|
|
Teraz jest N, 12 sty 2025, 15:58
|
kody do reksia podzielmy się trikami
Autor |
Wiadomość |
patryk11
Roz-kreca się
Dołączył(a): Wt, 22 kwi 2008, 11:50 Posty: 18 Lokalizacja: z nikąd
|
kody do reksia podzielmy się trikami
dziędobry w tym temacie będziemy pisać o trikah jakie poznaliśmy np:na klepsydre i gdzie się znajdują rużne ułatwienia
_________________pisze baz polskich znakuw (brak ortografi)
wejdzcie na *moją*stronke http://s11.bitefight.onet.pl/c.php?uid=98589
|
Śr, 23 kwi 2008, 18:28 |
|
|
Pat36
Starszy Norman
Dołączył(a): Cz, 6 mar 2008, 18:02 Posty: 411 Lokalizacja: Tarnów
|
Sprubujcie wpisać:Reksio=nie wiem czy to działa.Nie wiem czy kod zadziała.
_________________ ...
|
Cz, 24 kwi 2008, 07:15 |
|
|
patryk11
Roz-kreca się
|
pat36 mugłbs sie wyrazac dokladniej np: gdzie to wpisac i czy wielkosc liter ma znaczenie
bez obrazy
|
Cz, 24 kwi 2008, 13:14 |
|
|
Pat36
Starszy Norman
Dołączył(a): Cz, 6 mar 2008, 18:02 Posty: 411 Lokalizacja: Tarnów
|
Nie wiem czy to działa.Jutro napisze.
_________________ ...
|
Cz, 24 kwi 2008, 13:15 |
|
|
patryk11
Roz-kreca się
|
Kilka miesięcy temu odkryłem błąd w grze. Chciałem Wam zaprezentować mało znany bug, a dotyczy on przesypywania się klepsydry. Zaraz po wzięciu karty śledztwa z Piklibii udajemy się do czarodziei, w celu zgromadzenia podejrzeń. I tu bug - u jednego z nich, najlepiej Snejka, zamiast wysłuchać jego podpowiedzi, pytając o tego który tak potwornie mąci, od razu naciskamy strzałkę, znajdującą się na dole w czasie rozmowy z nim - wtedy przerwiemy rozmowę i opuścimy kartę z pytaniami. Możemy to powtórzyć wiele razy, bowiem klepsydra będzie się wtedy przesypywała o tyle, ile zechcemy. Nie trzeba się martwić o wiedzę, którą nam przyswoi czarodziej, gdyż mamy kartę śledztwa i za pomocą niej wysłuchamy podpowiedzi czarodzieja. Najlepiej jak już wspomniałem robić to u Snejka, bo on zawsze jest w swoim gabinecie i jest na uniwersytecie magii. Będziemy mogli sobie zwiększyć moc w każdej chwili, będąc w magiksie. Przesypanie się klepsydry nie tylko umożliwia naukę kolejnego czaru, ale również zwiększa moc magiczną Reksia, co przyspiesza ładowanie czarów.
Bug odkryłem myśląc sobie, że skoro klepsydra się przesypuje, gdy pytamy o zdrajcę, to nacisnę strzałkę przed zakończeniem słuchania czarodzieja i będę mógł to powtórzyć - powiodło się. Zapraszam do wypróbowania tricku. Życzę powodzenia!
nie muj tylko artura czy jak mu tam
|
Pt, 25 kwi 2008, 12:31 |
|
|
Artur
Maniak Koparek
Dołączył(a): Pt, 25 sie 2006, 18:47 Posty: 2491 Lokalizacja: Warszawa, prosta sprawa
Naklejki: 2
|
Tak, to moje.
W katalogu gry mamy folder dane, w nim game, a w nim przygoda. W którymś z folderów (nie pamiętam nazwy) są 3 pliki: "level0" - pierwsza obrona murów, "level1" - druga obrona murów oraz "level2" - ostatnia obrona murów. Można w nich zmieniać chyba ilość kaczek, gęsi i kur, dzięki czemu można sobie grę np. ułatwić. Oprócz ilości zmienia się chyba też inne rzeczy, pamiętam że była tam liczba "5" - podejrzewam, że oznacza ona liczbę np. gęsi, które mają zaatakować wtedy, gdy się jednej nie rzuci czarem. W tym przypadku, jeżeli nie rzucimy czarem gęsi, to przyjdzie kolejnych pięć, ale nie jestem do końca przekonany co do tego. Tym samym sposobem została zrobiona łatka ułatwiająca obronę murów.
Trochę namieszałem, bo ja tego pliku dawno nie widziałem na oczy, chociaż wystarczy, że ściągnę łatkę ze strony i już je bedę miał, bądź zobaczę na płytce z grą..
_________________ Moderuję pogrubioną, brązową czcionką. Człowiek zawsze mówi że coś jest niemożliwe, dopóki się nie przekona że coś jest możliwe. Czy nie łatwiej jest od razu przyjąć, że WSZYSTKO jest możliwe?
|
So, 3 maja 2008, 21:14 |
|
|
patryk11
Roz-kreca się
|
w jakim????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????????????
|
N, 4 maja 2008, 19:17 |
|
|
patryk11
Roz-kreca się
|
przeszlem już mialęm 1 kure 2 i3
|
Pn, 26 maja 2008, 15:12 |
|
|
komandorkretes
Stawia Opór
|
Fajne, aleście te gęsi wykiwali!
_________________ Tak sądzę...
|
Cz, 5 cze 2008, 20:02 |
|
|
Gość
|
Niestety do ric nie ma kodów. Takie kody istnieją tylko w rikwa.
|
Pt, 6 cze 2008, 18:54 |
|
|
Przybysz
Lider Podziemia
Dołączył(a): Śr, 25 lip 2007, 09:23 Posty: 1418 Lokalizacja: z Kurakis
Naklejki: 3
|
Ja i tak bym z kodów nie korzystał w Reksiu...
_________________ "Więcej szczęścia jest w dawaniu aniżeli w braniu" - Jezus z Nazaretu
|
So, 7 cze 2008, 08:56 |
|
|
Anula93
Się Odezwał
Dołączył(a): Pn, 16 cze 2008, 13:17 Posty: 4 Lokalizacja: Kraków
|
Jest jeszcze jeden trik z klepsydrą.
Za każdym razem gdy przeczytasz ogłoszenie z tablicy w ratuszu, trochę piasku w klepsydrze się przesypuje. Wystarczy więc ciągle: czytać i odwieszać ogłoszenie, czytać i odwieszać...
Żeby przesypała się cała, trzeba przeczytać bodaj 15 razy.
|
Pn, 16 cze 2008, 13:21 |
|
|
Anula93
Się Odezwał
Dołączył(a): Pn, 16 cze 2008, 13:17 Posty: 4 Lokalizacja: Kraków
|
A i zapomniałam dodać, a tu się nie da edytować postów.
Żeby znaleźć te pliki o których wspomniał Artur trzeba wejść do katalogu z grą (Reksio i Czarodzieje), później w folder "dane", następnie "game", "Przygoda" i "shooter". Tam są te pliki z rozszerzeniem .txt.
|
Pn, 16 cze 2008, 13:28 |
|
|
Przybysz
Lider Podziemia
Dołączył(a): Śr, 25 lip 2007, 09:23 Posty: 1418 Lokalizacja: z Kurakis
Naklejki: 3
|
O edycji postów to nie ten temat...w niektórych tematach można je usuwać jeżeli nikt na nie nie odpowiedział...
|
Wt, 17 cze 2008, 14:38 |
|
|
Rafał
Starszy Norman
Dołączył(a): N, 11 lis 2007, 15:50 Posty: 446 Lokalizacja: wiesz, że lubię makaron?
|
Racja. To temat o trikach do Reksio i Czarodzieje. Niedługo zagram i może jeszcze jakiś znajdę. Oby... Ten z klepsydrą i ogłoszeniami będę stosował w każdej nowej grze, jaką zapiszę.
_________________www.rafal97.ownforum.org <--- moje forum! Zapraszam!
http://www.qbafoty.webpark.pl
Dawno, dawno temu, kiedy forum było jeszcze młode mój nick brzmiał: Rafi.
|
Wt, 17 cze 2008, 15:38 |
|
|