|
|
Teraz jest Pt, 15 lis 2024, 04:34
|
Odpowiedzi na dręczące nas pytania xD
Autor |
Wiadomość |
Serpentus snake
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Cz, 31 lip 2008, 08:42 Posty: 519 Lokalizacja: Gabinet Serpentusa Snake
|
Klejnot pochodził ze skarbu piratów gdy nikt nie patrzył szpieg na statku piratów ukradł klejnot i dał Kari Macie,bawiła się nim i wbił się jej w czoło wyszlifowała go sama Kari Mata aby "oślepiał wszystkich(dosłownie i w przenośni).
Wiemy że Amon Kretes jest przodkiem Kretesa więc kto jest przodkiem Amona Kretesa?(Opowiedz o nich kim byli itp.)
_________________ Είμαι μερικές φορές μέση (που μου χαρακτήρα), είναι ο απόγονος
A volte mi media (che il mio personaggio), è il rampollo
|
So, 27 wrz 2008, 17:56 |
|
|
Dizel
Doradca Budowlańców
Dołączył(a): Śr, 14 lut 2007, 12:07 Posty: 3208 Lokalizacja: Tak
Naklejki: 4
|
Byli niewolnikami w starożytnym Egipcie. Pilnie strzeżonych przez zakon Ryżokitowców. Gdy Ryżokitowcy nalegali ich szybkiej śmierci poprzez zabandażowanie, Amon Kretes uciekł z Egiptu. Nie wiedział on bowiem co czeka go teraz.... Magowie zakonu postanowili przeczyścić mu pamięć i wyrzucić na daleką od Egiptu wysepkę oddaloną ogromnie. Gdy Amon się ocknął zobaczył Wodza Kukuryka i tak potoczyły się jego dalsze losy.
Czy Reksio i Kretes w ogóle wyznawali jakąś wiarę?
|
So, 27 wrz 2008, 18:12 |
|
|
Gość
|
Przecież Amon był synem słońca. Przynajmniej tak myślał. Na pewno był spokrewniony ze Starożyrnymi Kretonami z Riwc.
Wyznawali. Co niedzielę jeździli do kościoła samochodem koguta, ale ponieważ samochód był bardzo wolny, gdy dotarli do kościoła msza już dawno się skończyła.
Gdzie była schowana Kari-Mata-Hari gdy Reksio i Kretes przybyli do domu? (bo potem przybiegła do Reksia i nie wiadomo z kąd. To jest z rikn)
|
So, 27 wrz 2008, 18:23 |
|
|
Serpentus snake
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Cz, 31 lip 2008, 08:42 Posty: 519 Lokalizacja: Gabinet Serpentusa Snake
|
Koguty zrobiły to specjalnie w końcu bądź,nie bądź musiały jakoś powitać Reksia a że Kari Mata była u nich na podwórku,zrobili mu niespodziankę(Reksiowi)
Kiedy Kogut nauczył się projektować stakti kosmiczne?
_________________ Είμαι μερικές φορές μέση (που μου χαρακτήρα), είναι ο απόγονος
|
N, 28 wrz 2008, 11:55 |
|
|
Gość
|
Przeszedł studia techniczne i kurs wynalazców to i się nauczył . Miał problemy jedynie z zaprojektowaniem umywalki, która sama myje Ci twarz, zęby i włosy xD.
Kto zaprojektował Jajfajtery z riu?
|
N, 28 wrz 2008, 13:53 |
|
|
Serpentus snake
Bardzo Stary Norman
|
Sam Kurator ponieważ był bratem Koguta Wynalazcy też umiał wszystko projektować.Kury udoskonaliły Jajfajtery dodając do nich działko xD
Jakie były losy Kretesa przed tym gdy Reksio przybył na wyspę Czarnych Kur?
|
N, 28 wrz 2008, 14:45 |
|
|
Gość
|
Wiódł spokojne życie pośród kur tropikalnych. Chodził do szkoły Norowie, które znajdowało się pod ziemią. Później ukończył studia i korespondencyjny kurs pilotażu międzygalaktycznego. Gdy zdał zatrudnili go w hurtowni "Kopców Kreta" (były kiedyś takie ciasta) . Produkowali tam też Tiramisu, Szarlotkę i ciasto "Kilimandżaro" (było z tej samej serii co Kopiec Kreta). Stąd powiedzonko Krtesa "NA KOPIEC KRETA I KILIMANDŻARO!!!" .
Kim był kurczak, który pilnował mostu w risp? Opowiedz jego historię.
Niby są bezsensowne pytania i odpowiedzi, a dla mnie bezsensowne jest opowiadanie historyjek. Temat dotyczy "dręczących" pytań, nie wymyślania historii. Trochę mnie to irytuje.. / Artur
A mnie wprost przeciwnie. Popieram wymyślanie ciekawych historyjek. Rozwijają wyobraźnie, a przy okazji przyjemnie się czyta. Temat może i dotyczy odpowiedzi, ale historyjka jest rozwiniętą odpowiedzią. /Grześ
|
N, 28 wrz 2008, 18:27 |
|
|
Kabuto
Norman
Dołączył(a): Pn, 4 lut 2008, 07:26 Posty: 273 Lokalizacja: Moskwa
Naklejki: 0
|
To kapłon który był w Wiosce Kur, mial wykształcenia i został wybrany na kapłona Swiatyni Boga Twaroga . Był zwykłym kogutem ale teraz pracuje .
Czemu Reksio musiał zostać połkniety przez Nautilusa ( RIKN ) ?
N, 28 wrz 2008, 20:11 |
|
|
Dizel
Doradca Budowlańców
|
Tak chciał los. Reksio będąc na najniebezpieczniejszym punkcie po prostu wpadł do wody. Jak Nemo i Szlafrok się ścigali, więc Nautilus przez przypadek zabrał go na swój pokład.
Skąd Nemo wiedział, że Reksio ma na imię Reksio? ( koniec labiryntów na Nautilusie).
|
Pn, 29 wrz 2008, 13:38 |
|
|
Kabuto
Norman
Dołączył(a): Pn, 4 lut 2008, 07:26 Posty: 273 Lokalizacja: Moskwa
Naklejki: 0
|
Szlafrok Holmes mu to wydedukowal ,, spotkasz psa o imieniu REKSIO ,,
Czemu nie pokazywali jak kretes wracal bez parasola po wagonach ( Orient Expres w RIKN )
Pn, 29 wrz 2008, 14:08 |
|
|
Serpentus snake
Bardzo Stary Norman
|
Kretes mówił że to zbyt brutalne,dzieci też w to grają czy jakoś tak
Dlaczego w miotłamarkcie ( mediamarkcie he,he) były tylko trzy miotły?
|
Pn, 29 wrz 2008, 15:13 |
|
|
Dizel
Doradca Budowlańców
|
Ponieważ czarodzieje i inni mieszkańcy Magixu wykupili je. Reksio przyszedł do miotłamarktu w sobotę, a tam niestety dostawa była w poniedziałki.
Jakie były dzieje Holmesa, przed karierą detektywa?
|
Pn, 29 wrz 2008, 16:37 |
|
|
Serpentus snake
Bardzo Stary Norman
|
Pisałem o tym poprostu wiódł spokojne zwykłe życie
Jakie były dzieje Młotsona?
|
Pn, 29 wrz 2008, 17:50 |
|
|
Dizel
Doradca Budowlańców
|
Urodził się w Paryżu, choć jego rodzice pochodzili z szan- gri laa. Od piaskownicy był sprzymierzeńcem Holmesa, aż pewnego razu, on zaproponował mu karierę pomocnika detektywa.
Kto był pierwszym czarodziejem w Magixie?
|
Wt, 30 wrz 2008, 13:29 |
|
|
Serpentus snake
Bardzo Stary Norman
|
A ktoś pisał o tym.Był nim jakiś czarodziej z rady 7 czarodziejów.
Czy Szangri-la i Szambo-la są jakoś spokrewnione?(Opowiedz o nich coś jak się rozłączyli,czy byli dobrymi przyjaciółmi itp.)
|
Wt, 30 wrz 2008, 15:43 |
|
|