|
|
Teraz jest N, 12 sty 2025, 20:15
|
Reksio i Miasto Sekretów - Nowinki od Sz.K i rozmowa ogólna!
Autor |
Wiadomość |
Agataa
Norman
|
Powinno to być coś, co będzie kontynuowało RIKN. Oczywiście powinno to być super aby w sklepach zachęcało to tych, którzy jeszcze nie wiedzą o istnieniu gier z Reksiem. Jeśli była by taka możliwość najlepiej by było, tak jak w kapitanie Nemo, aby były rysunki z poprzednich części tylko kolorowe wtedy jak ktoś nie miał by jakiejś części*to by mógł zobaczyć co wydarzyło się wcześniej.
* Części. Mam tu na myśli pierwsze 3 części
|
Pn, 5 maja 2008, 11:19 |
|
|
Gość
|
na pewno będzie przypomnienie z wydarzeń z poprzednich części zawsze tak było o ile dobrze pamiętam, sądzę też, że w jakiś sposób będzie kontynuować RiKN gdyż twórcy Reksia starają się jak sądzę zachować ciągłość serii; bardzo pragnę żeby była to gra tak zróżnicowana jak Kapitan Nemo, z super fabułą Wehikułu Czasu i z super wynalazkami i przedmiotami z UFO i Czarodziei
|
Pn, 5 maja 2008, 12:14 |
|
|
xDominik
Pogromca Wózka Widłowego
Naklejki: 2
|
Mam takie pytanie do Sz.K. . Czy prace nad nowym Reksiem zaczeliscie przed czy po rozstaniu z AM ?
_________________ "No to jedziemy z tym koksem"
czerwony
|
Pn, 5 maja 2008, 17:42 |
|
|
Szalony Kapelusznik
Kierownik Budowy
Dołączył(a): Pt, 4 lut 2005, 14:26 Posty: 958 Lokalizacja: z Gdyni
Naklejki: 4
|
Prace zaczynamy właściwie dopiero teraz, chociaż już wcześniej było wiadomo, że prawdopodobnie do takiej współpracy dojdzie. Najpierw scenariusz, potem grafika, a dopiero potem Aidem będzie to oprogramowywało (już bez nas).
Muszę koniecznie jedną rzecz wyjaśnić. To będzie nowa seria przygód Reksia, a nie kontynuacja starej. Pewne rzeczy się zmienią, pewne zostaną. Będzie Reskio i Kretes oczywiście, ale znikną nawiązania do poprzedniej serii. Pewnie nie całkiem, ale umówmy się, że tamta duża przygoda zakończyła się (i rozpoczęła) od deski serfingowej na plaży. Teraz będzie inaczej. Zarówno fabularnie, jak i technicznie, jak i organizacyjnie - sam jestem ciekawy jak to się ułoży.
Jeśli chodzi o moją obecność na tym forum, to jestem tak jak wy zwykłym jego userem. Administrowanie strony i własność pozostało przy Aidem Media. Nie weim czy ktokolwiek zmieni coś na froncie kiedykolwiek
_________________ pozdrawiam,
Szalony Kapelusznik
|
Wt, 6 maja 2008, 13:16 |
|
|
Pat36
Starszy Norman
Dołączył(a): Cz, 6 mar 2008, 18:02 Posty: 411 Lokalizacja: Tarnów
|
Szkoda stare przygody były super.
_________________ ...
|
Wt, 6 maja 2008, 13:18 |
|
|
Bartek
Norman
Dołączył(a): Cz, 22 lut 2007, 20:26 Posty: 268 Lokalizacja: Łodź
Naklejki: 0
|
czy może pan zmienić tekst na stronie głównej
_________________ A może by tak założyć zbiórkę na kickstarterze i ufundować szóstego Reksia w 2d? ...
|
Wt, 6 maja 2008, 17:02 |
|
|
Bartek
Norman
Dołączył(a): Cz, 22 lut 2007, 20:26 Posty: 268 Lokalizacja: Łodź
Naklejki: 0
|
kiedy jest przewidywana premiera
_________________ A może by tak założyć zbiórkę na kickstarterze i ufundować szóstego Reksia w 2d? ...
|
Wt, 6 maja 2008, 17:49 |
|
|
Lone Star
Lider Podziemia
Dołączył(a): Wt, 30 maja 2006, 16:40 Posty: 1026 Lokalizacja: Lublin
|
I czy możecie zrobić jakieś taki mały banner do umieszczenia w podpisie z oryginalnym logiem (jak będziecie je już mieli) podobny do mojego ? Bo mój jest bardzo słaby Z logiem to by lepiej wyglądał
_________________Pozdrawiam, Lone Star
|
Wt, 6 maja 2008, 18:44 |
|
|
xDominik
Pogromca Wózka Widłowego
|
Szkoda. Osobiście bym wolał gdyby VNS tworzyło jakąś nową grę własnego pomysłu, a nie kolejny Reksio czy Bolek i Lolek.
Według mnie RiKN był dobrym zakończeniem serii.
Co za dużo to niezdrowo, lepiej skończyć gdy wszyscy lubią i szanują Reksia niż miało by powstać 50 części przygód dzielnego psa. Bo potem pasja zamienia się w komercje.
Ja wolałbym zagrać w jakiegoś ciekawego shootera czy RTS stworzonego przez "Szalony Kapelusznik Team", a nawet mogłaby to być przygodówka . Gra trafiłaby do większej grupy odbiorców i może podbiła by świat
czerwony
|
Wt, 6 maja 2008, 20:04 |
|
|
Pat36
Starszy Norman
Dołączył(a): Cz, 6 mar 2008, 18:02 Posty: 411 Lokalizacja: Tarnów
|
Ja wole Reksia bo to super gra.
_________________ ...
|
Śr, 7 maja 2008, 12:42 |
|
|
Kresio
Starszy Norman
Dołączył(a): Śr, 30 maja 2007, 16:13 Posty: 414 Lokalizacja: Z Madagaskaru
|
xDominiku dlaczego nie chcesz żeby powstało RiMS?
_________________ Fajnie, wciągnęło mi 200 postów.
|
Śr, 7 maja 2008, 14:28 |
|
|
Gość
|
Dla tego, że każdy ma własną opinię. Ja osobiście chciałabym dużo Reksi,, ale z drugiej strony... Nie mam pieniędzy!
|
Śr, 7 maja 2008, 18:26 |
|
|
xDominik
Pogromca Wózka Widłowego
|
>> Wreszcie z Reksia zrobią się drugie Sims’y czyli miliony dodatków, a nowości brak. Nawet "Kryminalnych" przestają kręcić, a czemu ? Bo słaba oglądalność ? Właśnie nie , bo lepiej skończyć gdy nikt nie powie złego słowa o serii niż zakończyć kompletnym "krapem". >> Bo tak . Powiem ci tak po znajomości , że śmierdzi mi tu komercją >> Są gusta i guściki
>> A nie lepiej spróbować czegoś nowego ? Potem masowo wychodził by nowy Reksio co 2 miesiące i na pewno wszystkim, by się znudził
czerwony
|
Śr, 7 maja 2008, 18:48 |
|
|
Szalony Kapelusznik
Kierownik Budowy
Dołączył(a): Pt, 4 lut 2005, 14:26 Posty: 958 Lokalizacja: z Gdyni
Naklejki: 4
|
no cóż
ja się generalnie zgadzam z xDominikiem. VNS powstało po to by robić coś nowego. Ale jedno drugiego na szczęście nie wyklucza.
Spróbujemy z tym nowym Reksiem. Tym razem będzie więcej przygodówki, mniej mini-gierek. Może taka formuła wam się spodoba?
_________________ pozdrawiam,
Szalony Kapelusznik
|
Pt, 9 maja 2008, 00:21 |
|
|
Agataa
Norman
|
Mi się podoba pomysł pana SZ.K. więcej przygodówki, super! Mini-gierki, niektóre są trudne
|
Pt, 9 maja 2008, 10:59 |
|
|