wszystkie pytania, które was dręczą
|
Cz, 4 lut 2021, 08:39 |
|
|