|
|
Teraz jest Pn, 13 sty 2025, 09:48
|
Autor |
Wiadomość |
Przybysz
Lider Podziemia
Dołączył(a): Śr, 25 lip 2007, 09:23 Posty: 1418 Lokalizacja: z Kurakis
Naklejki: 3
|
Historia nieznana
CZEŚĆ PIERWSZA - CZEGO SIĘ DOWIEMY
Witam wszystkich zebranych w tym dość ciasnym, ale przytulnym temacie. Zapewne przybyliście tu z różnych stron internetu aby poznać historię nigdy nie opowiedzianą. Będzie to mieszanka opowiadania dokumentalno-fabularnego z wątkami przypuszczeń i prezentacji. Będziemy szukać prawdy.
A w skład naszej ekipy wchodzą sami specjaliści i jacyś tam faceci którzy nie są specjalistami, ale też są fajni. Poznacie wywiady, opinie, no i przypuszczenia.
Kim jest tajemniczy przybysz z planety Kurakis Jak Kornelek stał się Kuratorem Kto porwał Kornelka Jaką rolę odegrał w tym daleki krewny kogutów Żabba i jak znalazł się na Kurakisie
Poznacie historię kretońskiego ruchu oporu... i różne historie o galaktyce.
Dowiecie się co się stało z Robinsonem Kozo Przeczytacie wywiad z Kretim Kretonenem Poznacie różne oblicza Kretesa i prawie całą prawdę o nim Dowiecie się więcej o Ryżokitowcach
I o różnych tajemniczych rzeczach...
_________________ "Więcej szczęścia jest w dawaniu aniżeli w braniu" - Jezus z Nazaretu
|
Śr, 4 lut 2009, 10:05 |
|
|
Przybysz
Lider Podziemia
|
Przepraszam za dwa posty... Ale mam dwa wyjaśnienia!
To była część pierwsza, a nie wstęp - To opowiadanie będzie fabularno-dokumentalne, więc będzie różnie wyglądało.
Część drugą poznacie już niebawem...
_________________ "Więcej szczęścia jest w dawaniu aniżeli w braniu" - Jezus z Nazaretu
|
Śr, 4 lut 2009, 10:07 |
|
|
Kitta
Bywalec Nory
Dołączył(a): So, 20 sty 2007, 20:31 Posty: 78 Lokalizacja: Szczecin
|
Fajnie się zapowiada, jak ta edycja CSI, w której rozwiązują zagadki z przeszłości. A z czarodziejów i Nemo nic nie będzie?
_________________ Piszę poprawnie po polsku.
Piszę poprawnie po psiemu.
Piszę poprawnie po szambolańsku.
|
Śr, 4 lut 2009, 18:14 |
|
|
Przybysz
Lider Podziemia
|
Oczywiście będzie Będzie rozwiązywanych sporo różnych zagadnień.
Ale cicho... Na razie nie zdradzam szczegółów tego co będzie dalej.
|
Śr, 4 lut 2009, 19:20 |
|
|
Luk
Lider Podziemia
Dołączył(a): N, 18 sty 2009, 12:44 Posty: 1340 Lokalizacja: I tak nie wiesz gdzie to jest
Naklejki: 0
|
Ciekawe! I mam pytanie. Czy my też możemy zadawać pytania?
|
Pt, 6 lut 2009, 18:22 |
|
|
Gość
|
Jejku! Niesamowite! Ja... Ja też miałam niedawno taki pomysł! Niedawno nawet zaczęłam robić komiks. Już mam wstęp. No, ale cóż...
Ciekawie się zapowiada. Ale bardziej wydaje mi się to wstępem niż pierwszym rozdziałem...
|
Pt, 6 lut 2009, 18:50 |
|
|
!!!Bartek!!!
Starszy Norman
Dołączył(a): So, 29 lis 2008, 12:49 Posty: 430 Lokalizacja: Żyrardów
|
Zapowiada się ładnie, lecz troszkę nudno
Ale co tam.
Kiedy będzie Rozdział nr 1?
Bo aby wyrazić mą ocenę muszę
Ale jednak oczena będzie
a) 10/10 (Najprawdopodobnie)
b) 9/10 (Jak nie 10/10 )
c) 8/10 9Jak nie przypadnie mi do gustu
|
Pt, 6 lut 2009, 19:57 |
|
|
nieznany
Mistrz Gry
Dołączył(a): Śr, 21 sty 2009, 17:53 Posty: 2045 Lokalizacja: Uniwersum Kreacji
Naklejki: 4
|
I tam.Taka zbieranina.Może będzie lepiej,niż brzmi.Narazie 7/10
_________________Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku). Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem."Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api.
|
Pt, 6 lut 2009, 21:14 |
|
|
Przybysz
Lider Podziemia
|
Część druga ukaże się w poniedziałek.
A teraz przed państwem detektyw Kichacz Gratowski, który poprowadzi śledztwo i ma pogrubione pismo jeszcze z czasó dzieciństwa
Witam wszystkich tu zebranych jak już zostaliście powitani. Dodam jeszcze, że to opowiadanie będzie z pewnością różniło się od pozostałych opowiadań. Pewnie dlatego, że będzie miało elementy dokumentalne, a nie tylko fabularne. Postaramy się dotrzeć do prawdziwej prawdy, która ukryta jest czasem głęboko. Przeprowadzimy wywiady i będziemy dedukować. Będziemy szli ciemnymi zaułkami i będziemy pytać różne osoby, które choć nie pokazywały twarzy to jednak były zamieszane w tę historię. W tym szukaniu najprawdziwszej prawdziwej prawdy pomoże mi nasza ekipa. Wy też będziecie mogli zadawać pytania. Każde pytanie zostanie przemyślane i rozważone. I na każde pytanie znajdzie się odpowiedź. Poznacie mroczne strony układu Kurana i typów spod najciemniejszych gwiazd. Dotrzemy do każdego, który posiada informacje niezbędne w dalszym etapie śledztwa. A oto nasza ekipa: - Detektyw inżynier, mechanik, technik i specjalista Kichacz, czyli ja w swojej najskromniejszej osobie. - Flagier , który jest specjalistą od układania, sklejania i wywiadów. A resztę... Poznacie w praniu, znaczy się w trakcie opowiadania. Zapraszam do przejrzenia tego działu już w poniedziałek.
|
So, 7 lut 2009, 10:20 |
|
|
Luk
Lider Podziemia
Dołączył(a): N, 18 sty 2009, 12:44 Posty: 1340 Lokalizacja: I tak nie wiesz gdzie to jest
Naklejki: 0
|
Bardzo fajne. Nie mogę się doczekać poniedziałku.
|
So, 7 lut 2009, 10:45 |
|
|
nieznany
Mistrz Gry
Dołączył(a): Śr, 21 sty 2009, 17:53 Posty: 2045 Lokalizacja: Uniwersum Kreacji
|
Trochę wiecej rozwinięcia,jak dotąd 7,5/10
_________________Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku). Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem."Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api.
|
So, 7 lut 2009, 11:16 |
|
|
Dizel
Doradca Budowlańców
Dołączył(a): Śr, 14 lut 2007, 12:07 Posty: 3208 Lokalizacja: Tak
|
Zapowiada się ciekawie, ale trzeba zobaczyć jak to się jeszcze rozwinie... Na razie uchylę się od oceny...
_________________ Tego koloru w swoich postach raczej nie zobaczysz. Adminowi się nie chce i nie interesuje się Tobą.
|
So, 7 lut 2009, 15:20 |
|
|
Przybysz
Lider Podziemia
|
|
Pn, 9 lut 2009, 19:11 |
|
|
Przybysz
Lider Podziemia
|
Ale dodam, że będzie o Kuratorze, Żabbie - dużo o Żabbie. O kurach, o Kretonach, o jaju śmierdzi i o różnych zagadkowych rzeczach.
I przekładam na jutro
Jak już wspomniałem post wcześniej.
|
Pn, 9 lut 2009, 19:15 |
|
|
Stryj Mac
Mieszacz Zaprawy
Dołączył(a): Śr, 15 sie 2007, 13:43 Posty: 1426 Lokalizacja: Szczecin
Naklejki: 2
|
Może będzie niezłe, ale narazie nie stawiam oceny. Poczekam aż ukaże się coś konkretnego.
_________________Stryj Mac jako Stryj Maćko [z wyeliminowanym polskim znakiem]. Moderuję kolorem niebieskim. Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam. Piszę poprawnie po polsku.
|
Pn, 9 lut 2009, 19:42 |
|
|