|
|
Teraz jest Cz, 26 gru 2024, 07:09
|
Pewna nieścisłość: nazywanie wnuków?
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Pewna nieścisłość: nazywanie wnuków?
Ostatnio gdy robiłam avatary z wnukami Kretesa przypomniałam sobie jego pewien monolog:
Zauważyliście to?
Przecież zawsze to rodzice nazywają swoje dzieci. Skąd nagle dziadek (wiem, babć, ale mówię po ludzku, nie po kreciemu) nazywający swoje wnuki? Coś tu nie gra. Może Kretes zrobił sobie skrót myślowy, miał na myśli "zaproponuję rodzicom takie imiona"? Co o tym sądzicie?
|
So, 3 sty 2009, 23:18 |
|
|
Serpentus snake
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Cz, 31 lip 2008, 08:42 Posty: 519 Lokalizacja: Gabinet Serpentusa Snake
|
Ja mam na to pewną tezę.
W świecie krecim wszystko jest na odwrót.
Więc "wszystko jest możliwe".
_________________ Είμαι μερικές φορές μέση (που μου χαρακτήρα), είναι ο απόγονος
A volte mi media (che il mio personaggio), è il rampollo
|
N, 4 sty 2009, 08:50 |
|
|
Stryj Mac
Mieszacz Zaprawy
Dołączył(a): Śr, 15 sie 2007, 13:43 Posty: 1426 Lokalizacja: Szczecin
Naklejki: 2
|
Pewnie myślał, że będzie miał na to wpływ. Mógłby się przeliczyć, ale to ładne imiona i myślę, że rodzicom dzieci napewno spodobałyby się.
_________________Stryj Mac jako Stryj Maćko [z wyeliminowanym polskim znakiem]. Moderuję kolorem niebieskim. Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam. Piszę poprawnie po polsku.
|
N, 4 sty 2009, 17:21 |
|
|
Lone Star
Lider Podziemia
Dołączył(a): Wt, 30 maja 2006, 16:40 Posty: 1026 Lokalizacja: Lublin
|
Ciekawe jak wyglądali rodzice bliźniaków
_________________Pozdrawiam, Lone Star
|
N, 4 sty 2009, 18:11 |
|
|
Artur
Maniak Koparek
Dołączył(a): Pt, 25 sie 2006, 18:47 Posty: 2491 Lokalizacja: Warszawa, prosta sprawa
|
Czyli wg Twojej tezy, to matek i tatka to dziadkowie?
_________________ Moderuję pogrubioną, brązową czcionką. Człowiek zawsze mówi że coś jest niemożliwe, dopóki się nie przekona że coś jest możliwe. Czy nie łatwiej jest od razu przyjąć, że WSZYSTKO jest możliwe?
|
N, 4 sty 2009, 22:58 |
|
|
Serpentus snake
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Cz, 31 lip 2008, 08:42 Posty: 519 Lokalizacja: Gabinet Serpentusa Snake
|
Tak.
W końcu trzeba przyznać,że w krecim świecie jest na odwrót,np. Matka,to Matek, w czym trzeba uwzględnić inną płeć w realnym świecie i krecim.
_________________ Είμαι μερικές φορές μέση (που μου χαρακτήρα), είναι ο απόγονος
|
Pn, 5 sty 2009, 12:56 |
|
|
Party
Roz-kreca się
Dołączył(a): Pn, 25 cze 2007, 19:17 Posty: 30 Lokalizacja: Zawiercie
|
Matka to Tatka, a nie Matek. Co do tematu moim zdaniem w krecim świecie to dziadkowie nazywają wnuki, a nie rodzice. Też mnie to pytanie mąciło, ale odrazu wysnółem tę tezę.
_________________Kretes też fajny gość!!!
|
N, 18 sty 2009, 15:12 |
|
|
nieznany
Mistrz Gry
Dołączył(a): Śr, 21 sty 2009, 17:53 Posty: 2045 Lokalizacja: Uniwersum Kreacji
Naklejki: 4
|
Kto to wie...
_________________Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku). Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem."Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api.
|
Pt, 23 sty 2009, 17:17 |
|
|
Luk
Lider Podziemia
Dołączył(a): N, 18 sty 2009, 12:44 Posty: 1340 Lokalizacja: I tak nie wiesz gdzie to jest
Naklejki: 0
|
Babć to dziadek, Dziadka to babcia, Matek to tata, Tatka to matka, Syn to córka, Córka to syn, Wnuk to wnuczka, Wnuczka to wnuk.
I nad czym się tutaj zastanawiać? W pierwszej kolejności dawałem po kreciemu a w drugiej po polsku.
|
Pt, 23 sty 2009, 17:27 |
|
|
Stryj Mac
Mieszacz Zaprawy
|
Po polsku syn, po kreciemu raczej córek.
Po polsku córka, po kreciemu raczej synka.
Wujek-Ciociek
Ciocia-Wujcia
(Polski)-(Kreci)
_________________Stryj Mac jako Stryj Maćko [z wyeliminowanym polskim znakiem]. Moderuję kolorem niebieskim. Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam. Piszę poprawnie po polsku.
|
N, 25 sty 2009, 09:43 |
|
|
Przybysz
Lider Podziemia
Dołączył(a): Śr, 25 lip 2007, 09:23 Posty: 1418 Lokalizacja: z Kurakis
Naklejki: 3
|
Może u Kretów to dziadek - znaczy się babć nazywa swoje wnuki.
To by wyjaśniało też dlaczego nie mówił, że nazwie tak swoje dzieci tylko wnuki. Bo jego dzieci będą nazwane przez jego tatę - znaczy matka.
_________________ "Więcej szczęścia jest w dawaniu aniżeli w braniu" - Jezus z Nazaretu
|
N, 25 sty 2009, 10:11 |
|
|
Serpentus snake
Bardzo Stary Norman
|
Zaraz,zaraz!
Czyli się wyjaśniło!
Jak Kretes powiedział:
"Jak będę miał dzieci albo raczej wnuki to je tak nazwę...''
Czyli wynika z tego,że:
Dzieci to po kreciemu wnuki.
|
N, 25 sty 2009, 13:08 |
|
|
Stryj Mac
Mieszacz Zaprawy
|
Nie zgodzę się.
"Jak będę miał wnuki albo raczej dzieci to je tak nazwę...''
Wychodzi tak...
Nadal uważam, że chciał mieć tylko wpływ naich nazywanie.
|
N, 25 sty 2009, 14:59 |
|
|
Gość
|
Czyli myślicie, że Babć Norbert z Koparą nazwali Kretesa ? Ja nie sądzę. Bardziej zgodziłabym się z tym, żę Kretes chciał mieć wpływ na ich imiona.
|
Cz, 29 sty 2009, 20:32 |
|
|
Przybysz
Lider Podziemia
Dołączył(a): Śr, 25 lip 2007, 09:23 Posty: 1418 Lokalizacja: z Kurakis
Naklejki: 3
|
Kopara nie. Tylko babć u Kretów nazywa...CHYBA...
-----------------------------------------------------------------------------------
A może po prostu chciał tak nazwać dzieci... Ale żeby były cztery, a miał jedno dziecko...I po prostu tak powiedział. A chodziło mu o to, że poprosi swoje dziecko, żeby wnuki miały tak na imię.
Albo nie wiem... Takie gadanie nie ma sensu...
Można się co najwyżej zapytać scenarzysty z RiMS. Którym jest pan Hrynkiewicz.
_________________ "Więcej szczęścia jest w dawaniu aniżeli w braniu" - Jezus z Nazaretu
|
Cz, 29 sty 2009, 20:40 |
|
|