|
|
Teraz jest Pt, 1 lis 2024, 02:13
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 13 ] |
|
Reksio i Tajemnica jego świata
Autor |
Wiadomość |
opipiter11
Roz-krecony
Naklejki: 0
|
Reksio i Tajemnica jego świata
Rozdział 1 Tajemniczy obiekt Pewnego dnia Reksio wstał gwałtownie z łóżka! Wiedział ,że coś jest nie tak! Wyszedł z budy i pobiegł szybko do kurników. Jeden kurnik był zniszczony bo przygniotło go coś przypominającego wielkie stalowe pudło! Nagle przyszedł Kretes. -Ło matku!!!-krzyknął. -Kretesie nie wiem co to jest-zaszczekał Reksio. -Kogut na pewno będzie wiedział co to! Razem poszli do koguta wynalazcy, u którego panował nieład. -Ko ko koledzy co się stało? -Wyjdź i zobacz-powiedział nerwowo Kretes. -Ku ku kurczę,myślę że to coś z kosmosu. -A po co jakieś kosmiczne ustrojstwo miało wylądować na naszym podwórku?-Powiedział zdziwiony Kretes. -K k Kretesie musisz się przekopać i sprawdzić czy to coś nie ma podłogi i jest w środku puste! -I znowu ja jak zawsze muszę wszystko robić! Po chwili wkopał się w ziemie. Reksio i kogut czekali z pięć minut kiedy Kretes krzyknął: -Zaraz,coś mam!!! Wyszedł na z tunelu trzymając jakiś papier w łapie. Co to Kretesie?-zapytał Reksio. -Nie wiem Reksiu. -Dajcie mi to, ja to odczytam-powiedział kogut. Kogut zaczął czytać: ,,Reksiu i Kretesie wiem,że to czytacie.Mówię wam tylko,żę musicie jak najszybciej uciekać z podwórka! Ktoś na was poluję i nie odpuści dopuki nie złapie was. Będę was obserwował.Bywajcie!" Ktoś znajomy
Ciąg dalszy nastąpi.....
(Jakby co to moje pierwsze opowiadanie więc proszę o dobre oceny)
|
N, 14 lip 2013, 18:15 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
Naklejki: 17
|
Re: Reksio i Tajemnica jego świata
Trochę błędów interpunkcyjnych, ale poza tym ładnie. Dam spokojnie 7/10.
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
N, 14 lip 2013, 19:33 |
|
|
opipiter11
Roz-krecony
|
Dzięki! Niebawem zrobię rozdział 2 i myślę,że będzie lepszy. Wstawię gdy będzie więcej dobrych komentarzy. (prawdopodobnie jutro)
|
N, 14 lip 2013, 19:35 |
|
|
Paki
Starszy Norman
|
Fajne opowiadanie. Trochę błędów interpunkcyjnych i chyba jakiś ortograficzny był. Opowidanie krótkie. Oczekuję lepsze. Narazie daję 6,5/10.
Pn, 15 lip 2013, 08:38 |
|
|
opipiter11
Roz-krecony
|
Ok dwa komentarze do idę pisać drugi!!
|
Pn, 15 lip 2013, 08:45 |
|
|
Kacper98
Forumowy Artysta
Dołączył(a): Pn, 15 lut 2010, 19:53 Posty: 1778 Lokalizacja: Druga strona lustra
Naklejki: 6
|
Ogólnie, styl opowiadania jest troszkę roztrzepany. Nie musisz każdego zdania pisać od nowego zdania - o wiele lepiej jest pisać ciągiem, a zwroty akcji od nowej linijki. Błędów większych nie ma, kilka literówek. Akcja mogłaby troszkę zwolnić, i mógłbyś dodać jakieś opisy. Jeżeli poprawisz te błędy, to myślę, że będzie dobrze. Jak na razie bez oceny.
_________________Tym kolorem oczyszczam forum ze spamu.
|
Pn, 15 lip 2013, 09:09 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
Naklejki: 10
|
Ja na początku chciałbym powiedzieć, że nadużywasz w swoich opowiadaniach wykrzyknika. Z resztą zgadzam się z Kacprem... na razie bez oceny...
|
Pn, 15 lip 2013, 09:15 |
|
|
opipiter11
Roz-krecony
|
Rozdział 2 Ucieczka Po przeczytaniu listu Reksio i Kretes stali bez ruchu. -Ko ko kochani,mamy problem. -A czy to prawda?-zapytał Reksio. -Chyba tak.-odpowiedział kogut-i jak to jest prawda ,to WSZYSCY musimy opuścić nasze domy. -Lekarz na mojej wyspie miał rację,że nie powinienem tu mieszkać-zaszlochał Kretes. -Zabierzemy Molly i ka ka Kari Matę.-rzekł kogut. -Cooo się stałooo?-usłyszeli zaspanego Kornelka. -Bracie musimy uciekać!-krzyknął kogut. -Gdzie Kari?-Zapytał Reksio. Ostatnio widziałem ją z Molly-powiedział Kretes. Reksiu co się stało?-zapytała Kari. -Świetnie,że przyszłaś,musimy uciekać!Ktoś na nas poluje!-krzyknął Reksio -Ale gdzie?-zapytała Molly -Bardzo dobrze,że przyszłaś,my wszyscy musimy uciekać!-znowu krzyknął Reksio Nagle przyszedł kogut. -A o to to to teleport!-ogłosił kogut wskazując na pralkę połączoną z grabiami i wiosłem. -To ma myć teleport?-Zapytali wszyscy jednocześnie. -Ale uwierzcie,że działa. Po chwili przybiegły kury i chomik Disel,pewnie też chcieli uciekać. -Dobra wszyscy włazić do pralki.-powiedział kogut Wszyscy weszli i ku ich zdziwieniu w pralce było jeszcze dużo miejsca. Umiem za gospodarować wnętrza-powiedział z dumą Kogut a potem krzyknął: -Uwaga nie wiemy gdzie to nas przeniesie.Wszyscy są??? Tak!!!!-krzyknęli wszyscy. Kogut nacisnął guzik i wszystko zrobiło się niebieskie.
Ciąg dalszy nastąpi......
Wiem,że krótki ale nie miałem pomysłu a co do błędów to potem z edytuję Następny będzie na pewno dłuższy
Ostatnio edytowano Pn, 15 lip 2013, 09:24 przez opipiter11, łącznie edytowano 3 razy
|
Pn, 15 lip 2013, 09:17 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
Naklejki: 17
|
Błędy, błędy interpunkcyjne. Musisz popracować nad interpunkcją. Jest też trochę chaotycznie. I krótkie zarazem. Poza tym nie mam zastrzeżeń. 5,4/10
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
Ostatnio edytowano Pn, 15 lip 2013, 09:40 przez Kretes102, łącznie edytowano 1 raz
|
Pn, 15 lip 2013, 09:22 |
|
|
opipiter11
Roz-krecony
|
Nie będę ich poprawiał ale następne będzie na pewno lepszy i długi jak tamte połączone razem. (po waszych komentarzach myślę ,że pierwsze było lepsze)
|
Pn, 15 lip 2013, 09:27 |
|
|
Kacper98
Forumowy Artysta
Dołączył(a): Pn, 15 lut 2010, 19:53 Posty: 1778 Lokalizacja: Druga strona lustra
Naklejki: 6
|
Nie poprawiłeś błędów, rozdział nic nie wniósł do opa, ogólnie słabo. Poza tym tak jak inni to zauważyli - interpunkcja do poprawy. Akcja dalej za szybka, pojawiają się literówki. Rozdział gorszy od poprzedniego - daję tylko na zachętę 3/10.
_________________Tym kolorem oczyszczam forum ze spamu.
|
Pn, 15 lip 2013, 09:33 |
|
|
Paki
Starszy Norman
|
Opowiadanie jest ok, jednak są błędy interpunkcyjne, a opowiadanie krótkie. 6/10.
Pn, 15 lip 2013, 09:35 |
|
|
opipiter11
Roz-krecony
|
Ok nie komentować mówię ,że trzeci będzie długi jak tamte dwa razem.
|
Pn, 15 lip 2013, 09:38 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 13 ] |
|