|
|
Teraz jest Śr, 13 lis 2024, 07:34
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 9 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Duchman
Starszy Norman
Dołączył(a): N, 3 sty 2010, 11:25 Posty: 331 Lokalizacja: Z Bobroru
|
Dziwna przygoda cz.2
To jest kontynuacja Dziwnej przygody. Jest to to samo, ale teraz będzie tylko o losach Reksia. A oto pierwszy rozdział:
Dziwna Przygoda cz.2
Rozdział pierwszy
Ananas teleportacji
Reksio szedł właśnie z Karimatą na duże zakupy, kiedy Kretes zawołał:
-Reksiu! Znalazłem coś, ale nie wiem co! Choć tu!-Reksio już chciał się nie zgodzić, bo chciał iść ze swoją narzeczoną na te Wielkie Zakupy, ale Karimata rzekła:
-Idź, Reksiu, mogę pójść sama.-Tak więc Reksio podszedł do Kretesa, ale też nie wiedział, co to jest. Zawołali do Molly:
-Molly! Chodź tu, znaleźliśmy coś, ale nie wiemy co!-Molly podeszła do nich i rzekła:
-To ananas, wezmę go do spiżarni!-I wzięła ananasa do ręki, i nagle, niepostrzeżenie, zniknęła!
Koniec pierwszego rozdziału.
I co?
_________________Witajcie!
Mniemam, że mniemanie zamniemuje mniemacza mniemającego.
Piszę poprawnie po polsku.
Magia rządzi, pamiętaj!
|
N, 2 maja 2010, 19:51 |
|
|
Luk
Lider Podziemia
Dołączył(a): N, 18 sty 2009, 12:44 Posty: 1340 Lokalizacja: I tak nie wiesz gdzie to jest
Naklejki: 0
|
Nie rozumiem po co powtarzasz to samo opowiadanie, tylko trochę ulepszone. Akcja za szybka i powinno być napisane tak :
Nie oceniam. Popracuj nad tym i wymyśl lepszy pomysł na opowiadanie.
|
N, 2 maja 2010, 19:54 |
|
|
Duchman
Starszy Norman
|
Może i racja, ale oczami Reksia będzie inaczej, bowiem on cały czas spędził w pertrikum, a tam miał ciekawe przygody, o których teraz opowiem... One będą ważne w następnej części, którą już planuję, w której sny staną się prawdą, gdyż Reksio będzie miał ten sam sen co Kretes, tylko, że on miał przygody w petrikum, a Kretes nie.
Magia rządzi, pamiętaj!
|
N, 2 maja 2010, 20:04 |
|
|
Luk
Lider Podziemia
Dołączył(a): N, 18 sty 2009, 12:44 Posty: 1340 Lokalizacja: I tak nie wiesz gdzie to jest
|
Ale wg. mnie mógłbyś to napisać w poprzedniej części, a nie zakładać nowy temat. I dobrze byłoby pominąć te epizody, które były w poprzednim opo (trochę inaczej teraz opowiedziane) i skupić się na tych dodatkowych o których wzmianki nie było. Ale to tylko moje rady.
|
N, 2 maja 2010, 20:13 |
|
|
nieznany
Mistrz Gry
Dołączył(a): Śr, 21 sty 2009, 17:53 Posty: 2045 Lokalizacja: Uniwersum Kreacji
Naklejki: 4
|
Mogłeś zacząć opowiadanie od momentu, gdy Reksio rozłączył się z resztą. Tak byłoby lepiej.
_________________Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku). Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem."Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api.
|
N, 2 maja 2010, 23:03 |
|
|
Duchman
Starszy Norman
|
Może i masz racje, ale już zacząłem, to dokończę...
Magia rządzi, pamiętaj!
|
Pn, 3 maja 2010, 05:54 |
|
|
Duchman
Starszy Norman
|
Tu już Reksio jest w petrikum, choć o tym nie wie:
Rozdział drugi
Teleportacja i zniknięcie Reksia
Kretes rozpłakał się, a kiedy się uspokoił wrócił Karimata. Zapytała:
-Kretesie, co się stało, i skąd wytrzasnąłeś ananasa teleportacji?!-Kretes odpowiedział:
-Molly zniknęła, bo dotknęła tego... Tego... Ananasa telemolacji, czy jak mu tam... A znalazłem go w krzakach, gdzie był czerwony krzyż, bo myślałem, ze tam jest skarb... A ty skąd wiesz, że to ananas kolacji?
-Wiem, bo sama go tam zakopałam. W XIX wieku czerwony krzyż oznaczał znak zakazu...
-A jak my odzyskamy Molly?-Zapytał rozzłoszczony rozmową Kretes.Karimata mu na to:
-Musimy sami się teleportować. Dotykamy na trzy! Raz... Dwa... Trzy!- Dotknęli ananasa i nacisnęła na nich ciemność. Wyczuli, że puszczają ananasa, a Reksio wtedy gdzieś odleciał... Nikt nie wiedział, gdzie, nawet Reksio, który zemdlał. Dopiero po przebudzeniu zdał sobie sprawę, że leży na czymś miękkim, a przednim stał...
Koniec drugiego rozdziału.
Lepszy rozdział? Proszę o krytykę!
Magia rządzi, pamiętaj!
|
Pn, 3 maja 2010, 09:51 |
|
|
Luk
Lider Podziemia
|
Ponownie się do tego nie zastosowałeś. Tak jest bardziej poprawnie. Trochę humoru, mógłbyś dodać (nie mówię że go nie ma). Do tego ''przed nim'' oddzielnie. W niektórych miejscach zapominasz spacji. Do tego po słowach bohatera po myślniku, piszemy małą literą tj.
Dodaj też trochę opisów i przymiotników, a będzie dobrze.
|
Pn, 3 maja 2010, 10:14 |
|
|
Duchman
Starszy Norman
|
A jaka ocena?
PS1. O pisowni ,,przed nim" wiedziałem, musiałem się pomylić...
PS2. Korzystam z Wordpada, bo w Wordzie jak napiszę literę to mi się pojawia z opóźnieniem, wiec trochę błędów jest...
Magia rządzi, pamiętaj!
|
Pn, 3 maja 2010, 11:27 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 9 ] |
|